X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    idz na bete do 12 dni po moze to byc zastrzyk. Oby była ciąza :)
    Ja napisałam do lekarza jak nie byłam pewna czy to ovitrelle czy ciąża i odpisał mi, ze po 12 dniach to nie ma opcji aby to był efekt zastrzyku. Powiedział, ze 10 dni (jak piszą w ulotce) to juz jest taki termin na wyrost. 12 dni to przy niewydolności nerek mogłoby sie utrzymać - jego słowa. Takze moim zdaniem ciąża na 1000%.

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz to samo powiedział jak do niego zadzwoniłam z wynikiem bety - że na pewno nie zastrzyk :)

pabelka, dawaj znać co się dzieje!

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem.kupę czasu czekałam za lekarzami.jajniki na szczęście ok,zato mam zap.pęcherza jakoś nietypowo objawiające się.
    mało tego przy okazji usg poprosiłam prze miłą Panią dr.źeby nakresliła mi mnw.jak tam sytuacja z owulką się ma.i jajnil lewy b.z, prawy też ok.niema pęcherzyka dominującego,ani sladu po nim.zato za macicą slad płynu.i endo 10mm.i tu moje pytanie,myślicie ze juz po owu u mnie w 12dc.jestem obecnhe,czy raczej cykl bez.owu.?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Ja napisałam do lekarza jak nie byłam pewna czy to ovitrelle czy ciąża i odpisał mi, ze po 12 dniach to nie ma opcji aby to był efekt zastrzyku. Powiedział, ze 10 dni (jak piszą w ulotce) to juz jest taki termin na wyrost. 12 dni to przy niewydolności nerek mogłoby sie utrzymać - jego słowa. Takze moim zdaniem ciąża na 1000%.
    na forum były juz przypadki ze to była zasługa zastrzyku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    jestem.kupę czasu czekałam za lekarzami.jajniki na szczęście ok,zato mam zap.pęcherza jakoś nietypowo objawiające się.
    mało tego przy okazji usg poprosiłam prze miłą Panią dr.źeby nakresliła mi mnw.jak tam sytuacja z owulką się ma.i jajnil lewy b.z, prawy też ok.niema pęcherzyka dominującego,ani sladu po nim.zato za macicą slad płynu.i endo 10mm.i tu moje pytanie,myślicie ze juz po owu u mnie w 12dc.jestem obecnhe,czy raczej cykl bez.owu.?
    jak slad płynu to juz po owulacji powinno byc. A leki dostałas na pecherz?

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Aszka dostałam.
    a powiedz mi jeśli jest ten slad płynu a niema sladu w jajnikaach po pęcherzyku,to owu juz pewnie jakis czas temu była.? 3,4 dni? ja dziś mam 12dc.owu zawsze między 13-15dc mhalam.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    tak Aszka dostałam.
    a powiedz mi jeśli jest ten slad płynu a niema sladu w jajnikaach po pęcherzyku,to owu juz pewnie jakis czas temu była.? 3,4 dni? ja dziś mam 12dc.owu zawsze między 13-15dc mhalam.
    tak to z dwa dni na pewno do tyłu. U mnie po letro to owulka była nawet w 8 d.c a z clo to roznie raz a 18 d.c, raz chyba w 15 d.c a raz w 11 d.c

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraźniejszy cykl bez wspomagaczy miałam...kurde czyżbyśmy zaprzepaścili ten cykl.w sumie <3bylo 2x przedwczoraj.

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    teraźniejszy cykl bez wspomagaczy miałam...kurde czyżbyśmy zaprzepaścili ten cykl.w sumie <3bylo 2x przedwczoraj.
    no to mogło byc wczesniej. Starczy jak przedwczoraj niby nasienie minimum do 72 godzin sie utrzymuje. Takze na pewno starczyło bo nawet gdyby był pękniety dwa dni temu to komorka jajowa 24 godziny moze przebywac. To wg mnie duze szanse na załapanie, a płyn tez jest niedługo po owulacji-max chyba do trzech dni.

pabelka88 lubi tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byle by z tego były dzieci-XD

aszka lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne że tak szybko owu.chyba pierwszy raz.

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    byle by z tego były dzieci-XD
    z seksu są dzieci :D a Wy seksowaliscie :D

pabelka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    na forum były juz przypadki ze to była zasługa zastrzyku :)
    Chyba nigdy nie mozna tego stwierdzić. Piszesz, ze były takie przypadki na forum ale skad wiadomo, ze to nie były rzeczywiście ciaze, ktorych po kilku dniach juz nie było? Pracuję w firmie, ktora robi badania kliniczne leków (chociaz bezpośrednio z tymi badaniami nic wspólnego nie mam) ale wiem jakie obwarowania sa jesli chodzi o testowanie leków i to co producent moze zapisac w ulotce i to co faktycznie zapisuje i jest to naciągane w drugą stronę. Ii zupełnie nie przekonuje mnie, ze "były takie przypadki na forum". Bo taka osoba z forum musiałaby poddać sie szczegółowym badaniom klinicznym aby stwierdzić czy test został zafałszowany przez ovitrelle czy była w ciazy i ta ciaze po prostu straciła. No ale to tylko moje prywatne zdanie na ten temat. Niemniej jednak wierzę, ze jej sie udało i bedzie szcześliwą mamusią:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 17:46

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

PeggyOlsen Przepraszam, ale to wina mojej klawiatury;) Dziękuje za podpowiedź, czyli wezmę sobie duphaston 7 dni po zastrzyku ovitrelle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 17:53

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka wrote:
    Chyba nigdy nie mozna tego stwierdzić. Piszesz, ze były takie przypadki na forum ale skad wiadomo, ze to nie były rzeczywiście ciaze, ktorych po kilku dniach juz nie było? Pracuję w firmie, ktora robi badania kliniczne leków (chociaz bezpośrednio z tymi badaniami nic wspólnego nie mam) ale wiem jakie obwarowania sa jesli chodzi o testowanie leków i to co producent moze zapisac w ulotce i to co faktycznie zapisuje i jest to naciągane w drugą stronę. Ii zupełnie nie przekonuje mnie, ze "były takie przypadki na forum". Bo taka osoba z forum musiałaby poddać sie szczegółowym badaniom klinicznym aby stwierdzić czy test został zafałszowany przez ovitrelle czy była w ciazy i ta ciaze po prostu straciła. No ale to tylko moje prywatne zdanie na ten temat. Niemniej jednak wierzę, ze jej sie udało i bedzie szcześliwą mamusią:)
    w ulotce nic na ten temat nie ma, wiec wiesz badania kliniczne sobie a zycie sobie. Tym bardziej skoro pracujesz w takiej firmie to sie powinnas orientowac ze np badania obejmuja grupe statystycza, gdzie dla np wiekszosci wyjdzie tak, a dla mniejszosci tak, a dla jakiesgos w ogole małego % inaczej. Wystarczy przejrzec jakokolwiek ulotke - skutki uboczne: jest napisane u 100 osob wystepował taki objaw, a u 10 taki, czyli sa roznice. Moj lekarz za to mówi zeby sprawdzac 12 dni po minimum dla bezpieczenstwa, czyli widzisz ile lekarzy tyle opinii. Tym bardziej ze juz byly włąsnie na forum przypadki ze najpierw po 10 dniach test pozytywny a pozniej dziewczyna robiła bete i był negatyw, to chyba ciaza sie nie wchłoneła. To jaki kto ma organizm jest rozny u jednych w zaleznosci od dawki moze sie dłuzej utrzynywac a u innych krócej. Bo to własnie sa tez rozne dawki zastrzykow np 5000 j, albo 10000 j. dlatego ja sie przychylam do zdania mojego lekarza ze najlepiej zbadac bete po 12 dniach po dla bezpieczenstwa psychicznego, sama tez tak badałam a tym bardziej ze na forum sa takie przypadki czyli zastrzyki fałśzuja wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    PeggyOlsen Przepraszam, ale to wina mojej klawiatury;) Dziękuje za podpowiedź, czyli wezmę sobie duphaston 7 dni po zastrzyku ovitrelle
    7 dni po zastrzyku? To za pozno, sie bierze 3 dnia wyzszych temperatur po owulacji.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka dobrze ze sprawdziłas co Cię tam boli. Oby ból szybko minął a z wynikającej owu była dzidzia ;-)

aszka, pabelka88 lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    7 to za dużo! Jakieś 3-4 dni po zastrzyku! Przez 10 dni, potem zatestuj i jak jest ciąża to bierz dalej.. jak nie ma, odstaw i przyjdzie @ po kilku dniach

aszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Pabelka dobrze ze sprawdziłas co Cię tam boli. Oby ból szybko minął a z wynikającej owu była dzidzia ;-)
    a Ty jak sytuacja? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mówimy na pewno o ovitrelle, bo wydaje mi sie ze ja o ovitrelle a Ty o pregnylu? W mojej ulotce ovitrelle 6500j. jest wyraźnie napisane ze moze fałszować DO 10 dni. Podkreslam DO. A pregnyl to co innego i na ten temat sie nie wypowiadam. Ja znam przypadek taki: dziewczyna zrobiła 3 testy sikany, wszystkie jednego dnia z jednego moczu (nie mogła uwierzyć ze zaszła), wszystkie pozytywne, następnego dnia dostała @, kolejnego poszła na betę i beta poniżej 1). Nie brała ovitrelle ani żadnych innych tego typu lekow. To jak to wytłumaczysz? Wchłonęła sie? Czy trzy testy były oszukane? Jak powiedziała to innej koleżance to ta druga powiedziała, ze tez miała przypadek podobny z tym ze nie przyszła @, ona poszła na betę i tez beta jakby wogole ciazy nie było.
    No i wlasnie o tym pisze, ze jeżeli w grupie statystycznej wyjdzie conajmniej jeden przypadek obecności subst. po 10 dniach to producent założy margines, ze np do 12 dni (tutaj określając margines procentowy zupełnie strzelam) A nie zatai to wogole. Wiec gdyby tak było jak piszesz to nie byłoby napisane, ze do 10 dni lecz ze w ilus przypadkach wynik fałszywie dodatni pojawił sie po 12 dniach.
    Widzę, ze Cie nie przekonam. Ty mnie rowniez. Po prostu uważam ze kompletnie nie masz racji, a dokładniej ze przypadki ktore dajesz za przykład nie mogą świadczyć o tym ze to sprawka ovitrelle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:34

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ