X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarylis ja jestem dopiero 2 cykl z CLO. Dawkę brałam niedużą bo 3 tabletki tylko. W pierwszym cyklu owu dokładnie po dwóch tygodniach od kiedy wzięłam pierwszą tabletkę CLO. Był to mój 75dc ale jakby licząc, że wzięłam w 5 dc to owu wypadła w 19dc.
    W tym cyklu owu najprawdopodobniej w 25dc. Przy czym w 12dc miałam pęcherzyk wielkości 11 mm którego lekarz nawet nie nazwał dominującym bo był za mały. Jak się okazało w 19 dc wchłonął się, ale za to z drugiego jajnika wystrzelił jak z procy bo miał ponad 20 mm. Lekarz tłumaczył, że po CLO to jest często spotykane bo to jest owulacja sterowana hormonami i w ciągu tygodnia może dojść nawet przestymulowania gdzie nie było nic.

W którym dc jesteś? Może owu przyjdzie tylko później?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Jeeeej...33 dni cykl to już dla mnie mega długi...jak ja Wam współczuję tych cykli...A już tych 60-cio dniowych ja sobie nie wyobrażam...i w sumie jak to wtedy endo wygląda?? To jest wtedy I-sza faza cyklu czy II-ga tak się ciągnie???
    Ja na endometrium polecam czerwone wino, w cyklach w których piłam było ok.

U mnie endo było jak w I fazie. W 60 dc też. Pewnie dlatego lekarz kategorycznie zabronił brać duphaston a kazał CLO :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Hm moze sie nie znam.. ale nie lepiej wywołac okres i zaczac "normalny" cykl niż czekać na nie wiadomo co.. czy wtedy Clo cieszy sie w ogole jakoms skutecznoscia? w sensie czy rosly pecherzyki i pekały ?

Jeżeli pęcherzyki nie rosną to nie wywołuje się okresu tylko owulację.
    A poza tym po duphastonie czy luteinie to nie jest okres tylko krwawienie z odstawienia więc nie zaczynasz "normalnego" cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 18:09

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Paolaaa jak tam, nastroj juz prawie mamusiowy co? cos czuje ze nam sie tu powiekszy grono o nowego bobaska :)

Strasznie bym chciała kochana, ale nie robię sobie nadziei. Jakieś takie dziwne podejście mam ....

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Hm moze sie nie znam.. ale nie lepiej wywołac okres i zaczac "normalny" cykl niż czekać na nie wiadomo co.. czy wtedy Clo cieszy sie w ogole jakoms skutecznoscia? w sensie czy rosly pecherzyki i pekały ?
    Ja właśnie nie wiem..też zawsze wydawało mi się, że trzeba clo brać po miesiączce..z resztą, tak nawet pisze w ulotce...że 3-7 dc, 5-9 dc, a wiadomo że 1-szy dzień cyklu jest 1 dniem @...
    Mnie osobiście wydaje się, że zdrowiej dla kobiety jest wywołaś okres, by złuszczyło się to endometrium, które nie złuszczyło się w odpowiednim czasie, by było świeżutkie. Poza tym ja osobiście jak kiedyś brałam tabletki anty to czasem przedłużałam ten sztuczny cykl, bo np. wypadała mi jakaś impreza i brałam drugie opakowanie...Najstarsi wikingowie nie wyobrażają sobie jak się źle czułam gdy jakby "o czasie" nie dostałam @..spuchnięta...a jak a wku...rwiona... :P Wydaje mi się ze po to natura stworzyła te @, że są one potrzebne i zdrowiej jest je miec niz nie mieć. No wiadomo, pomijając naturalną menopauzę ale to w odpowiednim wieku

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaaa, Tulipanna-dzięki! to mój 11 dc,ale zawsze szłam w 10 lub 11 dc cyklu na momnitoring i było już widać efekty a 12 dc miałam owulację , tym razem nie było ani śladu.. no cóż..może fkatycnzie przyjdzie coś później trzeba próbować aczkolwiek gin mi powiedziała,że wg niej w tym cyklu owulacji nie będzie.. muszę czekać na kolejny cykl i być dobrej myśli,że się uda.

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja właśnie nie wiem..też zawsze wydawało mi się, że trzeba clo brać po miesiączce..z resztą, tak nawet pisze w ulotce...że 3-7 dc, 5-9 dc, a wiadomo że 1-szy dzień cyklu jest 1 dniem @...
    Mnie osobiście wydaje się, że zdrowiej dla kobiety jest wywołaś okres, by złuszczyło się to endometrium, które nie złuszczyło się w odpowiednim czasie, by było świeżutkie. Poza tym ja osobiście jak kiedyś brałam tabletki anty to czasem przedłużałam ten sztuczny cykl, bo np. wypadała mi jakaś impreza i brałam drugie opakowanie...Najstarsi wikingowie nie wyobrażają sobie jak się źle czułam gdy jakby "o czasie" nie dostałam @..spuchnięta...a jak a wku...rwiona... :P Wydaje mi się ze po to natura stworzyła te @, że są one potrzebne i zdrowiej jest je miec niz nie mieć. No wiadomo, pomijając naturalną menopauzę ale to w odpowiednim wieku

No tak tylko jak endo cienkie to nie ma co sie zluszczyc. Branie progesteronbu powoduje szybkie gromadzenie się/narastanie naczyń krwionośnych w endometrium i to się później złuszcza żeby była miesiączka. Wszystko indukowane sztucznym progesteronem. Ale jeżeli endo wygląda jakby było w 3 albo 5 dc a rzeczywiście jest 60 dc? To po co wywoływac miesiączke?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    Paolaaaa, Tulipanna-dzięki! to mój 11 dc,ale zawsze szłam w 10 lub 11 dc cyklu na momnitoring i było już widać efekty a 12 dc miałam owulację , tym razem nie było ani śladu.. no cóż..może fkatycnzie przyjdzie coś później trzeba próbować aczkolwiek gin mi powiedziała,że wg niej w tym cyklu owulacji nie będzie.. muszę czekać na kolejny cykl i być dobrej myśli,że się uda.

Poczekaj, chociaż tydzień. Asiasia miała podobną sytuację. Brak pęcherzyka i gin dał duphaston, a okazało się, chyba owu miała nastąpić później ale przez duphaston dupa blada się porobiła :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Jeżeli pęcherzyki nie rosną to nie wywołuje się okresu tylko owulację.
    A poza tym po duphastonie czy luteinie to nie jest okres tylko krwawienie z odstawienia więc nie zaczynasz "normalnego" cyklu.
    No czysto teoretycznie nie jest on naturalny, ale jednak podnosi sie poziom progesteronu jak w normalnym cyklu zeby potem nastpail okres po odstawieniu.. idenetycznie dzieje sie w naturze.. wazne jest to zluszczanie sie edno zeby bylo swieze a nie 30 czy 60 dniowe.. moja lekarka , ktora jest specjalista od pcos powiedziala ze bez wywolania okresu branie clo i zakonczenie cyklu jest prawie niemozliwe.. tylko ze ja lekarzem nie jestem.. i nie wiem.. w kazdym razie mialam wywolywane miesiacki, clo i pregnyl i sie udalo ;) zycze Wam powodzenia :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam napisac zakonczenie cyklu ciążą *

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z Toba nie zgodze. Zdanie mam wyrobione przede wszystkim na swoim przykladzie i na tym co wyczytalam. A lekarze to czesto glupoty gadaja.
    Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i ja go bede bronic :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.m pregnyl bralad bo pecherzyki ci nie pekaly?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na monicie 15dc jest pęcherzyk 16,5mm. Mam robić testy owu jak do soboty bedzie negatyw to idę do gin na monit i chce mi dać zastrzyk na pęknięcie..... Jak bedą negatywy to na monit w poniedziałek. Kurczę, czyli sie sprawdza to co mowila wcześniej ze u mnie owu nadchodzi powoli. Czyli jest szansa ze występuje pózniej.
    Niby ten estradiol nie jest super wysoki u mnie ale ponoć wskazuje ze cos dojrzewa. Bromka mam brać 1/4 co drugi dzień.
    Najgorsze jest to ze w sobotę jedziemy na wesele a ja mam sie stawić u gin i jak zwykle maraton, rano fryzjer, gin i weselisko :-)

Nie jestem lekarzem ale mi dziewczyny gin w poprzednim cyklu kazał wywołać okres zanim wzięłam clo.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa to super !!! Trzymam kciuki zeby wszystko się udało !!!

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Poczekaj, chociaż tydzień. Asiasia miała podobną sytuację. Brak pęcherzyka i gin dał duphaston, a okazało się, chyba owu miała nastąpić później ale przez duphaston dupa blada się porobiła :)

dzięki, właśnie za tydzien mam isc jeszcze,czyli 18dc zobaczyć czy coś się zmieniło chociaż gin nie dawała mi duzo nadziei. dziwne bo czułam kłucie jajników jak zawsze wtedy, gdy pecherzyki były i nadal je czuję..ale widocznie nie zawsze kłucie jajników oznacza pecherzyk, mzoe to tylko w zwiazku z lekiem :(

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze to się nie poddawać ;)

tulipanna lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ja sie z Toba nie zgodze. Zdanie mam wyrobione przede wszystkim na swoim przykladzie i na tym co wyczytalam. A lekarze to czesto glupoty gadaja.
    Jasne, że masz prawo do własnego zdania:) i masz prawo robić jak uważasz.. ja tylko mogę powiedziec jak było u mnie, a że zakończylo sie powodzeniem wiec twierdze ze było wszytsko tak jak powinno :) tak pregnyl wzielam poniewaz mam pco , pecherzyki byly juz ładne i trzeba było działac.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    a i masz racje ze lekarze mowia czesto wiele bzdur.. ja zanim trafilam na specjaliste mialm przynajmniej 4 ktorzy tylko przepisywali mi tabletki anty na uregulowanie okresu.. ale trafilam na superk lekarke, z wieloletnim starzem w leczeniu nieplodnosci i pcos i mysle, ze akurat ona ma wiedze o wiele wieksza niz to wszytsko co znajdziemy w google i na milionie for, bo to sie kupy nie trzyma :)

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile cykli bylas na clo?

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cykle przed laparoskopia, ale nic nie dawało, wiec mialam laparoskopie i w 2 cyklu po laparoskopii dopiero wzielam clo i zadziałało miałam po jednym pecherzyku na kazdym jajniku okolo 21 mm , dostałam pregnyl oba pekly, ale bobas jest jeden :)

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ