CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynie wiem dziewczyny gadały że krwiawienie to 1dc obojetnie czy CI sie pojawi rano potem spokoj ale KRWAWIENIE a nie plamienie npo brązowe
wiec ja bym IDGIE liczyła już to krwiawienie a potem cisza jako 1 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:44
Idgie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Dziewczyny wczoraj minęły dokładnie dwa tygodnie od kiedy zaczęłam brać CLO. Byłam na monitoringu.
Najpierw zacznę od tego, że testy owulacyjne wyszły tak ładnie mocne jak jeszcze nigdy. Kreska testowa była ciemniejsza co u mnie nigdy nie miało miejsca
Endo ślicznie urosło i miało 11 mm !!! Od roku czasu nie miałam tak dużego - ale to być może zasługa inofemu.
Pęcherzyk dominujący był duży (ale nie usłyszałam wymiarów) i zniekształcony. Powiedziałam gin, że dnia poprzedniego wyszedł mi pozytywny test i wczoraj też przy czym kreska testowa była jeszcze mocniejsza to powiedział, że w takim razie wygląda jakby właśnie pękał stąd jego kształt.
Podobno bardzo ładnie zareagowałam na CLO. Mam wziąć w przyszłym cyklu od 5 dc przez 3 dni (tak jak brałam teraz). I monitoring.
Niestety w tym cyklu nic z tego nie będzie bo moj narzeczony w czwartek tydz temu dostał zapalenie oskrzeli i powiedziałam to gin, a on na mnie lekko nakrzyczał.
Mówił, że nie po to stymuluje cykl żeby się nie starać. Zdziwiłam się, bo to siła wyższa.
Gin powiedział, że stymuluje tylko 3 cykle a później tabletki anty. Nie powiedział na ile te anty ale ja nie chcę brać. Myślałam, że dziewczyny pisały, że faktycznie CLO tylko kilka cykli, ale później czasami wracają normalne cykle czyli raczej żadna antykoncepcji nie stosuje ...
ja mialam miec 6 ciąglych cykli z CLO
ale z racji na pcos i brzydkie jajniki dostalam na msc antyki między cyklami
teraz znowu mam antyki ale z powodu torbieli ;/
ale ja do CLO już nie wracam na mnie nie działa niestety -
nick nieaktualnyIdgie wrote:Hej,
Dostalam od lekarza Clo, przed kolejna iui.
W sumie to nie wiem, czemu, bo zawsze mialam na naturalnym cyklu, owulacje zawsze byly. No ale ciazy nie bylo, wiec moze jednak jakis powod jest.
Mialam brac od 2dc. (na ulotce napisali, ze od 5 lub 3).
Ten pierwszy dzien @ to jakis taki dziwny mi sie zrobil. Zaczelo sie rano normalnie, a potem przestalo i caly dzien bylo sucho. Dopiero nastepnego dnia ruszylo i brzuch mnie rozbolal jak na 1dc.
I teraz mam zagwostke. Bo wzielam clo 2dc. Czy to jednak nie za wczesnie? Czy cykl powinnam liczyc od dzis czy wczoraj? Co, jesli clo wezmie sie za wczesnie? Czy moze sie zaburzyc owulacja?Idgie lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:przy dlugich cyklach tez.
Miu95 wlasnie kilka postow pisałam ze duzo dziewczyn zachodzi po odstawieniu clo. ALbo w trakcie albo po odstawieniu jak sie nie zajdzie w takich momentach to juz marne szanse na kolejny okres stymulki po przerwie. Gratulacje
Dlaczego marne szanse przy kolejnych stymulacjach?? pytam z ciekawości;) bylam 4 cykle na clo i teraz bedzie przerwa, na mnie clo bardzo dobrze działa, wiec z tego co piszesz, jeśli nie uda sie teraz w cyklu po clo to potem juz clo nie zadziała? mimo że wcześniej ladnia działalo?Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
nick nieaktualnyPaolala wrote:Dlaczego marne szanse przy kolejnych stymulacjach?? pytam z ciekawości;) bylam 4 cykle na clo i teraz bedzie przerwa, na mnie clo bardzo dobrze działa, wiec z tego co piszesz, jeśli nie uda sie teraz w cyklu po clo to potem juz clo nie zadziała? mimo że wcześniej ladnia działalo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:00
-
Clo na mnei działa zawsze , nawet musza uważać żeby nie za bardzo ,ostatnio 3 lata temy jechałam na clo działało ale nic nie zdziałalo
Teraz new doktor i new nadzieje
Clo +ovitrelle = owulacja podejzenie podwójnej
Daj Panie niech coś już ruszy do przodu ....
Czytalam juz kilka forum i wnisoek jeden każda z nas jest zupełnie inna ale tez każda z nas służy swoim doświadczeniem
-
aszka wrote:napisalam ze marne szanse na zajscie a nie ze nie zadziała. Mi lekarz mówił, ze mozna probowac 6 cykli pozniej przerwa i np 5 cykli z podejsciem do inseminacji, a pozniej to juz w ogole odstawka bo to tak jak z inseminacjami robisz do kilku a pozniej skutecznosc spada. W sumie sie z tym zgodze, na forum sa dziewczyny ktore brały clo i kilkanascie razy i nie zaszły, wiec jednak najwiecej % szans maja dziewczyny ktore w ogole pierwszy raz zaczynaja swoja przygode z clo lub pozniej maja cykle np ze wspomaganiem np iui itd. Ale moze sie jakiejs trafi, w sumie juz z rok pisze na tym dziale a jeszcze nie przypominam zeby ktoras zaszła po kilkunastu cyklach brania clo, albo zachodza w pierwszym rzucie albo po odstawieniu.
oki dziekuje za odpowiedz:) zastanawiałam sie po prostu czy chodzi o statystyki ze potem ciaz nie ma, czy o jakies zmiany w organizmie przy dlugim stosowaniu clo;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 12:34
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
ewka80 wrote:dziewczyny poradzcie wczoraj mi lekarz przepisał clo i dupka na nowy cykl ale zapomniałam się dopytać czy po jedzeniu czy naczczo brać pozdrawiam
Na opakowaniu clo jest napisane, ze "przed posilkiem", wiec ja biore na czczo.08.09 - transfer
-
Dziewczyny a myślicie, że gdyby z CLO się nie udało zajść i lekarz przepisałby mi na 3 miesiące tabletki anty po ich odstawieniu muszę znowu brać CLO czy najpierw patrzymy czy owulacja występuje naturalnie i co się dzieje?
-
Idgie stosowałam kilka razy w sych latach staran ale ten cykl odczułam jak nigdy sennosc i zobojetnienie megaaa i wiecznie bym ryczała, mąż nie wiedzial co sie dzije ale efekt utrzymywal sie do 3-4 godzin po tabsie takze brałam wczas rano zeby przez poludnie funkcjonowac i tuż przed snem żeby przespac.
od taki bonus
Paola moze spróbowac pierwszy cykl po antykach zobaczyc naturalny cykl bo ponoc atwije wtedy zajsc po odstawieniu ale to zapewne idywidualne podejscie lekarza
milego dzionka dziewczyny -
Ja mam doła. Muszę usunąć mięśniaka a termin na konsultacje na maj. czuje że stoję w miejscu.
Ja zażywałam i dupka i clo wieczorem. Jak zaczęłam to się dowiedziałam że źle ale nie było jak zmienić. U mnie nic się nie działo.
paola: jak tam u ciebie.