Dr Paśnik
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzik wrote:Cześć.
Poradzicie mi, jakie badania wykonać przed pierwszą wizytą? Co myślicie o takim zestawie? Pakiet KIR + HLA-C u kobiety oraz HLA-C u mężczyzny ?
Czy może coś innego? Chodzi mi, by być przygotowana na pierwszą wizytę, ale też żeby nie robić niepotrzebnie badań.
Jestem po dwóch nieudanych transferach.
Ja nigdy nie bylam(staramy się naturalnie po prawie już 3 lat).
Po.wywiadzie dr stwierdził że problem pewnie leży w implementacji.
No i w sumie po.wykonaniu badan się nie pomylił, bo brakuje mi kirow I mam trm gorszy hlaptotyp kir aa.
Badnaie jakie mi zlecil to: kir, ANA1(jeśli dodatnie to wtedy ana3), test imk, test cba. Mąż: hla-c.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 08:39
-
Witam. Mam zalecone szczepienia, ale przed szczepieniami będę jeszcze mieć laparoskopię. Chciałabym zaraz po ściągnięciu szwów podejść do szczepień. Doktor podał listę badań, które musi wykonać mąż i które mam mu wysłać, a on wtedy wystawi skierowanie i mam zadzwonić umówić się na szczepienie. W związku z tym mam do Was pytanie. Ile czasu czeka się na szczepienie?
-
aneciaa wrote:Witam. Mam zalecone szczepienia, ale przed szczepieniami będę jeszcze mieć laparoskopię. Chciałabym zaraz po ściągnięciu szwów podejść do szczepień. Doktor podał listę badań, które musi wykonać mąż i które mam mu wysłać, a on wtedy wystawi skierowanie i mam zadzwonić umówić się na szczepienie. W związku z tym mam do Was pytanie. Ile czasu czeka się na szczepienie?
-
Jaaaga wrote:Dr zaleca szczepienia najlepiej Moderną lub Pfizerem, najlepiej min 2 tygodnie przed leczeniem.
A czy w/g docenta szczepienia mają jakiś wpływ na allo-mlr?
jestem po szczepieniach limfocytami, chciałabym się zaszczepić na covid przed jesienią i nie wiem czy mogę.. -
An33 wrote:Hej, dostałam wynik badania allo mlr wyszedł 34,4%, dobrze czy raczej za słabo? Z takim wynikiem doktor może zlecić szczepienia?
An33 piszę,zeby Ci podniesc na duchu ja mialam 22,5% na razie jest dobrze 9 tydzien ciazy bliźniaczej, docent nie chcial szczepic. Trzymam najmocniej na swiecie kciuki.An33 lubi tę wiadomość
-
berberynka wrote:An33 piszę,zeby Ci podniesc na duchu ja mialam 22,5% na razie jest dobrze 9 tydzien ciazy bliźniaczej, docent nie chcial szczepic. Trzymam najmocniej na swiecie kciuki.
u mnie jeszcze ANA wyszło 1:160 jąderkowe i komórki NK 18%, doc może zlecić immunosupresję? Ile taka immunosupresja najczęściej trwa? -
Moje allo-MLR to 21,5% i Docent zalecił szczepienia - póki co tylko mailowo, ale napisał, że chciałby to omówić. Dodatkowo mam KIR AA i podwyższone NK.
Mam umówioną wizytę w Łodzi, ale dopiero na grudzień. Czy nie ma tutaj przypadkiem kogoś, kto chciałby się wymienić na termin?
Jak znaczna część Forumowiczek, obserwuję Was już dłuuuugo i w końcu dołączyłam. -
kar_mag wrote:Moje allo-MLR to 21,5% i Docent zalecił szczepienia - póki co tylko mailowo, ale napisał, że chciałby to omówić. Dodatkowo mam KIR AA i podwyższone NK.
Mam umówioną wizytę w Łodzi, ale dopiero na grudzień. Czy nie ma tutaj przypadkiem kogoś, kto chciałby się wymienić na termin?
Jak znaczna część Forumowiczek, obserwuję Was już dłuuuugo i w końcu dołączyłam.
Ja mogę się wymienić, mam termin na 15.10, a potrzebuję późniejszykar_mag lubi tę wiadomość
-
Zastanawiam się, od czego może zależeć, czy Docent zaleca szczepienia, czy nie w przypadku niskiego allo MLR. Czy wynik ok. 20% jest zły jeśli kiedykolwiek było się w ciąży, a dobry jeśli ciąży nigdy nie było? Czy to nie jest tak, że przy braku ciąży allo MLR zawsze będzie 0?
Ja jestem po dwóch ciążach pozamacicznych i jednej biochemicznej i przy allo MLR na poziomie 21% mam zalecenie szczepień.
Czy Ty, berberynko byłaś kiedykolwiek w ciąży przed badaniem allo MLR? Czy miałaś immunologiczne wspomagacze w szczęśliwym cyklu?
Gratuluję ciąży bliźniaczej! I trzymam kciuki za nudne miesiące!
-
Allo mlr tworzą się, kiedy dojdzie do zapłodnienia, żeby chronić zarodek. Jeśli nigdy nie było się w ciąży ani nie podchodziło do ivf, to allo mlr powinno wynosić 0.
kar_mag lubi tę wiadomość
👱♀️ '88, AMH 6,88 (10.2021)
antytpo ⬆️ euthyrox 💊
MTHFR hetero, PAI hetero, KIR Bx (brak 4 DS)
OviKlinika od '02.2021:
SonoHSG ✅
2x cykl stymulowany ❌
07.07.21 - 1IUI ❌
05.08.21 - 2IUI ❌
ICSI - protokół krótki - FET na cyklu sztucznym:
02.11.21 - punkcja: 1x ❄ 3BB
20.11.21 - histeroskopia ✅
23.12.21 - usg: endo 11mm (11dc)
30.12.21 - FET - embryoglue, AH (18dc)
bhcg: 8dpt: 70, 11dpt: 252, 13dpt: 565, 18dpt: 3741
25.01.22 (26dpt) - usg: CRL 6,8mm i ❤ (GA 6+4)
03.03.22 - prenatalne + pappa - niskie ryzyka
31.03.22 - usg: będzie chłopak ♂️ (GA 16+0)
21.09.22 - 👶 4300g, 61cm -
kar_mag wrote:Zastanawiam się, od czego może zależeć, czy Docent zaleca szczepienia, czy nie w przypadku niskiego allo MLR. Czy wynik ok. 20% jest zły jeśli kiedykolwiek było się w ciąży, a dobry jeśli ciąży nigdy nie było? Czy to nie jest tak, że przy braku ciąży allo MLR zawsze będzie 0?
Ja jestem po dwóch ciążach pozamacicznych i jednej biochemicznej i przy allo MLR na poziomie 21% mam zalecenie szczepień.
Czy Ty, berberynko byłaś kiedykolwiek w ciąży przed badaniem allo MLR? Czy miałaś immunologiczne wspomagacze w szczęśliwym cyklu?
Gratuluję ciąży bliźniaczej! I trzymam kciuki za nudne miesiące!
W ciążę udalo sie zajsc dwa razy niestety zakonczone poronieniami. Bylam obstawiona i przy ostatniej ciąży i teraz tez. Trzeba zaufać docentowi on wie co robi chociaż to wszystko sie wydaje takie podobne jedno do drugiego.Dziękuję -
Dziewczyny, jak się dostać do grupy na FB Starając sie z pomocą doktora ,,P" .Immunologia???
wysłałam prośbę o dołączenie już kilka razy, odpowiedziałam na pytanie i cisza... a potrzebuję pilnie termin na telewizytę, może jest wśród Was ktoś komu termin jest już szczęśliwie niepotrzebny...1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP