X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a Ty jak sytuacja? :)

Aszka ja czekam do soboty :-( czyli cała wieczność.... Chciałabym zeby ten dzien należał do mnie ale jak bedzie sie okaże.
    Nie robię sobie nadziei,przeczuć tez żadnych nie mam. Chyba powinnam zacząć sie modlić o cud hehehehe na dzien dIsiejszy chyba w cud jestem tylko w stanie uwierzyć, nie jakies tam stymulację owulacje pecherzyki pęknięcia itd

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka ale zalezy kto jaki lek bierze bo np w ulotce Pregnylu nic na ten temat nie ma http://leki.urpl.gov.pl/files/14_Pregnyl_IR.pdf w moim tez nie było a miałam całkiem inny. A testy sikane to sa oszukancze dlatego najlepiej zrobic własnie z krwi i wiadomo, dlatego ja poleciłam w poscie swoim jeszcze wyzej badanie z krwi czyli beta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Aszka ja czekam do soboty :-( czyli cała wieczność.... Chciałabym zeby ten dzien należał do mnie ale jak bedzie sie okaże.
    Nie robię sobie nadziei,przeczuć tez żadnych nie mam. Chyba powinnam zacząć sie modlić o cud hehehehe na dzien dIsiejszy chyba w cud jestem tylko w stanie uwierzyć, nie jakies tam stymulację owulacje pecherzyki pęknięcia itd
    a co dalej jak test minusowy? Myslisz o inseminacji? Ale oczywiscie licze ze bedzie pozytyw :)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie wiem jaki jest moj teraz test bo go nie robiłam. Dzis jest dopiero moj 8 dzien po podaniu Ovitrelle. Na ten moment wole nie eksperymentować ostatnio ten zastrzyk dawał mi złudne nadzieje. Dawka zastrzyku w ostatnim cyklu była moim zdaniem na prawdę malutka bo 2/ 5 ampułki a mi po sam dzien @ test pokazywał bladziocha. Nie chce teraz niepotrzebnie sie nakręcać. Natomiast gin powiedział zeby najwcześniej testować 11 -12 czerwca. Ja poczekam do 13. Moze w tym przypadku spokój mnie tylko uratuje :-)

Jak test bedzie minusowy to kolejny cykl to samo - clo i zastrzyki :-( czyli mordęga jak dla mnie, nawet o tym nie chce myślec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:50

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, no ja cały czas pisze odnośnie posta Natalici, ona napisała ze jest 12 dni od ovitrelle, wiec wprost ustosunkowalam
    sie do tego. Innych przypadków z forum, ktore były po pregnylu lub jeszcze innym specyfiku nie mozna porównywać, bo leki te musiałyby miec identyczny skład i stężenie i tam rzeczywiście poziom hcg mogl utrzymywać sie dluzej podwyższony ale pytanie dotyczyło pozytywnego testu po ovitrelle.
    A tutaj ulotka ovitrelle http://www.merck.pl/country.pl/pl/images/CHPL%20-%20Ovitrelle%20-%201404_tcm686_107821.pdf?Version=
    dział zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Aszka, no ja cały czas pisze odnośnie posta Natalici, ona napisała ze jest 12 dni od ovitrelle, wiec wprost ustosunkowalam
    sie do tego. Innych przypadków z forum, ktore były po pregnylu lub jeszcze innym specyfiku nie mozna porównywać, bo leki te musiałyby miec identyczny skład i stężenie i tam rzeczywiście poziom hcg mogl utrzymywać sie dluzej podwyższony ale pytanie dotyczyło pozytywnego testu po ovitrelle.
    A tutaj ulotka ovitrelle http://www.merck.pl/country.pl/pl/images/CHPL%20-%20Ovitrelle%20-%201404_tcm686_107821.pdf?Version=
    dział zaburzenia oznaczeń w surowicy i w moczu.
    no tak jak ona miała Ovitrelle to tak, ale ja pisałam o roznych przypadkach :) Widzisz Sowie tez pokazywał bladziocha... do samej @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Aszka nie wiem jaki jest moj teraz test bo go nie robiłam. Dzis jest dopiero moj 8 dzien po podaniu Ovitrelle. Na ten moment wole nie eksperymentować ostatnio ten zastrzyk dawał mi złudne nadzieje. Dawka zastrzyku w ostatnim cyklu była moim zdaniem na prawdę malutka bo 2/ 5 ampułki a mi po sam dzien @ test pokazywał bladziocha. Nie chce teraz niepotrzebnie sie nakręcać. Natomiast gin powiedział zeby najwcześniej testować 11 -12 czerwca. Ja poczekam do 13. Moze w tym przypadku spokój mnie tylko uratuje :-)

Jak test bedzie minusowy to kolejny cykl to samo - clo i zastrzyki :-( czyli mordęga jak dla mnie, nawet o tym nie chce myślec.
    a który to byłby Twoj cykl na clo? U mnie po 6 była przerwa, a moze pozniej letrozol? Ale moze sie uda, tego Ci naprawde zycze :) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaaa i Pabelka molestować facetów :) Czekam na Was :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    no tak jak ona miała Ovitrelle to tak, ale ja pisałam o roznych przypadkach :) Widzisz Sowie tez pokazywał bladziocha... do samej @.
    Z tym ze testy mogą kłamać nie polemizuję, wiem ze tak jest. Natomiast odpisalas na pytanie dotyczące konkretnie ovitrelle a nie innych zastrzyków, dlatego cały czas drążylam temat aby udowodnić Ci ze nie masz racji:) mam nadzieje, ze sie nie gniewasz. Czasem lepiej cos wyjaśnić do końca, bo sporo osob zamiast przeczytać ulotkę czyta forum a w tym przypadku twoja odpowiedz wprowadzała w błąd.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka czekaj,czekaj już nie długo!

Sowaa, aszka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a który to byłby Twoj cykl na clo? U mnie po 6 była przerwa, a moze pozniej letrozol? Ale moze sie uda, tego Ci naprawde zycze :) :*

Najpierw miałam 3 cykle clo.
    Potem dwa cykle przerwa bo chciałam psychicznie odpocząć i w ogole tak sie potoczyło.
    Potem jakby znów 3 cykle , w tym liczę ten obecny z zastrzykami.

aszka lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Aszka czekaj,czekaj już nie długo!
    czekam :) :p

pabelka88 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa teraz My! nasza kolej!

Sowaa, aszka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jak Ty tak mówisz to nie może być inaczej !!! ;-)
    Powiem Wam że albo zajdę w końcu w tą ciążę albo wyląduję u lekarza od głowy ;-)
    Nie mogę się na niczym dziś skupić, jakaś amba a powinnam się uczyć i jakoś mi nie idzie. Zamiast myśleć o rozwiązywaniu testów na egzamin, to ja myślę o teście ale tym z dwoma krechami.
    Powiedziałam już dziś mężowi, że nie wiem który pierwszy test ale zdam oba. Słowo sie rzekło teraz trzeba wykonać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 20:08

aszka, PeggyOlsen lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wiecznie myśle.cały czas...miałam 3 m-ce przerwy!ale gów.o to pomogło!
    a co do ciąży ogólnie to ja właśnie zaszłam! a potwierdzę to za 1,5tyg. zobaczycie-
    a Ty Sówko,ty kochana też za chwilę zobaczysz 2 piękne krechy! pewnie nawet kilka dni przede mną!

Sowaa, aszka, asienka_wisienka lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka jak tak będzie masz od mnie nagrodę ;-) i jak gdzieś zdobędę to nawet prześlę Ci szklaną kulę :-D

pabelka88, asienka_wisienka, aszka lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na forum były juz przypadki ze to była zasługa zastrzyku :)
    nie wiem, czy to zastrzyk, ale robiłam test 6 dc i później za jakieś 2 dni i był po zastrzyku negatywny, uważasz, że był 2 razy negatywny, a teraz się zrobił pozytywny???

asienka_wisienka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica jak minęło 10 dni od podania zastrzyku to obstawiam ciążę.
    Dla pewności zrób sobie jutro betę, jej wynik powinien rozwiać Twoje wątpliwości :-)

pabelka88, aszka lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobię jutro test jak będzie pozytywny zrobię betę :)
    jestem jakaś dziwnie spokojna, ani się nie ekscytuję, ani nie martwię, chyba moje piersi mówią mi jak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 22:16

aszka, asienka_wisienka lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    7 to za dużo! Jakieś 3-4 dni po zastrzyku! Przez 10 dni, potem zatestuj i jak jest ciąża to bierz dalej.. jak nie ma, odstaw i przyjdzie @ po kilku dniach

Dziękuję CI :) wezmę jutro rano pierwszą tabletkę w takim razie bo w czwartek około 22 miałam podany ovitrelle :) jeszcze raz dzięki za pomoc! byłam naprawdę zagubiona co zrobić... a TY bardzo mi pomogłaś :)

2nn343r8oxp9y3dz.png
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ