CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jestem na telefon z gin z kliniki, dziś będę dzwonić po 15. A swoją drogą zadzwonię jeszcze do swojego miejscowego gina i poproszę o USG, może będzie już coś widać... Tak się martwię, wreszcie dostałam to o czym marzyłam, nie chcę tego stracić
Martoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Umówiłam się na USG na poniedziałek, bo mojego ginekologa nie ma teraz. Powiedział, że nie zawsze jest książkowo i że ostatni przyrost był większy, żeby się nie martwić. No i że na samej becie bez obrazu USG nie można polegać. Kurczę, tak bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze...
Jeszcze po 15 mam dzwonić z wynikami do kliniki, zobaczymy co tam powie gin. Niestety nie ma dziś mojej prowadzącej i znowu będę gadać z tym kolesiem co mi ostatnio powiedział żeby nie podchodzić zbyt entuzjastycznie..., resztę dnia płakałam... -
nick nieaktualnypaola serio daj już spokój z przyrostem już to nic nie zmieni szkoda Twoich nerwów
poczekaj na spokojnie na USG
zrobiłas już 3 albo 4 bety prawda??
musisz sie uspokoić bo stres źle wpływa na hormony
myśl o dzidziusiu i uspokoj się
dla siebie i dla niego -
Paolaaa wrote:Dziewczyny a myślicie, że gdyby z CLO się nie udało zajść i lekarz przepisałby mi na 3 miesiące tabletki anty po ich odstawieniu muszę znowu brać CLO czy najpierw patrzymy czy owulacja występuje naturalnie i co się dzieje?
Powie któraś ?
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w cyklach z CLO owu występowała u Was zawsze co tyle samo dni czy różnie? -
A po co tabletki antykoncepcyjne w okresie staran o dziecko? Dla mnie jedynym usprawiedliwieniem, ze one sie pojawiaja jest pomoc we wchlonieciu sie torbieli lub wyciszenie przed ivf. W kazdym innym tabletki anty dla mnie sa oznaka slabosci i braku pomyslu u lekarza.
Tabletki antykoncepcyjne nie wywolaja owulacji jesli jej nie ma. A co zrobi Twoj lekarz jak juz zjesz 3 opakowania antykow w okresie staran o dziecko to raczej zadna z nas nie wymysli...
Owulacja moze wystepowac roznie. Wplywaja na nia tez czynniki zewnetrzne, podroz, przeziebienie itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:37
-
Anatolka przecież wiadomo, że nie będę się starać podczas brania tabletek anty
Lekarz mówił, że trzeba "uspokoić" jajniki po CLO. Nie można go brać więcej jak 3 cykle.
Ja natomiast czytałam niejednokrotnie, że dziewczyny po CLO dostawały normalne naturalne owulacje czyli im lekarze nie kazali brać antyków po kuracji CLO
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:44
-
nick nieaktualnyWitam. Jestem tu nowa
Mam 7 letniego syna i bardzo chcialabym miec drugie malenstwo. Niestety nie wychodzi. Staramy sie stosunkowo niedlugo, bo prawie rok. Mam za soba 2 cykle z Clo. W pierwzsym urosly pecherzyki ladnie, dominujacy 16mm w 12dc. Lekarz moja stwierdzila pozniej, ze owulacja byla i mam czekac. Czekalam i doczekalam sie @
Byl nastepny cykl z clo. W 12dc nie bylo rewelacji. Bylo sporo pecherzykow, zadnego dominujacego. 16dc byly 2 pecherzyki po 18mm. Lekarz stweirdzila, ze Owu mi sie przesunie, ze tak bywa. Tydzien pozniej stwierdzila, ze owu byla, pecherzyki pekly i czekamy i ze mogly peknac dwa na raz co oznacza ciaze mnoga. Niestety wczoraj przyszla @ Oczywiscie nastroj podly, utrata nadziei itd. Moja lekarz mowi, ze moga byc 3 proby, potem wysle mnie do kliniki nieplodnosci, na co sie nie zdecyduje.
Tak na prawde nie wiem jakim cudem zaszlam w pierwsza ciaze, gdyz lekarz 3 lata przd zajsciem w ciaze powiedzial mi, ze silami natury w ciaze raczej nie zajde. Pogodzilam sie z tym i zylam spokojnie. Historia dluga, skroce. Pojechalam do mojego dawno nei widzianego bylego niedoszlego, ktory mieszkal w NIemczech. Zamieszkalam z nim i po 3 mscach okazalo sie, ze jestem w 10 tc. Zaskoczenie ale oczywiscie tez lzy szczescia.
Mysle, ze po 3 cyklu z clo dam sobie po prostu spokoj i przestane sie nakrecac. Co ma byc to bedzie.
-
Paolaaa wrote:Anatolka przecież wiadomo, że nie będę się starać podczas brania tabletek anty
Lekarz mówił, że trzeba "uspokoić" jajniki po CLO. Nie można go brać więcej jak 3 cykle.
Ja natomiast czytałam niejednokrotnie, że dziewczyny po CLO dostawały normalne naturalne owulacje czyli im lekarze nie kazali brać antyków po kuracji CLO
Nie wydaje mi sie to zasadne. Nie wydaje mi sie tez, zeby ktorakolwielk z dziewczyn brala antyki po CLO na uspokojenie. Nawet jesli robily te zalecana przerwe od leku to byl to okres staran naturalnych a nie okres braku staran zwiazany z antykoncepcja. Co do powrotu naturalnych owulacji po CLO to tez slabo to widze na dluzsza mete, bo clo nie jest lekiem leczacym przyczyne braku owulacji, ale ja wywolujacym. Sama nie mam naturalnej owulacji. Po braniu clo moj organizm byl ustawiony na "lekowe" tory 1 cykl a pozniej naturalny brak owulacji wrocil, bo clo usunelo na chwile skutki a nie przyczyne. Poza tym dopatrzylam sie, ze masz jajniki z wielona pecherzykami, czyli PCO i wypadaloby znalezc tego przyczyne (przy czym PCO nie jest rownoznaczne z PCOS).
Co do 3 cykli z CLO - ulotka mowi o 6 jak pamietam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 18:07
-
Kochana nie mam pco. Pęcherzyki nie są diagnoza. Z hormonów i innych badaN nie wychodzi pco. Jajniki nie mam powiększone. Owulacje miałam całe życie i żadnych problemów z miesiączkowaniem. nagle w 7 cyklu po osldstawieniu anty zaczely sie problemy. Stad moze pomysl zeby znowu na chwile wyciszyc jajniki bo po odstawieniu antykow jajniki znowu rusza
-
nick nieaktualny