X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    hej;) dziewczyny mam pytanie odnośnie estradiolu. Jaki powinien być jego prawidłowy poziom 7 dpo?? odrazu powiem że nie mam norm;)
    po co badałas estradiol 7 dni po?Estradiolu nie beda sie 7 dni po, tylko albo do 2-5 d.c, albo w trakcie owulacji.

• koleżanka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Koleżanko, Peggy i ja mamy robic betę 5 czerwca w piątek. Ale jesli masz dobre przeczucie co do 4 czerwca to mozemy zrobic sikańca 4go:)

No to kochane 3 mam kciuki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj;) juz mnie niestety brzuch boli jak na @ ale nadzieja umiera ostatnia

• muszynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Napiszcie mi proszę czy przy clo owulacja przychodzi szybciej czy raczej tak jak zawsze bez stymulacji ?
    Nadchodzi dlugi weekend i cholernie mnie to denerwuje bo nie mam pewności ze zrobia mi IUI a gdyby clo jednak wpływu nie miało to nie mam powodu do stresu bo w poniedziałek mój doktorek jest już po urlopie i możemy dzialac. A tak siedze jak na szpilkach i się stresuje ...

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    po co badałas estradiol 7 dni po?Estradiolu nie beda sie 7 dni po, tylko albo do 2-5 d.c, albo w trakcie owulacji.
    Nie masz racji! Patrz chociazby na to:
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/prawda-o-progesteronie,6618.html

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dostać okresu w niedzielę/ poniedziałek więc jeszcze czas.

A najlepsze jest to, że zawsze w trakcie brania luteiny bolał mnie brzuch, a teraz nic, kompletnie nic.
    Więc myślę, że w tym cyklu nic nie bedzie.
    jedyne nadzieję jest taka, że Tulipanna też nie miała żadnych objawów, a teraz piękny suwaczek ;-)

jedyne co to mam piersi takie fajne i widać zylki

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Nie masz racji! Patrz chociazby na to:
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/prawda-o-progesteronie,6618.html
    tulipanna ona pisałą o estradiolu. A ekspert odpowiada o progesteronie. Tylko jedno zdanie o estradiolu w nawiasie. Poza tym dalej pisze ze wprowadzili czyli to nie jest normalne stostowanie, ja tez chodze do Invicty i lekarz mowil ze estradiol albo przed jajeczowaniem aby sprawdzic czy dobry pecherzyk, albo w celu badania hormonow. Po owulacji jest raczej bez sensu. Ale wiadomo ze wprowadzili jak sie za badanie płaci około 50 zł w invikcie. To dla nich kasa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 22:55

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam zapisane 1X2 Tabletki clo od dzis przez 3 dni. Lekarz nie powiedzial...bierzecie rano czy wieczorem?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka, ale dzień pechowy! Już się lepiej czujesz? Zrób sobie coś miłego albo zjedz coś pysznego :) To co sikamy 4tego dla sportu :D?

muszynka, mi clo przyspieszyło owulację o 4 dni :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny mam zapisane 1X2 Tabletki clo od dzis przez 3 dni. Lekarz nie powiedzial...bierzecie rano czy wieczorem?
    ja tak miałam jedna rano druga wieczorem.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm dziekuje... ja mam brac 1X2 :( Tulipannna pisala kiedys ze rano miedzy 6 a 10 ale nie wiem czy to sie tylko do niej odnosilo czy do ogolu?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia ja też brałam jedną rano a drugą wieczorem, tak mi lekarz kazał.

Asiasia lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    mhm dziekuje... ja mam brac 1X2 :( Tulipannna pisala kiedys ze rano miedzy 6 a 10 ale nie wiem czy to sie tylko do niej odnosilo czy do ogolu?
    Masz wyraznie Asiu napisane,tu nie ma co cudowac:1Raz dziennie 2 tabletki.i ja bym tak brala-i to rano-poczytaj w necie na pewno znajdziesz dlaczego hormony bierze sie rano..

Asiasia lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja od dzisiaj (2cd) zaczynam pierwszy cykl z Clo, mam brać po 1 tabletce przez 5 dni. Mam nadzieję, że będzie dobrze, bliźniakami nie pogardzę. Pytanie czy jest tu ktoś kto stara się o rodzeństwo? Ja mam córkę która ma 15 lat, już długo się staraliśmy, nie dawno mąż zrobił badania nasienia i u niego ok - dopiero po mój gin zapisał mi Clo, nie chciał mnie faszerować lekami bo była możliwość, że problem leży po stronie męża. Także trzymam za was/nas wszystkie kciuki i do dzieła!

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    asienka, ale dzień pechowy! Już się lepiej czujesz? Zrób sobie coś miłego albo zjedz coś pysznego :) To co sikamy 4tego dla sportu :D?

muszynka, mi clo przyspieszyło owulację o 4 dni :)

Tak, już lepiej. Co prawda wyglądam jakby mnie ktoś ostro pobił pałką baseballową , mam wielkiego siniora na pół łydki:) Tak ciepło a ja musze w długich spodniach zapitalać. W sumie możemy zrobić sikańca jutro, mam w domu kilka testów, nawet takich o czułości 10, zobaczymy... Ale u mnie to raczej złudne nadzieje, czuje się jak na @. Zrobię z Tobą raczej tak dla towarzystwa, bo u mnie to raczej więcej niż pewne, że jedna kreska będzie. No i mam nadzieję, że nie zapomnę z rana o tym teście, bo jutro święto więc pewnie pośpię dłużej a ile razy już zdarzyło mi się odruchowo zamiast do pojemniczka nasikać do kibelka to tylko ja wiem.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka, to chyba dobrze, że czujesz się jak na okres :) Objawy @ i ciąży są bardzo podobne. Ja z kolei czuję się jak zaraz po @, czyli piersi w ogóle nie powiększone i niebolesne, spokój i cisza w środku. No ale ja się nastawiam na lipiec, więc na luzie do tego podchodzę. To nie zapomnij jutro, odezwij się rano co tam wyszło :)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka - kurde, tak ciepło u Ciebie? u nas nad morzem dziś dopiero pogoda rano mnie zaskoczyła i ciepłe powietrze ;)
    Ja tez sie czułam jak na okres i dostałam okres ;) ale 3 mam za Was kciuki Dziewczyny!

oar83e3k7nkpecth.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna - ja tez mam 2 tabsy clo dziennie, czyli powinnam rano je przyjmować? ostatni cykl bralam rano i wieczorem - ale nie dopytalam sie gina o to, wydawało mi sie to oczywiste ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę czwarty cykl i tez zawsze brałam rano i wieczorem i działa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 10:00

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    asienka - kurde, tak ciepło u Ciebie? u nas nad morzem dziś dopiero pogoda rano mnie zaskoczyła i ciepłe powietrze ;)
    Ja tez sie czułam jak na okres i dostałam okres ;) ale 3 mam za Was kciuki Dziewczyny!
    Nad morzem zwykle chłodniej niz w centrum. U mnie teraz 27 stopni tel pokazuje a pozniej ma byc nawet 29. A wczoraj tez było chyba około 29. Przejechałam jedyne12km na rowerze i juz sie opalilam wiec musiało dobrze grzać:)

‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ