Czekając na styczeń ( IVF)....
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPabelka, kopiuję dla Ciebie z wątku o Klinice Artvimed:
"Ostatnio jak byłam na wizycie w klinice 29.10 to kobitka z recepcji mówiła, że kwalifikacje są przedłużone do końca listopada "Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 17:38
Lonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:Nie ...wprowadzono mnie w błąd...:-[
Spróbuj w tym Krakowie ja też szukałam w wielu klinikach, z forum od dziewczyn dowiedziałam się o Krakowie, napisałam tam i dostałam mejla od pana Doktora że, jeżeli spełniam warunki to zakwalifikują mnie do programu invitro ja mam wizytę na 17 listopada. Mam nadzieję że i tobie się udaLonia lubi tę wiadomość
-
Ania1986 wrote:hej kochane! Lonia , gratulacje zarodków:)
u mnie @ sie konczy i juz sama nie wiem czy ciagac jeszcze cykl na clo czy dac sobie spokoj...
od listopada zaczynam dodatkowa prace wieczorami za 1050 zł netto , przydadza sie pienazki bo czas zaczac odkładac na komercyjne podejscie w czechach....
W grudniu jednka sie zdecyduje na ta histeroskopie ze scrachtingiem na nfz to nie mam sie co zastanawiac tym bardziej ze jesli dojdzie wogule do 1 procedury to i tak na 1 sie skonczy i chce byc jak najlepiej przygotowana do tego, a scrachting podobno daje efekt przez 3 cykle...
jesli wolno zapytac dlaczego w czechach? -
ewlinaaa85 wrote:Spróbuj w tym Krakowie ja też szukałam w wielu klinikach, z forum od dziewczyn dowiedziałam się o Krakowie, napisałam tam i dostałam mejla od pana Doktora że, jeżeli spełniam warunki to zakwalifikują mnie do programu invitro ja mam wizytę na 17 listopada. Mam nadzieję że i tobie się uda
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:Jesteście kochane,ale niestety nie mam szans pojechania do krk...mam tam 500 km...pewnych gór nie da się przeskoczyć...chyba muszę czekać do stycznia(ja i moja niecierpliwość),i zobacze co powiedzą w Bydgoszczy,bo mam dzwonić 16.11...
Strasznie mi przykro będę trzymała kciuki żeby w Bydgoszczy Ci się udało. -
pabelka88 wrote:Jesteście kochane,ale niestety nie mam szans pojechania do krk...mam tam 500 km...pewnych gór nie da się przeskoczyć...chyba muszę czekać do stycznia(ja i moja niecierpliwość),i zobacze co powiedzą w Bydgoszczy,bo mam dzwonić 16.11...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 19:27
ewlinaaa85, ewa84, Julita76 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja mam nadzieje, że mimo wszystko program będzie wydłużony i każda się dostanie. Bo uważam, że każdy powinien mieć szansę spróbować. Tylko czemu jest tyle przeciwników i osób rzucajacych kłody pod nogi....
Lonia, Aneczkaa99 lubią tę wiadomość
-
Lonia wrote:Jestem z Bydgoszczy i tez probiwalam sie dostac raczej srodkow nie bedzie zbyt szybko, klinika zdrowko ma dluga liste rezerwowa. Sama dojezdzam do Krakowa. Jest jeszcze kilka osob z naszych stron, zawsze mozna polaczyc sily i jechac razem a nawet jedna z naszychbkolezanek jest tak waleczna, ze pojechala komunikacja miejska i sie udalo. Nie poddawaj sie
Dziękuję za meeega wsparcie,to dla mnie bardzo ważne w chwilach w torych tracę nadzieję na drugie dzieciatko.Jestem na of od bodajze listopada 2012r,to juz chyba dosc dlugo...jestescie kochane! -
Lonia wrote:Jestem z Bydgoszczy i tez probiwalam sie dostac raczej srodkow nie bedzie zbyt szybko, klinika zdrowko ma dluga liste rezerwowa. Sama dojezdzam do Krakowa. Jest jeszcze kilka osob z naszych stron, zawsze mozna polaczyc sily i jechac razem a nawet jedna z naszychbkolezanek jest tak waleczna, ze pojechala komunikacja miejska i sie udalo. Nie poddawaj sie
a co sadzisz o tej klinice masz pozytywne odczucia?
to chyba ostatnia klinika która jeszcze kwalifikuje nowe paryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:46
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:jesli wolno zapytac dlaczego w czechach?
-
nick nieaktualnyKobietki nie wiem czy was to ucieszy jak mnie ale właśnie przeczytałam że minister Zembala przedłużył program do 2019 czyli jakaś nadzieja jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:12
asiamar, Lonia, pabelka88, Asiula86, Julita76, ewa84 lubią tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Kobietki nie wiem czy was to ucieszy jak mnie ale właśnie przeczytałam że minister Zembala przedłużył program do 2019 czyli jakaś nadzieja jest
-
ewa84 wrote:a co sadzisz o tej klinice masz pozytywne odczucia?
to chyba ostatnia klinika która jeszcze kwalifikuje nowe paryAbianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPabelka podobno wiara czyni cuda, choć czasami ciężko nadal wierzyć... nie poddawaj się, dzwoń do skutku, trzymam kciuki żebyś w końcu znalazła swoje miejsce
Dziewczyny z tym przedłużeniem to tak trochę na dwoje babka wróżyła, bo owszem przedłużył ale to pisiory będą zatwierdzać budżet i mogą do niego wprowadzać poprawki, więc jeszcze nie wiadomo co z nim zrobią
Byłam wczoraj w mojej dotychczasowej klinice żeby wziąć kopię dokumentacji i rozmawiałam z lekarką, żeby wybadać komercyjną opcję, bo niestety oni w klinikach też mają obawy odnośnie refundacji. Mówi żeby oczywiście próbować (nawet u konkurencji jeśli mają jeszcze środki) albo wpisać się na listę rezerwową, żeby zdążyć jeszcze z programu obowiązującego ( a wprost mówi że pierwszeństwo mają pary do 2 lub 3 podejścia i te które na listach zakwalifikowanych osób już są ), bo obawiają się że po czerwcu może być jednak problem z refundacjąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 07:49
-
Laski jakbyscie jeszcze nie wiedzialy:-) To zembala podpisal rozporzadzenie na kolejną edycję programu leczenia niepłodności
http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/Minister-zdrowia-przedluzyl-program-leczenia-nieplodnosci-00013885
Pzdr;-))) -
Ja jestem zakwalifikowana w Bydgoszczy w klinice zdrówko i też czekam do stycznia . Dr mówił że może to być może i grudzień mamy czekać na telefon . Ale my byliśmy zakwalifikowani uwaga w czerwcu ! gdybym wiedziała co sie będzie wyprawiać to dawno bym sie przeniosła . Chcieliśmy odpocząc w wakacje od tego wszystkiego i zacząc we wrześniu a tu zonk. A jak oceniace tę klinikę zdrówko ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11+ atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
17.12❤️