X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • myssss Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Tak sie ostatnio zastanawiam czemu lekarz nie zalecil mi przy clo brać luteiny badz duphastonu... Może gdybym brala po owulacji to pomogloby w zagnieżdżeniu? Sama juz nie wiem, ale większość z Was przyjmuje a mi nie kazał i ciąży tez brak juz 3 cykle z clo. Co myślicie?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie masz endo? moze w tym tkwi problem jesli za małe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Cześć Dziewczyny! Tak sie ostatnio zastanawiam czemu lekarz nie zalecil mi przy clo brać luteiny badz duphastonu... Może gdybym brala po owulacji to pomogloby w zagnieżdżeniu? Sama juz nie wiem, ale większość z Was przyjmuje a mi nie kazał i ciąży tez brak juz 3 cykle z clo. Co myślicie?
    ja bralam 6 cykli z clo i mi nie pomoglo, na pewno pmaga na wchloniecie pecherzykow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    paola nie przeszkadza:) spokojnie

dziewczyny mam wyniki i chyba nie za bardzo ....

LH 5,69
    FSH 4,73
    Estradiol 86,27
    i nieszczęsny testosteron ... 116 :/ norma do max 48
    testosteron do bani, trzeba zrobic badanie androstendionu, tydzien po @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pauode90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Brałam Clo od 5 do 9 dc, dziś byłam na USG w 13 dc i mam 3 pecherzyki, jeden na prawym jajniku 22mm i na lewym 26mm i 27mm. Dzisiaj w nocy przytulałam się z męzem ale rano wyjechał i go teraz przez kilka dni nie bedzie, czy mimo to jest szansa na ciąże? i czy te pecherzyki nie za duze sa juz? Lekarz powiedzial ze lada chwila moga peknac, ale nie dal nic na pekniecie bo w tym cyklu mamy sprawdzic czy same pekaja, jak nie to w nastepnym ovitrelle. Jakie sa wasze doswiadczenia w podobnych sytuacjach?
    u mnie pekaly majac 28 mm, jezeli w nocy sie tulalas i nastapi owulka dzis to szansa jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    testosteron do bani, trzeba zrobic badanie androstendionu, tydzien po @.
    aszka ale co to da??
    ja już mialam kiedyś wszystkie te badania robione - przy diagnozie PCOs
    androstention, testosteron wolny tesosteron DHEA 17 hydroksyprogesteron kortyzol i wszystkie oprócz wolnego testosteronu i kortyzolu były mega podwyższony

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam kortyzol na czczo i po podaniu deksametazonu NORMA
    mialam prolaktyne na czczo i po podaniu MCT NORMA
    miałam ACTH również o dziwo NORMA :P
    i mase innych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 22:29

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    Dziewczyny brala ktoras clo pomimo torbieli? Blagam o odpowiedź
    Masz torbiel endometrialną czy z niepękniętego pęcherzyka? ja mam torbiel endo i jestem na pierwszym cyklu z clo. Mam owulację, ale pomysł z clo był mojej ginki. Sama nie wiem czy trafny. Jutro pierwszy monit zobaczymy jak to będzie.

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa
    Morisek pisala póżniej że chodzi o endometrialną

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przepraszam. nie doczytałam :)

I i II IVF Medart Poznań
    wwgzgzu37ir54715.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hej dziewczyny! Wiem ze takie pytanie juz sie kiedys pojawilo, ale jakos popadam w depresje, jak mam wertowac 830 stron. Mianowicie jak sie ma stwierdzone PCO, to od ktorego dnia zaczynalyscie stymulacje u Clo? Czy to ma znaczenie wogole 2,3 czy 5dc? I czy monitoring w kazdym przypadku jest tak czy siak ok 11 dc? Z gory dziekuje wam za odpowiedz.

za biore clomid od 2-6dc w 1 cyklu miałam w 11 i 13 dc usg ,a w tym kazała mi przyjść 12dc. @ mam mniej więcej 33dniowe chociaż za zawsze miałam nie regularne wiec trudno mi ustalić dokładnie :/

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    miałam kortyzol na czczo i po podaniu deksametazonu NORMA
    mialam prolaktyne na czczo i po podaniu MCT NORMA
    miałam ACTH również o dziwo NORMA :P
    i mase innych
    a co lekarz na to ze podwyzszony testosteron??

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podwyzszonego testosteronu sie nie leczy, a juz na pewno nie w momencie staran o dziecko. On potwierdza Amusoe PCOs.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Podwyzszonego testosteronu sie nie leczy, a juz na pewno nie w momencie staran o dziecko. On potwierdza Amusoe PCOs.
    też mi sie tak właśnie zdaje nie wiem
    ostatnio mialam prawie 200 w 2009 roku a nic nie robiono
    myślę, ze teraz moze ustalić leczenie braku owulacji adekwatne do wyników

• APS Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki powiedzcie czy Clo bierze się tylko przy PCOS czy tez przy długich cyklach na przyspieszenie owulacji?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Od czw. zaczynam 2 gi cykl z Clo. Ale to wszystko trwalo…Pierwsza stymulacja 09.01, pozniej brak ciazy :/ i brak @, wywolywanie 12 dni! no i teraz dopiero ponownie Clo. Jak sobie pomysle, ze miesiac trzeba czekac na ten jeden wazny moment. A ile sie namartwic i namodlic czy lek zadziala…No nic. Teraz powiedzialam lekarce, ze po owu ma mi podac jakis lek po owu, ktory (o ile nie bedzie urpragnionej ciazy) w pozniejszym czasie wywola @, bez czekania na nia wieeeczosc i jakis wywolywan. Babka powiedziala ze zapoda mi Ultrogest. Wy bierzecie w wiekszosci luteine lub duphaston, dlatego pytanko czy ktos zna ten lek? Z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaasia ja też bede gadac z ginem ze chce inny lek
    po dupklu czekalam 13 dni od odstawienia
    po lutce 16
    to ja dziękuje za takie coś ....

• elcia_aa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek28 wrote:
    koniecznie daj znać jak sytuacja. Dużą masz torbiel?
    Torbiel mam 5,6 x 6 cm. Nie zwiększyła się podczas brania clo, ale co gorsza nie mam dominującego pęcherzyka!!!! zawsze miałam owulacje:( Jestem załamana po dzisiejszej wizycie:( Boję się, że clo popsuło mi moje regularne cykle:(

I i II IVF Medart Poznań
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Po ciężkim miesiącu totalnego zwątpienia w cały świat i to, że w ogóle kiedyś zajdę w ciąże, borykając się z różnymi zdrowotnymi problemami, PCOS pochodzenia nadnerczowego, za dużą prolaktyną, problemami z nasieniem u mojego faceta, testosteronem, po tym, jak lekarz odstawił mi CLO po 4 cyklach i dosłownie w przeddzień badania HSG dowiedziałam się, że w końcu zaszłam w ciążę!!! :))))

Na razie jest bardzo wcześnie, jeszcze jestem w szoku, bo chcieć a być to dwie różne sprawy, jeszcze nie dowierzam, ale wysyłam pozytywne wiruski! Nie dajcie się zwariować, ja chyba zaszłam... bo wszytko mnie przerosło i olałam temat. Ale oczywiście nie jest to lekarstwo na wszystko ;).

Buziaki!

lipa, Asiasia, Sowaa, Lemon_drop, Morisek28, Anatolka, tulipanna, Anna82 lubią tę wiadomość

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Dziewczynki powiedzcie czy Clo bierze się tylko przy PCOS czy tez przy długich cyklach na przyspieszenie owulacji?
    przy dlugich cyklach tez.

Miu95 wlasnie kilka postow pisałam ze duzo dziewczyn zachodzi po odstawieniu clo. ALbo w trakcie albo po odstawieniu jak sie nie zajdzie w takich momentach to juz marne szanse na kolejny okres stymulki po przerwie. Gratulacje :)

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ