X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    asienka_wisienka, to chyba dobrze, że czujesz się jak na okres :) Objawy @ i ciąży są bardzo podobne. Ja z kolei czuję się jak zaraz po @, czyli piersi w ogóle nie powiększone i niebolesne, spokój i cisza w środku. No ale ja się nastawiam na lipiec, więc na luzie do tego podchodzę. To nie zapomnij jutro, odezwij się rano co tam wyszło :)
    No fakt, moje cycochy tez niepowieszone a zwykle przed @ były. Tylko myslalam, ze to moze od tych lekow ktore biorę sie zmniejszyły, hehe jeszcze sie łudzę,ze moze mi takie juz mniejsze zostaną.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - no u mnie tez bylo ok jak bralam rano i wieczorem a bierzesz tez przez 5 dni? kiedy masz monit? ja nie wiem czy lepiej 15dc czy 12 isc do gina

Asienka - zazdraszczam takiej pogody, jak u nas sie nie zmieni to też dziś smigam na rower juppiii ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, trzeba jeździć na rowerkach poki mozemy, bo jak nam niebawem brzuchy porosną to juz nie bedzie takiej opcji:)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg biorę od 3 do 7 dnia cyklu po dwie tabletki. Pierwszy cykl brałam po 1 tabletce ale nie zadziałało. Na monitoring wybieram się 11dc. bo mój gin tak przyjmuje. Zresztą owulacja po clo występuje u mnie 13 dnia cyklu (dwa razy clo zadziałało i dwa razy 13dc owu byla). Żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł pójdę 17dc albo nie pójdę w ogóle bo mam już tego wszystkiego DOŚĆ :(:(

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Megimeg biorę od 3 do 7 dnia cyklu po dwie tabletki. Pierwszy cykl brałam po 1 tabletce ale nie zadziałało. Na monitoring wybieram się 11dc. bo mój gin tak przyjmuje. Zresztą owulacja po clo występuje u mnie 13 dnia cyklu (dwa razy clo zadziałało i dwa razy 13dc owu byla). Żeby sprawdzić czy pecherzyk pękł pójdę 17dc albo nie pójdę w ogóle bo mam już tego wszystkiego DOŚĆ :(:(

Heeeej, nie załamujemy się tutaj na tym forum. Uszy do góry!

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie lykam clo od poniedziałku jeszcze do piątku potem mam monitoring w poniedziałek. W tamtym cyklu miałam pęcherzyk 24mm ale niestety nie udalo sie niewiem dlaczego :( nadzieja juz prawie stracona 6 cykl na clo:(

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczęta, że macie po 2 tab, ja startuję z 1 tab dziennie, pewnie jak będzie mało to kolejny cykl będzie z większą dawką.

ovufriend.pl
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa - nie załamuj się, walcz - na pewno sie uda!
    Ja dopiero zaczełam więc poki co się nie niecierpliwię, zwłaszcza, ze jeszcze remont mieszkania przede mna wiec na spokojnie.
    Mi clo kazal brac od 5 do 9 dc, a ostatnio owulka byla pozno bo 18-19dc i teraz nie wiem.

Kamila - pewnie tak będzie, że jak nie zadziała 1 tab. to zwiekszy dawke. Mi od razu z grubej rury pocisnął, że dwie.

Sylka a pęcherzyk pekł? Gin mi mowił, że nie zawsze pęcherzyk i to nawet pęknięty to ciaża bo może być pusty w środku i tej komórki jajowej nie ma, ale z czego to wynika to nie wiem.

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg, to jak masz remont to na pewno szybciutko zajdziesz. Zajmiesz myśli remontem i ni sie obejrzysz a bedziesz w ciąży. To wlasnie takim co ciagle o tym myślą i analizują wszystkie objawy najtrudniej zaciążyć a ty bedziesz miała teraz inne rzeczy na głowie. Kurcze, tez musze sie czymś zając. Kolejny remont - mąż by mnie chyba za drzwi wystawił gdyby to usłyszał. Ja ciagle cos zmieniam, przebudowuje, przemalowuje... W ciagu 3 lat miałam na ścianie w salonie 3 kolory farby i tapetę:) teraz w planach mam białe deski tylko jeszcze nie ogarnelam jak sie je montuje- bo ja zwykle sama takie rzeczy:) taki Bob budowniczy ze mnie.

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tego niewiem bo nie byłam na sprawdzić.ale śluzu nie miałam wogole wtedy co miał pęknąć to może był jednak pusty. Nie był typowo okrągły tylko taki dziwny

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Tulipanna - ja tez mam 2 tabsy clo dziennie, czyli powinnam rano je przyjmować? ostatni cykl bralam rano i wieczorem - ale nie dopytalam sie gina o to, wydawało mi sie to oczywiste ;)
    A jak Ci gina napisal? 2x1 czy 1x2?Mi wyraznie moj mowil ze rano od 6-10.i ma to zwiazek z dobowym wydzielaniem hormonow przez organizm.ja widze ze moj gin glupot nie opowiada i nie robi ufam mu calkowicie.niektore hormony bada sie tylko rano-np kortyzol wiec jak pisalam-hormony rano a kazdy niech sobie robi jak chce

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Monia - no u mnie tez bylo ok jak bralam rano i wieczorem a bierzesz tez przez 5 dni? kiedy masz monit? ja nie wiem czy lepiej 15dc czy 12 isc do gina

Asienka - zazdraszczam takiej pogody, jak u nas sie nie zmieni to też dziś smigam na rower juppiii ;)
    Lepiej 12dc idz

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po drugi wynik bety..trzymajcie kciuki...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna trzymamy :D

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5096!!!!!

Sowaa, aszka, asienka_wisienka, pabelka88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli pięknie !!!!!!! Niech rośnie groszek malutki :-)
    Ja właśnie po monicie, oba pecherzyki pękły! Wszystko wskazuje ze była owu i endometrium lekarz powiedział ze tez ładne 13,5 mm
    Będę testować za tydzień, gin powiedział ze moge tak 11-12 czerwca. Wiec co by nie było Zatęstuje 13 :-) moze bedzie szczęśliwy......

Teraz lecę pojeździć na " L " co by nie myślec za duzo :-)

aszka, asienka_wisienka, pabelka88 lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    5096!!!!!
    ale masz wysoki, chyba szykuj sie na blizniaki, moj ponad tysiak :)

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Ja właśnie po monicie, oba pecherzyki pękły! Wszystko wskazuje ze była owu i endometrium lekarz powiedział ze tez ładne 13,5 mm
    Będę testować za tydzień, gin powiedział ze moge tak 11-12 czerwca. Wiec co by nie było Zatęstuje 13 :-) moze bedzie szczęśliwy......

a pewnie moze taki sie okaze, trzymam kciuki :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:

Pieknie Sówko!zaciskam kciuki..

Sowaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 920 921 922 923 924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ