X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do endo dasz rade się dodzownić??
    odnośnie wyniku TSH

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do endo umówiłam się jak tylko zobaczyłam 2 kreski na teście i jutro jadę do Warszawy na 14.40.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a bierzesz luteine lub duphaston? Progesteron jest zbyt niski. Trzeba by go wspomoc z zewnatrz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie biorę, właśnie jak w piątek zadzwoniłam to kazali mi oznaczyć go dziś z krwi i pewnie jak zadzwonię to gin mi coś przepisze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest niski ale tragedii chyba nie ma jak mialam 17 gin mówił ze ładny i w razie ciązy nie będzie suplementował

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wiem ze takie pytanie juz sie kiedys pojawilo, ale jakos popadam w depresje, jak mam wertowac 830 stron. Mianowicie jak sie ma stwierdzone PCO, to od ktorego dnia zaczynalyscie stymulacje u Clo? Czy to ma znaczenie wogole 2,3 czy 5dc? I czy monitoring w kazdym przypadku jest tak czy siak ok 11 dc? Z gory dziekuje wam za odpowiedz.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazał brać luteinę dopochwowo 3 x 1 i zbadać hcg w środę. A ta luteina to jakie pory? No bo w pracy to sobie raczej nie wsadzę... A rano to nie wyleci jak włożę i wstanę zaraz?

No i powiedział, żeby nie podchodzić zbyt entuzjastycznie bo przyrost mały... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hej dziewczyny! Wiem ze takie pytanie juz sie kiedys pojawilo, ale jakos popadam w depresje, jak mam wertowac 830 stron. Mianowicie jak sie ma stwierdzone PCO, to od ktorego dnia zaczynalyscie stymulacje u Clo? Czy to ma znaczenie wogole 2,3 czy 5dc? I czy monitoring w kazdym przypadku jest tak czy siak ok 11 dc? Z gory dziekuje wam za odpowiedz.
    ja mialam zawsze od 3 dc CLO
    ale ostatni gin sie dziwil ze przy dlugich cyklach i PCOs dostalam tak wcześnie a nie np od 5dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola głowa do góry trzeba myśleć pozytywnie
    Lutka najlepiej rano w południe i wieczorem
    jeśli dopochwowo nie można to spróbuj załatwić recepte na dupka albo na podjęzykową

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola a jaka masz lutke? 50 czy 100mg? Max mozna 600mg na dobe.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to w praktyce wygląda? Jak zaaplikuję rano po 6 i wstanę szykować się do pracy to nie wypłynie? A potem po 16 jak wrócę z pracy i potem gdzieś koło 22 może być? Głęboko to trzeba? :(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 mg

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola wypływa zawsze coś
    a włożyć najgłebiej jak się da
    najlepiej nosić wkladke bo wypłynie coś na pewno

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak tampon zakładasz do oporu :)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rano 200mg przed praca, w pracy jak sie uda to tez i wieczorem przed spaniem kolejne 200mg. Nie boj sie, ze wiecej niz gin powiedzial. Progesteronem nie zrobisz sobie krzywdy.

Amus87 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jak to w praktyce wygląda? Jak zaaplikuję rano po 6 i wstanę szykować się do pracy to nie wypłynie? A potem po 16 jak wrócę z pracy i potem gdzieś koło 22 może być? Głęboko to trzeba? :(

Moze byc. Wkladka dla wlasnego komfortu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Trochę się podłamałam, nie wiem co mogę jeszcze robić żeby zwiększyć swoje szanse...
    A ta luteina z rana nie przeszkadza we wchłanianiu euthyroxu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Brałam Clo od 5 do 9 dc, dziś byłam na USG w 13 dc i mam 3 pecherzyki, jeden na prawym jajniku 22mm i na lewym 26mm i 27mm. Dzisiaj w nocy przytulałam się z męzem ale rano wyjechał i go teraz przez kilka dni nie bedzie, czy mimo to jest szansa na ciąże? i czy te pecherzyki nie za duze sa juz? Lekarz powiedzial ze lada chwila moga peknac, ale nie dal nic na pekniecie bo w tym cyklu mamy sprawdzic czy same pekaja, jak nie to w nastepnym ovitrelle. Jakie sa wasze doswiadczenia w podobnych sytuacjach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola nie przeszkadza:) spokojnie

dziewczyny mam wyniki i chyba nie za bardzo ....

LH 5,69
    FSH 4,73
    Estradiol 86,27
    i nieszczęsny testosteron ... 116 :/ norma do max 48

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Ja nie mam PCOS, chociaż teraz rosną po clo mi 2-3 pęcherzyki dominujące. Ale biorę od 5dc i na monit chodzę 11-13dc zależy od miesiąca i potem 18-20 dc (po tygodniu od tego pierwszego).

M&M
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ