Forum Starając się z pomocą medyczną CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?
Odpowiedz

CLOSTIBEGYT jakie są wasze opinie?

Oceń ten wątek:
  • lotta.89 Autorytet
    Postów: 526 205

    Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sytuacja była taka że brałam prawie 4 lata tabletki anty i lekarz zalecił zeby przed staraniem o dziecko zrobić 3 miesiące przerwy od tabletek. Problem pojawił się w 1 miesiącu (w tym) ponieważ po odstawieniu nie dostałam okresu. Były bóle jak na okres przez 2 tygdonie na prawde mocne a okresu nie było wiec lekarz przepisał mi tuteine i już po 1 dniu jej brania dostałam okres wiec przestałam ją brac bo tak lekarz powiedział. Na tej samej wizycie co dostałam luteinę lekarz przepisał clo ze już moge je brać z tym okresem biorę ją raz dziennie przez 5 dni od 2 dnia cyklu. Na tej wizycie gdzie lekarz przepisał mi luteinę i clo mówiłam ze myslimy o dziecko starać sie maj/ czerwiec i miałam usg robione.

    Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png


    <3 <3 cykl starań
  • lotta.89 Autorytet
    Postów: 526 205

    Wysłany: 18 kwietnia 2015, 13:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty i teraz myśle czy jak juz w danym cyklu bedziemy sie starać to nie iść na monitoring ?

    Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png


    <3 <3 cykl starań
  • kitty_22 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy zażywaniu CLO powinno się wykonać monitoring, aczkolwiek uważam, że lekarz przepisał ci CLO zbyt pochopnie (bez szczegółowych badań).

  • kitty_22 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym, skoro o dzidziusia zamierzacie starać się dopiero w maju czerwcu to po co zażywasz teraz CLO, który jest lekiem na wywołanie owulacji.Czy lekarz potwierdził ci że bez leków nie masz owulacji??

    misialova lubi tę wiadomość

  • lotta.89 Autorytet
    Postów: 526 205

    Wysłany: 18 kwietnia 2015, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po odstawieniu anty nie było owulacji bo nie było okresu i dla tego był wywołany luteina tak uzasadnił mi to lekarz. Hmm no właśnie tak myślę że jak już będzie maj to w połowie cyklu pójdę na monitoring

    Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png


    <3 <3 cykl starań
  • kitty_22 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 19 kwietnia 2015, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze usg po zażyciu clo powinno być około 12 dc

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10054 6078

    Wysłany: 19 kwietnia 2015, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:47

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • kitty_22 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Bellą w 100%

    Bella93 lubi tę wiadomość

  • Paolaaa Autorytet
    Postów: 747 188

    Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    kitty i teraz myśle czy jak juz w danym cyklu bedziemy sie starać to nie iść na monitoring ?

    Ty się na zastanawiaj tylko monitoring przy CLO to obowiązek. Jeżeli lekarz nie kazał Ci przyjść to bardzo mocno bym się zastanawiała nad jego zmianą bo to bardzo nieodpowiedzialne z jego strony. Aczkolwiek jak widzę co piszesz to ja bym już dawno go zmieniła. Jak napisała koleżanka powyżej- najpierw organizm musi odetchnąć po tabletkach anty i zacząć pracować na własnych obrotach. Ile czekałaś na okres, że wzięłaś luteinę? Czy Twój gin nie pomyślał, że brak okresu mógł być w powodu torbieli?

    4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Martka89 Autorytet
    Postów: 1253 860

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyno, mam pytanie ;) jestem na 3vyklu z clo 1 tabl 4-8dc. 2 maja wylatujemy na wczasy, z jednej strony super bo starania na pełnym luzie. Ale oczywiście mogą głowa juz sie zamartwia. Ze lot nie pozwoli na zagnieżdżenie itp. Myślicie ze to ma jakieś znaczenie? :)

    w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • orchideaa Przyjaciółka
    Postów: 67 77

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka 89, moim zdaniem na tym etapie (zagnieżdżenie, początek ciąży) latanie niczym nie zagraża. Czytałam gdzieś o tym, bo miałam kiedyś podobną sytuację. Zawsze najlepiej poradzić się gin, ale słyszałam że lekarz może wskazać i przeważnie to robi, że latanie jest zagrażające w II i III trymestrze bardziej.

    Żeby pocieszyć w tym wątku te z Was, które czekają na owulację po CLO, to powiem że w 14 dc. miałam pęcherzyk 24 mm. Dziś będę po 2gim monitoringu i okaże się czy była owu. Trzymam za wszystkie kciuki i ładnie też o nie proszę. ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 10:07

    "Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10054 6078

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:47

    orchideaa lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • gorgeous Autorytet
    Postów: 1145 839

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie biorę Duphaston na wywołanie miesiączki i od 5 do 9 dnia cyklu będę brała CLO. Mam nadzieję, że nie będę miała skutków ubocznych, a dzidziuś pojawi się już w pierwszym cyklu... trzymajcie kciuki! :)

    dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • kitty_22 Znajoma
    Postów: 21 5

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki gorgeous :-)

  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10054 6078

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:47

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    https://zrzutka.pl/v9cc6c
  • Myszka92 Koleżanka
    Postów: 56 36

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyłączę się do was ponieważ to mój pierwszy cykl z CLO ;) jestem pełna nadzieji że w końcu będę mieć owulacje no i upragnionego dzidziusia ;)

    eiktqqmzikxo0dgo.png
  • orchideaa Przyjaciółka
    Postów: 67 77

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 18:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, kciuki trzymam za wszystkie! Dla pocieszenia podzielę się z Wami moimi dzisiejszymi wynikami (to jest mój pierwszy cykl z CLO branym od 5-9 dc. po jednej tabletce):

    Dziś, tj. w 21 dc. na USG wyszło, że pęcherzyk pękł "jajnik prawy z echem odpowiadającym ciałku żółtemu". Tydzień temu, 14 dc. miałam pęcherzyk 24 mm. Wcześniej policystyczność, niedoczynność tarczycy, brak owulacji, cykle po 50 dni, poronienie... Więc CLO na mnie zadziałał. Teraz znów proszę o kciuki za fasolkę w tym lub kolejnym cyklu! :D

    Nie poddawajcie się! :)

    "Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • bejka Znajoma
    Postów: 30 8

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    orchideaa wrote:
    Wcześniej policystyczność, niedoczynność tarczycy, brak owulacji, cykle po 50 dni, poronienie...

    oprócz poronienia- ja =to samo co wyżej

    i to mój 1-wszy cykl z CLO, czekam na usg za tydzień. Super, że miałaś owulację, takie wiadomości dają nadzieję!

    orchideaa lubi tę wiadomość

    21 tydzień ciąży
  • gorgeous Autorytet
    Postów: 1145 839

    Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też będzie pierwszy cykl z CLO, tylko na razie biorę Duphaston na wywołanie okresu. Również mam niestety policystyczne jajniki oraz bezowulacyjne cykle, a miesiączki bez leków co 2 miesiące... Do tego cienkie endometrium, a ostatnio dowiedziałam się, że mam również stosunkowo małą macicę w porównaniu do tego, jak powinna wyglądać...

    dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Martka89 Autorytet
    Postów: 1253 860

    Wysłany: 22 kwietnia 2015, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Poradzicie mi ci zrobić dziewczyny :(
    Wyniki mojej tarczycy:
    Tsh 2.8
    Ft3 3.62 (norma 2-4.4)
    Ft4 1.4 ( norma 0,93-1.7).

    Naczytałam sie o tym tsh i mam załamke

    w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego