X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 powiem Ci, że u mnie nawet z Estrofem było kiepsko i myślałam nawet że przez to nam mnie wychodzi,ale w końcu zaskoczyło :-) Ja nic dodatkowo nie brałam, ale gdzieś kiedyś czytałam o syropach na bazie gwajafenezyny - są to syropy na kaszel mokry, które mają rozrzedzić wydzielinę, np. rubitussin. Należy uważać, żeby syrop nie zawierał przy okazji składników redukujących ilość wydzieliny. Trochę więcej jest tutaj: http://www.jestemplodna.pl/plodny-sluz-szyjkowy-jak-poprawic/ Ja osobiście nie stosowałam ale może coś pomoże, oczywiście uważam że warto zapytać najpierw lekarza.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było... po pierwszych doświadczenia z CLO we wrześniu myślałam że moje owulacje są podręcznikowe, ale po ostatnich doświadczeniach zaczynam w to wątpić. Wielu lekarzy, z którymi rozmawiałam uważa,że progesteron nie może być podstawą stwierdzenia owulacji i ze jedynie monitoring może to stwierdzić. W związku z tym w poniedzialek (12 dc) wybieram się do ginki na podgląd, bo znów zaczęłam się martwić, że może za szybko odstawiłam CLO.. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na temat progesteronu? Jestem bardzo ciekawa jak to naprawdę jest.

Ps. Czy któraś z Was używa jakieś lubrykanty? Po CLO ze śluzem może być marnie i jestem ciakawa czy macie jakieś doświadczenia? Ja kupiłam dziś conceive plus - nie zaszkodzi, right? :)

Ja użyłam w tym cyklu tego żelu, fakt jest drogi, ale było super mokro :)
    Jeszcze po ziołach o.sroki też miałam bardzooo mokro, teraz miałam miesięczną przerwę, potem znowu powrót.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kas21 Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Chciałam Was zapytać czy któraś miała podobnie jak ja i czy macie doświadczenie w tym temacie. W tym miesiącu byłam pierwszy cykl stymulowana clo. 1 tabletka przez 5 dni od 3 dc. niestety nie zaskoczyło - było 5 pęcherzyków ale zaden dominujący po ok 11mm (dwa razy monitoring 10dc i 14dc). Teraz ginekolog stwierdził ze mam brać po dwie w podobny sposób od 3 dc nowego cyklu. a do konca tego duphashon (czy jakoś tak ;) ). Czy u którejś zmieniło to sytuację?! zawsze myślałam, że mam owuacje co miesiąc bezproblemowo - a jednak :(

• kas21 Debiutantka

Wysłany: 20 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo wspomne, że lekarz nie zlecił zadnego badania hormonów. Powiedzcie czy zrobić badania na własną rękę. np. LH FSH i prolaktyne? i kiedy ewentualnie? ok 3 dc?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Roma, wielkie dzięki za pomoc! myslalam ze może by mi teraz przepisal jakies suplementy, ale w sumie i tak biore witaminy wiec nie ma co panikować, a nawet by pewnie nie mogl jeszcze na USG potwierdzić ciąży

Amus87 jeśli dobrze licze to mój 4 tydzień, 13 dzień po owulacji
    moim zdaniem za wcześnie na USG

• Paolala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas21 wrote:
    Dodatkowo wspomne, że lekarz nie zlecił zadnego badania hormonów. Powiedzcie czy zrobić badania na własną rękę. np. LH FSH i prolaktyne? i kiedy ewentualnie? ok 3 dc?!

zrób koniecznie! swoją drogą dziwny lekarz;)
    mnie kazano tak:
    fsh, lh, estradiol 3-5 dnia cyklu
    prolaktyna i testosteron i tsh obojetnie
    sprawdzilabym tez cukier

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ciesze się, że się zdecydowałaś :) zaglądałam pod wykres :)

Z jakiego czynnika będziecie startować do in vitro?

Jajnikowego - miałaś 6 cykli stymulowanych?
    Idiopatyczna niepłodność? - U Was starania już kilka lat trwają, no nie?
    Staramy się 6 lat. A stymulowane cykle miałam od roku. I co rusz inaczej ale lekarze odwalali kaszane bo inaczej tego nie nazwę

• izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko nadzieje że badania mi dobrze wyjdą czekam aż Luteina zadziała i robię badania w 2 -3 dniu cyklu oby było ok. Bo oczywiście wcześniej nie miałam robionych badań więc teraz z lekka panikuje żeby wyszło ok bo inaczej nie ma szans na rządowy Program In vitro prawda?

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było... po pierwszych doświadczenia z CLO we wrześniu myślałam że moje owulacje są podręcznikowe, ale po ostatnich doświadczeniach zaczynam w to wątpić. Wielu lekarzy, z którymi rozmawiałam uważa,że progesteron nie może być podstawą stwierdzenia owulacji i ze jedynie monitoring może to stwierdzić. W związku z tym w poniedzialek (12 dc) wybieram się do ginki na podgląd, bo znów zaczęłam się martwić, że może za szybko odstawiłam CLO.. Czy Wasi lekarze wypowiadali się na temat progesteronu? Jestem bardzo ciekawa jak to naprawdę jest.

Ps. Czy któraś z Was używa jakieś lubrykanty? Po CLO ze śluzem może być marnie i jestem ciakawa czy macie jakieś doświadczenia? Ja kupiłam dziś conceive plus - nie zaszkodzi, right? :)

No cóż, ja właśnie niedawno także usłyszałam od swojego gin, że progesteron nie jest potwierdzeniem owulacji, ale ... w takim razie czego?
    Szczerze mówiąc to wkur* mnie takie rzucanie tekstów i niewytłumaczenie pacjentce dlaczego. Bo jeżeli to nie jest potwierdzeniem owulacji to przepraszam bardzo, ale czego?

Ja wiem, że w tym cyklu miałam owulację bo miałam monitoring. Wczoraj zrobiłam badanie progesteronu, był to 7dpo i wynik to 37,36 ng/ml (norma w fazie lut. 1,7-27). Dodam, ze mój progesteron przed owulacją to ok 0,55 (norma 0,2-1,5).
    Więc o czym ten progesteron świadczy jak nie o owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:10

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziewczyny, ja się powtórzę, ale ja piłam Inofem 2 saszetki dziennie i sporadycznie piłam siemię lniane i miałam zarówno ładny śluz jak i nieźle urosło mi endo. Polecam.
    Dam znać czy przy drugim cyklu stymulowanym CLO także to mi pomoże :)

Ja też używam żelu Conceive plus. Opakowanie wydaje się malutkie, ale ja mam go już ze 3 miesiące. Nie używam non stop, ale na dni płodne spokojnie wystarczy :)

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie proszę, bo im dłużej myślę o mojej sytuacji tym mam wiecej obaw. W którym dc lub ile dni po ostatniej tabletce Clo miałyście najpóźniej owulację?

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny!

Ale sie dzis naczytalam madrosci. No to widze, ze problem ze sluzem po Clo mam nie tylko ja. Paolaaa dziekuje za kazda cenna rade. Inofem juz zakupilam. W sumie pilam codziennie siemie i jadlam wiesiolka, ale malo co to pomoglo :/ Nad zelem sie zastanowie :)
    Dzis bylam u monitoringu i chcialam uslyszec Wasza opinie staraczki. Dzis jestem w 11/12 dc i mam pecherzyk na 16mm. Czy to dobry wynik? Ginka mowi ze owu moze byc w Pon lub Wt. Martwi mnie troche endo ktore jest na 5mm (zaznaczam ze nie biore zadnych lekow na to) Jak myslicie da rade z ta owu? Wymoglam na lekarce wizyte we wtorek na potwierdzenie ze pecherzyk pekl, ciesze sie :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia - Pęcherzyk wzorowy. Endometrium jeszcze pewnie podrośnie :) Idzie weekend, więc w ramach starania się o wzrost endo możesz sobie strzelić winko :) Miłego weekendu!

Asiasia, Paolaaa lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

Analizko, ja zawsze z clo mam monit...w czwartek w 8dc pecherzyk 16 mm, jutro mój mi trachnie pregnyl...zawsze tylko po monicie jest pewnosc...a juz taka 100 procentowa po dwóch monitach=zeby sprawdzic czy pecherzyk jest a potem czy pekł. Poza tym po luteinizującym sie pecherzyku tez wytwarzany jest progesteron, wiec jego wzgledny poziom o niczym nie musi swiadczyc...a juz na pewno nie daje pewnosci owulacji

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Dziewczyny, pomóżcie proszę, bo im dłużej myślę o mojej sytuacji tym mam wiecej obaw. W którym dc lub ile dni po ostatniej tabletce Clo miałyście najpóźniej owulację?
    byłam w 8 dc na monicie, clo brałam 3-7 dc. w 8 dc pecherzyk 16 mm, jutro pregnyl, wiec owu w niedziele. Wiec to dje 4 dni po ostatniej tabletce clo

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka dziewczyny!

Ale sie dzis naczytalam madrosci. No to widze, ze problem ze sluzem po Clo mam nie tylko ja. Paolaaa dziekuje za kazda cenna rade. Inofem juz zakupilam. W sumie pilam codziennie siemie i jadlam wiesiolka, ale malo co to pomoglo :/ Nad zelem sie zastanowie :)
    Dzis bylam u monitoringu i chcialam uslyszec Wasza opinie staraczki. Dzis jestem w 11/12 dc i mam pecherzyk na 16mm. Czy to dobry wynik? Ginka mowi ze owu moze byc w Pon lub Wt. Martwi mnie troche endo ktore jest na 5mm (zaznaczam ze nie biore zadnych lekow na to) Jak myslicie da rade z ta owu? Wymoglam na lekarce wizyte we wtorek na potwierdzenie ze pecherzyk pekl, ciesze sie :)
    wcinaj pistacje, migdały i czerwone wino w ruch, 2 mm na dobe rośnie endo. U mnie w 8dc 2 mm, tez malutko, ale podrosnie jeszcze :)Mam nadzieje

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka specjalistyki! I ja sie staram nadal…chwile Was podczytywalam, ale nie pisalam. Mozecie mi powiedziec czy lekarz jest tak naprawde w stanie zobaczyc pekniety pecherzyk, czy to ze peknal moze potwierdzic tylko badanie progresteronu w 8dc? z gory dziekuje za odpowiedz :)
    Asia, po peknietym pecherzyku widac płyn w zatoce douglasa a ból, który niektóre z nas odczuwaja to własnie to, ze ten płyn tam drazni w tej zatoce, ja bóle owulacyjne mam i zawsze miałam. poza tym polecam dla pewnosci brac pregnyl.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna, dziękuję Ci za odpowiedź. Wszędzie czytam, że owulacja powinna być mniej więcej 11-15 dc. Ja w tym tygodniu odebrałam wynik bety 86 a 48 godzin później 167. I wszystko ok, tylko że to wskazuje na 4 tc, co oznacza że owulację miałam ok. 30 dc przy stosowaniu Clo 3-7 dc... Już myślałam że nie wyszło, a tu taka sytuacja.

tulipanna, Madziara lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie kolezanki! Strasznie mnie podbudowalyscie :) Dziekuje Wam sky i tulipanna :)) Przy lozku stoi winko, od rana wcinam orzechy! Wlasnie dlatego, ze istnieje taka mnogosc informacji na temat badania progesteronu po domniemanej owu, ja "wymoglam" na lekarce monit po zakladanej owu. Chce byc dobrej mysli, ze tym razem sie uda,a Wy mi moooocno pomoglyscie w tej kwestii :)

tulipanna lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka dziewczyny!

Ja bylam na monitoringu w 4 dniu po ostatniej tabletce CLO (czyli ostatnia tabletka w piatek a wizyta we wtorek rano). Mój pecherzyk mial 15mm i endo 6mm. W tedy zaczelam pic 2 saszetki Inofemu. Gin powiedzial ze owu powinna byc za ok tydzien.
    Pojechalam na monitoring w srode za tydzien i endo uroslo do 11mm :) i wlasnie pekal pecherzyk :)
    Sprobuj Inofem i siemie. A noz pomoze.
    Ja teraz bede pic Inofem 2saszetki dziennie od poczatku cyklu.

4c3t9n73nr884ilb.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ