CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja też rozpoczęłam w tym cyklu swoją przygodę z clostibegyt tylko, że wzięłam go bardzo późno bo 61 dc. Wcześniej miewałam normalne cykle i nagle coś się poprzestawiało. Moje jajniki jakby zasnęły
Pierwsze wizyta u gin w 31 dc, nie było widać dominującego pęcherzyka, nie było płynu w zatoce douglasa, a endometrium bardzo marne bo tylko 5mm. Gin kazał brać inofolic 1 saszetkę dziennie (piłam inofem) i kolejna wizyta za miesiąc (chyba że przyjdzie okres to od razu). Minął miesiąc, okresu brak więc kolejna wizyta. Wciąż brak pęcherzyka dominującego, zero śladu po owulacji i endo bez zmian.
Lekarz kazał wziąć CLO przez 3 dni po 1 tabletce i przyjść po tygodniu na monitoring.
Po tygodniu na prawym jajniku pojawiły się dwa większe pęcherzyki z czego ten dominujący miał 15 mm- czyli CLO podziałało !!! Miałam pić inofem 2 saszetki dziennie i po tygodniu znów przyjść na monitoring.
Przez ten tydzień obserwowałam się baaaardzo dokładnie. Nie miałam problemu ze śluzem, a wręcz odwrotnie- miałam go sporo i przez więcej dni niż w poprzednich cyklach (ale dołożyłam do diety siemię lniane więc to może pomogło). Szyjka macicy ładnie poszła do góry i się otworzyła. A testy owulacyjne wyszły tak mocne jak nigdy.
Poszłam na wizytę po tygodniu i doktor powiedział, że jest ładny duży pęcherzyk (ale niestety zapomniałam zapytać o dokładne wymiary) i endo 11 mm !!! Pęcherzyk był taki dziwnie zniekształcony co sama widziałam na monitorze, ale powiedziałam, że dzień wcześniej wyszedł mi pozytywny test owulacyjny i zrobiłam go jeszcze raz przed wizytą u doktora i kreska testowa była jeszcze ciemniejsza (ciemniejsza od kontrolnej) więc wszystko wskazywało na to, że pęcherzyk właśnie pękał.
Także u mnie owulacja pojawiła się dokładnie 2 tygodnie po wzięciu pierwszej tabletki.
Na mnie CLO podziałało (doktor powiedział wręcz, że podziałało rewelacyjnie) i brałam tylko 3 tabletki. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Nie bolały mnie w żadnym dniu jajniki.
Pierwszy raz po owulacji mam taki biały i lepki śluz i jest go bardzo dużo.
Niestety ciąży nie będzie na 100%, ale to już inna historia. Mam nadzieję, że w przyszłym cyklu też ładnie zareaguje na CLO, mam brać od 5-7 dc. Będę od 1dc pić znowu 2 saszetki inofemu i na pewno znów włącze do diety siemię lniane. -
Witam was staraczki
mam do odsprzedania tabletki na owulację
clostibegyt.
2 opak. po 10 tabletek nowe , nieużywane
plus 5 tabl z zaczętego opakowania.
cena za wszystko 50 zł
nie pamiętam ile się ich brało ale na pewno kupowałam więcej opakowań więc się opłaca. Cena jednego w aptece ok 25 zł
jestem już mamusią od kilku miesięcy, a tabl. bardzo pomogły mi stymulując owulację. Tabletki są ważne , prawidłowo przechowywane. Dodatkowo daję 7 tabl duphastonu (który się bierze na początku na podtrzymanie)
jeżeli jest któraś z was zainteresowana proszę o kontakt na maila
[email protected] bo już tu na OVU nie wchodzę
w razie czego podam mój nr telefonu
pozdrawiam
Wiola (Mila) -
hej! Nam w lipcu miną 3 lata starań pięknych starań hehe:)jestem przebadana wzdłóż i w szerz:) mąż też i generalnie jest OK- hormony OK, zabieg HSG i wyniki świetne, i jestem 2 tyg po histerolaparoskopii- również OKI.
na CLO byłam raz rok temu i miałam super pęcherzyk-jeden i miał 23 mm niestety nie pękł sam tylko po pregnylu. No ale nie udało się.Wtedy zrobiliśmy sobie kilkumiesięczną przerwę.
Dziś zaczynam moją drugą kurację z CLO, mam 3 dc i przez 5 dni mam brać. Wcinam migdały, suszone morele, wiesiołek i czerwone winkoStarania pod okiem lekarza od lipca 2012 -
JaJaga wrote:hej! Nam w lipcu miną 3 lata starań pięknych starań hehe:)jestem przebadana wzdłóż i w szerz:) mąż też i generalnie jest OK- hormony OK, zabieg HSG i wyniki świetne, i jestem 2 tyg po histerolaparoskopii- również OKI.
na CLO byłam raz rok temu i miałam super pęcherzyk-jeden i miał 23 mm niestety nie pękł sam tylko po pregnylu. No ale nie udało się.Wtedy zrobiliśmy sobie kilkumiesięczną przerwę.
Dziś zaczynam moją drugą kurację z CLO, mam 3 dc i przez 5 dni mam brać. Wcinam migdały, suszone morele, wiesiołek i czerwone winko
Trzymamy kciuki -
Mirabelka - ja z Łodzi jestem więc nie polecę Ci nikogo niestety.
U mnie już 9dpo...chyba poczekam cierpliwie na urodziny męża za tydzień z testowaniem - ale podejrzewam, że prędzej przyjdzie @ bo już czuję dziś cycki jak przed @ i ból jak przed @ więc pewnie nic z tego w tym miesiącu...Bella93 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:44
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:44
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
na wyniki moich wypocin będę musiała poczekać do 13 kwietnia, ale trzeba mieć nadzieję, że chociaż w tej kwestii pójdzie zgodnie z oczekiwaniami wracam do żywych i w ramach sprawiania sobie radości kupuję kolorowe jajka (i nie tylko)
już też zaczęłam 4 cykl z CLO ale chyba odpuszczę w tym miesiącu monitoring.
Skutki uboczne po CLO? większość z listy- migreny, nudności, ból brzucha, a przez to pleców, senność, zaburzenia widzenia, mega bolesne miesiączki- sam miód
. -
Caroline - przy CLO może to być normalne - i może wynikać ze słabego wzrostu endometrium. Małe endo = nie ma się co złuszczać = skąpa miesiączka. Jeśli masz monitoringi powiedz lekarzowi i obserwujcie endo. Niech da Ci coś na jego wzrost, a sama wspomagaj się migadałami, winkiem i co tam jeszcze dziewczyny polecają - ja praktykuję tylko winko
Caroline lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:45