X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka jak się okaże, że rzeczywiście byłabym w ciąży to jak ja się po prawie 3 latach doczekałam, to chyba każdy się doczeka Ty również :)

pabelka88 lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) To znowu ja pomóżcie, bo naprawdę nie wiem co mam zrobić. Pisałam już wcześniej do Was i uzyskałam odpowiedź, ale niezupełnie. Nie złoście się na mnie, ale po prostu chcę wziąć lek w odpowiednim momencie.
    Więc chodzi o to, że byłam 11 dc na monitoringu i urosły dwa pęcherzyki po 6 mm, ale endometrium tylko 7 mm.... Lecz dr powiedziała, że ono urośnie, żeby się nie martwić bo to dopiero 11 dc.

Mam do Was pytanko, gdyż 12 dc późnym wieczorem dostałam Ovitrelle i przepisała mi znowu duphaston. Z tym, że wydaje mi się że coś jej się pomyliło bo kazała brać od 19 dc.... to aż 7 dni po zastrzyku... nie za późno? zawsze jak liczę to miałam brać 5tego dnia po podaniu Ovitrelle... Doradźcie mi co zrobić...? Tym razem nie kazała przyjeżdżać sprawdzać czy pęcherzyki pękły, gdyż zawsze pękają a koszt wizyty to 150zł...Wczoraj był 14 dc i miałam silne bóle jajników. To kiedy wkońcu wziąc tego dupka?:(

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia gratuluje! Zarażaj nas tu my z Pabelka czekamy na wirusy :-)
    Ja w tym cyklu po Ovitrelle aż boje sie testowania, bo w zeszłym cyklu testy mi kłamały aż do samej @.

natalica06 lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym Ci doradziła zadzwonic do kliniki i zapytać po prostu. Pewnie nawet babeczki z recepcji bedą umiały Ci pomoc. Powiedz, ze nie wiesz czy dobrze zrozumiałaś, ze masz wątpliwosci bo wczesniej brałaś inaczej. Jesli same Ci nie bedą potrafiły odpowiedzieć to zapytają lekarza i oddzwonią. Bo chodzisz prywatnie prawda? Mój lekarz dał mi swoj numer komórkowy i maila i w razie wątpliwosci mam dzwonic lub pisać i dał mi go od razu na pierwszej wizycie, wiec chyba taka jest teraz praktyka wsród lekarzy ginekologów przyjmujących prywatnie.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekającana cud w 11 dc miałaś pecherzyki 6 mm i 12 dc zastrzyk Ovitrelle ?
    Czy ty tu czegoś nie namieszałeś ? Zastanawiam sie kto daje zastrzyk na tak małe pecherzyki.....

Mi np gin nie daje luteiny ani dupka jak mam potwierdzona owu. Ostatnio go zapytałam sama czy nie powinnam brać właśnie progesteronu i usłyszałam ze nie. Skoro była owu to bedzie albo ciąża albo okres.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Natalica, ale rewelacyjne wieści. Serdecznie Ci gratuluję. Dziewczyny, ja jestem dość krótko tutaj na tym forum ale tyle pozytywnych testów to chyba dawno nie było w jednym miesiącu, co? Zaciążone, wysyłamy wirusy tym co jeszcze czekają. Ode mnie wlasnie lecą - UWAGA WIIIIIIIIIIRUS!!!!

natalica06, Martoszka lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Natalia gratuluje! Zarażaj nas tu my z Pabelka czekamy na wirusy :-)
    Ja w tym cyklu po Ovitrelle aż boje sie testowania, bo w zeszłym cyklu testy mi kłamały aż do samej @.
    bardzo chętnie bym Was pozarażała o ile sama jestem "chora". Wiem jak ciężko jest jak się starasz i starasz i wszyscy dookoła są w ciąży, a Ty nie. Jakby wszyscy wsiadali do pociągu, a dla Ciebie ciągle brakowało biletu na podróż. Mi test po ovitrelle już 6 dnia po podaniu wyszedł negatywny, po kolejnych 2 dniach znów był negatywny, a dziś zobaczyłam test i pomyślałam: nie mogło być inaczej jak negatywny, chociaż kreski były dwie :) i jestem 12 dni od ovitrelle, więc to raczej nie to. Teraz mogę przypuszczać, kto mógł "zeżreć" tak szybko mój ovitrelle :)

201602111680.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia 12 dni po Ovitrelle pozytywny test moze szwiadczyc tylko o tym ze "cos" w tobie zamieszkało :-)
    Łapie od was dziewczyny wirusy!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 10:42

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    czy któraś z ciężarówek mogła by mnie zarazić!?
    kurka dziewczyny ja się chyba nabawiłam jakiegoś zapalenia...ałć.

Pabelka jakie zapalenie co sie dzieje ?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Pabelka jakie zapalenie co sie dzieje ?

sama nie wiem.bardzo boli mnie brzuch na dole.w okolicy macicy i lewego jajnika.wiem jak odczowam bol owulacyjny,i to napewno nie on.wybiorę się jutro do gina,albo jeszcze dzis na ip.bo momentami az mi uda cierpną...nie wiem co to.

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz jak w okresie okołoowulacyjnym coś mnie dopadło to o ciąży mogę sobie jedynie pomarzyc...

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    c899c781c5.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asienka_wisienka, co Ty wygadujesz z tym niedonoszeniem! Ja się staram myśleć pozytywnie, że donoszę i będzie wszytko ok. Nie napalam się jednak za bardzo, na pewno do czasu zobaczenia bijącego serduszka nie nastawiam się na happy end jeszcze za bardzo. Jakie imiona wymyśliliście, jeśli to nie tajemnica? My też wczoraj o tym gadaliśmy! O ciąży nikomu nie mówimy, powiem tylko mamie i przyjaciółce po USG serduszkowym. Reszcie po skończeniu 3 miesiąca :)

Natalica06, ale piękne wieści!! Leć na betę jutro koniecznie :) Na 100% to nie zastrzyk, odpowiedź jest tylko jedna :)

czekajaca na cud, mi lekarz kazał brać luteinę 7 dni po zastrzyku. Pisz uważniej, bo znów napisałaś, że pęcherzyki miały 6mm - trudno pomóc sensownie jak robisz literówki w takich ważnych kwestiach ;)

Co do objawów, to mnie też cały czas boli brzuch... Nie mogę spać, sikam w nocy do 2-3 godziny i nie mogę spać :(

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka, niedobrze :( trzymam kciuki, żeby nie przeszkodziło Ci to w owocnym seksie ;)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    pabelka, niedobrze :( trzymam kciuki, żeby nie przeszkodziło Ci to w owocnym seksie ;)

już mi przeszkadza:-(

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie wiem co mogło Ci Pabelke przypałetac, oby to nie było nic poważnego.
    Mi na początku tego cyklu, na szczescie zaraz po @, czyli duzo przed owu przyplątało sie tez cos dziwnego, tj zapalenie bakteryjne. Gin mi zrobił test pH i wyszło ze to nie grzybek tylko możliwe ze jakas bakteria, nic natomiaśt podejrzanego nie widzial. Na szczescie szybka interwencja zdziałała cuda i 2-3 dni i po bólu.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadę na ip.nie wytrzymam.

2007 Maciuś <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggyOlsen wrote:
    asienka_wisienka, co Ty wygadujesz z tym niedonoszeniem! Ja się staram myśleć pozytywnie, że donoszę i będzie wszytko ok. Nie napalam się jednak za bardzo, na pewno do czasu zobaczenia bijącego serduszka nie nastawiam się na happy end jeszcze za bardzo. Jakie imiona wymyśliliście, jeśli to nie tajemnica? My też wczoraj o tym gadaliśmy! O ciąży nikomu nie mówimy, powiem tylko mamie i przyjaciółce po USG serduszkowym. Reszcie po skończeniu 3 miesiąca :)

Natalica06, ale piękne wieści!! Leć na betę jutro koniecznie :) Na 100% to nie zastrzyk, odpowiedź jest tylko jedna :)

czekajaca na cud, mi lekarz kazał brać luteinę 7 dni po zastrzyku. Pisz uważniej, bo znów napisałaś, że pęcherzyki miały 6mm - trudno pomóc sensownie jak robisz literówki w takich ważnych kwestiach ;)

Co do objawów, to mnie też cały czas boli brzuch... Nie mogę spać, sikam w nocy do 2-3 godziny i nie mogę spać :(

Kurcze, w ostatnim czasie tyle sie o tym słyszy ze martwię się. Ale buzi na kłódkę trzymać nie umiem, tym bardziej ze chyba tą ciążę jakos po mnie widac. Wczoraj np. siedziałam na ławce i piłam mineralkę, przyszła kolezanka z desperadosem i pierwsze co powiedziała "a Ty co nadal nie pijesz alkoholu czy w ciąży jesteś?" (Od kilku mcy nie pije alko wiec nie powinno to nikogo dziwić). No i co miałam powiedziec... Dalej- przychodzi przyjaciel i mowi " o Aśka jakos inaczej wyglądasz, jakos ładniej, co Ty w ciąży jestes?. No kuźwa chodzące testy ciążowe. W środę gdy jeszcze nie wiedziałam, ze jestem mieliśmy na grilla jechac do znajomych ale tak mnie brzuch bolał ze nie daliśmy rady wiec mój maz zadzwonił zeby powiedziec ze jajniki mnie bolą i nie przyjedziemy, na to kolezanka "no to jak jajniki to pewnie w ciazy jest".
    No nie umiem kłamać jak mnie ktoś wprost pyta.
    I nie wiem jak ja sie powstrzymam po wypłacie, zeby nic nie kupic z tych malutkich ubranek. Popłynę z kasą jak nic:) a imiona napisze Ci w prywatnej:)

• lipa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    jadę na ip.nie wytrzymam.

Jedz i dawaj znac,co sie dzieje

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    aaaaaaaaaaa zrobiłam test - druga kreska słaba, ale widoczna bez wątpliwości dziś mój 9 albo 10 dpo i to na pewno nie ovitrelle, bo nie było go już ani 6 dnia!!!!!! aaaaaaaa!!!!
    idz na bete do 12 dni po moze to byc zastrzyk. Oby była ciąza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 12:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    ja też ubolewam nad dość silnym bólem jajcorów- dziwny jakiś.silny i kujący,momentami aż bolą mnie uda...ałć! a dziś 11dc.wczoraj śluz płodny,dziś wodnisty...zgłupiałam.
    to jedz i napisz co się dzieje.

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ