X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Powiedzcie mi, czy są jakieś leki na wzrost endometrium? Bo moja gin, jak powiedziałam, że 6 mm w 12dc, a w 13dc pregnyl to mało i czy da mi jakieś leki, to ona, że po to jest duphaston. Czy on mi pogrubi endo? Czy są jakieś jedna leki?
    estoferm lek na endometrium/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:47

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. To we wtorek wspomnę lekarzowi. Ciekawe czy w nastepnym cyklu przepisze.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z nowym cyklem :)

aszka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    encorton lek na endometrium/

Bzdura. Encorton to steryd i z endometrium nie ma nic wspolnego. Na endometrium czasem daja ESTROFEM.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy torbieli endometrialnej mozna brac CLO. Sama bralam wiele razy rozne leki stymulujace. To zupelnie inny rodzaj niz torbiel krwotoczna powstala z niepeknietego pecherzyka.

Morisek28 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bzdura. Encorton to steryd i z endometrium nie ma nic wspolnego. Na endometrium czasem daja ESTROFEM.
    a faktycznie estoferm, nazwy mi sie pomyliły.

Martoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ok. To we wtorek wspomnę lekarzowi. Ciekawe czy w nastepnym cyklu przepisze.
    estoferm, dobrze mnie Anatolka poprawiła nazywy mi sie pomyliły.

Martoszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Otóż to :) mam nadzieję tylko ze lakarz nie pomylił torbieli k dobrze je rozpozna :-\
    dlatego ja bym najpierw wyleczyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny pisałam Wam że przez przypadek dowiedziałam się że miałam owulację w lutym, pierwszy raz od nie wiem jak dawna - widać reakcja na spadek tsh :) No ale miałam dół jak się okazało że w marcu nadal nie mogę brać clo i czekamy do kolejnego cyklu. A tymczasem spóźniała mi się miesiączka, nie wierzyłam, ale zrobiłam dziś test, a tam druga kreska :D Poleciałam na bete i ponad 400!!! Nie mogę w to uwierzyć, nawet się nie staraliśmy w lutym, byłam pewna że owulacji nie będzie jak zwykle... Dla mnie to jakiś cud :) W poniedziałek mam znowu oznaczyć bete i progesteron i dzwonić do gin, a we wtorek jadę do endo - postawiłam wszystkich na nogi ;) Mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i że ogarnę to tsh, bo nadal trochę wysokie...
    Nie mogę w to uwierzyć...
    gratulacje :)

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny pisałam Wam że przez przypadek dowiedziałam się że miałam owulację w lutym, pierwszy raz od nie wiem jak dawna - widać reakcja na spadek tsh :) No ale miałam dół jak się okazało że w marcu nadal nie mogę brać clo i czekamy do kolejnego cyklu. A tymczasem spóźniała mi się miesiączka, nie wierzyłam, ale zrobiłam dziś test, a tam druga kreska :D Poleciałam na bete i ponad 400!!! Nie mogę w to uwierzyć, nawet się nie staraliśmy w lutym, byłam pewna że owulacji nie będzie jak zwykle... Dla mnie to jakiś cud :) W poniedziałek mam znowu oznaczyć bete i progesteron i dzwonić do gin, a we wtorek jadę do endo - postawiłam wszystkich na nogi ;) Mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i że ogarnę to tsh, bo nadal trochę wysokie...
    Nie mogę w to uwierzyć...

Ale fajnie, gratulacje, oby wszystko było dobrze :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87- GRATULUJĘ !!!

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • kas21 Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    Jestem nowa na forum ale może, któraś z Was miała podobny przypadek. brałam clo od 3dc przez 5 dni po 1 tabletce. cykle mam 30-31d. dziesiaj byłam na usg (9dc) i mam "5 pęcherzyków ok 10 mm ale zaden nie wyglada na dominujący"(słowa lekarza). mam iść na usg jeszcze 14 ale powiedzcie czy ten cykl jest raczej stracony? czy macie jakieś "doświadczenie w tym zakresie? Na lewym jajniku mam duża endometrioze - zdaniem lekarza blokuje produkcję pęcherzyków. w prawym jest własnie 5 pęcherzyków. Czuje je oba wyraźnie - samopoczucie jak zaraz przed owulacją w normalnym cyklu. Dodam, że mam dziecko poczęte naturalnie, cała "przygoda" z leczeniem niepłodności w klinice zaczeła się w naszym przypadku w lutym tego roku. mąż ma złe parametry nasienia. W życiu nie spodziewałabym się, że ze mną możebyć taki "cyrk". Co wizyta i nowe wyniki badań... tym gorzej :( Czyli generalnie z tych pęcherzyków już raczej nic nie będzie? Czy zdarza się tak, że jeden z pęcherzyków dostaje "power'a" później? Przepraszam za dużą ilość pytań... ale próbuje wyjść z szoku i wstać znowu na nogi z jakąś nadzieją... nie ukrywam, że ciągłe czekanie na coś ( to na @, to na owulacje to na wizyty itd juz mnie dobija. Staramy sie z mężem od dwóch lat :( ) z góry dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam!

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dlatego ja bym najpierw wyleczyła.

Torbieli endometrialnych nie da sie wyleczyc, jak i calej endometriozy. Mozna zdecydowac sie na operacje i je wyciac. Nic wiecej.

Morisek28 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Aszka leczenie tylko operacyjne a narazie nie wchodzi w grę
    a to probuj moze sie uda skoro tylko operacja zostaje.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolaaa: gratulacje!!! Na kiedy poród? Może ktoraś z nas dołączy

Paolaaa lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa: zrobilam z ciebie ciężarną. Nie obrazisz się:) tak to jest pisać z telefonu.
    Paola87: gratulacje!!

Paolaaa lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 gratulacje!!
    U mnie Dziewczyny rozpoczął się kolejny cykl niestety... Zdecydowałam że pójdę na konsultację do tego najlepszego ginekologa na świecie i zobaczę co mi powie... :P

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:
    Paolaaa: zrobilam z ciebie ciężarną. Nie obrazisz się:) tak to jest pisać z telefonu.
    Paola87: gratulacje!!

Bardzo bym chciała, aby to było do mnie :)))))

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas21 wrote:
    Witam serdecznie!
    Jestem nowa na forum ale może, któraś z Was miała podobny przypadek. brałam clo od 3dc przez 5 dni po 1 tabletce. cykle mam 30-31d. dziesiaj byłam na usg (9dc) i mam "5 pęcherzyków ok 10 mm ale zaden nie wyglada na dominujący"(słowa lekarza). mam iść na usg jeszcze 14 ale powiedzcie czy ten cykl jest raczej stracony? czy macie jakieś "doświadczenie w tym zakresie? Na lewym jajniku mam duża endometrioze - zdaniem lekarza blokuje produkcję pęcherzyków. w prawym jest własnie 5 pęcherzyków. Czuje je oba wyraźnie - samopoczucie jak zaraz przed owulacją w normalnym cyklu. Dodam, że mam dziecko poczęte naturalnie, cała "przygoda" z leczeniem niepłodności w klinice zaczeła się w naszym przypadku w lutym tego roku. mąż ma złe parametry nasienia. W życiu nie spodziewałabym się, że ze mną możebyć taki "cyrk". Co wizyta i nowe wyniki badań... tym gorzej :( Czyli generalnie z tych pęcherzyków już raczej nic nie będzie? Czy zdarza się tak, że jeden z pęcherzyków dostaje "power'a" później? Przepraszam za dużą ilość pytań... ale próbuje wyjść z szoku i wstać znowu na nogi z jakąś nadzieją... nie ukrywam, że ciągłe czekanie na coś ( to na @, to na owulacje to na wizyty itd juz mnie dobija. Staramy sie z mężem od dwóch lat :( ) z góry dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam!

Panikujesz :) Byłaś na USG w ostatnim dniu brania CLO. Pęcherzyki jeszcze mogą urosnąć. Ja przed CLO miałam dużo pęcherzyków, które miały do 8 mm.
    4 dni po wzięciu ostatniej tabletki CLO pojawiły się dwa pęcherzyki z czego ten nieco większy miał 15 mm. Ale badanie zrobione kilka dni po CLO więc podejrzewam że gdybym poszła na USG w trakcie jego brania to też nie widziałabym za dużych zmian.
    Poczekaj do tego 14 dc. Jeżeli w tedy nie będzie zmian to będzie powód do zmartwień. Może lekarz zadecyduje o większej dawce CLO, albo da inny lek.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • kas21 Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje! mam nadzieje ze "panikuje" - ale lekarz raczej nie dal mi powodów do optymizmu. byłam na badaniu 2 dni po skonczeniu clo. brałam od 3dc do 7dc. dodatkowo jedna ze znajomych stwierdziła ze to ze mam 5 pęcherzyków wskazuje na zespół policystycznych jajaników!!! o zgrozo!!! dlatego troche swiruje ;)

‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ