X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?
Odpowiedz

CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?

Oceń ten wątek:
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że trzeba wyluzować. Ja bez stymulacji miałam jeden pęcherzyk dominujący rosnący do ok 30mm...niestety nie pękał. W tym cyklu po podaniu clo...też miałam tylko jeden pęcherzyk dominujacy. Czy pękł - tego jeszcze nie wiem.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 17:53

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj testowałam wg owu 10 dc, wg mnie 12 dc. Znowu negatywny:( i znowu walka od początku

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też rozpoczęłam w tym cyklu swoją przygodę z clostibegyt tylko, że wzięłam go bardzo późno bo 61 dc. Wcześniej miewałam normalne cykle i nagle coś się poprzestawiało. Moje jajniki jakby zasnęły :)
    Pierwsze wizyta u gin w 31 dc, nie było widać dominującego pęcherzyka, nie było płynu w zatoce douglasa, a endometrium bardzo marne bo tylko 5mm. Gin kazał brać inofolic 1 saszetkę dziennie (piłam inofem) i kolejna wizyta za miesiąc (chyba że przyjdzie okres to od razu). Minął miesiąc, okresu brak więc kolejna wizyta. Wciąż brak pęcherzyka dominującego, zero śladu po owulacji i endo bez zmian.
    Lekarz kazał wziąć CLO przez 3 dni po 1 tabletce i przyjść po tygodniu na monitoring.
    Po tygodniu na prawym jajniku pojawiły się dwa większe pęcherzyki z czego ten dominujący miał 15 mm- czyli CLO podziałało !!! Miałam pić inofem 2 saszetki dziennie i po tygodniu znów przyjść na monitoring.
    Przez ten tydzień obserwowałam się baaaardzo dokładnie. Nie miałam problemu ze śluzem, a wręcz odwrotnie- miałam go sporo i przez więcej dni niż w poprzednich cyklach (ale dołożyłam do diety siemię lniane więc to może pomogło). Szyjka macicy ładnie poszła do góry i się otworzyła. A testy owulacyjne wyszły tak mocne jak nigdy.
    Poszłam na wizytę po tygodniu i doktor powiedział, że jest ładny duży pęcherzyk (ale niestety zapomniałam zapytać o dokładne wymiary) i endo 11 mm !!! Pęcherzyk był taki dziwnie zniekształcony co sama widziałam na monitorze, ale powiedziałam, że dzień wcześniej wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i zrobiłam go jeszcze raz przed wizytą u doktora i kreska testowa była jeszcze ciemniejsza (ciemniejsza od kontrolnej) więc wszystko wskazywało na to, że pęcherzyk właśnie pękał.
    Także u mnie owulacja pojawiła się dokładnie 2 tygodnie po wzięciu pierwszej tabletki.

Na mnie CLO podziałało (doktor powiedział wręcz, że podziałało rewelacyjnie) i brałam tylko 3 tabletki. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Nie bolały mnie w żadnym dniu jajniki.
    Pierwszy raz po owulacji mam taki biały i lepki śluz i jest go bardzo dużo.

Niestety ciąży nie będzie na 100%, ale to już inna historia. Mam nadzieję, że w przyszłym cyklu też ładnie zareaguje na CLO, mam brać od 5-7 dc. Będę od 1dc pić znowu 2 saszetki inofemu i na pewno znów włącze do diety siemię lniane.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • MILA Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was staraczki :-)
    mam do odsprzedania tabletki na owulację
    clostibegyt.

2 opak. po 10 tabletek nowe , nieużywane
    plus 5 tabl z zaczętego opakowania.

cena za wszystko 50 zł

nie pamiętam ile się ich brało ale na pewno kupowałam więcej opakowań więc się opłaca. Cena jednego w aptece ok 25 zł

jestem już mamusią od kilku miesięcy, a tabl. bardzo pomogły mi stymulując owulację. Tabletki są ważne , prawidłowo przechowywane. Dodatkowo daję 7 tabl duphastonu (który się bierze na początku na podtrzymanie)

jeżeli jest któraś z was zainteresowana proszę o kontakt na maila
    [email protected] bo już tu na OVU nie wchodzę ;-)
    w razie czego podam mój nr telefonu :-)

pozdrawiam
    Wiola (Mila)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • JaJaga Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! Nam w lipcu miną 3 lata starań :) pięknych starań hehe:)jestem przebadana wzdłóż i w szerz:) mąż też i generalnie jest OK- hormony OK, zabieg HSG i wyniki świetne, i jestem 2 tyg po histerolaparoskopii- również OKI.
    na CLO byłam raz rok temu i miałam super pęcherzyk-jeden i miał 23 mm niestety nie pękł sam tylko po pregnylu. No ale nie udało się.Wtedy zrobiliśmy sobie kilkumiesięczną przerwę.
    Dziś zaczynam moją drugą kurację z CLO, mam 3 dc i przez 5 dni mam brać. Wcinam migdały, suszone morele, wiesiołek i czerwone winko :)

Starania pod okiem lekarza od lipca 2012
  • motylek32 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaJaga wrote:
    hej! Nam w lipcu miną 3 lata starań :) pięknych starań hehe:)jestem przebadana wzdłóż i w szerz:) mąż też i generalnie jest OK- hormony OK, zabieg HSG i wyniki świetne, i jestem 2 tyg po histerolaparoskopii- również OKI.
    na CLO byłam raz rok temu i miałam super pęcherzyk-jeden i miał 23 mm niestety nie pękł sam tylko po pregnylu. No ale nie udało się.Wtedy zrobiliśmy sobie kilkumiesięczną przerwę.
    Dziś zaczynam moją drugą kurację z CLO, mam 3 dc i przez 5 dni mam brać. Wcinam migdały, suszone morele, wiesiołek i czerwone winko :)
    Narobiłaś mi ochotę na migdały :P

Trzymamy kciuki :)

• motylek32 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza zapadła... :)

Gogola, jak tam wasze cudne momenty?

Caroline, jaki ostateczny wynik?

Anusi_a wszystko poszło gładko? bo kciuki trzymałam :)

Bella96 i Morela86, co u was nowego?

• _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka - ja z Łodzi jestem :) więc nie polecę Ci nikogo niestety.

U mnie już 9dpo...chyba poczekam cierpliwie na urodziny męża za tydzień z testowaniem - ale podejrzewam, że prędzej przyjdzie @ bo już czuję dziś cycki jak przed @ i ból jak przed @ :( więc pewnie nic z tego w tym miesiącu...

Bella93 lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:44

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:44

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bella :) Pytanie gdzie ja się nie leczyłam :) Obecnie dr. Małgorzata Perenc. Ale przerabiałam już lekarza z Medeora, z CZMP i z SALVE. A Ty? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 18:33

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja zaczęłam w weekend nowy cykl... czyli starania od początku;p

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo zacznę brać CLO. Powiedzcie mi Dziewczyny, czy miałyście jakieś szczególnie uporczywe skutki uboczne?

• _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnieszka - u mnie w zasadzie żadnych skutków ubocznych.

• Anusi_a Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

na wyniki moich wypocin będę musiała poczekać do 13 kwietnia, ale trzeba mieć nadzieję, że chociaż w tej kwestii pójdzie zgodnie z oczekiwaniami ;) wracam do żywych i w ramach sprawiania sobie radości kupuję kolorowe jajka (i nie tylko)

już też zaczęłam 4 cykl z CLO ale chyba odpuszczę w tym miesiącu monitoring.

Skutki uboczne po CLO? większość z listy- migreny, nudności, ból brzucha, a przez to pleców, senność, zaburzenia widzenia, mega bolesne miesiączki- sam miód :)

.
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy po CLO zmienił się wam okres? Ja od 2 mcy mam bardzo słabe -skąpe miesiączki i nie wiem o co chodzi... zaczyna mnie to martwic, czy któreś tak miała?

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • _sky_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline - przy CLO może to być normalne - i może wynikać ze słabego wzrostu endometrium. Małe endo = nie ma się co złuszczać = skąpa miesiączka. Jeśli masz monitoringi powiedz lekarzowi i obserwujcie endo. Niech da Ci coś na jego wzrost, a sama wspomagaj się migadałami, winkiem i co tam jeszcze dziewczyny polecają - ja praktykuję tylko winko :)

Caroline lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:45

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • motylek32 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, wyglądasz tak młodo, że odjęłam 3 latka :)

Bella93 lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ