CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jakiś czas mnie nie było. Dałam sobie spokój z niby lekarzami i zapisałam się do Gamety do dr Michała Radwana na 28 kwietnia. Mam nadzieje że wreszcie lekarz porządnie się mną zajmie. Ubawiłam się u mojego obecnego lekarza bo chciałam skierowanie na badania potrzebne do pierwszej wizyty kwalifikacyjnej do invitro. A lekarz się mnie pyta co to jest to AMH. No ręce mi opadły a na liście NFZ zajmują się leczeniem niepłodności. No żebym ja ginekologowi musiała mówić że to rezerwa jajnikowa. SZOK
Anatolka, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie. Jestem tu całkiem nowa wiec z góry proszę o wybaczenie jeśli zrobię coś nie tak
Myślę, że dzięki Waszemu doświadczeniu i wiedzy moje wątpliwości i obawy zostaną rozwiane... cierpię na PCO i po kilku miesiącach bezowocnych starań moja lekarka wprowadziła leczenie Clo. W pierwszym cyklu badanie progesteronu pokazało, że była ładna owulacja, ale nie wyszło. W drugim cyklu progesteron był bardzo niski, czyli kiepska owulacja po której przez 4 tygodnie nie wystąpiła miesiączka wiec wywoływałam ją luteiną. Rozpoczęłam wiec 3 cykl z Clo, ale w jego trakcie mój mąż się rozchorował wiec podeszliśmy do tematu na luzie i raczej sobie odpuscilismy. Clo brałam 3-7 dc, a owulacja była ok. 12-13 dc. Nie miałam monitoringu, jedynie objawy i testy owulacjne które robiłam w dwóch poprzednich cyklach na to wskazywały. Dwa tygodnie od domniemanej owulacji w 3 cyklu z Clo zrobiłam test - negatywny. Nie zdziwiło mnie to, bo jak wspomniałam zbytnio się nie przykładaliśmy, nawet nie zbadałam progesteronu. Gdy okres spóźniał się tydzień powtórzyłam test - negatywny. Założyłam, że sytuacja jest analogiczna jak w cyklu poprzednim. Po kolejnym tygodniu, kiedy mąż suszył mi głowę żebym powtórzyła test, a ja nauczona doświadczeniem po wielu miesiącach starań, że cudów nie ma pukalam się w głowę, dla świętego spokoju kupiłam. Wyobraźcie sobie mój szok, gdy zobaczyłam 2 kreski
Pobiegłam na betę - 85,8 czwarty tydzień wg norm. Po 48 godzinach 167,4 - przyrost książkowy. No i teraz mam pewne obawy, które tłumią moją radość - owulacja po Clo powinna być jak w zegarku, wiec powinien to być 6 tydzień, a nie 4. Lekarka powiedziała mi, że mało prawdopodobne, by owu przesunęła się po Clo o 2 tygodnie. Z drugiej strony przyrost bety jest prawidłowy. Czy któraś z Was miała tak późną owulację po Clo?
Gosposia lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Hejka specjalistyki! I ja sie staram nadal…chwile Was podczytywalam, ale nie pisalam. Mozecie mi powiedziec czy lekarz jest tak naprawde w stanie zobaczyc pekniety pecherzyk, czy to ze peknal moze potwierdzic tylko badanie progresteronu w 8dc? z gory dziekuje za odpowiedzAsiasia
-
cześć dziewczyny,
czy któraś z was miała tak że najpierw clo na nią działało a potem już nie ? Kurcze mam pco, to mój drugi cykl po kauteryzacji jajników a clo w poprzednim cyklu nie zadziałało. Urosły jakieś marne 9mm pęcherzyki w 11dcbabyonline lubi tę wiadomość
Edyta
-
Asiasia- ja mialam prawie dwukrotnie wyzszy progesteron w 7dpo (albo 8 bo sama to wyliczalam) on norm laboratoryjnych i dasz wiare ze uslyszalam od gin ze to nie jest zadne potwierdzenie na przebyta owu
Ręce opadają.
Jezeli jest dobry gin to bedzie widziec czy byla owu czy nie poprzez badanie usg.
Ja osobiscie uwazam ze progesteron jest potwierdzeniem owu. Jest wytwarzany z peknietego pecherzyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 16:45
Asiasia lubi tę wiadomość
-
izaboo wrote:Hej dziewczyny jakiś czas mnie nie było. Dałam sobie spokój z niby lekarzami i zapisałam się do Gamety do dr Michała Radwana na 28 kwietnia. Mam nadzieje że wreszcie lekarz porządnie się mną zajmie. Ubawiłam się u mojego obecnego lekarza bo chciałam skierowanie na badania potrzebne do pierwszej wizyty kwalifikacyjnej do invitro. A lekarz się mnie pyta co to jest to AMH. No ręce mi opadły a na liście NFZ zajmują się leczeniem niepłodności. No żebym ja ginekologowi musiała mówić że to rezerwa jajnikowa. SZOK
Ciesze się, że się zdecydowałaśzaglądałam pod wykres
Z jakiego czynnika będziecie startować do in vitro?
Jajnikowego - miałaś 6 cykli stymulowanych?
Idiopatyczna niepłodność? - U Was starania już kilka lat trwają, no nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 16:40
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny! robiłam dzisiaj bete i mam wynik 193,5 przy normie 4 tydz: 9,5 – 750. czyli ciaza! myślicie ze to dobry wynik, bo jednak w dolnej granicy?
Idgie lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Paolaa u Ciebie na pewno będzie podobnie! ja do tej pory przez czeste delegacje nigdy sobie nie mogłam trafic w dni płodne bo nie wiedziałam kiedy będą przez nieregularne cykle, a ten cykl sobie zrobiłam bez wyjazdow, przytulaliśmy się jak kaza teorie co 2 dzień i się udało
tak wiec Wy się skupcie aby nie chorować i się nie klocic tylko się przytulać i będzie dobrze
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
Kochane może wesprzecie mnie jeszcze jedną radą. mam na jutro wieczor umówioną wizytę u dobrego ginekologa, który miał mnie stymulować Clo. w związku z tym ze zaciazylam to Clo mam nadzieje nie będzie potrzebne i myslen żeby odwolac wizyte, bo na tak wczesnym etapie raczej nie ma po co isc, dopiero w 6 tygodniu żeby było już cos widać?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
APS, ja również jestem w początkowej ciąży i moja lekarka, jak dzwoniłam powiedzieć o wyniku bety, mówiła że dopóki nie będzie ponad 1000 to ona nic na usg nie zobaczy. A z doświadczeń z pierwszej ciąży powiem Ci, że poszłam chyba w 5 tygodniu i lekarka tylko mogła potwierdzić ciążę ale serce jeszcze nie bilo, wiec za tydzień i tak musiałam znów lecieć na usg, żeby zobaczyć czy jest ok. Tym razem umówiłam się na 8 kwietnia, czyli 7 tc. Wiem że ciężko wytrzymać ale wcześniejsza wizyta mija się z celem. Życzę Ci wszystkiego dobrego i gratuluję.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Witam, mam do Was pytanko
Stosuje clo drugi cykl i oczywiście pojawił się problem ze śluzem - w tym cyklu ZERO - czy mogę stosować preparaty na bazie kwasu hialuronowego - np. cicatridinę? Czy nie zaszkodzi to plemnikom?
Jest to nasz 15 cykl starań, jesteśmy po przejściach, dwóch poronieniach, jednej ciąży biochemicznej, na szczęcie po pierwszym poronieniu doczekaliśmy sie synka, więc jedno dziecko mamy, ale chcemy dójkę i tak jakoś po tej biochemicznej w marcu zeszłego roku nie możemy się doczekaćA drugie poronienie było w grudniu - 3 miesiące przed biochemiczną - serduszko przestąło bić...
Już nie wiem co jeszcze może byc problemem, bo niby jesteśmy przebadani, wszystko powinno byc w porządku, a dzidziusia dalej nie ma...
Mam nadzieję,że pomożecie -
nick nieaktualnyAPS wrote:Kochane może wesprzecie mnie jeszcze jedną radą. mam na jutro wieczor umówioną wizytę u dobrego ginekologa, który miał mnie stymulować Clo. w związku z tym ze zaciazylam to Clo mam nadzieje nie będzie potrzebne i myslen żeby odwolac wizyte, bo na tak wczesnym etapie raczej nie ma po co isc, dopiero w 6 tygodniu żeby było już cos widać?
-
Roma, wielkie dzięki za pomoc! myslalam ze może by mi teraz przepisal jakies suplementy, ale w sumie i tak biore witaminy wiec nie ma co panikować, a nawet by pewnie nie mogl jeszcze na USG potwierdzić ciąży
Amus87 jeśli dobrze licze to mój 4 tydzień, 13 dzień po owulacjiGabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
ewelinka2210,a nie dostałaś nic od lekarza? Ja brałam Estrofem 11-15 dc.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było... po pierwszych doświadczenia z CLO we wrześniu myślałam że moje owulacje są podręcznikowe, ale po ostatnich doświadczeniach zaczynam w to wątpić. Wielu lekarzy, z którymi rozmawiałam uważa,że progesteron nie może być podstawą stwierdzenia owulacji i ze jedynie monitoring może to stwierdzić. W związku z tym w poniedzialek (12 dc) wybieram się do ginki na podgląd, bo znów zaczęłam się martwić, że może za szybko odstawiłam CLO.. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na temat progesteronu? Jestem bardzo ciekawa jak to naprawdę jest.
Ps. Czy któraś z Was używa jakieś lubrykanty? Po CLO ze śluzem może być marnie i jestem ciakawa czy macie jakieś doświadczenia? Ja kupiłam dziś conceive plus - nie zaszkodzi, right?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 10:09
19.07.2016 r. Aleksander
-
roma wrote:ewelinka2210,a nie dostałaś nic od lekarza? Ja brałam Estrofem 11-15 dc.
A o tym kremie o którym pisałam nie wiecie nic? Coś na bazie kwasu hialuronowego? Zaszkodzi plemnikom?
analiza do dramat z tym jest... a ten conceive dość drogi... Przy tych wszystkich lekach, to już niewiadomo co jeszcze dokładać.