X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do endo dasz rade się dodzownić??
    odnośnie wyniku TSH

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do endo umówiłam się jak tylko zobaczyłam 2 kreski na teście i jutro jadę do Warszawy na 14.40.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a bierzesz luteine lub duphaston? Progesteron jest zbyt niski. Trzeba by go wspomoc z zewnatrz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie biorę, właśnie jak w piątek zadzwoniłam to kazali mi oznaczyć go dziś z krwi i pewnie jak zadzwonię to gin mi coś przepisze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest niski ale tragedii chyba nie ma jak mialam 17 gin mówił ze ładny i w razie ciązy nie będzie suplementował

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wiem ze takie pytanie juz sie kiedys pojawilo, ale jakos popadam w depresje, jak mam wertowac 830 stron. Mianowicie jak sie ma stwierdzone PCO, to od ktorego dnia zaczynalyscie stymulacje u Clo? Czy to ma znaczenie wogole 2,3 czy 5dc? I czy monitoring w kazdym przypadku jest tak czy siak ok 11 dc? Z gory dziekuje wam za odpowiedz.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazał brać luteinę dopochwowo 3 x 1 i zbadać hcg w środę. A ta luteina to jakie pory? No bo w pracy to sobie raczej nie wsadzę... A rano to nie wyleci jak włożę i wstanę zaraz?

No i powiedział, żeby nie podchodzić zbyt entuzjastycznie bo przyrost mały... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hej dziewczyny! Wiem ze takie pytanie juz sie kiedys pojawilo, ale jakos popadam w depresje, jak mam wertowac 830 stron. Mianowicie jak sie ma stwierdzone PCO, to od ktorego dnia zaczynalyscie stymulacje u Clo? Czy to ma znaczenie wogole 2,3 czy 5dc? I czy monitoring w kazdym przypadku jest tak czy siak ok 11 dc? Z gory dziekuje wam za odpowiedz.
    ja mialam zawsze od 3 dc CLO
    ale ostatni gin sie dziwil ze przy dlugich cyklach i PCOs dostalam tak wcześnie a nie np od 5dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola głowa do góry trzeba myśleć pozytywnie
    Lutka najlepiej rano w południe i wieczorem
    jeśli dopochwowo nie można to spróbuj załatwić recepte na dupka albo na podjęzykową

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola a jaka masz lutke? 50 czy 100mg? Max mozna 600mg na dobe.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to w praktyce wygląda? Jak zaaplikuję rano po 6 i wstanę szykować się do pracy to nie wypłynie? A potem po 16 jak wrócę z pracy i potem gdzieś koło 22 może być? Głęboko to trzeba? :(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola wypływa zawsze coś
    a włożyć najgłebiej jak się da
    najlepiej nosić wkladke bo wypłynie coś na pewno

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak tampon zakładasz do oporu :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rano 200mg przed praca, w pracy jak sie uda to tez i wieczorem przed spaniem kolejne 200mg. Nie boj sie, ze wiecej niz gin powiedzial. Progesteronem nie zrobisz sobie krzywdy.

Amus87 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jak to w praktyce wygląda? Jak zaaplikuję rano po 6 i wstanę szykować się do pracy to nie wypłynie? A potem po 16 jak wrócę z pracy i potem gdzieś koło 22 może być? Głęboko to trzeba? :(

Moze byc. Wkladka dla wlasnego komfortu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Trochę się podłamałam, nie wiem co mogę jeszcze robić żeby zwiększyć swoje szanse...
    A ta luteina z rana nie przeszkadza we wchłanianiu euthyroxu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Brałam Clo od 5 do 9 dc, dziś byłam na USG w 13 dc i mam 3 pecherzyki, jeden na prawym jajniku 22mm i na lewym 26mm i 27mm. Dzisiaj w nocy przytulałam się z męzem ale rano wyjechał i go teraz przez kilka dni nie bedzie, czy mimo to jest szansa na ciąże? i czy te pecherzyki nie za duze sa juz? Lekarz powiedzial ze lada chwila moga peknac, ale nie dal nic na pekniecie bo w tym cyklu mamy sprawdzic czy same pekaja, jak nie to w nastepnym ovitrelle. Jakie sa wasze doswiadczenia w podobnych sytuacjach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola nie przeszkadza:) spokojnie

dziewczyny mam wyniki i chyba nie za bardzo ....

LH 5,69
    FSH 4,73
    Estradiol 86,27
    i nieszczęsny testosteron ... 116 :/ norma do max 48

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ja nie mam PCOS, chociaż teraz rosną po clo mi 2-3 pęcherzyki dominujące. Ale biorę od 5dc i na monit chodzę 11-13dc zależy od miesiąca i potem 18-20 dc (po tygodniu od tego pierwszego).

M&M
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ