CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelinka2210 powiem Ci, że u mnie nawet z Estrofem było kiepsko i myślałam nawet że przez to nam mnie wychodzi,ale w końcu zaskoczyło
Ja nic dodatkowo nie brałam, ale gdzieś kiedyś czytałam o syropach na bazie gwajafenezyny - są to syropy na kaszel mokry, które mają rozrzedzić wydzielinę, np. rubitussin. Należy uważać, żeby syrop nie zawierał przy okazji składników redukujących ilość wydzieliny. Trochę więcej jest tutaj: http://www.jestemplodna.pl/plodny-sluz-szyjkowy-jak-poprawic/ Ja osobiście nie stosowałam ale może coś pomoże, oczywiście uważam że warto zapytać najpierw lekarza.
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
_analiza wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było... po pierwszych doświadczenia z CLO we wrześniu myślałam że moje owulacje są podręcznikowe, ale po ostatnich doświadczeniach zaczynam w to wątpić. Wielu lekarzy, z którymi rozmawiałam uważa,że progesteron nie może być podstawą stwierdzenia owulacji i ze jedynie monitoring może to stwierdzić. W związku z tym w poniedzialek (12 dc) wybieram się do ginki na podgląd, bo znów zaczęłam się martwić, że może za szybko odstawiłam CLO.. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na temat progesteronu? Jestem bardzo ciekawa jak to naprawdę jest.
Ps. Czy któraś z Was używa jakieś lubrykanty? Po CLO ze śluzem może być marnie i jestem ciakawa czy macie jakieś doświadczenia? Ja kupiłam dziś conceive plus - nie zaszkodzi, right?
Ja użyłam w tym cyklu tego żelu, fakt jest drogi, ale było super mokro
Jeszcze po ziołach o.sroki też miałam bardzooo mokro, teraz miałam miesięczną przerwę, potem znowu powrót.
-
Hej! Chciałam Was zapytać czy któraś miała podobnie jak ja i czy macie doświadczenie w tym temacie. W tym miesiącu byłam pierwszy cykl stymulowana clo. 1 tabletka przez 5 dni od 3 dc. niestety nie zaskoczyło - było 5 pęcherzyków ale zaden dominujący po ok 11mm (dwa razy monitoring 10dc i 14dc). Teraz ginekolog stwierdził ze mam brać po dwie w podobny sposób od 3 dc nowego cyklu. a do konca tego duphashon (czy jakoś tak
). Czy u którejś zmieniło to sytuację?! zawsze myślałam, że mam owuacje co miesiąc bezproblemowo - a jednak
-
nick nieaktualnyAPS wrote:Roma, wielkie dzięki za pomoc! myslalam ze może by mi teraz przepisal jakies suplementy, ale w sumie i tak biore witaminy wiec nie ma co panikować, a nawet by pewnie nie mogl jeszcze na USG potwierdzić ciąży
Amus87 jeśli dobrze licze to mój 4 tydzień, 13 dzień po owulacji -
kas21 wrote:Dodatkowo wspomne, że lekarz nie zlecił zadnego badania hormonów. Powiedzcie czy zrobić badania na własną rękę. np. LH FSH i prolaktyne? i kiedy ewentualnie? ok 3 dc?!
zrób koniecznie! swoją drogą dziwny lekarz;)
mnie kazano tak:
fsh, lh, estradiol 3-5 dnia cyklu
prolaktyna i testosteron i tsh obojetnie
sprawdzilabym tez cukierAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Anatolka wrote:Ciesze się, że się zdecydowałaś
zaglądałam pod wykres
Z jakiego czynnika będziecie startować do in vitro?
Jajnikowego - miałaś 6 cykli stymulowanych?
Idiopatyczna niepłodność? - U Was starania już kilka lat trwają, no nie? -
Mam tylko nadzieje że badania mi dobrze wyjdą czekam aż Luteina zadziała i robię badania w 2 -3 dniu cyklu oby było ok. Bo oczywiście wcześniej nie miałam robionych badań więc teraz z lekka panikuje żeby wyszło ok bo inaczej nie ma szans na rządowy Program In vitro prawda?
-
_analiza wrote:Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było... po pierwszych doświadczenia z CLO we wrześniu myślałam że moje owulacje są podręcznikowe, ale po ostatnich doświadczeniach zaczynam w to wątpić. Wielu lekarzy, z którymi rozmawiałam uważa,że progesteron nie może być podstawą stwierdzenia owulacji i ze jedynie monitoring może to stwierdzić. W związku z tym w poniedzialek (12 dc) wybieram się do ginki na podgląd, bo znów zaczęłam się martwić, że może za szybko odstawiłam CLO.. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na temat progesteronu? Jestem bardzo ciekawa jak to naprawdę jest.
Ps. Czy któraś z Was używa jakieś lubrykanty? Po CLO ze śluzem może być marnie i jestem ciakawa czy macie jakieś doświadczenia? Ja kupiłam dziś conceive plus - nie zaszkodzi, right?
No cóż, ja właśnie niedawno także usłyszałam od swojego gin, że progesteron nie jest potwierdzeniem owulacji, ale ... w takim razie czego?
Szczerze mówiąc to wkur* mnie takie rzucanie tekstów i niewytłumaczenie pacjentce dlaczego. Bo jeżeli to nie jest potwierdzeniem owulacji to przepraszam bardzo, ale czego?
Ja wiem, że w tym cyklu miałam owulację bo miałam monitoring. Wczoraj zrobiłam badanie progesteronu, był to 7dpo i wynik to 37,36 ng/ml (norma w fazie lut. 1,7-27). Dodam, ze mój progesteron przed owulacją to ok 0,55 (norma 0,2-1,5).
Więc o czym ten progesteron świadczy jak nie o owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:10
-
I dziewczyny, ja się powtórzę, ale ja piłam Inofem 2 saszetki dziennie i sporadycznie piłam siemię lniane i miałam zarówno ładny śluz jak i nieźle urosło mi endo. Polecam.
Dam znać czy przy drugim cyklu stymulowanym CLO także to mi pomoże
Ja też używam żelu Conceive plus. Opakowanie wydaje się malutkie, ale ja mam go już ze 3 miesiące. Nie używam non stop, ale na dni płodne spokojnie wystarczyAsiasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, pomóżcie proszę, bo im dłużej myślę o mojej sytuacji tym mam wiecej obaw. W którym dc lub ile dni po ostatniej tabletce Clo miałyście najpóźniej owulację?25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Hejka dziewczyny!
Ale sie dzis naczytalam madrosci. No to widze, ze problem ze sluzem po Clo mam nie tylko ja. Paolaaa dziekuje za kazda cenna rade. Inofem juz zakupilam. W sumie pilam codziennie siemie i jadlam wiesiolka, ale malo co to pomogloNad zelem sie zastanowie
Dzis bylam u monitoringu i chcialam uslyszec Wasza opinie staraczki. Dzis jestem w 11/12 dc i mam pecherzyk na 16mm. Czy to dobry wynik? Ginka mowi ze owu moze byc w Pon lub Wt. Martwi mnie troche endo ktore jest na 5mm (zaznaczam ze nie biore zadnych lekow na to) Jak myslicie da rade z ta owu? Wymoglam na lekarce wizyte we wtorek na potwierdzenie ze pecherzyk pekl, ciesze sietulipanna lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Ps. Czy któraś z Was używa jakieś lubrykanty? Po CLO ze śluzem może być marnie i jestem ciakawa czy macie jakieś doświadczenia? Ja kupiłam dziś conceive plus - nie zaszkodzi, right? -
roma wrote:Dziewczyny, pomóżcie proszę, bo im dłużej myślę o mojej sytuacji tym mam wiecej obaw. W którym dc lub ile dni po ostatniej tabletce Clo miałyście najpóźniej owulację?
-
Asiasia wrote:Hejka dziewczyny!
Ale sie dzis naczytalam madrosci. No to widze, ze problem ze sluzem po Clo mam nie tylko ja. Paolaaa dziekuje za kazda cenna rade. Inofem juz zakupilam. W sumie pilam codziennie siemie i jadlam wiesiolka, ale malo co to pomogloNad zelem sie zastanowie
Dzis bylam u monitoringu i chcialam uslyszec Wasza opinie staraczki. Dzis jestem w 11/12 dc i mam pecherzyk na 16mm. Czy to dobry wynik? Ginka mowi ze owu moze byc w Pon lub Wt. Martwi mnie troche endo ktore jest na 5mm (zaznaczam ze nie biore zadnych lekow na to) Jak myslicie da rade z ta owu? Wymoglam na lekarce wizyte we wtorek na potwierdzenie ze pecherzyk pekl, ciesze sieAsiasia lubi tę wiadomość
-
Asiasia wrote:Hejka specjalistyki! I ja sie staram nadal…chwile Was podczytywalam, ale nie pisalam. Mozecie mi powiedziec czy lekarz jest tak naprawde w stanie zobaczyc pekniety pecherzyk, czy to ze peknal moze potwierdzic tylko badanie progresteronu w 8dc? z gory dziekuje za odpowiedz
-
tulipanna, dziękuję Ci za odpowiedź. Wszędzie czytam, że owulacja powinna być mniej więcej 11-15 dc. Ja w tym tygodniu odebrałam wynik bety 86 a 48 godzin później 167. I wszystko ok, tylko że to wskazuje na 4 tc, co oznacza że owulację miałam ok. 30 dc przy stosowaniu Clo 3-7 dc... Już myślałam że nie wyszło, a tu taka sytuacja.
tulipanna, Madziara lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Kochane jestescie kolezanki! Strasznie mnie podbudowalyscie
Dziekuje Wam sky i tulipanna
) Przy lozku stoi winko, od rana wcinam orzechy! Wlasnie dlatego, ze istnieje taka mnogosc informacji na temat badania progesteronu po domniemanej owu, ja "wymoglam" na lekarce monit po zakladanej owu. Chce byc dobrej mysli, ze tym razem sie uda,a Wy mi moooocno pomoglyscie w tej kwestii
tulipanna lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Asiasia wrote:Hejka dziewczyny!
Dzis bylam u monitoringu i chcialam uslyszec Wasza opinie staraczki. Dzis jestem w 11/12 dc i mam pecherzyk na 16mm. Czy to dobry wynik? Ginka mowi ze owu moze byc w Pon lub Wt. Martwi mnie troche endo ktore jest na 5mm (zaznaczam ze nie biore zadnych lekow na to) Jak myslicie da rade z ta owu? Wymoglam na lekarce wizyte we wtorek na potwierdzenie ze pecherzyk pekl, ciesze sie
Ja bylam na monitoringu w 4 dniu po ostatniej tabletce CLO (czyli ostatnia tabletka w piatek a wizyta we wtorek rano). Mój pecherzyk mial 15mm i endo 6mm. W tedy zaczelam pic 2 saszetki Inofemu. Gin powiedzial ze owu powinna byc za ok tydzien.
Pojechalam na monitoring w srode za tydzien i endo uroslo do 11mmi wlasnie pekal pecherzyk
Sprobuj Inofem i siemie. A noz pomoze.
Ja teraz bede pic Inofem 2saszetki dziennie od poczatku cyklu.