X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a Ty jak sytuacja? :)

Aszka ja czekam do soboty :-( czyli cała wieczność.... Chciałabym zeby ten dzien należał do mnie ale jak bedzie sie okaże.
    Nie robię sobie nadziei,przeczuć tez żadnych nie mam. Chyba powinnam zacząć sie modlić o cud hehehehe na dzien dIsiejszy chyba w cud jestem tylko w stanie uwierzyć, nie jakies tam stymulację owulacje pecherzyki pęknięcia itd

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka ale zalezy kto jaki lek bierze bo np w ulotce Pregnylu nic na ten temat nie ma http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf w moim tez nie było a miałam całkiem inny. A testy sikane to sa oszukancze dlatego najlepiej zrobic własnie z krwi i wiadomo, dlatego ja poleciłam w poscie swoim jeszcze wyzej badanie z krwi czyli beta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Aszka ja czekam do soboty :-( czyli cała wieczność.... Chciałabym zeby ten dzien należał do mnie ale jak bedzie sie okaże.
    Nie robię sobie nadziei,przeczuć tez żadnych nie mam. Chyba powinnam zacząć sie modlić o cud hehehehe na dzien dIsiejszy chyba w cud jestem tylko w stanie uwierzyć, nie jakies tam stymulację owulacje pecherzyki pęknięcia itd
    a co dalej jak test minusowy? Myslisz o inseminacji? Ale oczywiscie licze ze bedzie pozytyw :)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie wiem jaki jest moj teraz test bo go nie robiłam. Dzis jest dopiero moj 8 dzien po podaniu Ovitrelle. Na ten moment wole nie eksperymentować ostatnio ten zastrzyk dawał mi złudne nadzieje. Dawka zastrzyku w ostatnim cyklu była moim zdaniem na prawdę malutka bo 2/ 5 ampułki a mi po sam dzien @ test pokazywał bladziocha. Nie chce teraz niepotrzebnie sie nakręcać. Natomiast gin powiedział zeby najwcześniej testować 11 -12 czerwca. Ja poczekam do 13. Moze w tym przypadku spokój mnie tylko uratuje :-)

Jak test bedzie minusowy to kolejny cykl to samo - clo i zastrzyki :-( czyli mordęga jak dla mnie, nawet o tym nie chce myślec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:50

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, no ja cały czas pisze odnośnie posta Natalici, ona napisała ze jest 12 dni od ovitrelle, wiec wprost ustosunkowalam
    sie do tego. Innych przypadków z forum, ktore były po pregnylu lub jeszcze innym specyfiku nie mozna porównywać, bo leki te musiałyby miec identyczny skład i stężenie i tam rzeczywiście poziom hcg mogl utrzymywać sie dluzej podwyższony ale pytanie dotyczyło pozytywnego testu po ovitrelle.
    A tutaj ulotka ovitrelle http://www.merck.pl/country.pl/pl/images/CHPL%20-%20Ovitrelle%20-%201404_tcm686_107821.pdf?Version=
    dział zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Aszka, no ja cały czas pisze odnośnie posta Natalici, ona napisała ze jest 12 dni od ovitrelle, wiec wprost ustosunkowalam
    sie do tego. Innych przypadków z forum, ktore były po pregnylu lub jeszcze innym specyfiku nie mozna porównywać, bo leki te musiałyby miec identyczny skład i stężenie i tam rzeczywiście poziom hcg mogl utrzymywać sie dluzej podwyższony ale pytanie dotyczyło pozytywnego testu po ovitrelle.
    A tutaj ulotka ovitrelle http://www.merck.pl/country.pl/pl/images/CHPL%20-%20Ovitrelle%20-%201404_tcm686_107821.pdf?Version=
    dział zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu.
    no tak jak ona miała Ovitrelle to tak, ale ja pisałam o roznych przypadkach :) Widzisz Sowie tez pokazywał bladziocha... do samej @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Aszka nie wiem jaki jest moj teraz test bo go nie robiłam. Dzis jest dopiero moj 8 dzien po podaniu Ovitrelle. Na ten moment wole nie eksperymentować ostatnio ten zastrzyk dawał mi złudne nadzieje. Dawka zastrzyku w ostatnim cyklu była moim zdaniem na prawdę malutka bo 2/ 5 ampułki a mi po sam dzien @ test pokazywał bladziocha. Nie chce teraz niepotrzebnie sie nakręcać. Natomiast gin powiedział zeby najwcześniej testować 11 -12 czerwca. Ja poczekam do 13. Moze w tym przypadku spokój mnie tylko uratuje :-)

Jak test bedzie minusowy to kolejny cykl to samo - clo i zastrzyki :-( czyli mordęga jak dla mnie, nawet o tym nie chce myślec.
    a który to byłby Twoj cykl na clo? U mnie po 6 była przerwa, a moze pozniej letrozol? Ale moze sie uda, tego Ci naprawde zycze :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaaa i Pabelka molestować facetów :) Czekam na Was :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    no tak jak ona miała Ovitrelle to tak, ale ja pisałam o roznych przypadkach :) Widzisz Sowie tez pokazywał bladziocha... do samej @.
    Z tym ze testy mogą kłamać nie polemizuję, wiem ze tak jest. Natomiast odpisalas na pytanie dotyczące konkretnie ovitrelle a nie innych zastrzyków, dlatego cały czas drążylam temat aby udowodnić Ci ze nie masz racji:) mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. Czasem lepiej cos wyjaśnić do końca, bo sporo osob zamiast przeczytać ulotkę czyta forum a w tym przypadku twoja odpowiedz wprowadzała w błąd.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka czekaj,czekaj już nie długo!

Sowaa, aszka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a który to byłby Twoj cykl na clo? U mnie po 6 była przerwa, a moze pozniej letrozol? Ale moze sie uda, tego Ci naprawde zycze :) :*

Najpierw miałam 3 cykle clo.
    Potem dwa cykle przerwa bo chciałam psychicznie odpocząć i w ogole tak sie potoczyło.
    Potem jakby znów 3 cykle , w tym liczę ten obecny z zastrzykami.

aszka lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Aszka czekaj,czekaj już nie długo!
    czekam :) :p

pabelka88 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa teraz My! nasza kolej!

Sowaa, aszka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jak Ty tak mówisz to nie może być inaczej !!! ;-)
    Powiem Wam że albo zajdę w końcu w tą ciążę albo wyląduję u lekarza od głowy ;-)
    Nie mogę się na niczym dziś skupić, jakaś amba a powinnam się uczyć i jakoś mi nie idzie. Zamiast myśleć o rozwiązywaniu testów na egzamin, to ja myślę o teście ale tym z dwoma krechami.
    Powiedziałam już dziś mężowi, że nie wiem który pierwszy test ale zdam oba. Słowo sie rzekło teraz trzeba wykonać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:08

aszka, PeggyOlsen lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wiecznie myśle.cały czas...miałam 3 m-ce przerwy!ale gów.o to pomogło!
    a co do ciąży ogólnie to ja właśnie zaszłam! a potwierdzę to za 1,5tyg. zobaczycie-
    a Ty Sówko,ty kochana też za chwilę zobaczysz 2 piękne krechy! pewnie nawet kilka dni przede mną!

Sowaa, aszka, asienka_wisienka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jak tak będzie masz od mnie nagrodę ;-) i jak gdzieś zdobędę to nawet prześlę Ci szklaną kulę :-D

pabelka88, asienka_wisienka, aszka lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na forum były juz przypadki ze to była zasługa zastrzyku :)
    nie wiem, czy to zastrzyk, ale robiłam test 6 dc i później za jakieś 2 dni i był po zastrzyku negatywny, uważasz, że był 2 razy negatywny, a teraz się zrobił pozytywny???

asienka_wisienka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica jak minęło 10 dni od podania zastrzyku to obstawiam ciążę.
    Dla pewności zrób sobie jutro betę, jej wynik powinien rozwiać Twoje wątpliwości :-)

pabelka88, aszka lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobię jutro test jak będzie pozytywny zrobię betę :)
    jestem jakaś dziwnie spokojna, ani się nie ekscytuję, ani nie martwię, chyba moje piersi mówią mi jak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 22:16

aszka, asienka_wisienka lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    7 to za dużo! Jakieś 3-4 dni po zastrzyku! Przez 10 dni, potem zatestuj i jak jest ciąża to bierz dalej.. jak nie ma, odstaw i przyjdzie @ po kilku dniach

Dziękuję CI :) wezmę jutro rano pierwszą tabletkę w takim razie bo w czwartek około 22 miałam podany ovitrelle :) jeszcze raz dzięki za pomoc! byłam naprawdę zagubiona co zrobić... a TY bardzo mi pomogłaś :)

2nn343r8oxp9y3dz.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ