CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja czekam na okres, ale ani widu, ani slychu.
brzuch mnie pobolewa, ale tak średnio okresowo.
Poczekam sobie do środy, a jak nie dostanę pójdę na bete.
Moj ginekolog twierdzi, że testy ciazowe nie sa wiarygodnym źródłem. A więc nie będę się w nie bawić.
oby ten 3 dniowy test temu byl błędny.
co do lekarza od głowy. Przy clo + 2x 500 sioforu odnowila mi się stara depresja ( po stracie przyjaciółki nabawilam się nerwicy lekowej). więc biorę nie tylko leki na 'płodność', ale i takie, żeby w normalnym świecie funkcjonowac. co prawda biorę najniższą dawkę, żeby była nie groźna dla ciąży.
Więc walczę caly czas dla dziecka ktore kiedyś bedzie.
Nie życzę tego nikomu. bo jeszcze miesiąc temu myślałam, że plany ciazowe będę musiała odłożyć na następny rok.
Paolaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymichasia-K wrote:a ja czekam na okres, ale ani widu, ani slychu.
Moj ginekolog twierdzi, że testy ciazowe nie sa wiarygodnym źródłem. A więc nie będę się w nie bawić.
co do lekarza od głowy. Przy clo + 2x 500 sioforu odnowila mi się stara depresja ( po stracie przyjaciółki nabawilam się nerwicy lekowej). więc biorę nie tylko leki na 'płodność', ale i takie, żeby w normalnym świecie funkcjonowac. co prawda biorę najniższą dawkę, żeby była nie groźna dla ciąży.
Nie życzę tego nikomu. bo jeszcze miesiąc temu myślałam, że plany ciazowe będę musiała odłożyć na następny rok.Tylko paroksetyna powoduje wady płodu inne antydepresanty-nie stwierdzono. Jak trzeba to trzeba, mamy też babki z epilepsją itd, które biorą leki. Sama biorę na serce i trudno, u nas lekarze stoją na stanowisku że są rozne grupy leków i sie wybiera mniejsze zło. A własnie leki hormonalne są przyczyną depresji (nawet w ulotkach często o tym piszą). Na pocieszenie Ci powiem, że mamy matki całkiem zdrowe a dzieci z problemami, więc to nie jest tak, że jak ktoś nie bierze żadnych leków to problemów mieć nie bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 23:04
-
nick nieaktualny
-
michasia-K wrote:a ja czekam na okres, ale ani widu, ani slychu.
Nie życzę tego nikomu. bo jeszcze miesiąc temu myślałam, że plany ciazowe będę musiała odłożyć na następny rok.
Michasia wspolczuje i rozumiem. Sama mecze sie od lat z nerwica lekowa z epizodami depresji. Sa okresy lepsze i gorsze, ale raz na kilka miesiecy musze zrobic kuracje lekami, bo noe daloby sie zyc. Ale staram sie radzic sobie z ta cholera sama. Polecam ci ksiazke "pokonalem nerwice" grzegorza szaffera. Facet wyszedl z tego i swietnie wyjasnia te chorobe. Czytam to zawsze, kiedy dopada mnie ze zdwojona sila. Po dzisiejszej ujemnej becie przyda mi sie
-
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:aszka, a co robisz w tej przychodni? Pytam, bo sama jestem psychoterapeutką
-
nick nieaktualnylipa wrote:Michasia wspolczuje i rozumiem. Sama mecze sie od lat z nerwica lekowa z epizodami depresji. Sa okresy lepsze i gorsze, ale raz na kilka miesiecy musze zrobic kuracje lekami, bo noe daloby sie zyc. Ale staram sie radzic sobie z ta cholera sama. Polecam ci ksiazke "pokonalem nerwice" grzegorza szaffera. Facet wyszedl z tego i swietnie wyjasnia te chorobe. Czytam to zawsze, kiedy dopada mnie ze zdwojona sila. Po dzisiejszej ujemnej becie przyda mi sie
-
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:O proszę, miło widzieć koleżankę po fachu
Ja pracowałam z dziećmi 2 lata, teraz skończyłam szkołę psychoterapii i pracuję tylko z nastolatkami i dorosłymi.
-
nick nieaktualnyPeggyOlsen wrote:Ale ja nic nie mówię przecież
A kończyłaś którąś szkołę psychoterapii? Może tą samą co ja :)Też stażuję odkąd pamiętam, taki zawód.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 06:39
-
coś Wam opowiem.wczoraj na ip długo czekałam za lekarzem (1,5h)).jak już przyjechał ,to kilkoro ludzi było przede mną.i przyszła kolej na mnie.Wchodzę i opisuję lekarzowi co się dzieje,prosząc tym samym o konsultację ginekologiczną.Na co Pan Dr. ; "to się Pani naczekała,prosze usiąść.Który tydzien ciąży? na co ja-ale ja w ciąży nie jestem-a on-jak to? błahahahaha! trochę mnie wczoraj wydęło,poza tym miałam bluzeczkę odciętą pod cyckami i o! haha! ale w sumie,już by było po mnie widac.? haha miłego dnia.
-
ja biorę jeden i ten sam lek z prawie roczna przerwą CITABAX. Mój psychiatra twierdzi, że to raczej siofor obniżył mi nastrój niż clo. Powiedziała, że organizm przyswaja hormony 3 miesiące, więc raczej nie możliwe jest, że to przez clo. Obstawia za dużą dawkę sioforu.
Nie wiem jak to bedzie bo lekarz wogóle chcę mi w ciąży odstawic antydepresanty, ale o tym na razie nie myślę.
natalica Gratuluje! -
nick nieaktualnypabelka88 wrote:coś Wam opowiem.wczoraj na ip długo czekałam za lekarzem (1,5h)).jak już przyjechał ,to kilkoro ludzi było przede mną.i przyszła kolej na mnie.Wchodzę i opisuję lekarzowi co się dzieje,prosząc tym samym o konsultację ginekologiczną.Na co Pan Dr. ; "to się Pani naczekała,prosze usiąść.Który tydzien ciąży? na co ja-ale ja w ciąży nie jestem-a on-jak to? błahahahaha! trochę mnie wczoraj wydęło,poza tym miałam bluzeczkę odciętą pod cyckami i o! haha! ale w sumie,już by było po mnie widac.? haha miłego dnia.
-
nick nieaktualnymichasia-K wrote:ja biorę jeden i ten sam lek z prawie roczna przerwą CITABAX. Mój psychiatra twierdzi, że to raczej siofor obniżył mi nastrój niż clo. Powiedziała, że organizm przyswaja hormony 3 miesiące, więc raczej nie możliwe jest, że to przez clo. Obstawia za dużą dawkę sioforu.
Nie wiem jak to bedzie bo lekarz wogóle chcę mi w ciąży odstawic antydepresanty, ale o tym na razie nie myślę.
natalica Gratuluje! -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, polecam psychoterapię zamiast albo razem z lekami, jeśli się staracie. Lęk napadowy jest łatwo wyleczalny samą terapią.
Byłam na becie i trzęsę portami. Nie obudził mnie w nocy pęcherz, nie boli w ogóle brzuch od rana - od razu myślę, że już po ciąży. Ale fajnie było odpowiedzieć na pytanie pielęgniarki przy pobraniu krwi - czy jest pani w ciąży? TAK
Natalica, super!! Kiedy beta?
asienka_wisienka, byłaś na becie? Jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:17
aszka lubi tę wiadomość