CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
orchideaa wrote:Dziewczyny, a przy Waszych kuracjach CLO, brałyście kiedyś magnez + witaminę B6? Jeśli tak, to myślicie, że w 2giej fazie cyklu można? Pytam w kontekście tego endo 6 mm..
zaznaczam że biorę też luteinę 1 tabl na noc.
-
A ja zachęcam do uzupełniania witamin żywnością- są najlepiej przyswajane przez nasz organizm i w większej ilości niż syntetyki z tabletek
Polecam pestki dyni jeśli chodzi o magnez. Możesz także popijać kakao - oczywiście prawdziwe, a nie jakiegoś Puchatka
-
Arizona_R wrote:Stres nie pomaga...a która zaprzeczy, że niemal ciągle myśli o owulacji, pęcherzykach etc. nie da się nie myśleć więc egzystujemy jakby w ciągłym napięciu...liczę, sprawdzam czy nie zapomniałam jakiejś dawki leku, obserwuje swoją bieliznę jak wyrocznie...a tak chciałam podejść do tego spokojnie:)
Ostatnio zaobserwowałam np. że po ilofolicu mam delikatne mdłości
i śmiem twierdzić, że zaczynam wyolbrzymiać pewne rzeczy bądź zauważać coś co tak naprawdę nie ma miejsca:) Trochę sobie żartuje ale prawda jest taka, że tym żuje od jakiegoś czasu i to bardzo intensywnie...
Hehehe a ja Ci powiem, że jak brałam duphaston albo CLO to wyczekiwałam na mdłości czy zasłabniecia
Bo przecież tyle dziewczyn się źle czuje ... Normalnie tylko czekałam aż ja dostanę jak jakaś nienormalna
Ja, gdybym nie musiała sama się wszystkiego dowiadywać, czytać, pytać ... pewnie bym się tak nie nakręcała. Ale im człowiek więcej wie analogicznie zaczyna bardziej wszystko analizować i się nakręcać.
Dzisiaj jak szłam do pracy (zajmuje mi to ok 20 min) to tak sobie myślę: jest tak dużo czynników przez które nie można zajść w ciążę, że zastanawiam się jakim cudem te ciąże w ogóle są. Nie mówiąc o wpadkach !!!
PCOS, za wysoka tarczyca, za wysoka prolaktyna, LUF, za niski progesteron, za małe endo, brak śluzu, wrogi śluz, za mało plemników, za mało ruchliwych plemników, brak upłynnienia nasienia, bakterie w nasieniu, chlamydia ... boże można tak wymieniać i wymieniać !!!
No ja się pytam w takim razie- jakim cudem ludziom udaje się zajść w ciążę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 17:27
Arizona_R, Asiasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jesteście niesamowite z tym swoim rozmyslaniem. Fakt faktem nie da sie nie myślec o ciąży, kiedy wszystko robi sie w jej kierunku. Clo nie clo i inne specyfiki dają nam w łeb
Trzymajcie za mnie jutro kciuki idę na monit.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
nick nieaktualnySowaa wrote:Dziewczyny jesteście niesamowite z tym swoim rozmyslaniem. Fakt faktem nie da sie nie myślec o ciąży, kiedy wszystko robi sie w jej kierunku. Clo nie clo i inne specyfiki dają nam w łeb
Trzymajcie za mnie jutro kciuki idę na monit.
-
nick nieaktualnyto jeszcze dodam coś dla rozbawienia ale sytuacja autentyczna...ja np. dzisiaj muszę zakopać mały topór wojenny z drugą połówką bo okres się kończy a samo się nie zrobi...myślę, że facet jest inteligenty i przewidział że na dniach pewne sprawy odejdą w zapomnienie, i co zrobisz nawet porządnie obrazić się nie mogę!
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Cykl z Clo
Estradiol 93 pg/mp
f.pęcherzykowa 16,2-313
f.owulacji 41,0 - 323
f.lutealna 10,9 - 346
prolaktyna po 8 dniach przyjmowania bromka po 1/4 tabletki - 9,7 ng/ml norma mim. 4.8 max.23.3
Czy ten estradiol nie jest za niski jak na 14 dc ? ktoś się na tym zna lepiej od mnie ?
-
Sowaa wrote:Cykl z Clo
Estradiol 93 pg/mp
f.pęcherzykowa 16,2-313
f.owulacji 41,0 - 323
f.lutealna 10,9 - 346
prolaktyna po 8 dniach przyjmowania bromka po 1/4 tabletki - 9,7 ng/ml norma mim. 4.8 max.23.3
Czy ten estradiol nie jest za niski jak na 14 dc ? ktoś się na tym zna lepiej od mnie ?
Niskawy jeśli owulacji spodziewasz się JUŻ. Na dojrzały, dobrej jakości pęcherzyk przypada jakoś 200-300pg/ml.
Prolaktyna ładna za toWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 19:36
-
Arizona_R wrote:to jeszcze dodam coś dla rozbawienia ale sytuacja autentyczna...ja np. dzisiaj muszę zakopać mały topór wojenny z drugą połówką bo okres się kończy a samo się nie zrobi...myślę, że facet jest inteligenty i przewidział że na dniach pewne sprawy odejdą w zapomnienie, i co zrobisz nawet porządnie obrazić się nie mogę!
U mnie to samo buhahah dlatego wczoraj pisałam że nie wiadomo czy uda się zaserduszkowac
Ogólnie jestem nieugieta w kłótniach ale wczoraj musiałam odpuścić))) a on doskonale o tym wiedział !!!
-
nick nieaktualny
-
Też tak myślę Anatolka. A jeżeli rzekomo miałam na ostatniej wizycie torbielkę to ten estradiol nie powinien być znacznie większy ?
Paolaaa a który dzień cyklu miałaś w piątek ?
Co do prolaktyny to moja gin che abym miała koło 20, niby ten 9 za niski jest dla niej.....
Arizona_R jakie przygotowania uhu hu, będzie sie działo
Moj jak sie na niego obrażę też mówi, że i tak do niego przyjdę sama...oczywista oczywistość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 20:35
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki za porady magnezowe.
Ja się trochę psychicznie muszę odciąć, za tydzień testuję... ! a tak jak pisałyście - im więcej się wie, tym więcej się myśli, tym bardziej jest się niecierpliwym, a stres w niczym nam nie pomaga. Życzę Wam spokojnych oczekiwań i owocnych, a przede wszystkim przyjemnych starań!
Angel28, Asiasia lubią tę wiadomość
-
Sowaa wrote:Też tak myślę Anatolka. A jeżeli rzekomo miałam na ostatniej wizycie torbielkę to ten estradiol nie powinien być znacznie większy ?
Co do prolaktyny to moja gin che abym miała koło 20, niby ten 9 za niski jest dla niej.....
Nie wiem jak jest z estradiolem i torbielą. Może jeszcze podrośnie i owu będzie ciut później.
NISKA prolaktyna nie ma żadnego znaczenia póki się nie karmi. Prolaktyna jest potrzebna dopiero przy karmieniu piersią. Przerabiałam u siebie nawet taka poniżej normy - 2 ginów i endo powiedzieli, że mamy ją w d***e, byleby nie była powyżej normy. Poniżej może sobie być. -
Ja tez pierwsze słyszę zeby prolaktyna w okolicach 9 była za niska. Wszyscy twierdzą że to super wynik tylko ja mam taki poziom naturalnie. Może jest za niska w porównaniu do tej sprzed zbicia?