X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... i Aszka po IUI! Ale się tu posypało... a nie było mnie raptem parę miesięcy ;P
    Kiedy testujesz?

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Oooo... i Aszka po IUI! Ale się tu posypało... a nie było mnie raptem parę miesięcy ;P
    Kiedy testujesz?

beta u mnie 71 :) czyli sie udało :) tyle, ze ja teraz miałam letrozol.

Amberla, Anatolka, pabelka88, ale.ale lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dupa jestem, nie wiem co to letrozol:)
    Ale gratuluję serdecznie ;)
    Czyli Madziara, Aszka i Tulipanna w ciąży ;) Może Scarlett niedługo! No rewelacja!! Teraz to jeszcze z tych co pamiętam to chyba jeszcze na Sowę i Pabelkę czekamy ;)

aszka, Sowaa, pabelka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Czyli Madziara, Aszka i Tulipanna w ciąży ;) Może Scarlett niedługo! No rewelacja!! Teraz to jeszcze z tych co pamiętam to chyba jeszcze na Sowę i Pabelkę czekamy ;)

lek do stymulki jak clo, tylko inna substancja.

Czekamy czekamy i kibicujemy!!!! :D

pabelka88 lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

I na nasza Anatolkę kochaną...

aszka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    I na nasza Anatolkę kochaną...
    oczywiscie :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze wczoraju nakupiłam sobie pyralginy bo tak miałam @ dostac :P I castagnus kupiłam pierwszy raz zeby sobie naturalnie delikatnie prolaktyne poobniżac przed inseminacją. Oczywiscie clo też juz wykupiłam na cykl do iui:)A brzuch mnie boli jak na @..cały czas sie odzywa, a jak przed chwila kichnęłam to masakra jak zabolało;/ i mówie od razu- żadnych objawów nie miałam.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli super, moje gratulacje ! Dziewczyno dajesz wiarę! Superrrerrrr :-)

Amberla czekajcie na mnie, czekajcie :-) chętnie sie pod was podepnę :-)

pabelka88, aszka lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja z chęcią w koncu dołączę! tylko kiedy!? ale czekajcie i na mnie! :-*

aszka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    i ja z chęcią w koncu dołączę! tylko kiedy!? ale czekajcie i na mnie! :-*
    Będziecie następne!

aszka, pabelka88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy gęsiego w kolejce hehehehe ja planuje w tym cyklu ale to sie okaże :-)

aszka, pabelka88, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do roboty :)

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka praca wre,w pocie czoła;-)

aszka, tulipanna lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się też do kolejki bardzo chętnie podłączę:)

aszka lubi tę wiadomość

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna
    GRATULUJE!! A miałaś jakieś inne objawy? np. Bolące piersi?
    Kurcze, ale Ci zazdroszczę :) Który to Twój cykl z CLO?

Ja staram się nie robić sobie nadziei, że w tym cyklu mi się uda, ale cały czas gdzieś tam o tym myślę. Pewno kolejny test będzie negatywny.
    Jedyne pocieszenie to takie, że CLO na mnie działa i urósł mi piękny pęcherzyk.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    tulipanna
    GRATULUJE!! A miałaś jakieś inne objawy? np. Bolące piersi?
    Kurcze, ale Ci zazdroszczę :) Który to Twój cykl z CLO?

Ja staram się nie robić sobie nadziei, że w tym cyklu mi się uda, ale cały czas gdzieś tam o tym myślę. Pewno kolejny test będzie negatywny.
    Jedyne pocieszenie to takie, że CLO na mnie działa i urósł mi piękny pęcherzyk.
    To był cykl bez clo, bez pregnylu. Cykl przed inseminacją, nawet byłam u gina, żeby mi rozpisał stymulację. Ja brałam clo w zeszłym roku (3 cykle) potem miałam ze dwa naturalne, potem laparoskopię. Po laparo w kolejnym cyklu też nic nie brałam, potem dwa cykle znów clo i ten cykl nic. Czekałam na @ i miałam znów zacząć z clo, ale tym razem z inseminacją. Jeszcze wściekła byłam że @ nie przychodzi i że mi iui przestawi :P
    I zero objawów. Poza mega bólem prawego jajnika w 15 dc jak byłam na szkoleniu (myslałam że mi jajnik pęknie)@ miała być w środę i nie było, w czwartek też nie, (ale spóźniająca się @ o 2 dni to przecież nic nadzwyczajnego)w piątek Pabelka wymęczyła żebym test zrobiła. No i zrobiłam :)I nadal żadnych objawów nie mam. Wręcz wczoraj bolał mnie brzuch dość mocno jak przy @.Nie cały czas, ale ja wiem? z 15 razy w ciągu dnia. I dreszcze wczoraj wieczorem jak wlazłam do łóżka. Ale nie wiem czy to objaw, czy jakoś tak po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 09:59

pabelka88 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co prawda to nie wątek o luteinie ale jestem w trakcie trzeciego cyklu z clo,caly czas Was czytam i moze mi poradzicie.W drugim cyklu z clo zaszlam w ciążę,niestety okazala sie biochemiczna.Mialam niski progesteron i w tym upatruje przyczyny poronienia.W tym cyklu biore luteine od 16dc i zeby uniknąć podobnej sytuacji lekarz kazal mi ją brac az do pojawienia sie @,nie odstawiac 25dc.Powiedział,ze jak @ ma przyjsc to i tak przyjdzie.Tylko czy ja nie blokuje sobie w ten sposób pojawienia sie @??Spójrzcie proszę na moj wykres i poradzcie cos ;)
    Ps.Dziewczyny ogromnie Wam gratuluję fasolek i tez ustawiam sie w kolejce!;)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • lipa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dawno zrobilabym test :-P po co sie zastanawiac

aszka lubi tę wiadomość

age.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Dziewczyny co prawda to nie wątek o luteinie ale jestem w trakcie trzeciego cyklu z clo,caly czas Was czytam i moze mi poradzicie.W drugim cyklu z clo zaszlam w ciążę,niestety okazala sie biochemiczna.Mialam niski progesteron i w tym upatruje przyczyny poronienia.W tym cyklu biore luteine od 16dc i zeby uniknąć podobnej sytuacji lekarz kazal mi ją brac az do pojawienia sie @,nie odstawiac 25dc.Powiedział,ze jak @ ma przyjsc to i tak przyjdzie.Tylko czy ja nie blokuje sobie w ten sposób pojawienia sie @??Spójrzcie proszę na moj wykres i poradzcie cos ;)

Ja również biorę luteinę tyle, że mam ją odstawić w 25 dc. Jak nie dostanę okresu zrobić test. Gdy wyjdzie pozytywny znowu zacząć brać luteinę.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:

Zrob test i jak negatyw to odstaw.

‹‹ 913 914 915 916 917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ