X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchideaa daj znać jak poszło :) obyś przełamała tą złą passe, ktora tu ostatnio zawitała !!!

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R mamy duzo wspolnego :)
    Ja to nawet bikini na zero poleciałam a na drugi dzień jak burak u gina siedziałam na fotelu :p to troche starszy facet :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrr tak Was podczytuje i jak widze temat facetow to az się nie mogę powstrzymać żeby dodac swoje 3 grosze.... ja latam po lekarzach, lykam leki, kluje się a teraz jeszcze przezywam to cale poronienie, kupiłam mojemu m witaminki, a ten zamiast je lykac, uprawiac sport i w ogole cokolwiek robic w kierunku dzieciaka to ma gdzies zdrowa diete i non stop siedzi z piwskiem na kanapie i nawet się nie zainteresuje czy mnie cos nie boli!!! a jak już w tych moich ponad 40 dniowych cyklach pojawia się owu to on jest gotow się unosic honorem i mieć to gdzies!!! i jak tu wytrzymać te starania żeby nie osiwieć...

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS nie zazdroszczę Ci takiego chłopa, ale wiadomo każdy jest inny.

Nie wiem Paolaaa co ta gin świruje z ta prolaktyna. Jutro idę do niej to sie dowiem. Z tym estradiolem tez dopytam, bo to dla mnie czarna magia.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS ja Cię rozumiem. W marcu minął rok i dopiero w tym cyklu jest u nas serduszkowanie oficjalnie w dni płodne. Wcześniej mój też jakoś się za specjalnie nie przejmował. Latałam po lekarzach i tylko się przejmowałam a gdy mówiłam żeby był w gotowości w konkretnym tygodniu to słyszałam, że nie będzie czasu układał pod starania tylko jak wyjdzie to wyjdzie. Ok, gdybym miała krótsze cykle a później to już w ogóle owulację może i bym miała nawet podobne podejście ...
    U mnie podziałało chyba to, że w poprzednim cyklu dzień przed okresem wybuchłam takim płaczem, że całe osiedle mnie usłyszało. Teraz wiem, że to było napięcie przedmiesiączkowe, ale w tedy biadoliłam, że mam dość chodzenia po lekarzach, czekania na okres i że nie wiem co mi jest. I nagle zmiana o 180 stopni :)

Daj swojemu czas. Albo go jakoś podejdź :P U mnie to akurat nie było specjalnie, ale pomogło :)

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:

Ja, gdybym nie musiała sama się wszystkiego dowiadywać, czytać, pytać ... pewnie bym się tak nie nakręcała. Ale im człowiek więcej wie analogicznie zaczyna bardziej wszystko analizować i się nakręcać.

Calkowicie sie zgodze. Czym wieksza wiedza, tym wiecej mysli. Do tego dochodzi,ze to jednak na nas kobietach spoczywa wlasnie to dowiadywnie, dzwoninie, upraszanie, to naprawde jest meczace. I my z ta cala wiedza z pewnoscia rownie przytlaczamy facetow, nie mowiac juz o "teraz trzeba" co wogole nie sprzyja tego typu przyjemnoscia.
    Paolaaa wrote:
    Dzisiaj jak szłam do pracy (zajmuje mi to ok 20 min) to tak sobie myślę: jest tak dużo czynników przez które nie można zajść w ciążę, że zastanawiam się jakim cudem te ciąże w ogóle są. Nie mówiąc o wpadkach !!!
    PCOS, za wysoka tarczyca, za wysoka prolaktyna, LUF, za niski progesteron, za małe endo, brak śluzu, wrogi śluz, za mało plemników, za mało ruchliwych plemników, brak upłynnienia nasienia, bakterie w nasieniu, chlamydia ... boże można tak wymieniać i wymieniać !!!
    Dokladnie tak. Jak lekarz w klinice wyrysowal mi na takim schemacie ukladu rozrodczego kobiety, ile czynnikow musi sie zlozyc, aby zajsc w ciaze, to kartka byla czerwona. Mysle, ze bardziej o wiele bardziej, trzeba starac sie, aby zajsc w ciaze, nie sie przed nia "chronic". Wedlug mnie nie ma wpadek. To sa cudy, dary Tego co jest u gory.

Dziewczyny caly czas Was podczytuje, ale siedze cicho, bo narazie lekarz nie podal mi Clo, tylko przez 14dni mam pic wlasnie odpowiednik Inofemu i czekamy na wyniki mezusia. Zastanawiam sie tylko, czy pozniej (do cholery)bede ponownie musiala wywolywac @ czy lekarz zapoda mi Clo, bez okresu jako ze juz go ponownie nie mam od 10.03. Co myslicie?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek nie jest co prawda poświęcony facetom a że jestem tutaj "świeża" to nie wiem czy wskazane jest odbieganie od tematu (może powinnam znaleźć dział w stylu...luźne rozmowy)
    Zacznę od rozluźniania sytuacji i w kilku słowach streszczę dokończenie mojej historii z "toporem":)...wiadomo wykazałam wszelkie oznaki, że mi przeszło (co nie jest prawdą ale zwyczajnie odłożyłam w czasie umoralniającą pogawędkę). Mężczyzna mądry wykorzystał sytuację po czym z rozbrajającym uśmiechem spytał "to już znowu mnie lubisz?" a no lubię, lubię, bo co mi pozostało?!
    A tak już poważnie mam kilka zdań do APS...
    Nie jesteś sama w tych swoich małych niezrozumieniach, nie wierzę, że Twojemu, mojemu, innemu nie zależy, otóż zależy ale oni przeżywają to nieco inaczej.
    Nie, nie zjadłam wszystkich rozumów, zwyczajnie obserwuje to codziennie ...narasta w nas napięcie bo jak się baba zastanowi to spadło tak naprawdę to wszystko tylko na nią (mówię o sytuacjach gdy z nasieniem jest wszystko ok), i jak tak sobie łazimy po tych lekarzach, świecimy tyłkami przed całym medycznym personelem, ingerujemy lekami, przeliczamy, czekamy, rozczarowujemy się i tak w kółko to zaczynamy z tej frustracji atakować tego co "nic nie robi i mu nie zależny"
    Mój/Jego problem polega, że ten XXXX pali...ręce mi opadają, bo przecież ja to i tamto a on nawet tyle nie jest wstanie dla Nas/Naszego dziecka zrobić...i potem to już z górki...rozumiecie o co mi chodzi? a skoro zależy nam na spokoju to warto pewne rzeczy olać ale nie zapomnieć:D taka puenta z przymrużeniem oka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia...z tego co wiem inoflic/inofem generalnie działają wspomagająco ale jak każdy tego typu specyfik nie działa on w momencie wypicia pierwszej dawki, Clo też jakby wymaga czasu...ja okres zawsze wywołuje luteiną, której teraz mam nie brać bo powinna przyjść po Clo automatycznie. Smutne jest to, że bez luteiny okresu by nie było a stosuje ją już dobre kilka lat. Oh bo zaczynam wchodzić w ciemniejsze rejony moich myśli a przecież chce wierzyć, że nie może być aż tak źle:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chole... odbiegłam od tematu...chyba nie dostaniesz Clo bez okresu, podaje się go na początku cyklu więc pewnie najpierw będziesz musiała go wywołać

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Chole... odbiegłam od tematu...chyba nie dostaniesz Clo bez okresu, podaje się go na początku cyklu więc pewnie najpierw będziesz musiała go wywołać
    Z tym sie akurat nie moge zgodzic, bo pierwszy cykl z Clo zaczelam wlasnie po ok 80dc bez wczesniejszego wywolywania. Pytanie tylko, jak dlugo znaczy dlugo wystarczajaco, aby podac Clo bez wywolywania.Mh..a ile trwa wywolywanie lutenia?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:

nie prawda !!! Ja wzięłam clo w 60 dc. Endo mialo 5 mm a na owulacje sie nie zapowiadało. Gin powiedział ze branie duphastonu tylko po to by wywołać okres jest bez sensu i strata czasu. I mialam ladna owu po 2 tygodniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 12:34

Asiasia lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecej dziewczyny napisze pod wieczor bo teraz jestem w pracy i odp z tel co jest niewygodne :)))

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) nie atakujcie mnie, zwyczajnie taką informacje otrzymałam od swojego lekarza:0

• APS Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa jak tam, nastroj juz prawie mamusiowy co? cos czuje ze nam sie tu powiekszy grono o nowego bobaska :)

Paolaaa lubi tę wiadomość

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R- spokojnie :) na pewno nikt Cię nie atakuje :P
    Twój lekarz powiedział Ci głupotę czego jestem przykładem i jak widzisz nie tylko ja.
    U mnie dwóch ginekologów ( a byłam u nich prawie jeden po drugim i to w okolicach 30dc) powiedziało, że absolutnie nie mam brać żadnego duphastonu czy luteiny na wywołanie okresu gdzie wcześniejsi lekarze tak chcieli załatwić sprawę.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Amarylis Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś byłam na monitoringu i niestety... w tym cyklu zero reakcji. to moj 4ty cykl- przy pierwszym była nizsza dawka i nie było reakcji, przy 2 i 3 owulacja była tyle,że nam się nie udało..a teraz nie widać zadnych zmian w jajnikach, powiedziała,że mozemy spróbować jeszcze 5 cykl z CLO a potem ewentualnie femarę, ale nie wiem czy branie tego drugiego leku tak od razu to dobry pomysł. Dziewczyny miałyście tak,że przestałyscie reagowac na CLO w ogóle? albo,że nie reagowałyście w niektórych cyklach?

f2w3krntoe238by8.png
    381e78656e.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia ja właśnie piłam inofem od 33 dc do 60 dc. Po 1 saszetce. Gin chciał zobaczyć czy coś po tym ruszy, ale nie ruszyło. Przez miesiąc moje jajniki i macica nie drgnęły :) I w tedy miałam wziąć CLO i 2 saszetki Inofemu dziennie.

Czy to zasługa tego suplementu i dodatkowo tego, że piłam go już od półtorej miesiąca- ciężko się zapierać, ale endometrium w okolicach owulacji po CLO bardzo ładnie mi urosło (z 5 mm do 11 mm). Sam lekarz powiedział "wow". Teraz przy owu też było ładne (ok 10mm) a jak wiadomo CLO działa niekorzystnie na endo.

Także daj sobie troszkę czasu. Pij dwie saszetki bo wiele dziewczyn pisze że przy takiej dawce widać lepsze efekty.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarylis wrote:
    ja dziś byłam na monitoringu i niestety... w tym cyklu zero reakcji. to moj 4ty cykl- przy pierwszym była nizsza dawka i nie było reakcji, przy 2 i 3 owulacja była tyle,że nam się nie udało..a teraz nie widać zadnych zmian w jajnikach, powiedziała,że mozemy spróbować jeszcze 5 cykl z CLO a potem ewentualnie femarę, ale nie wiem czy branie tego drugiego leku tak od razu to dobry pomysł. Dziewczyny miałyście tak,że przestałyscie reagowac na CLO w ogóle? albo,że nie reagowałyście w niektórych cyklach?
    Ja nigdy tak nie miałam Amarylisku. No ale ja i nautralnie miałam owulację...w sumie to clo biore chyba żeby tylko wspomóc moje jajka.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Asiasia ja właśnie piłam inofem od 33 dc do 60 dc. Po 1 saszetce. Gin chciał zobaczyć czy coś po tym ruszy, ale nie ruszyło. Przez miesiąc moje jajniki i macica nie drgnęły :) I w tedy miałam wziąć CLO i 2 saszetki Inofemu dziennie.

Czy to zasługa tego suplementu i dodatkowo tego, że piłam go już od półtorej miesiąca- ciężko się zapierać, ale endometrium w okolicach owulacji po CLO bardzo ładnie mi urosło (z 5 mm do 11 mm). Sam lekarz powiedział "wow". Teraz przy owu też było ładne (ok 10mm) a jak wiadomo CLO działa niekorzystnie na endo.

Także daj sobie troszkę czasu. Pij dwie saszetki bo wiele dziewczyn pisze że przy takiej dawce widać lepsze efekty.
    Hm moze sie nie znam.. ale nie lepiej wywołac okres i zaczac "normalny" cykl niż czekać na nie wiadomo co.. czy wtedy Clo cieszy sie w ogole jakoms skutecznoscia? w sensie czy rosly pecherzyki i pekały ?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:

Jeeeej...33 dni cykl to już dla mnie mega długi...jak ja Wam współczuję tych cykli...A już tych 60-cio dniowych ja sobie nie wyobrażam...i w sumie jak to wtedy endo wygląda?? To jest wtedy I-sza faza cyklu czy II-ga tak się ciągnie???
    Ja na endometrium polecam czerwone wino, w cyklach w których piłam było ok.

Asiasia, Asiasia lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ