CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie... Ja też robiłam 10 dni po potencjalnej owu ( bo wcześniej było poronienie, więc nawet nie byłam pewna czy była).9 dnia wieczorem zrobiłam pierwszy i była cień cienia - stwierdziłam ze sobie wmawiam. A następnego dnia już był cień
i każdego dnia coraz ciemniejszy. Więc spokojnie - jeśli widzisz bladą kreskę to jeśli wszystko się prawidłowo rozwinie to co dzień będzie ciemniejsza
Czy betę się robi na czczo? Nie wiem... ja zawsze robiłam tak, ale to chyba akurat nie ma aż takiego znaczenia - bo przecież hormon się utrzymuje we krwi.... Ale nie powiem na 100%.
-
Amberla wrote:Nie... Ja też robiłam 10 dni po potencjalnej owu ( bo wcześniej było poronienie, więc nawet nie byłam pewna czy była).9 dnia wieczorem zrobiłam pierwszy i była cień cienia - stwierdziłam ze sobie wmawiam. A następnego dnia już był cień
i każdego dnia coraz ciemniejszy. Więc spokojnie - jeśli widzisz bladą kreskę to jeśli wszystko się prawidłowo rozwinie to co dzień będzie ciemniejsza
Czy betę się robi na czczo? Nie wiem... ja zawsze robiłam tak, ale to chyba akurat nie ma aż takiego znaczenia - bo przecież hormon się utrzymuje we krwi.... Ale nie powiem na 100%.
Dzieki Ci wielkie! zrobie jutro na czczo bete. na razie nie mogę w to uwierzyć, bo lekarze mówili ze ten cykl stracony, owulacji nie będzie, a nawet jeśli to z takich późnych niewiele wychodzi...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
witam dziewczyny
mam pytanko ,mam brac CLO od 5 dnia cyklu przez 5 dni po 2 tabletki ,i czy mam brac te dwie odrazu ,czy rano i wieczorem ,obawiam sie ze dwie wziete odrazu dadza jakies skutki uboczne ,nie dopytalam sie lekarza ,wiec mozna ktoras z Was brałą taka dawke i pomoże ?bulinka -
nick nieaktualny
-
Róża 2 wrote:Witam forumowiczki
Właśnie zaczynam drugi cykl przy użyciu Clo i pregnylu. Stwierdzono u mnie policystyczność jajników( tworzyły się torbiele, bez owulacyjne cykle oraz spore owłosienie na nogach). Przed pierwszą stymulacją Clo byłam pełna nadziei. Z mężem robiliśmy wszystko jak należy, nawet stosowaliśmy lubrykant wspierający plemniki (brak śluzu), ale ostatecznie przyszła miesiączka. Ginekolog przeznaczył na tę terapię 4-6 cykli. Podczas 3 cyklu mamy zbadać nasienie. Później badanie jajowodów. Myślicie że to pomoże?
Wydaje mi się, że nie ma co czekać z badaniem nasienia i powinno się zrobić jeszcze przed CLO żeby mieć pewność, że nie masz stymulowanego cyklu a i tak jest problem po stronie mężczyzny. -
Paolaaa wrote:Wydaje mi się, że nie ma co czekać z badaniem nasienia i powinno się zrobić jeszcze przed CLO żeby mieć pewność, że nie masz stymulowanego cyklu a i tak jest problem po stronie mężczyzny.
My też badaliśmy przed stymulacją.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Paolaaa wrote:Wydaje mi się, że nie ma co czekać z badaniem nasienia i powinno się zrobić jeszcze przed CLO żeby mieć pewność, że nie masz stymulowanego cyklu a i tak jest problem po stronie mężczyzny.
zgadzam sie w 100%, ja jestem po 4 cyklach z clo, lekarz nie poinformowal mnie zeby mąż sie przebadał wczesniej dla pewnosci, a okazuje sie ze wiekszy problem chyba mamy po stronie meskiej... i 4 cykle stymulowane stracone! teraz mądra jestem ale po czasie...Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
U nas jak się pytałam to pomyślimy przed hsg. No ale męża zmusiłam po pójście po skierowanie i dzisiaj zapisałam go na 27 kwietnia ( !!! ) na badanie i wizytę. Ale to będzie już 4 cykl z clo, a myślała, że uda się jeszcze w 3 to wtedy bym ewentualnie nie brała. No ale trudno będzie co będzie.M&M
-
Zwlekanie z takim badaniem może zmarnować nam sporo czasu niestety.
Anatolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anatolka wrote:Paola87, a jak u Ciebie? Bo albo coś przeoczyłam albo nie pisałaś...
No i owulację na pewno miałam 16 albo 17 dc, więc czy ta ciąża może być aż taka młodsza niż wskazuje na to data ostatniej miesiączki? Nie wiem... Mam do niego iść 25 marca teraz i zobaczymy co będzie.
-
paola87 wrote:Byłam w poniedziałek u ginekologa. Było widać tylko pęcherzyk w macicy, 6, 5 mm. Powiedział, że bardzo malutki, ale pocieszał że ciąża może być młodsza. Tylko że ja mam do tego cały czas te kiepskie bety w głowie
No i owulację na pewno miałam 16 albo 17 dc, więc czy ta ciąża może być aż taka młodsza niż wskazuje na to data ostatniej miesiączki? Nie wiem... Mam do niego iść 25 marca teraz i zobaczymy co będzie.
Mhm, no nic nie wymyślimy - to nie matematyka... Trzeba czekać to czekamyi odganiamy złe myśli
-
Witam, zaczęłam brać clo w tym miesiącu. Obecnie biorę 3 dawkę. Mam obawy czy nie pośpieszyliśmy się ze stymulacją, wprawdzie to już 6 cs po usunięciu obumarłej ciąży ale w tym były 2 miesiące leczenia torbiela. Po wyleczeniu torbiela, cykle były nieregularne, miesiączki skąpe i temperatura nie wskazywała na owulacje ale ostatni cykl wyglądał obiecująco... Niestety nie udało się i w 3 dniu cyklu wzięłam 1 dawkę clo. Przez te 3 dni cyklu miałam tylko plamienia ale lekarz powiedział plamienia nie plamienia w 3 dniu zaczynamy kuracje(po pierwszej dawce clo @ bardzo się rozkręciła). Boje się mnogiej ciąży typu czworaczki jeśli owulacja wystąpi naturalnie i dodatkowo clo zrobi swoje, boje się że zrobi więcej złego niż dobrego. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mnie uspokoiKK8606
-
Jak jesteś świadoma tego, że chcesz dziecko. Do tego jeszcze bierzesz świadomie clo to nie rozumiem dlaczego boisz się ciąży mnogiej. To, że w ulotce jest tak napisane to nie znaczy, że masz tak mieć.
A clo wyniszcza jedynie ( albo aż ) endometrium.
Ważne jak reagujesz na to leczenie. A dobrym efektem tego będzie dziecko. Proste.M&M