CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaszka wrote:idz na bete do 12 dni po moze to byc zastrzyk. Oby była ciąza
-
jestem.kupę czasu czekałam za lekarzami.jajniki na szczęście ok,zato mam zap.pęcherza jakoś nietypowo objawiające się.
mało tego przy okazji usg poprosiłam prze miłą Panią dr.źeby nakresliła mi mnw.jak tam sytuacja z owulką się ma.i jajnil lewy b.z, prawy też ok.niema pęcherzyka dominującego,ani sladu po nim.zato za macicą slad płynu.i endo 10mm.i tu moje pytanie,myślicie ze juz po owu u mnie w 12dc.jestem obecnhe,czy raczej cykl bez.owu.? -
nick nieaktualnyasienka_wisienka wrote:Ja napisałam do lekarza jak nie byłam pewna czy to ovitrelle czy ciąża i odpisał mi, ze po 12 dniach to nie ma opcji aby to był efekt zastrzyku. Powiedział, ze 10 dni (jak piszą w ulotce) to juz jest taki termin na wyrost. 12 dni to przy niewydolności nerek mogłoby sie utrzymać - jego słowa. Takze moim zdaniem ciąża na 1000%.
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:jestem.kupę czasu czekałam za lekarzami.jajniki na szczęście ok,zato mam zap.pęcherza jakoś nietypowo objawiające się.
mało tego przy okazji usg poprosiłam prze miłą Panią dr.źeby nakresliła mi mnw.jak tam sytuacja z owulką się ma.i jajnil lewy b.z, prawy też ok.niema pęcherzyka dominującego,ani sladu po nim.zato za macicą slad płynu.i endo 10mm.i tu moje pytanie,myślicie ze juz po owu u mnie w 12dc.jestem obecnhe,czy raczej cykl bez.owu.? -
tak Aszka dostałam.
a powiedz mi jeśli jest ten slad płynu a niema sladu w jajnikaach po pęcherzyku,to owu juz pewnie jakis czas temu była.? 3,4 dni? ja dziś mam 12dc.owu zawsze między 13-15dc mhalam. -
nick nieaktualnypabelka88 wrote:tak Aszka dostałam.
a powiedz mi jeśli jest ten slad płynu a niema sladu w jajnikaach po pęcherzyku,to owu juz pewnie jakis czas temu była.? 3,4 dni? ja dziś mam 12dc.owu zawsze między 13-15dc mhalam. -
teraźniejszy cykl bez wspomagaczy miałam...kurde czyżbyśmy zaprzepaścili ten cykl.w sumie <3bylo 2x przedwczoraj.
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:teraźniejszy cykl bez wspomagaczy miałam...kurde czyżbyśmy zaprzepaścili ten cykl.w sumie <3bylo 2x przedwczoraj.
pabelka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:na forum były juz przypadki ze to była zasługa zastrzyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 17:46
-
nick nieaktualnyasienka_wisienka wrote:Chyba nigdy nie mozna tego stwierdzić. Piszesz, ze były takie przypadki na forum ale skad wiadomo, ze to nie były rzeczywiście ciaze, ktorych po kilku dniach juz nie było? Pracuję w firmie, ktora robi badania kliniczne leków (chociaz bezpośrednio z tymi badaniami nic wspólnego nie mam) ale wiem jakie obwarowania sa jesli chodzi o testowanie leków i to co producent moze zapisac w ulotce i to co faktycznie zapisuje i jest to naciągane w drugą stronę. Ii zupełnie nie przekonuje mnie, ze "były takie przypadki na forum". Bo taka osoba z forum musiałaby poddać sie szczegółowym badaniom klinicznym aby stwierdzić czy test został zafałszowany przez ovitrelle czy była w ciazy i ta ciaze po prostu straciła. No ale to tylko moje prywatne zdanie na ten temat. Niemniej jednak wierzę, ze jej sie udało i bedzie szcześliwą mamusią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:13
-
nick nieaktualny
-
czekającanacud wrote:PeggyOlsen Przepraszam, ale to wina mojej klawiatury;) Dziękuje za podpowiedź, czyli wezmę sobie duphaston 7 dni po zastrzyku ovitrelle
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzy mówimy na pewno o ovitrelle, bo wydaje mi sie ze ja o ovitrelle a Ty o pregnylu? W mojej ulotce ovitrelle 6500j. jest wyraźnie napisane ze moze fałszować DO 10 dni. Podkreslam DO. A pregnyl to co innego i na ten temat sie nie wypowiadam. Ja znam przypadek taki: dziewczyna zrobiła 3 testy sikany, wszystkie jednego dnia z jednego moczu (nie mogła uwierzyć ze zaszła), wszystkie pozytywne, następnego dnia dostała @, kolejnego poszła na betę i beta poniżej 1). Nie brała ovitrelle ani żadnych innych tego typu lekow. To jak to wytłumaczysz? Wchłonęła sie? Czy trzy testy były oszukane? Jak powiedziała to innej koleżance to ta druga powiedziała, ze tez miała przypadek podobny z tym ze nie przyszła @, ona poszła na betę i tez beta jakby wogole ciazy nie było.
No i wlasnie o tym pisze, ze jeżeli w grupie statystycznej wyjdzie conajmniej jeden przypadek obecności subst. po 10 dniach to producent założy margines, ze np do 12 dni (tutaj określając margines procentowy zupełnie strzelam) A nie zatai to wogole. Wiec gdyby tak było jak piszesz to nie byłoby napisane, ze do 10 dni lecz ze w ilus przypadkach wynik fałszywie dodatni pojawił sie po 12 dniach.
Widzę, ze Cie nie przekonam. Ty mnie rowniez. Po prostu uważam ze kompletnie nie masz racji, a dokładniej ze przypadki ktore dajesz za przykład nie mogą świadczyć o tym ze to sprawka ovitrelle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 18:34