CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Tak sie ostatnio zastanawiam czemu lekarz nie zalecil mi przy clo brać luteiny badz duphastonu... Może gdybym brala po owulacji to pomogloby w zagnieżdżeniu? Sama juz nie wiem, ale większość z Was przyjmuje a mi nie kazał i ciąży tez brak juz 3 cykle z clo. Co myślicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Cześć Dziewczyny! Tak sie ostatnio zastanawiam czemu lekarz nie zalecil mi przy clo brać luteiny badz duphastonu... Może gdybym brala po owulacji to pomogloby w zagnieżdżeniu? Sama juz nie wiem, ale większość z Was przyjmuje a mi nie kazał i ciąży tez brak juz 3 cykle z clo. Co myślicie?
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:paola nie przeszkadza:) spokojnie
dziewczyny mam wyniki i chyba nie za bardzo ....
LH 5,69
FSH 4,73
Estradiol 86,27
i nieszczęsny testosteron ... 116norma do max 48
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 21:43
-
nick nieaktualnypauode90 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Brałam Clo od 5 do 9 dc, dziś byłam na USG w 13 dc i mam 3 pecherzyki, jeden na prawym jajniku 22mm i na lewym 26mm i 27mm. Dzisiaj w nocy przytulałam się z męzem ale rano wyjechał i go teraz przez kilka dni nie bedzie, czy mimo to jest szansa na ciąże? i czy te pecherzyki nie za duze sa juz? Lekarz powiedzial ze lada chwila moga peknac, ale nie dal nic na pekniecie bo w tym cyklu mamy sprawdzic czy same pekaja, jak nie to w nastepnym ovitrelle. Jakie sa wasze doswiadczenia w podobnych sytuacjach?
-
nick nieaktualnyaszka wrote:testosteron do bani, trzeba zrobic badanie androstendionu, tydzien po @.
ja już mialam kiedyś wszystkie te badania robione - przy diagnozie PCOs
androstention, testosteron wolny tesosteron DHEA 17 hydroksyprogesteron kortyzol i wszystkie oprócz wolnego testosteronu i kortyzolu były mega podwyższony -
nick nieaktualny
-
Morisek28 wrote:Dziewczyny brala ktoras clo pomimo torbieli? Blagam o odpowiedźI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
nick nieaktualny
-
Asiasia wrote:Hej dziewczyny! Wiem ze takie pytanie juz sie kiedys pojawilo, ale jakos popadam w depresje, jak mam wertowac 830 stron. Mianowicie jak sie ma stwierdzone PCO, to od ktorego dnia zaczynalyscie stymulacje u Clo? Czy to ma znaczenie wogole 2,3 czy 5dc? I czy monitoring w kazdym przypadku jest tak czy siak ok 11 dc? Z gory dziekuje wam za odpowiedz.
za biore clomid od 2-6dc w 1 cyklu miałam w 11 i 13 dc usg ,a w tym kazała mi przyjść 12dc. @ mam mniej więcej 33dniowe chociaż za zawsze miałam nie regularne wiec trudno mi ustalić dokładnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Podwyzszonego testosteronu sie nie leczy, a juz na pewno nie w momencie staran o dziecko. On potwierdza Amusoe PCOs.
ostatnio mialam prawie 200 w 2009 roku a nic nie robiono
myślę, ze teraz moze ustalić leczenie braku owulacji adekwatne do wyników -
Dziewczynki powiedzcie czy Clo bierze się tylko przy PCOS czy tez przy długich cyklach na przyspieszenie owulacji?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Hej dziewczyny! Od czw. zaczynam 2 gi cykl z Clo. Ale to wszystko trwalo…Pierwsza stymulacja 09.01, pozniej brak ciazy
i brak @, wywolywanie 12 dni! no i teraz dopiero ponownie Clo. Jak sobie pomysle, ze miesiac trzeba czekac na ten jeden wazny moment. A ile sie namartwic i namodlic czy lek zadziala…No nic. Teraz powiedzialam lekarce, ze po owu ma mi podac jakis lek po owu, ktory (o ile nie bedzie urpragnionej ciazy) w pozniejszym czasie wywola @, bez czekania na nia wieeeczosc i jakis wywolywan. Babka powiedziala ze zapoda mi Ultrogest. Wy bierzecie w wiekszosci luteine lub duphaston, dlatego pytanko czy ktos zna ten lek? Z gory dziekuje za odpowiedzi
Asiasia
-
nick nieaktualny
-
Morisek28 wrote:koniecznie daj znać jak sytuacja. Dużą masz torbiel?I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Hej dziewczyny!
Po ciężkim miesiącu totalnego zwątpienia w cały świat i to, że w ogóle kiedyś zajdę w ciąże, borykając się z różnymi zdrowotnymi problemami, PCOS pochodzenia nadnerczowego, za dużą prolaktyną, problemami z nasieniem u mojego faceta, testosteronem, po tym, jak lekarz odstawił mi CLO po 4 cyklach i dosłownie w przeddzień badania HSG dowiedziałam się, że w końcu zaszłam w ciążę!!!)))
Na razie jest bardzo wcześnie, jeszcze jestem w szoku, bo chcieć a być to dwie różne sprawy, jeszcze nie dowierzam, ale wysyłam pozytywne wiruski! Nie dajcie się zwariować, ja chyba zaszłam... bo wszytko mnie przerosło i olałam temat. Ale oczywiście nie jest to lekarstwo na wszystko.
Buziaki!lipa, Asiasia, Sowaa, Lemon_drop, Morisek28, Anatolka, tulipanna, Anna82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAPS wrote:Dziewczynki powiedzcie czy Clo bierze się tylko przy PCOS czy tez przy długich cyklach na przyspieszenie owulacji?
Miu95 wlasnie kilka postow pisałam ze duzo dziewczyn zachodzi po odstawieniu clo. ALbo w trakcie albo po odstawieniu jak sie nie zajdzie w takich momentach to juz marne szanse na kolejny okres stymulki po przerwie. Gratulacje