X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ale podwyższone fsh świadczy o wygasaniu czynności jajników niestety...więc stosunek fhs i lh i ewentualne pcos byłoby moim zdaniem lepszą diagnozą..oby wynik był coś zwalony a amh okazało się ok. A najlepiej zebys była już w ciąży! O! :)
    niekoniecznie, przy PCOS czesto jest wysokie FSH. Dlatego trzeba badac FSH plus amh i porownac wyniki. Ja mam np dobre amh a FSH wysokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 10:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, ze teraz wynik FSH nie zawsze świadczy o wygasającej rezerwie, ze odchodzi sie Id tego wlasnie na rzecz AMH ale ze AMH jest droższe to najpierw lekarze zlecają FSH a jesli wychodzi wysoki to każda potwierdzić/wykluczyć diagnozę kończącej rezerwy za pomocą AMH. U mnie lekarz powiedział abym bardzo sie nie przejmowała tym wynikiem, bo ponad połowa pacjentem u ktorych wyszło wysokie FSH miała w kolejnym badaniu FSH w normie. No ale wiecie jak jest, i tak sie przejęłam jak głupia. W ulotce ovtrelle napisane jest, ze wynik fałszywie dodatni moze wychodzić do 10dni od podania. U mnie 12 ale jest nadzieja. Tulipanko, ja od dwóch dni czuje sie jak na @, wiec jesli wyniki z krwi potwierdzą ciążę to bede kolejnym potwierdzeniem, ze objawy jak na @ mogą wskazywać na ciążę.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka kiedy robisz bete hcg?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro. Z reszta tak miałam tez zalecone przez lekarza. Biorę leki na podtrzymanie ewentualnej ciazy i powiedział, ze 5 czerwca mam zrobic betę i gdy wyjdzie negatywna to odstawić te leki. Powiem Wam dziewczyny, ze euforii u mnie nie ma. Chyba nie wierze, ze ten wynik to ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:24

• muszynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    clo zjada endo, jak masz takie to zle, koniecznie niech lekarz przepisze lek na poprawe endometrium i jedz duzo orzechow i pij czerwone wino wytrawne do owulacji. Po owulacji wino koniecznie odstaw, mi to pomagało. Ale u Ciebie powinien byc lek i te naturalne sposoby czyli orzechy, wino.

Jestem zla bo gdybym wiedziała, ze tak będzie to bym tego nie brala. Zawsze endo miałam piękne 12 -14 mm pęcherzyki duże
    (ostatnia IUI 24 mm) wiec nie wiem po co mi to przypisali.
    W sobote mam mieć IUI wiec nie wiem czy to jest sens... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:36

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Kurde, ale sie tutaj dziś dzieje!
    Asienka - zatestuj dla pewności za 2 dni - ja wierzę, że to nie ovitrelle ;)

Michasia - testuj, co Ci szkodzi jak @ nie nadejdzie to testuj kolejny raz

Dobrze wiedzieć, że na endometrium czerwone wino - u mnie w 14dc ostatnio mialo 6mm wiec chyba tez słabo co? zobaczymy teraz - będę najwyżej po kieliszeczku wieczorem dla zdrowotnosci :D

Tulipanna - w końcu ktoś podziela mój ból co do golenia nóg pod małym prysznicem - dramat! :)
    U mnie zmiesciłaby się taka kabina na długośc 1,20m wiec swobodnie mozna byłoby usiąść ale ,zeby psa wykąpać musialabym z nim tam wchodzić ;) no i takiego malucha rocznego jak wykąpać?
    fakt, ze to mieszkanie nie jest docelowe, wiec z wykonczeniem nie bede szalec, a o blatach myslalam drewnianych tylko nie wiem jak one zachowuja sie w uzytkowaniu a gotuje oczywiscie codziennie;)
    niby wykąpad mozna bo sa TAKIE GŁĘBSZE BRODZIKI. u nas kąpie sie 8 letnia Julka i normalnie wode mozna nalac. No nóg nie rozprostuje wiadomo, ale sie pochlapie troche.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka_wisienka, ale super!! Po tylu dniach zastrzyk by na pewno nie byl widoczny na zwyklym tescie sikanym! Po cichu gratuluje :)!! Daj koniecznie znac co z beta.

Dziewczyny kochane, wrocilam wczoraj po 2 z barow nad Wisla i nie kupilam testu, tak wiec nie testowalam dzis :( jutro ide na bete. Ale jestem pewna, ze bedzie ujemna i juz szykuje sie na kolejny cykl i tym razem podwojna dawke ovitrelle zeby pekl pecherzyk tym razem :)
    Odezwe sie jutro po becie a za reszte trzymam kciukasy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:41

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Jestem zla bo gdybym wiedziała, ze tak będzie to bym tego nie brala. Zawsze endo miałam piękne 12 -14 mm pęcherzyki duże
    (ostatnia IUI 24 mm) wiec nie wiem po co mi to przypisali.
    W sobote mam mieć IUI wiec nie wiem czy to jest sens... :(
    Kochana, pecherzyki masz, ale nie wiadomo czy są w nich komórki jajowe..clo jednak miało sens. Ja też zawsze miałam owu..i ciąży dwa lata nie było..poza tym spokojnie, 4,5 mm w 9 dc to jeszcze nie jest tragedia. Do owulacji podrośnie jeszcze. Ja przed samą planowaną @ miałam 13 mm i okazało się że siedzi fasola w niej.Zatem w 28 dc miałam 13 mm, więc koło owu było na bank mniejsze. Jakby w czasie owulacji miało 3 mm to ciut słabo, ale przed owu kilka dni to jeszcze spokojnie. Endo rośnie jak pęcherzyk około 2 mm na dobę, więc się nie stresuj.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za pocieszenie :) Dzis nakarmię endo orzechami i upije winem i oby było piękne i duże :)

tulipanna lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy, Ty nie bądź taka pewna, ze bedzie ujemna beta. Życie rożne niespodzianki płata. Ja np. cały czas czuje sie jak na @, mam zachcianki, wczoraj np o 22.30 dzwonilam po pizzę:) a dzis tak chciało mi sie soku z marchewki, ze tylko sklep otworzyli o 9ej poszłam kupic 2 kg. Brzuch tez mnie pobolewa ale juz przynajmniej taka nerwowa nie jestem. W razie czego do jutrzejszego wyniku zakładam, ze ciazy nie ma. Nie chce robic sobie nadziei. Wlasnie dojechalam na działkę, rozłożyłam leżak i sie wygrzewam. Pojechałam samochodem, bo nie chciałam ryzykować utraty groszka jesli wogole cos tam jest :)

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka, ja żadnych objawów właśnie nie mam :) Minimalnie zaczęły mnie boleć piersi dzisiaj, ale to tak jak na okres raczej. Poza tym stabilnie i normalnie.

Przypomnisz mi jak to było z Twoim monitoringiem? Też nie pękło tak jak miało, prawda?
    Już doczytałam, że z 3 pękł Ci tylko jeden. No to podobnie jak u mnie tylko że u mnie niby pękł ten niedominujący - a większy został po zastrzyku. No zobaczymy jutro co to z tego wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to był istny cyrk. Na poczatku wyhodowałam 5 pęcherzyków. 3 na prawym jajniku, 2 na lewym. Lekarz uznał, ze należy brać pod uwagę, ze 3 dojrzeją, 2 pozostałe były za małe. Na kolejnym monitoringu na prawym były 2 (tak jakby jeden pękł ale nie było ciałka żółtego i płynu w ZD), na lewym nadal były dwa pecherzyki. Na kolejnym monitoringu, dwa dni pozniej było 1 ciałko żółte, na lewym jajniku 0 pęcherzyków (nie wiem czy drugi sie wchłonął czy pękł, bo cż było jedno) a na prawym znowu 3 pecherzyki (tak jakby jeden sie odnalazł ten co go widac nie było na poprzednim monitoringu). Wiec generalnie to nie wiem czy zakładać ze pękły 2 czy 1.
    A normalnie na @ masz jakies inne objawy oprócz tych co teraz? Bo u mnie takie zachcianki to normalne przed @, wiec z ciążą bym ich nie wiązała. Generalnie takie objawy jak opisałam to
    mam co miesiąc przed @.
    Cały czas sie martwie ze jednak przyjdzie za kilka dni wredota. Bo tak naprawde żadna z nas nie wie ile tak do końca miała ciąż biochemicznych. Jak sie testuje wczesniej i sa dwie kreski a pozniej nie ma to pewne ze cos było a ile razy testuje sie w dniu spodziewanej @ i tak naprawde nie wiadomo czy jakby testować wczesniej to moze tez by cos było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 15:09

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko bosko, ale cyrk na kółkach! Haha niezłe tornado w głowie musiałaś mieć po tym wszystkim (i nadal pewnie masz) :)No ale tyle tych pęcherzyków, że szanse chyba spore. Nie mogę się doczekać Twojej bety, jak bym na własną normalnie czekała :)
    U mnie z objawów to w zasadzie tylko ten leciutki ból piersi od dzisiaj i kłucie w prawym jajniku co jakiś czas codziennie. Poza tym święty spokój :)

asienka_wisienka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie Twojej bety nie moge doczekać. Dzisiaj juz Cie tutaj wywoływałem na forum, bo to przecież ja miałam z Tobą dla towarzystwa testować a tu taka niespodzianka. Hehe, moze okaże sie złoty strzał - Tulipanka, Ty i ja:) Jestem tez ciekawa kogo typowała Pabelka czarownica jedna :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo, Pabelka ma swój typ :P I wiem o nim tylko ja :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, przepraszam za o wystawienie z dzisiejszym testowaniem :( Byłam pewna że o normalnej godzinie wrócę do domu i po drodze kupię test, a tu znajomi zwołali tańcowanie nad Wisłą do późnej nocy! No ale cieszę się z Twojego cienia-cienia bo to już dobry znak :)
    Też jestem ciekawa typowania pabelki :D

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    U mnie to był istny cyrk. Na poczatku wyhodowałam 5 pęcherzyków. 3 na prawym jajniku, 2 na lewym. Lekarz uznał, ze należy brać pod uwagę, ze 3 dojrzeją, 2 pozostałe były za małe. Na kolejnym monitoringu na prawym były 2 (tak jakby jeden pękł ale nie było ciałka żółtego i płynu w ZD), na lewym nadal były dwa pecherzyki. Na kolejnym monitoringu, dwa dni pozniej było 1 ciałko żółte, na lewym jajniku 0 pęcherzyków (nie wiem czy drugi sie wchłonął czy pękł, bo cż było jedno) a na prawym znowu 3 pecherzyki (tak jakby jeden sie odnalazł ten co go widac nie było na poprzednim monitoringu). Wiec generalnie to nie wiem czy zakładać ze pękły 2 czy 1.
    A normalnie na @ masz jakies inne objawy oprócz tych co teraz? Bo u mnie takie zachcianki to normalne przed @, wiec z ciążą bym ich nie wiązała. Generalnie takie objawy jak opisałam to
    mam co miesiąc przed @.
    Cały czas sie martwie ze jednak przyjdzie za kilka dni wredota. Bo tak naprawde żadna z nas nie wie ile tak do końca miała ciąż biochemicznych. Jak sie testuje wczesniej i sa dwie kreski a pozniej nie ma to pewne ze cos było a ile razy testuje sie w dniu spodziewanej @ i tak naprawde nie wiadomo czy jakby testować wczesniej to moze tez by cos było.
    To może ja też opowiem swoją historię pęcherzykową. 11 dc miałam na dwóch jajnikach 2 po 19 mm, dwa dni później dostałam ovitrelle, bo nie pękły. W pn poszłam do innego gina, bo mojej dr nie było i on mi powiedział: na prawym jajniku torbiel, na lewym widać zapadający się pęcherzyk. Nic mi nie rozjaśnił, więc napisałam do mojej dr, która dostała moje zdj. USG od tamtego lekarza i jej odp zwaliła mnie z nóg. Napisała, że powinnam mieć USG w sobotę wieczorem, albo w niedzielę, żeby więcej wiedzieć, ale klinika zamknięta, więc to niemożliwe. Na lewym jajniku wygląda jakby pękł pęcherzyk i się zapadał-ciałko żółte wygląda podobnie, na prawym torbiel, jakby nie pękł. Mogło też być tak, że pękły oba te, co były dominujące, a po ovitrelle podrósł jakiś kolejny (bo miałam więcej pęcherzyków niż 2, ale te dwa były domunujące, więc o innych nie mówiła) i owu była z dwóch jajników. Mogło też być tak, że jednak z jednego zrobił się torbiel, bo nie pękł, a drugi też nie pękł i się wchłania. Ona by się przychylała najbardziej do pierwszej wersji, ale żadna nie jest 100% Czyli z mojego monitoringu wiem, że nic nie wiem :):):)
    Asieńka, a jakiej czułości robiłaś test i który to Twój dc?

201602111680.png
  • koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka wisienka ja wcześniej pisałam że 4 czerwca będzie szczęśliwy i czuję ze wlaśnie dla Ciebie:*

asienka_wisienka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka wrote:
    Asienka wisienka ja wcześniej pisałam że 4 czerwca będzie szczęśliwy i czuję ze wlaśnie dla Ciebie:*
    No wlasnie dlatego przesunelysmy z Peggi testowanie z jutra na dzisiaj, bo napisałaś ze masz przeczucie. Dziewczyny, cały czas brzuch mnie boli jak na @:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica, lepiej chyba tego wszystkiego nie rozkminiać, bo zwariować mozna. Ja myslalam chyba przez tydzień i próbowałam zrozumieć co sie u mnie dzieje i jestem głupsza niz byłam. Dlatego tez spisalam ten cykl na straty a tu taki zonk. U mnie 25dc. Robiłam test o czułości 10. Wrzuciłam mój teścik do galerii marka inne i 11dc. Test nazywa sie Bona - jesli któraś chce moze obejrzeć mój cień cienia:) wykres tez mam dostępny dla wszystkich wiec jesli kogoś interesuje to śmiało podglądać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 17:22

‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ