CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, mi się udało za drugim podejściem z CLO, ale brałam go 2 razy dziennie az po dwie tabletki od 2 do 5 dnia cyklu. Stwierdzono u mnie kilka lat temu PCO, nie jajeczkowałam prawie wcale. byłam przekonana, ze w tym cyklu też się nie udało (objawy typowo miesiączkowe), jednak test pokazał co innego.Nie brałam przy tym żadnych innych tabletek ( luteiny np.) i nie zamierzam. co ma być to będzie:)
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Dziewczyny pisałam Wam że przez przypadek dowiedziałam się że miałam owulację w lutym, pierwszy raz od nie wiem jak dawna - widać reakcja na spadek tsh
No ale miałam dół jak się okazało że w marcu nadal nie mogę brać clo i czekamy do kolejnego cyklu. A tymczasem spóźniała mi się miesiączka, nie wierzyłam, ale zrobiłam dziś test, a tam druga kreska
Poleciałam na bete i ponad 400!!! Nie mogę w to uwierzyć, nawet się nie staraliśmy w lutym, byłam pewna że owulacji nie będzie jak zwykle... Dla mnie to jakiś cud
W poniedziałek mam znowu oznaczyć bete i progesteron i dzwonić do gin, a we wtorek jadę do endo - postawiłam wszystkich na nogi
Mam nadzieję że wszystko się jakoś ułoży i że ogarnę to tsh, bo nadal trochę wysokie...
Nie mogę w to uwierzyć...
wow super kochana!!!!gratulacje
-
No dla mnie to też brzmi jak jeden wielki dowcip, w ogóle się nie spodziewałam
Przypadek sprawił że współżyliśmy akurat w odpowiednim momencie bo nawet nie spodziewałam się żadnej owulacji
Teraz już doszłam że zostałam zapłodniona 15 lutego
Bo potem już nic, a wychodzi na to że jakoś po 15 musiałam owu mieć
Jutro dzwonię do gin zobaczymy jak mnie dalej pokieruje, rano znowu beta, progesteron, przy okazji tsh i ft4, a we wtorek do endo. Ogólnie czuję się taka trochę wystraszona...
-
nick nieaktualnypaola nie ma czego się bać
wszystko będzie ok
jeśli chodzi o TSH to jest to tak:
*jeśli masz niedoczynnośc MOŻESZ mieć problemy z zajsciem
*jeśli masz nadczynność MOŻE byc problem z rozowjem ciąży i utrzymaniem tak mi prof tłumaczył także spokojnie
ogólnie uznaje się że nadczynnośc jest groźniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2015, 11:44
-
Paolaaa wrote:paola87- a nie miałaś żadnych objawów dni płodnych? Śluz, ból jajników, itp?
-
nick nieaktualnyI to własnie jest fajne, ze jak ktos ma małe problemy to przy clo zajdzie
Mirabelka ja nie.
Kas to zalezy bo czasami moze byc i hperstymulacja, czasami to mze byc swpowodowane PCOS, a czasami po prostu tyle urosnie. Dlatego na forum sie tylko gdyby, a to lekarz powinien decydowac co z tym robic -
paola87 wrote:Ból jajników miałam, ale byłam pewna że rośnie pęcherzyk ale nie pęknie jak to zwykle bywało, dlatego nawet miałam iść w 19 dc na usg żeby zobaczyć czy jest torbiel i brać od 20 dc orgametril na wchłonięcie. Ale nic nie było, a gin nie widział nic co by wskazywało na owulację
No cóż, jak to piszą niektóre forumowiczki- tylko ciąża jest 100% potwierdzeniem, że owulacja była
Jeszcze raz serdecznie gratuluję.
Ja mam dzisiaj bardzo wysoko szyjkę macicy. Musiałam się nieźle nagimnastykować żeby ją dosięgnąć. Wyczuwam ewidentne jej otwarcie, ale testy owu wciąż negatywne.
Ciekawe ile dni ta szyjka jest w takiej "pozycji". To mój pierwszy cykl gdy ją "badam" i nie mam zielonego pojęcia czy szyjka utrzymuje się tak kilka dni czy dzisiaj jest szczyt i najbardziej płodny dzień.
Mój chory ma maxa, nie rusza się z łózkaModlę się żeby owu poczekała jeszcze kilka dni to może poczuje się lepiej ....
Jak nie urok to sraczka. -
nick nieaktualnyMartoszka wrote:To jest prawda aszka, że jak ktoś ma małe problemy. No ale wiesz, często jest tak, że gin daje clo bez sprawdzenia mężczyzny i wtedy clo nic nie da jak u niego jest nieciekawie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 08:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny