CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAPS wrote:Aszka lekarz u którego bylam to profesor ginekologii, ale nie specjalista od nieplodnosci. U mnie sa pęcherzyki,tylko się zatrzymują na wielkości 11 mm. temperaturę badam od roku i zawsze 14 dni przed koncem mi się podwyzsza, co mnie tym bardziej dziwi, ale lekarz stwierdził ze nie mam owulacji ani nawet nie rosna pęcherzyki i mam się nie sugerować temperatura
-
nick nieaktualnyja miałam brać ale nie biore
po wizycie tak sobie
@ tuż tuż a na jajniki pęcherzyk 28 mmmożliwe ze torbiel z tego będzie
jajnik nadal powiększony także póki co stymulacji nie będzie mam przyjśc 10 dc i potem jeszcze raz na monit
potem na dwa miesiące dostane jakieś inne lki do stymulacji
jak to nie pomoże to laparoskopia. -
APS wrote:Aszka lekarz u którego bylam to profesor ginekologii, ale nie specjalista od nieplodnosci. U mnie sa pęcherzyki,tylko się zatrzymują na wielkości 11 mm. temperaturę badam od roku i zawsze 14 dni przed koncem mi się podwyzsza, co mnie tym bardziej dziwi, ale lekarz stwierdził ze nie mam owulacji ani nawet nie rosna pęcherzyki i mam się nie sugerować temperatura
Ile dni trwają Twoje cykle? Ile wzrasta Ci temperatura?
Bo patrzę na Twój wykres i gdyby sugerować się, że miałaś owulację do 48h od pierwszego pozytywnego testu owu to temp Ci nie skoczyła za bardzo do góry. Jest podobna do tej w 1 fazie cyklu.
Bardziej na owu wskazuje spadek temperatury w dniu pozytywnego testu owu, ale to nie jest żaden wyznacznik.
Zawsze możesz zrobić badanie progesteronu w 7 lub 8 dniu wyższej temperatury. To potwierdzi czy Owu występuje czy nieI jak wynik będzie dość wysoki to będziesz mieć chyba 100% pewność.
-
Paolaaa wrote:Ile dni trwają Twoje cykle? Ile wzrasta Ci temperatura?
Bo patrzę na Twój wykres i gdyby sugerować się, że miałaś owulację do 48h od pierwszego pozytywnego testu owu to temp Ci nie skoczyła za bardzo do góry. Jest podobna do tej w 1 fazie cyklu.
Bardziej na owu wskazuje spadek temperatury w dniu pozytywnego testu owu, ale to nie jest żaden wyznacznik.
Zawsze możesz zrobić badanie progesteronu w 7 lub 8 dniu wyższej temperatury. To potwierdzi czy Owu występuje czy nieI jak wynik będzie dość wysoki to będziesz mieć chyba 100% pewność.
moje cykle trwaja z reguly 30-36 dni, ale ten jest jakiś dziwny bo mam caly czas niska temperaturę. przez ostatni rok miałam skoki a w tym cyklu jeszcze nie, wiec albo wyjątkowo nie będzie ale zapowiada się mega dlugi cykl
nie wiedziałam ze tak się bada progesteron, robiłam zawsze w 1 fazie cyklu. sprobuje tak jak mówisz, chociaż jak wezme Clo to miejmy nadzieje ze się tak czy tak ureguluje.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
ILKA88 wrote:Brał ktoś kiedyś clo w dawce 3 tabletki dziennie??
ja na początek dostałam dawkę 1 tabletki przez 5 dni, jeśli nie brałaś wcześniej clo, lepiej zacząć od mniejszej dawki, zobaczysz jak reagujesz na lek, zawsze dawkę można zwiększyć od kolejnego cyklu, ale od 3 bez wyraźnej potrzeby bym nie zaczynała ii pamiętaj o monitoringu!
jak zaczynałam 1 cykl z clo, gin mi mówił, że operował tego dnia dziewczynę, która sama sobie zwiększyła dawkę z 1 na 3, zrobiła jej się torbiel i pękła a dziewczyna z krwotokiem trafiła do szpitala -
APS wrote:moje cykle trwaja z reguly 30-36 dni, ale ten jest jakiś dziwny bo mam caly czas niska temperaturę. przez ostatni rok miałam skoki a w tym cyklu jeszcze nie, wiec albo wyjątkowo nie będzie ale zapowiada się mega dlugi cykl
nie wiedziałam ze tak się bada progesteron, robiłam zawsze w 1 fazie cyklu. sprobuje tak jak mówisz, chociaż jak wezme Clo to miejmy nadzieje ze się tak czy tak ureguluje.
Być może trafił się cykl bezowulacyjnyZdarza się przecież każdej kobiecie.
Kochana powiedz mi tylko w jakim celu badałaś progesteron w 1 fazie cyklu bo nie rozumiem celu tego badania? Zbadaj po domniemanej owulacji to będziesz wiedzieć czy była czy nie. U mnie np. przed owulacją progesteron wyniósł 0,59 a 8 dni po owu 45 (grubo ponad normę), ale przy tym wyniku to podobno pewność, że owu była.
Niestety to było jeszcze w cyklu gdy miałam normalnie swoje naturalne owulacjeAPS lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja podlaczam sie pod pytanie Paoli87. Czy Wy za kazdym razem musicie miec wywolywana @, aby moc rozpoczac kolejny cykl z Clo? Czy moze wiecie, czy po owulacji mozna brac jakis lek na to,aby miesiaczka (o ile uwczesnie nie zaszlo sie w cieze) przyszla za jakies 14 dni po owu? U gory dzieki za odpowiedzAsiasia
-
U mnie tak samo, @ przychodzi sama po ok 30 dc. Ostatnio brałam duphaston po owu i cykl się wydłuży do 37 dni
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
nick nieaktualny
-
tego tez niewiadomo....ja mialam niby owu w 14 dniu (badania progesteronu niestety nie dostalam bo w laboratorium zniszczyli moj pobor krwi!!!) i okresu nie dostalam do 33dc, dlatego ginka zapodala tableki na wywolanie - Chlormadinon
na 12 dni i powinna przyjsc @) nie znam tego leku (przebywam w Niemczech) i tylko sie modle o @ zebym mogla zaczac 2 cykl
//
Asiasia