X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    O kurcze, 30 mm to sporo :-)
    Kochana możesz udostępnić swój wykres? Na jakiej podstawie piszesz, że jeśli owu była to 21/22 dc? Dupka brałaś przed domniemaną owu? Bo tak się nie powinno go przyjmować.
    A okres powinien przyjść do 14 dni od odstawienia dupka.
    paola ale dupek NIE blokuje owulacji :)
    a myśle tak bo wtedy mnie brzuch bolał
    dupka odstawiłam jakoś 19
    wykresu w tym cyklu nie uzupełniałam jedynie do połowy i tempki nie mierzyłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Moje tez pękają dopiero od 28 do 31. Raz tylko przy 27 dostalam pregnyl
    moj jak pękał ten kolo 30 to myślałam ze z bólu zejde to była masakra
    nawet przy siadaniu ba przy siusianiu!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja sie źle czuje
    tydzien temu skończyłam antybiotyk mialam paskudny kaszel
    minęlo super
    a od wczoraj mam zwaroty głowy, temp podwyższoną, bolą mnie kości i stawy ja sie chyba pochlastam jesli znowu bede chora :((

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:32

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    paola ale dupek NIE blokuje owulacji :)
    a myśle tak bo wtedy mnie brzuch bolał
    dupka odstawiłam jakoś 19
    wykresu w tym cyklu nie uzupełniałam jedynie do połowy i tempki nie mierzyłam

U mnie było tak, że w poprzednim cyklu wzięłam dupka od 15 dc.
    Owu miewałam zazwyczaj między 19 a 23 dc. I w tym cyklu z duphastonem wszystko wskazywało na to, że od 20 dc mój organizm szykował się do owu ...Pojawił się śluz płodny, a w 22 dc pozytywny test owu. I nagle suprise bo na następny dzień czyli w 23 dc dostałam okres. Był to 8 dzień z duphastonem. I to był mój ostatni okres.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak ja sie źle czuje
    tydzien temu skończyłam antybiotyk mialam paskudny kaszel
    minęlo super
    a od wczoraj mam zwaroty głowy, temp podwyższoną, bolą mnie kości i stawy ja sie chyba pochlastam jesli znowu bede chora :((

Często uczucie przeziębienia i wszelkie objawy choroby towarzyszą ciąży :-)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola ja nie robie testu owu na dupku bo u mnie wychodza pozytywne chyba nie tylko u mnie albo tuli pisała ze tak miała albo anatolka nie jestem pewna

a owulke mam potwierdzoną po proegsteronie

odnośnie ciązy sie nie nastawiam
    test dzisiaj -
    a tempka 35,5 czyli za 3-4 dni okres

• krisi Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę dołączyć?

Zastanawiam mnie co macie na myśli pisząc o bólu. Ja miałam coś w rodzaju kolki jelitowej i to po tej stronie co było jajeczko (35mm)

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wzięcie duphastonu od 15dc tylko namieszało. Wszystko wskazywało na to, że organizm szykował się do owu właśnie na 23 dc- oprócz testów owu wskazywał na to płodny śluz (a nigdy nie miałam przed okresem oznak płodego śluzu, tylko był kremowy albo lepki), a w tym dniu dostałam krwawienia , które wywołane zostało duphastonem. Spowodowało szybki wzrost endometrium, a pęcherzyki dopiero zaczynały rosnąć.
    Czy przez to wszystko się u mnie pomieszało? Może tak, a może nie. Tego już nie wiadomo.
    Uważam, że skoro nasza organizm wytwarza progesteron po owulacji to biorąc go sztucznie też powinnyśmy po owulacji. Przekonałam się sama na sobie, że branie za szybko może tylko zaszkodzić :(

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Paolaaa lubi tę wiadomość

• krisi Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziło mi o pęcherzyk. Nie wiem czemu napisałam jajeczko:)

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana- tak jak CLO nie bierze się po owulacji, tak duphastonu przed nią :) Kazdy hormom jest dostosowany do konkretnej fazy cyklu gdzie ma spełniać swoje zadanie.
    Mądry Polak po szkodzie.

Wracając do tematu CLO- na całe szczęście 1-szy cykl bez skutków ubocznych. Jutro monitoring więc jestem bardzo ciekawa czy coś ruszyło.
    Wczoraj jak położyłam się do łóżka miałam dwa razy chwilowe uderzenie gorąca. Takie kilku sekundowe. Nie wiem czy to od CLO czy zbieg okoliczności.
    A dzisiaj jak poszłam coś załatwić do miasta do bolało mnie podbrzusze. Ale tylko w trakcie chodzenia. Jak siedzę to nic. Nie jest to ból jajnika tylko jakby całej macicy. No i dzisiaj pojawił się wodnisty śluz, na nim białe ciągnące nitki.
    Jutro wszystko się okaże ...

mana lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    paola ja nie robie testu owu na dupku bo u mnie wychodza pozytywne chyba nie tylko u mnie albo tuli pisała ze tak miała albo anatolka nie jestem pewna

a owulke mam potwierdzoną po proegsteronie

odnośnie ciązy sie nie nastawiam
    test dzisiaj -
    a tempka 35,5 czyli za 3-4 dni okres

O kurcze, bardzo niziutka ta temp. To jaka jest Twoja w wyższej fazie?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najniższa 35,7 a najwyższa 36,8

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• APS Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! jestem tu od niedawna, jako że jakiś czas temu zaczęłam się na poważnie starac o ciążę. Po wielu próbach regulowania cyklu udałam się do znanego lekarza, który od razu przepisał mi Clostilbegyt, ponieważ nie rosną mi pęcherzyki i mam pęcherzykowate jajniki. Dodam, że wykonywałam wcześniej u innych lekarzy szereg badań i wszystkie były w normie, a do tego jestem bardzo szczupła więc wykluczali PCOS. Teraz dostałam Clo 5-10 dc 2x1 tabletka. czy to nie za dużo, zważywszy na to, że poza brakiem pęcherzyków mam dobre wyniki? zaniepokoiło mnie też to że lekarz powiedział że nie jest konieczny monitoring... sama nie wiem co robić, bo to bardzo uznany lekarz, czy ja za bardzo panikuję i powinnam po prostu zazywac tabletki tak jak mi kazal przez 3 cykle? Czy u którejś z Was doszło do przestymulowania albo ciąży bliźniaczej? i jeszcze jedno pytanie, czy po Clo sa regularne cykle 28 dniowe czy nie ma na to za bardzo wpływu (ja miałam do tej pory ok. 35)?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Cześć Dziewczyny! jestem tu od niedawna, jako że jakiś czas temu zaczęłam się na poważnie starac o ciążę. Po wielu próbach regulowania cyklu udałam się do znanego lekarza, który od razu przepisał mi Clostilbegyt, ponieważ nie rosną mi pęcherzyki i mam pęcherzykowate jajniki. Dodam, że wykonywałam wcześniej u innych lekarzy szereg badań i wszystkie były w normie, a do tego jestem bardzo szczupła więc wykluczali PCOS. Teraz dostałam Clo 5-10 dc 2x1 tabletka. czy to nie za dużo, zważywszy na to, że poza brakiem pęcherzyków mam dobre wyniki? zaniepokoiło mnie też to że lekarz powiedział że nie jest konieczny monitoring... sama nie wiem co robić, bo to bardzo uznany lekarz, czy ja za bardzo panikuję i powinnam po prostu zazywac tabletki tak jak mi kazal przez 3 cykle? Czy u którejś z Was doszło do przestymulowania albo ciąży bliźniaczej? i jeszcze jedno pytanie, czy po Clo sa regularne cykle 28 dniowe czy nie ma na to za bardzo wpływu (ja miałam do tej pory ok. 35)?

Monitoring to podstawa, mi przez nie dopatrzenie lekarza i też moje trochę pękła torbiel na jajniku, bo w 13 dniu cyklu moja pani doktor powiedziała, że nie ma szans na owulacje w tym cyklu, a pęcherzyk urósł tylko,że dużo później i nie pękną. Na początku następnego cyklu jak znów zaczęłam brać clo, tym razem większą dawkę to wylądowałam w szpitalu z pękniętą torbielą i krwiakiem za macicą. nikomu nie życzę takiego bólu i tego co przeszłam. Naprawdę mimo tego,że lekarze uważają,że clo to słaby lek potrafi narobić wiele szkody.

APS lubi tę wiadomość

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Cykle modą być krótsze ale nie muszą.

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za podpowiedź! a myślisz ze mogę pójść do innego lekarza na monitoring, nie mówiąc mu że jestem na stymulacji? Boję się że jak się przyznam to mnie nie przyjmie po innym, a chciałabym już działać a nie tracic kolejne pól roku na badania i eksperymenty... no i zastanawiam się czy mogę kontynuować przyjmowanie suplementów typu DHA i folik?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • ara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mana wrote:
    Ara i co naprawde hsg jest takie bolesne? Mialas znieczulenie?

mana znieczulenie miałam - dostałam głupiego jasia, po którym czułam się fatalnie :/ ból i tak czułam... jakbym miała hsg przechodzić jeszcze raz to nie brałabym znieczulenia, nie wiem może na mnie tylko tak podziałało
    samo hsg jak najbardziej do przeżycia więc nastaw się pozytywnie, badanie nie trwa długo, da się wytrzymać ;)

dziś byłam na monitoringu po clo - 12dc i 3 pęcherzyki na prawym jajniku, jeden na lewym, wszystkie ok. 15mm, ciekawe co tam do owu urośnie :)

APS wrote:
    dziękuję za podpowiedź! a myślisz ze mogę pójść do innego lekarza na monitoring, nie mówiąc mu że jestem na stymulacji? Boję się że jak się przyznam to mnie nie przyjmie po innym, a chciałabym już działać a nie tracic kolejne pól roku na badania i eksperymenty... no i zastanawiam się czy mogę kontynuować przyjmowanie suplementów typu DHA i folik?

APS pewno, że możesz iść do innego, czemu nie? ja dziś byłam i od progu mówiłam, że leczę się u innego ale akurat w tym tygodniu jest nieosiągalny a jestem po clo i muszę kontrolować sytuację, powiedział, że jak najbardziej i usg zrobił bez problemu ;) nie wiem nic o dha, pytałaś gina? folik na pewno możesz brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 23:19

‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ