X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ciri Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi się udało za drugim podejściem z CLO, ale brałam go 2 razy dziennie az po dwie tabletki od 2 do 5 dnia cyklu. Stwierdzono u mnie kilka lat temu PCO, nie jajeczkowałam prawie wcale. byłam przekonana, ze w tym cyklu też się nie udało (objawy typowo miesiączkowe), jednak test pokazał co innego.Nie brałam przy tym żadnych innych tabletek ( luteiny np.) i nie zamierzam. co ma być to będzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny pisałam Wam że przez przypadek dowiedziałam się że miałam owulację w lutym, pierwszy raz od nie wiem jak dawna - widać reakcja na spadek tsh :) No ale miałam dół jak się okazało że w marcu nadal nie mogę brać clo i czekamy do kolejnego cyklu. A tymczasem spóźniała mi się miesiączka, nie wierzyłam, ale zrobiłam dziś test, a tam druga kreska :D Poleciałam na bete i ponad 400!!! Nie mogę w to uwierzyć, nawet się nie staraliśmy w lutym, byłam pewna że owulacji nie będzie jak zwykle... Dla mnie to jakiś cud :) W poniedziałek mam znowu oznaczyć bete i progesteron i dzwonić do gin, a we wtorek jadę do endo - postawiłam wszystkich na nogi ;) Mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i że ogarnę to tsh, bo nadal trochę wysokie...
    Nie mogę w to uwierzyć...
    ej no jaja sobie robisz?!
    wow super kochana!!!!:D gratulacje :D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie to też brzmi jak jeden wielki dowcip, w ogóle się nie spodziewałam :) Przypadek sprawił że współżyliśmy akurat w odpowiednim momencie bo nawet nie spodziewałam się żadnej owulacji :) Teraz już doszłam że zostałam zapłodniona 15 lutego ;) Bo potem już nic, a wychodzi na to że jakoś po 15 musiałam owu mieć :) Jutro dzwonię do gin zobaczymy jak mnie dalej pokieruje, rano znowu beta, progesteron, przy okazji tsh i ft4, a we wtorek do endo. Ogólnie czuję się taka trochę wystraszona... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola nie ma czego się bać
    wszystko będzie ok
    jeśli chodzi o TSH to jest to tak:
    *jeśli masz niedoczynnośc MOŻESZ mieć problemy z zajsciem
    *jeśli masz nadczynność MOŻE byc problem z rozowjem ciąży i utrzymaniem tak mi prof tłumaczył także spokojnie :)

ogólnie uznaje się że nadczynnośc jest groźniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 11:44

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 17:40

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87- a nie miałaś żadnych objawów dni płodnych? Śluz, ból jajników, itp?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    paola87- a nie miałaś żadnych objawów dni płodnych? Śluz, ból jajników, itp?
    Ból jajników miałam, ale byłam pewna że rośnie pęcherzyk ale nie pęknie jak to zwykle bywało, dlatego nawet miałam iść w 19 dc na usg żeby zobaczyć czy jest torbiel i brać od 20 dc orgametril na wchłonięcie. Ale nic nie było, a gin nie widział nic co by wskazywało na owulację :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to własnie jest fajne, ze jak ktos ma małe problemy to przy clo zajdzie :)
    Mirabelka ja nie.
    Kas to zalezy bo czasami moze byc i hperstymulacja, czasami to mze byc swpowodowane PCOS, a czasami po prostu tyle urosnie. Dlatego na forum sie tylko gdyby, a to lekarz powinien decydowac co z tym robic :)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest prawda aszka, że jak ktoś ma małe problemy. No ale wiesz, często jest tak, że gin daje clo bez sprawdzenia mężczyzny i wtedy clo nic nie da jak u niego jest nieciekawie.

M&M
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ból jajników miałam, ale byłam pewna że rośnie pęcherzyk ale nie pęknie jak to zwykle bywało, dlatego nawet miałam iść w 19 dc na usg żeby zobaczyć czy jest torbiel i brać od 20 dc orgametril na wchłonięcie. Ale nic nie było, a gin nie widział nic co by wskazywało na owulację :)

No cóż, jak to piszą niektóre forumowiczki- tylko ciąża jest 100% potwierdzeniem, że owulacja była :-)

Jeszcze raz serdecznie gratuluję.

Ja mam dzisiaj bardzo wysoko szyjkę macicy. Musiałam się nieźle nagimnastykować żeby ją dosięgnąć. Wyczuwam ewidentne jej otwarcie, ale testy owu wciąż negatywne.
    Ciekawe ile dni ta szyjka jest w takiej "pozycji". To mój pierwszy cykl gdy ją "badam" i nie mam zielonego pojęcia czy szyjka utrzymuje się tak kilka dni czy dzisiaj jest szczyt i najbardziej płodny dzień.
    Mój chory ma maxa, nie rusza się z łózka :( Modlę się żeby owu poczekała jeszcze kilka dni to może poczuje się lepiej ....

Jak nie urok to sraczka.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    To jest prawda aszka, że jak ktoś ma małe problemy. No ale wiesz, często jest tak, że gin daje clo bez sprawdzenia mężczyzny i wtedy clo nic nie da jak u niego jest nieciekawie.
    to prawda, tak samo jak bez droznosci, chociaz droznosc to ogolnie zalecaja badac po roku staran i kilku cyklach stymulacji. Ale niektorzy w ogole tego nie zalecaja, zadnych badan. Wg mnie i z tego co tutaj czytam to jak ktorejs ma pomoc clo, to max przy 6 cyklach zajdzie, a jak nie, to raczej małe szanse.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 08:19

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam rano na pobraniu krwi. Progesteron 16,9, tsh 5,36 :/ No ale nie rozumiem co z tą betą... W piątek było 407 a dziś jest 543. Nie za mały przyrost? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola no troche mały ten przyrtos kolo 670 powinien być w niedziele
    ale to tylko liczy kochana także spokojnie
    najlepiej zadrynaj do gina i podpytaj bedziesz spokojniejsza

a TSH ...pewnie CI zwiększy dawke euthyroxu i spadnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola jeszcze jedno wyniki mialas już dzisiaj??
    kiedy miaas te badania dokładnie ( beta) napisz mi daty badań nie wyników

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mam po paru godzinach. Pierwsze badanie i wynik w piątek, drugie badanie dziś rano i wynik przed chwilą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola skontaktuj się z ginem :)
    uspokoi Cię to może

66% w ciągu 48 godzin w przedziale
    114% w ciągu 72 godzin w przedziale

to by wychodziło 72 h

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie po 72 godzinach taki mały przyrost :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola nic się nie martw na zapas ok?
    dzowniłaś do gina??

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej gin dziś nie było i mam dzwonić do jakiegoś innego gina po 15...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedno jaki grunt że gin:)
    daj znać co CI powie
    trzymam mocno kciuki

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ