X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Megimeg, jesli moge Ci cos doradzić to zrób w kuchni granitowe blaty. Nie są najtańsze ale super komfort użytkowania. Mozna na nich kroić, postawić gorący garnek, lepić pierogi, no generalnie sa niezniszczalne. Nie bawisz sie w żadne podkładki pod garnki, mozna myć je gorącą wodą, nawet wrzątkiem. Mowi sie, ze pierwsze mieszkanie robi sie dla wroga, drugie na sprzedaz a trzecie dopiero dla siebie. Te blaty to byłaby pierwsza rzecz, którą "przenioslabym" do takiego docelowego mieszkania lub domu jesli bedzie mnie kiedyś na niego stać.
    jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze, to ja uważam, że to jaką się robi kuchnię zależy od tego, czy w niej gotujesz. Jeśli nie to można zrobić na wypasie, ale jeśli gotujesz w niej codziennie śniadania, obiady i kolacje, to postawiłabym na tańszą wersję mebli, bo nawet te za 20/30 tys. ze złotymi okuciami po prostu się zniszczą. Poza tym uważam też, że w mieszkaniu, zwłaszcza pierwszym nie ma co szaleć z jakością i drogością wykończenia, bo niestety dzieci to największy skarb, ale i najwięksi niszczyciele, po pierwsze nie wiadomo, czy kiedyś nie zmienisz mieszkania np. na większe, a po drugie nie oszukujmy się, ale moda się zmienia i ja bym np. nie chciała mieć 30 lat tej samej podłogi, bo jest trwała i super, ale kto by się cieszył 30-letnią podłogą, zawsze chce się mieć coś nowego i modnego, a nie trwałego, to nie czasy PRL, że wszystko trzeba kupować na 100 lat, bo innego nie będzie. W mieszkaniu zrobiliśmy wannę, zmieściła nam się dość duża i jesteśmy bardzo zadowoleni. Też jestem posiadaczką mieszkania deweloperskiego i to jest oczywiście moje subiektywne zdanie a każdy może mieć własne :) wydaliśmy na 45 m 50 tys.
    ps. Asienka_wisienka, wiem, że każda jest inna, ale ja po ovitrelle zrobiłam test w 6 dniu po podaniu i nie było żadnego cienia, więc ze mnie już zastrzyk zszedł wtedy, więc ja uważam, że to nie kwestia ovitrelle :) czyli gratuluję

asienka_wisienka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki natalica. Jesli masz rację to teraz najtrudniejsze czyli donosić.
    Pewnie że rozumiem, każdy ma inne podejście ja teraz też inaczej bym zrobiła. Na pewno nie szalałabym tak z kasą (chociaż jak przeliczyć koszty na urządzenie metra kwadratowego wydaliście podobnie:)) więcej mebli bym kupowała starych i własnoręcznie robiła ich renowację, bo takie mi się teraz podobają. Generalnie to 90% bym zmieniła ale w końcu na błędach się człowiek uczy. A wanna czy prysznic każdy zrobi jak chce. Ja całe życie jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy wannę później w wynajmowanym mieszkaniu był prysznic, a teraz jako posiadaczka i tego i tego stwierdzam że dla nas wanna jest tylko zbędnym dodatkiem którego trzeba tylko sprzątać bo pomimo, że nie używana to zbiera kurz, no i niepotrzebnie miejsce zajmuje. Ale to pod warunkiem, że ma się duży wygodny prysznic, bo jak czasem mam okazję korzystać z prysznica u znajomych takiego zwykłego to wtedy chyba wybrałabym naszą wannę.
    No i fakt w kuchni gotuję dużo bo uwielbiam gotować:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z forum o clo zrobiło nam się forum o urządzaniu mieszkań - ale z nas plociuchy :)

• Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę off topu nie zaszkodzi ;-)

asienka po cichutku gratuluję ;*

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie przyjemniejsze było urządzanie mieszkania niż te "starania" bieganie po lekarzach i zastanawianie się, czy będzie dobrze, a zwykle nie jest :/

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggy - my tu czekamy!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakładając ze jednak moze byc to ciąża a mamy długi weekend, czy ja moge na rowerze pojeździć? Mam na myśli tak około 15 km w spokojnym tempie.
    Dzięki Releasme, moze jednak to ze na mnie ptak narobił jak szlam na monitoring do gina to był jednak znak:)

tulipanna lubi tę wiadomość

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    dla mnie przyjemniejsze było urządzanie mieszkania niż te "starania" bieganie po lekarzach i zastanawianie się, czy będzie dobrze, a zwykle nie jest :/
    Dokładnie.
    Ja jestem już prawie po remoncie. Mieliśmy robioną generalkę.

W tym cyklu pewno znowu nic nie będzie.
    Zaczyna brzuch pobolewać jak na okres, więc straciłam jakiekolwiek nadzieję :(
    jedyne te piersi takie większe, ale też mnie nie bolą.

JAK MYSLICIE
    Mogę zrobić test dwa dni przed spodziewaną miesiączką?
    Czy się nie opłaca?

asienka - ja bym nie jeździła na rowerze w ciąży. Przez to moja mama urodziła mnie w 7 miesiącu.Poza tym tyle się staramy- po prostu bałabym się, ale jak z medycznego punktu widzenia to jest- nie mam pojęcia.

peggy- I JAK?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:50

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Dziewczyny, zakładając ze jednak moze byc to ciąża a mamy długi weekend, czy ja moge na rowerze pojeździć? Mam na myśli tak około 15 km w spokojnym tempie.
    Dzięki Releasme, moze jednak to ze na mnie ptak narobił jak szlam na monitoring do gina to był jednak znak:)
    lepiej nie, bo wstrzasy zle działaja na dobre zganiezdzenie.
    Co do FSH ja tez miałam ogromne wartosci, a pozniej dobre, te wartosci sa zmienne. Mi w ogole lekarz powiedział, że sie odchodzi od badania stosunku lh do fsh bo to sa wartoci zmienne, trzeba po prostu badac FSH i LH i patrzec na normy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K zrob test jak bedziesz w ciazy to moze wyjsc bladzioch.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przesiadam sie w samochod:)

tulipanna lubi tę wiadomość

• muszynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda Wasze endo przy braniu clo ? Ja jestem trochę podlamana bo nigdy nie miałam z tym problemy a wczoraj (9dc) moje endo miało 4,5mm...
    Co zrobić żeby jeszcze trochę podrosło ?

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Dokładnie.
    Ja jestem już prawie po remoncie. Mieliśmy robioną generalkę.

W tym cyklu pewno znowu nic nie będzie.
    Zaczyna brzuch pobolewać jak na okres, więc straciłam jakiekolwiek nadzieję :(
    jedyne te piersi takie większe, ale też mnie nie bolą.

JAK MYSLICIE
    Mogę zrobić test dwa dni przed spodziewaną miesiączką?
    Czy się nie opłaca?

asienka - ja bym nie jeździła na rowerze w ciąży. Przez to moja mama urodziła mnie w 7 miesiącu.Poza tym tyle się staramy- po prostu bałabym się, ale jak z medycznego punktu widzenia to jest- nie mam pojęcia.

peggy- I JAK?
    Gdybym ja zrobiła test na dzień przed spodziewana miesiaczka to pewnie przy tych wynikach bety juz by był pozytywny. Co więcej, przeceiż ja byłam 26.05. u ginekologa. W każdym razie nic nie było widać, ale test mógł już wyjśc. I ja nie miałam żadnych objawów. Nawet piersi mnie nie bolały, zaczęły dopiero w 3 dniu po spodziewanej miesiączce już jak znałam wynik testu (29. 05) I bez kitu, czułam dobitnie że @ nadchodzi. Jeszcze gin pytał: a jest pani pewna że @ przyjdzie jutro? Śmiałam się, że tak, bo już rzucam się na czekoladę a u mnie to ewidentny znak że @ nadchodzi.I wizytę wyliczyliśmy na podgląd do inseminacji na jutro :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    lepiej nie, bo wstrzasy zle działaja na dobre zganiezdzenie.
    Co do FSH ja tez miałam ogromne wartosci, a pozniej dobre, te wartosci sa zmienne. Mi w ogole lekarz powiedział, że sie odchodzi od badania stosunku lh do fsh bo to sa wartoci zmienne, trzeba po prostu badac FSH i LH i patrzec na normy.
    Ale podwyższone fsh świadczy o wygasaniu czynności jajników niestety...więc stosunek fhs i lh i ewentualne pcos byłoby moim zdaniem lepszą diagnozą..oby wynik był coś zwalony a amh okazało się ok. A najlepiej zebys była już w ciąży! O! :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Dziewczyny jak wygląda Wasze endo przy braniu clo ? Ja jestem trochę podlamana bo nigdy nie miałam z tym problemy a wczoraj (9dc) moje endo miało 4,5mm...
    brac magnez i jesc orzechy i pic kieliszek czerwonego wina wieczorem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka mi lekarz powiedział ze Ovitrelle niby utrzymuje sie tak 10-12 dni. U jednych moze byc trochę dłużej u innych krócej chyba zależy od organizmu.
    Ja w zeszłym cyklu wzięłam 2/5 ampułki ovitrelle (po owulacji- na druga fazę cyklu) i 7 dni po zastrzyku miałam bladziocha na teście jeszcze i to nie była ciąża.
    W tym cyklu dostałam cały zastrzyk aby była owulacja po tej całej mordendze zastrzykami w dodatku mega kosztownymi. Inaczej szkoda by było jakby tyle zdrowia i kasy poszło a owu nie wystąpiła.

Cichaczem składam Ci gratulacje :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale sie tutaj dziś dzieje!
    Asienka - zatestuj dla pewności za 2 dni - ja wierzę, że to nie ovitrelle ;)

Michasia - testuj, co Ci szkodzi jak @ nie nadejdzie to testuj kolejny raz

Dobrze wiedzieć, że na endometrium czerwone wino - u mnie w 14dc ostatnio mialo 6mm wiec chyba tez słabo co? zobaczymy teraz - będę najwyżej po kieliszeczku wieczorem dla zdrowotnosci :D

Tulipanna - w końcu ktoś podziela mój ból co do golenia nóg pod małym prysznicem - dramat! :)
    U mnie zmiesciłaby się taka kabina na długośc 1,20m wiec swobodnie mozna byłoby usiąść ale ,zeby psa wykąpać musialabym z nim tam wchodzić ;) no i takiego malucha rocznego jak wykąpać?
    fakt, ze to mieszkanie nie jest docelowe, wiec z wykonczeniem nie bede szalec, a o blatach myslalam drewnianych tylko nie wiem jak one zachowuja sie w uzytkowaniu a gotuje oczywiscie codziennie;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ale sie tutaj dziś dzieje!
    Asienka - zatestuj dla pewności za 2 dni - ja wierzę, że to nie ovitrelle ;)

Michasia - testuj, co Ci szkodzi jak @ nie nadejdzie to testuj kolejny raz

Dobrze wiedzieć, że na endometrium czerwone wino - u mnie w 14dc ostatnio mialo 6mm wiec chyba tez słabo co? zobaczymy teraz - będę najwyżej po kieliszeczku wieczorem dla zdrowotnosci :D

Tulipanna - w końcu ktoś podziela mój ból co do golenia nóg pod małym prysznicem - dramat! :)
    U mnie zmiesciłaby się taka kabina na długośc 1,20m wiec swobodnie mozna byłoby usiąść ale ,zeby psa wykąpać musialabym z nim tam wchodzić ;) no i takiego malucha rocznego jak wykąpać?
    fakt, ze to mieszkanie nie jest docelowe, wiec z wykonczeniem nie bede szalec, a o blatach myslalam drewnianych tylko nie wiem jak one zachowuja sie w uzytkowaniu a gotuje oczywiscie codziennie;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kupię test i w sobotę rano go zrobię :)
    Zobaczymy, ale nie nastawiam się bo czuje, że okres przyjdzie.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    clo zjada endo, jak masz takie to zle, koniecznie niech lekarz przepisze lek na poprawe endometrium i jedz duzo orzechow i pij czerwone wino wytrawne do owulacji. Po owulacji wino koniecznie odstaw, mi to pomagało. Ale u Ciebie powinien byc lek i te naturalne sposoby czyli orzechy, wino.

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ