X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wcześnie nie wrecz za póżno nie rozumiem czemu ci nie kazał robić zastrzyku jak pęcherzyk mial 20 mm
    a czasami mimo zastrzyku nie pęka

tulipanna lubi tę wiadomość

• roma Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zastrzyku nie wypowiem się, nigdy nie miałam. Ale co do bólu owulacyjnego to wiem, że nie musi występować za każdym razem, nawet jeśli jest owulacja. Ty znasz najlepiej swój organizm.Zawsze masz objawy? Może jednak się udało...

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • myssss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Co do zastrzyku nie wypowiem się, nigdy nie miałam. Ale co do bólu owulacyjnego to wiem, że nie musi występować za każdym razem, nawet jeśli jest owulacja. Ty znasz najlepiej swój organizm.Zawsze masz objawy? Może jednak się udało...

Jak do tej pory dopiero dwa razy czułam owulację... Bardziej martwi mnie niska temperatura :( może jednak jeszcze owulacja zwita tylko trochę później... Może przez stres ją opóźniam..?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresem na pewno sobie nie pomagasz. Ale to się łatwo mówi, wiem jak to jest... Dużo jednak prawdy jest w tym, że wielu parom udaje się dopiero, gdy wyluzują. Mi samej udało się wtedy, gdy myślałam że owulację mam już dawno za sobą :-) no i znam osobiście dziewczynę, która po 8 latach starań przygotowywała się do in vitro, aż podczas jednej z wizyt poprzedzającej całą procedurę usłyszała podczas usg, że nici z in vitro bo jest w ciąży :-) po prostu sobie odpusciła, pogodziła się z tym ze czeka już tylko na zabieg i zaskoczyło. Psychika na prawdę dużo robi. Wiem, że ciężko wyluzować, sama należę do osób, które współżyły jak w zegarku a później jak opętane robią testy i dopatrują się cienia drugiej kreski pod światło ;-) aż w końcu i mi los zrobił niespodziankę. Trzymajcie się, nie traćcie wiary i spróbujcie się nie stresować.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, pisze na wątku Clo,bo znają mnie tu niektóre dziewczyny.. ja juz odpuscilam Clo od 2 miesiecy nie biore, bo odpuscilismy sobie leczenie.. i co ma byc to bedzie. No i w zeszlym miesiacu raz jedyny kochalismy się, ja powinnam dostać miesiączke cos na początku tego miesiąca od 1ego do 5tego napewno. Jest juz 23 i nadal cisza.. piersi mnie nie bolą, test od razu wyszedl negatywny, pozniej dopiero jakis zaciek.. mam czesto biegunke, zgage, bulgotanie w brzuchu i rano bol podbrzusza jak na okres, ale cisza... temeperatury co prawda nie mierze caly czas ale teraz kilka dni to 37, ale nie wiem czy to moja temperatura stala czy teraz podwyższona, w mojej ciazy grudniowej ktora byla biochemiczna, od razu po owulce bolaly piersi, fakt testu nie robilam, ale beta byla.. teraz sie zastanwiam, a najbardziej nurtuje mnie to ze gdy badam szyjke na stojąco jest ona wysoko i nie wyczuwalna zamknieta, natomiast na siedząco czuje wglębienie, jakby byla otwarta ale zaklejona sluzem, i faktyczie na palcu mam bialawy sluz po badaniu.. mam strasznie mokro a jakies 2 tyg temu moj sluz byl bardzo gesty bialy ale trwal tydzien,sama nie wiem , czy to tarczyca, bo przeciez piersi powinny bolec i test powinien cos wykazac, ale 'przeryłam' internet od a do z i oczywiscie wyczytalam ze zdarzaly sie i ciaze bez bolu piersi i ciaze z testem negatywnym.. ogolnie co się,to sie znajdzie, taka prawda, ale szyjka w kzdej pozycji powinna byc zamknieta, czy ja to jakis dziwoląg, chyba polece w pt do gina, bo moze to jakas torbiel..stad brak okresu.. tlumaczylo by to wtedy brak bolu piersi i negatywny test......

czekam,czekam
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę nie zrozumiałam... To betę robiłaś czy nie?

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie,nie o becie mowilam z poprzedniej ciązy na tą dopiero mam zamiar pójsc. najbardziej moje pytanie sprowadza się do tego, czy to mozliwe aby na stojaka "jedna noga na wannie) szyjka byla zamknieta a na siedząco szyjka mi sie obniza i jest otwarta..;/ bazuje tylko na badaniu na stojaka, ale nieraz mnie kusi zeby sprawdzic na siedząco i tu zdziwienie.

czekam,czekam
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym się niestety nie znam i szczerze to bardzo nie lubię tam sobie grzebać ;) Nawet teraz jak muszę sobie luteinę wkładać to aż mnie ciary za każdym razem przechodzą :/ No i czasem nie mogę sobie jej wystarczająco głęboko włożyć bo ta szyjka chyba właśnie jakaś taka dziwna...

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Czesc Dziewczyny. Pisałam wam jakiś czas temu ze ide sie skonsultować w swojej sprawie z wybitnym ginekologiem. No i tak poszłam najpierw w czwartek w 12 dc do swojego lekarza. Pęcherzyk mial 20 mm wiec przepisal Ovitrelle na pęknięcie i kazał zrobić zastrzyk dopiero we wtorek. W sobotę w 14 dc cykklu poszlam do tego drugiego lekarza. W swojej sprawie nie dowiedziałam sie nic poza tym co juz wiedziałam. Roznica polega na tym ze tego dnia mój pęcherzyk mial już 24 mm i lekarz bezwzględnie kazał mi zrobić tego dnia zastrzyk.

Tak wiec dwie różne wersje. Jest poniedziałek, w sobotę zrobiłam zastrzyk. Pęcherzyk pęka po 36 godzinach, tymczasem minely juz dwa dni a ja nie odczuwam ani jajników ani moja temperatura nie wskazuje na owulacje. Czy jest opcja ze miałam ten zastrzyk jednak podany za wcześnie? Co o tym sądzicie?
    No sorrryy...ale lekarz kazał Ci zrobić zastrzyk za ponad stówę przy 30 cm pęcherzyku??? (tyle by miał we wtorek) Ten drugi gin przy 24 mm pęcherzyku dobrze mówił-bo to taki max na zastrzyk, tak naprawdę o ten 20 mm był juz zastrzykowy...a tak szkoda zastrzyku jak przy takich gigantch go podajesz...to już raczej torbiel z niepękniętego się robi albo bedzie przerośnięty i wtedy tez nic z tego nie będzie. Proponuję słuchać gina nr 2

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Czesc Dziewczyny. Pisałam wam jakiś czas temu ze ide sie skonsultować w swojej sprawie z wybitnym ginekologiem. No i tak poszłam najpierw w czwartek w 12 dc do swojego lekarza. Pęcherzyk mial 20 mm wiec przepisal Ovitrelle na pęknięcie i kazał zrobić zastrzyk dopiero we wtorek. W sobotę w 14 dc cykklu poszlam do tego drugiego lekarza. W swojej sprawie nie dowiedziałam sie nic poza tym co juz wiedziałam. Roznica polega na tym ze tego dnia mój pęcherzyk mial już 24 mm i lekarz bezwzględnie kazał mi zrobić tego dnia zastrzyk.

Tak wiec dwie różne wersje. Jest poniedziałek, w sobotę zrobiłam zastrzyk. Pęcherzyk pęka po 36 godzinach, tymczasem minely juz dwa dni a ja nie odczuwam ani jajników ani moja temperatura nie wskazuje na owulacje. Czy jest opcja ze miałam ten zastrzyk jednak podany za wcześnie? Co o tym sądzicie?
    A i jeszcze jedno, mój pęcherzyk w czwartek miał 16 mm a też w sobotę czyli przy 20 mm gin kazał podać zastrzyk. Dopiero dziś wieczorem czuje ból przy owu, wyraźnie płyn drażni zatokę. A Ty mogłaś też przespać. Różnie to jest. A żeby mieć pewność, to idz do gina nr 2 sprawdzić czy pęcherzyk pękł, wtedy rozwieją się wszystkie wątpliwości :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    nie,nie o becie mowilam z poprzedniej ciązy na tą dopiero mam zamiar pójsc. najbardziej moje pytanie sprowadza się do tego, czy to mozliwe aby na stojaka "jedna noga na wannie) szyjka byla zamknieta a na siedząco szyjka mi sie obniza i jest otwarta..;/ bazuje tylko na badaniu na stojaka, ale nieraz mnie kusi zeby sprawdzic na siedząco i tu zdziwienie.

Jeśli podejrzewasz, że jesteś w ciąży to nie gmeraj sobie tam- nie badaj szyjki. Większość dziewczyn to mówi - nie badać szyjki w potencjalnej ciąży. Z drugiej strony to nie rozumiem - jak ja miałabym mieć okres na początku miesiąca i nie dostałabym, to bym po prostu nie wytrzymała, tylko poszła na betę - przecież już jest 24..... to tyle czekasz? Test ciążowy wyszedł pozytywny? I dalej - w żadnej ciaży nie miałam bólu piersi... co najwyżej stały się pełniejsze - ale nawet w prawidłowo rozwijającej się ciąży - mimo, e pełniejsze to nieraz się flaki robiły i było i tak w porządku. Ból piersi nie jest żadnym wyznacznikiem ;) I na koniec - z szyjką tak może być w ciaży. Ja też nie wierzyłam, że jestem w ciaży - bo szyjkę miałam nisko i wydawało mi się, że otwartą - tak jak ty - miałam wgłębienie ze śluzem. A rodziłaś już? Bo jeśli rodziłaś to w kolejnej ciąży tak może wyglądać szyjka ciąży. A nawet jak nie rodziłaś - to też może - przecież każda z nas jest inna. Biegunkę i bulgotanie miałam na początku - dalej przynajmniej raz w miesiącu mam porządny skręt kiszek i biegunkę - taki urok ciąży - w pierwszej tego nie miałam ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triszka za dużo tam grzebiesz tak mi sie wydaje szyjke bada sie raz dziennie o tej samej godzinie

• myssss Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za opinie :) dzisiaj tempka skoczyla o 0,2 ale nadal jest niska. Czuje za to oba jajniki na zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2015, 16:20

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! potrzebuje pociechy :// albo nadzieji... Bylam dzis na usg... w 11/12 dniu cyklu mialam pecherzyk na 16 mm i endo na 5mm , a dzis w 15/16 dniu pecherzyk ma 17mm a endo 6,6mm. Czy moge wogle miec nadzieje ze w tym cyklu bede jeszcze miala owu? czy to mozliwe ze owu sie "spoznia" przy clo? i czy moze jeszcze wogole pecherzyk urosnac skoro 4 dni temu byl tylko o 1mm mniejszy? Pocieszcie mnie :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia, przeczytaj moje wcześniejsze posty - jestem obecnie w 5 tc,owulację miałam ok. 30 dc w cyklu z clo :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że możesz mieć owulację. Dziewczyny pisały, że przy CLO nie jest co cykl wszystko jak w zegarku. Chodź na monitoring i patrz co się dzieje. Nawet jeżeli pęcherzyk rośnie bardzo powoli to liczy się fakt, że w ogóle rośnie i jak widać endo też :)
    Głowa do góry. Dziewczyny dopiero co udowodniły, że niemożliwe staje się możliwe i ZAWSZE TRZEBA MIEĆ NADZIEJĘ !!! :-)

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Maxima Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Ja jestem obecnie w 4 cyklu brania CLOMID. Pierwsze 3 cykle po 50mg. 1 tab. a teraz 100mg.2 tab. z zalecenia lekarza. Kiedys zaszlam w ciaze z CLOMID po 3 cyklu ale w 5 tyg.poronilam przez dzwiganie. Pozniej po 2 lata zaszlam ponownie w ciaze po 4 m-aca picia mieszanki ziolowej ojca Sroki nr.3. Teraz mam 8 letnia core. W sierpniu tamtego roku poronilam w 6 tyg.zaszlam o dziwo bez wspmagaczy.
    Teraz staram sie i zobaczymy co bedzie. Dodatkowo biore Hormeel i pije siemie lniane.

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę żeby się wypłakać - dziś pojawiły się u mnie brązowe plamienia. Póki co bardzo mało. Dzwoniłam do lekarki - mam brać luteinę i przyjechać za tydzień lub, jeśli się pogorszy, w każdej chwili. Pierwsza ciążę straciłam, zarodek się nie rozwijał, ale wtedy plamiłam krwią. Boję się...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Maxima Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROMA bedzie dobrze nie denerwuj sie. Lez i odpoczywaj, duzo lez i lez. Pisz co i jak.
    Biezesz progesteron ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 11:43

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dziś zacznę. Myślę, że jeśli to przez niedobór to powinno ustąpić...

25.05.2010 Aniołek 9 tc

‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ