CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:Ale podwyższone fsh świadczy o wygasaniu czynności jajników niestety...więc stosunek fhs i lh i ewentualne pcos byłoby moim zdaniem lepszą diagnozą..oby wynik był coś zwalony a amh okazało się ok. A najlepiej zebys była już w ciąży! O!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 10:54
-
nick nieaktualnyMój gin powiedział, ze teraz wynik FSH nie zawsze świadczy o wygasającej rezerwie, ze odchodzi sie Id tego wlasnie na rzecz AMH ale ze AMH jest droższe to najpierw lekarze zlecają FSH a jesli wychodzi wysoki to każda potwierdzić/wykluczyć diagnozę kończącej rezerwy za pomocą AMH. U mnie lekarz powiedział abym bardzo sie nie przejmowała tym wynikiem, bo ponad połowa pacjentem u ktorych wyszło wysokie FSH miała w kolejnym badaniu FSH w normie. No ale wiecie jak jest, i tak sie przejęłam jak głupia. W ulotce ovtrelle napisane jest, ze wynik fałszywie dodatni moze wychodzić do 10dni od podania. U mnie 12 ale jest nadzieja. Tulipanko, ja od dwóch dni czuje sie jak na @, wiec jesli wyniki z krwi potwierdzą ciążę to bede kolejnym potwierdzeniem, ze objawy jak na @ mogą wskazywać na ciążę.
-
nick nieaktualnyJutro. Z reszta tak miałam tez zalecone przez lekarza. Biorę leki na podtrzymanie ewentualnej ciazy i powiedział, ze 5 czerwca mam zrobic betę i gdy wyjdzie negatywna to odstawić te leki. Powiem Wam dziewczyny, ze euforii u mnie nie ma. Chyba nie wierze, ze ten wynik to ciąża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:24
-
aszka wrote:clo zjada endo, jak masz takie to zle, koniecznie niech lekarz przepisze lek na poprawe endometrium i jedz duzo orzechow i pij czerwone wino wytrawne do owulacji. Po owulacji wino koniecznie odstaw, mi to pomagało. Ale u Ciebie powinien byc lek i te naturalne sposoby czyli orzechy, wino.
Jestem zla bo gdybym wiedziała, ze tak będzie to bym tego nie brala. Zawsze endo miałam piękne 12 -14 mm pęcherzyki duże
(ostatnia IUI 24 mm) wiec nie wiem po co mi to przypisali.
W sobote mam mieć IUI wiec nie wiem czy to jest sens...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:36
I procedura
II procedura - beta pozytywna !!!
-
megimeg wrote:Kurde, ale sie tutaj dziś dzieje!
Asienka - zatestuj dla pewności za 2 dni - ja wierzę, że to nie ovitrelle
Michasia - testuj, co Ci szkodzi jak @ nie nadejdzie to testuj kolejny raz
Dobrze wiedzieć, że na endometrium czerwone wino - u mnie w 14dc ostatnio mialo 6mm wiec chyba tez słabo co? zobaczymy teraz - będę najwyżej po kieliszeczku wieczorem dla zdrowotnosci
Tulipanna - w końcu ktoś podziela mój ból co do golenia nóg pod małym prysznicem - dramat!
U mnie zmiesciłaby się taka kabina na długośc 1,20m wiec swobodnie mozna byłoby usiąść ale ,zeby psa wykąpać musialabym z nim tam wchodzićno i takiego malucha rocznego jak wykąpać?
fakt, ze to mieszkanie nie jest docelowe, wiec z wykonczeniem nie bede szalec, a o blatach myslalam drewnianych tylko nie wiem jak one zachowuja sie w uzytkowaniu a gotuje oczywiscie codziennie;) -
Asienka_wisienka, ale super!! Po tylu dniach zastrzyk by na pewno nie byl widoczny na zwyklym tescie sikanym! Po cichu gratuluje
!! Daj koniecznie znac co z beta.
Dziewczyny kochane, wrocilam wczoraj po 2 z barow nad Wisla i nie kupilam testu, tak wiec nie testowalam dzisjutro ide na bete. Ale jestem pewna, ze bedzie ujemna i juz szykuje sie na kolejny cykl i tym razem podwojna dawke ovitrelle zeby pekl pecherzyk tym razem
Odezwe sie jutro po becie a za reszte trzymam kciukasy!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:41
-
muszynka wrote:Jestem zla bo gdybym wiedziała, ze tak będzie to bym tego nie brala. Zawsze endo miałam piękne 12 -14 mm pęcherzyki duże
(ostatnia IUI 24 mm) wiec nie wiem po co mi to przypisali.
W sobote mam mieć IUI wiec nie wiem czy to jest sens... -
nick nieaktualnyPeggy, Ty nie bądź taka pewna, ze bedzie ujemna beta. Życie rożne niespodzianki płata. Ja np. cały czas czuje sie jak na @, mam zachcianki, wczoraj np o 22.30 dzwonilam po pizzę
a dzis tak chciało mi sie soku z marchewki, ze tylko sklep otworzyli o 9ej poszłam kupic 2 kg. Brzuch tez mnie pobolewa ale juz przynajmniej taka nerwowa nie jestem. W razie czego do jutrzejszego wyniku zakładam, ze ciazy nie ma. Nie chce robic sobie nadziei. Wlasnie dojechalam na działkę, rozłożyłam leżak i sie wygrzewam. Pojechałam samochodem, bo nie chciałam ryzykować utraty groszka jesli wogole cos tam jest
-
asienka, ja żadnych objawów właśnie nie mam
Minimalnie zaczęły mnie boleć piersi dzisiaj, ale to tak jak na okres raczej. Poza tym stabilnie i normalnie.
Przypomnisz mi jak to było z Twoim monitoringiem? Też nie pękło tak jak miało, prawda?
Już doczytałam, że z 3 pękł Ci tylko jeden. No to podobnie jak u mnie tylko że u mnie niby pękł ten niedominujący - a większy został po zastrzyku. No zobaczymy jutro co to z tego wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 14:15
-
nick nieaktualnyU mnie to był istny cyrk. Na poczatku wyhodowałam 5 pęcherzyków. 3 na prawym jajniku, 2 na lewym. Lekarz uznał, ze należy brać pod uwagę, ze 3 dojrzeją, 2 pozostałe były za małe. Na kolejnym monitoringu na prawym były 2 (tak jakby jeden pękł ale nie było ciałka żółtego i płynu w ZD), na lewym nadal były dwa pecherzyki. Na kolejnym monitoringu, dwa dni pozniej było 1 ciałko żółte, na lewym jajniku 0 pęcherzyków (nie wiem czy drugi sie wchłonął czy pękł, bo cż było jedno) a na prawym znowu 3 pecherzyki (tak jakby jeden sie odnalazł ten co go widac nie było na poprzednim monitoringu). Wiec generalnie to nie wiem czy zakładać ze pękły 2 czy 1.
A normalnie na @ masz jakies inne objawy oprócz tych co teraz? Bo u mnie takie zachcianki to normalne przed @, wiec z ciążą bym ich nie wiązała. Generalnie takie objawy jak opisałam to
mam co miesiąc przed @.
Cały czas sie martwie ze jednak przyjdzie za kilka dni wredota. Bo tak naprawde żadna z nas nie wie ile tak do końca miała ciąż biochemicznych. Jak sie testuje wczesniej i sa dwie kreski a pozniej nie ma to pewne ze cos było a ile razy testuje sie w dniu spodziewanej @ i tak naprawde nie wiadomo czy jakby testować wczesniej to moze tez by cos było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:09
-
Matko bosko, ale cyrk na kółkach! Haha niezłe tornado w głowie musiałaś mieć po tym wszystkim (i nadal pewnie masz) :)No ale tyle tych pęcherzyków, że szanse chyba spore. Nie mogę się doczekać Twojej bety, jak bym na własną normalnie czekała
U mnie z objawów to w zasadzie tylko ten leciutki ból piersi od dzisiaj i kłucie w prawym jajniku co jakiś czas codziennie. Poza tym święty spokój
asienka_wisienka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja sie Twojej bety nie moge doczekać. Dzisiaj juz Cie tutaj wywoływałem na forum, bo to przecież ja miałam z Tobą dla towarzystwa testować a tu taka niespodzianka. Hehe, moze okaże sie złoty strzał - Tulipanka, Ty i ja:) Jestem tez ciekawa kogo typowała Pabelka czarownica jedna
-
No wiem, przepraszam za o wystawienie z dzisiejszym testowaniem
Byłam pewna że o normalnej godzinie wrócę do domu i po drodze kupię test, a tu znajomi zwołali tańcowanie nad Wisłą do późnej nocy! No ale cieszę się z Twojego cienia-cienia bo to już dobry znak
Też jestem ciekawa typowania pabelki -
asienka_wisienka wrote:U mnie to był istny cyrk. Na poczatku wyhodowałam 5 pęcherzyków. 3 na prawym jajniku, 2 na lewym. Lekarz uznał, ze należy brać pod uwagę, ze 3 dojrzeją, 2 pozostałe były za małe. Na kolejnym monitoringu na prawym były 2 (tak jakby jeden pękł ale nie było ciałka żółtego i płynu w ZD), na lewym nadal były dwa pecherzyki. Na kolejnym monitoringu, dwa dni pozniej było 1 ciałko żółte, na lewym jajniku 0 pęcherzyków (nie wiem czy drugi sie wchłonął czy pękł, bo cż było jedno) a na prawym znowu 3 pecherzyki (tak jakby jeden sie odnalazł ten co go widac nie było na poprzednim monitoringu). Wiec generalnie to nie wiem czy zakładać ze pękły 2 czy 1.
A normalnie na @ masz jakies inne objawy oprócz tych co teraz? Bo u mnie takie zachcianki to normalne przed @, wiec z ciążą bym ich nie wiązała. Generalnie takie objawy jak opisałam to
mam co miesiąc przed @.
Cały czas sie martwie ze jednak przyjdzie za kilka dni wredota. Bo tak naprawde żadna z nas nie wie ile tak do końca miała ciąż biochemicznych. Jak sie testuje wczesniej i sa dwie kreski a pozniej nie ma to pewne ze cos było a ile razy testuje sie w dniu spodziewanej @ i tak naprawde nie wiadomo czy jakby testować wczesniej to moze tez by cos było.
Asieńka, a jakiej czułości robiłaś test i który to Twój dc? -
nick nieaktualnykoleżanka wrote:Asienka wisienka ja wcześniej pisałam że 4 czerwca będzie szczęśliwy i czuję ze wlaśnie dla Ciebie:*
-
nick nieaktualnyNatalica, lepiej chyba tego wszystkiego nie rozkminiać, bo zwariować mozna. Ja myslalam chyba przez tydzień i próbowałam zrozumieć co sie u mnie dzieje i jestem głupsza niz byłam. Dlatego tez spisalam ten cykl na straty a tu taki zonk. U mnie 25dc. Robiłam test o czułości 10. Wrzuciłam mój teścik do galerii marka inne i 11dc. Test nazywa sie Bona - jesli któraś chce moze obejrzeć mój cień cienia:) wykres tez mam dostępny dla wszystkich wiec jesli kogoś interesuje to śmiało podglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 17:22