X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Dr Paśnik

Oceń ten wątek:
  • Jeszczeniemama Autorytet

Wysłany: 6 maja, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaD wrote:
    Ja przy allo 0% zdecydowałam się na szczepienia (docent zlecił 3 szczepienia co 3 tygodnie). W poniedziałek przyjęłam pierwszą dawkę.
    Jaka jest cena szczepień? I czy robi je docent?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:20

Starania od 2019
    👨🏻 90' ❌Kryptozoospermia
    👩🏻 92' AMH 2,33
    Klinika Bocian Katowice 4x Inseminacja za każdym razem❌ Beta HCG <0,1
    🍀Zmiana kliniki na Parens Kraków🍀
    2 Punkcje łącznie 3❄️
    📅11.03.2022 I Transfer 🍍❄️ 4AB
    🙏6 dpt nasze pierwsze⏸️
    🙏9 dpt Beta HCG 111.19
    🙏11 dpt Beta HCG 268.21
    🙏15 dpt Beta HCG 3244,20
    🙏 18 dpt Beta HCG 3624 rano ból brzucha i krwawienie💔USG w macicy jest pęcherzyk ale nie widać ❤️
    📅06.04.2022 kontrolne USG 💔 Brak serduszka nasze marzenia przepady Beta HCH kontrolne 25,7
    ❌Dwa kolejne transfery Beta HCG <2,30❌ALLO-MLR 0,0%
    utrata wagi 28kg✅
    🍀📅07.2024 Powrót do kliniki Parens Karków🍀
    IV Punkcja 25.07.2024 w światowy dzień embriologa 🔬 mamy ❄️5AA❄️5AB❄️4AC❄️4CB
    📅🌈22.08.2024 Dzień Tęczowego Dziecka🌈 IV Transfer
    🙏7 dpt Beta HCG 36
    🙏9 dpt Beta HCG 85
    🙏11 dpt Beta HCG 219,1
    🙏13 dpt Beta HCG 565,3
    🙏15 dpt Beta HCG 1348,4
  • Bonnieu Znajoma

Wysłany: 7 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszczeniemama wrote:
    Jaka jest cena szczepień? I czy robi je docent?

Szczepienia robi pielęgniarka.
    Cena chyba 1100zł do męża, pulowane 1650 zł

Jeszczeniemama lubi tę wiadomość

Starania od 2020 r.
    niedoczynność tarczycy
    2022 r ciąża - niestety poronienie 7tc 😭
    08.2023 ciąża biochemiczna 😭, więc skierowanie do immunologa (badania, szczepienia)
    02.2024 niestety znowu ciąża biochemiczna 😭 (dalsze badania immuno)
  • GrazaGrazyna Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚡LAST MINUTE ⚡15.05 środa godziny poranne, mam wizytę do oddania do doc. P.

Lwica_Lewka lubi tę wiadomość

32/ endomenda / amh 1.2 (09.22) ➡️ 0.28 - 0.30 (05.23) 🤡 ➡️ 0.20 (06.23)🤡🤡 ➡️0.76 (01.2024) 🥳 / mutacja C677T/ what's next?
    🔹stymulacja do ivf od 15.11.22 🍍
    🔹 punkcja 25.11.22
    🔹❄️ 4BB
    🔹25.04.23 transfer ✈️🍀 9dpt <2,3 ❌
    🔹05.23 przerwa na koksowanie jajec i podniesienie AMH (beznadzieja) 🤡
    🔹02.24 Grażyna is back, ready for round 2! 🥊
    🔹NOKAUT, przerwana stymulacja
    🔹03.24 mezoterapia jajników 🍳

🔹24.04.2024 błąd w matrixie, dwie krechy
    22dc - 15,05 🤯
    23dc - 39,30
    24dc - 87,84
    27dc - 345,15
    30dc - 874,30
    34dc - 6403,55
    6+0 jest ❤️! Jedno! 😁

Moje życie to gra w UNO a ja ciągle dostaje kartę +4 🤡 daily dose of moje wysrywy: @ivfgrazynka 🧚‍♀️

preg.png
  • Ida_3 Nowa

Wysłany: 8 maja, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

W sierpniu mam wizytę u dr Paśnika, chcę do tego czasu zrealizować badania, która mogą być istotne.

To co już mam to :

P/c przeciw jądrowe ANA (wykrywanie metoda IIFT + miano) (O21)
    Test immunoblot (ANA/ENA BLOT)
    P/c przeciw jajnikowe
    Trombofilie

To co chcę wykonać to
    Kariotyp
    Cross match
    Allo-mr

Czy coś jeszcze dorzuciłybyście do tego zestawu?

U mnie problemem jest niskie amh, po stronie męża niska ruchliwość i fragmentacja 37 %.

Przygotowujemy się do pierwszego ivf. W związku z tym, że mam problemy autoimmunologiczne od dziecka chcę być pod opieką immunologa od początku.

Staraliśmy się rok bezskutecznie, w międzyczasie 2 x nieudane IUI, potem kolejne badania które skierowały nas w stronę IVF. Nigdy nie byłam w ciąży.

• Lwica_Lewka Ekspertka

Wysłany: 8 maja, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida_3 wrote:
    Cześć dziewczyny,

W sierpniu mam wizytę u dr Paśnika, chcę do tego czasu zrealizować badania, która mogą być istotne.

To co już mam to :

P/c przeciw jądrowe ANA (wykrywanie metoda IIFT + miano) (O21)
    Test immunoblot (ANA/ENA BLOT)
    P/c przeciw jajnikowe
    Trombofilie

To co chcę wykonać to
    Kariotyp
    Cross match
    Allo-mr

Czy coś jeszcze dorzuciłybyście do tego zestawu?

U mnie problemem jest niskie amh, po stronie męża niska ruchliwość i fragmentacja 37 %.

Przygotowujemy się do pierwszego ivf. W związku z tym, że mam problemy autoimmunologiczne od dziecka chcę być pod opieką immunologa od początku.

Staraliśmy się rok bezskutecznie, w międzyczasie 2 x nieudane IUI, potem kolejne badania które skierowały nas w stronę IVF. Nigdy nie byłam w ciąży.

Ja zrobiłam te same badania co Ty, mamy jeszcze zrobione Kiry i Hla-C oraz komórkowe NK (test imk), też czekamy na pierwszą wizytę.

11.2021 - rozpoczęcie starań
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a
  • Aneczka88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    W czerwcu mam wizytę u docenta i chciałabym zrobić badanie cytokin oraz komórek nk (panel limfocytarny). Aktualnie skończyłam przyjmowac doustnie szczepionkę Broncho Vaxom. Czy któraś z was wie po jakim czasie mogę zrobić CBA i NK?

Starania od 2015
    ♀️Ona 88'❌
    ♂️On 88'✅

06/2020 Stymulacja i 4X ❄️❄️❄️❄️
    10/2020 I FET+Prograf= poronienie 6tc👼
    02/2021 konsultacja dr P. (KIR BX, brak implantacyjnych, ANA3 dodatnie, rozjechane cytokiny)
    03/2021 II FET+Prograf, Encorton, Accoffil, Acard=🫄
    11/2021 🤱

06/2024 konsultacja dr P.
    Cross match ⬆️
    Allo mlr ⬇️
    Metronidazol+Tarivid🔜
    III FET 🔜
  • Miśka_95 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GrazaGrazyna wrote:
    ⚡LAST MINUTE ⚡15.05 środa godziny poranne, mam wizytę do oddania do doc. P.
    Gdzie wizyta? Aktualne?

Starania od 2021
    HSC 01.2023 - polipowate endometrium
    04.2023⏸️ 6tc💔
    09.2023 HSG
    09.2023 ⏸️
    10.2023 6tc/9tc 💔
    03.2024 Sono HSG
    💊 Accofil + prograf + encorton + heparyna + acard + duphaston + cyclogest + euthyrox
    05.2024 ⏸️
    08.06.2024 mamy serduszko ❤️
    Nifty PRO zdrowa dziewczynka 💗

MTHFR C677T homo
    kariotypy OK
    AMH 2,3
    KIR Bx

preg.png
  • NovaS Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,

Zamienię termin z lipca na czerwca do dr, Pasnika, ktoś coś? Wrzuciłam na fb ale może tu ktoś chciałby zmienić termin!

Dzięki!

• Panna_zet Debiutantka

Wysłany: 21 maja, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam termin wizyty na 24 maja - g. 12:00 i chętnie zamienię na późniejszy termin w czerwcu :)

• Mati01 Koleżanka

Wysłany: 21 maja, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dostałam od docenta leczenie 14 dni equoral i encerton.
    CZy któraś z Was ma doświadczenie z takim leczeniem ? Jak się czulyscie w trakcie, na co zwrócić uwagę, czy robić jakieś badania kontrolne np morfologię w trakcie ?
    Czy po tym udało Wam się zajść w ciąże?
    Ze względu na moja prace leczenie mam zaplanowane na lipiec/sierpień także mam jesCze chwile czasu na przygotowanie będę wdzięczna za każda opinie 🙂

• Kasiaxx2406 Debiutantka

Wysłany: 7 czerwca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Umówiłam się na pierwszą wizytę do doc. Paśnika na grudzień 2024 (zostałam skierowana przez gin). Jesli ma ktoś do oddania wczesniejszy termin bardzo chętnie przyjmę :)

Przez telefon Pani z recepcji powiedziała, że lepiej nie wykonywac wcześniej żadnych badań wziąć ze soba tylko to co się ma aktualnie. Jakie są Wasze doświadczenia? Na tą chwilę nie mam żadnych wyników poza ANA (hormony OK, drożność OK, owulacja potwierdzona), które aktualnie mam ujemne, bo choruję autoimmunolgicznie i przy mojej chorobie często są dodatnie. Z resztą miałam je dodanie przy diagnozie 10 lat temu...

Może któraś z Was choruje na twardzinę skóry? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 10:56

Wysłany: 7 czerwca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaS wrote:
    Hey dziewczyny,

Zamienię termin z lipca na czerwca do dr, Pasnika, ktoś coś? Wrzuciłam na fb ale może tu ktoś chciałby zmienić termin!

Dzięki!

Jak mozna zapisać się grupy na fb?

• thestorm Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaxx2406 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Umówiłam się na pierwszą wizytę do doc. Paśnika na grudzień 2024 (zostałam skierowana przez gin). Jesli ma ktoś do oddania wczesniejszy termin bardzo chętnie przyjmę :)

Przez telefon Pani z recepcji powiedziała, że lepiej nie wykonywac wcześniej żadnych badań wziąć ze soba tylko to co się ma aktualnie. Jakie są Wasze doświadczenia? Na tą chwilę nie mam żadnych wyników poza ANA (hormony OK, drożność OK, owulacja potwierdzona), które aktualnie mam ujemne, bo choruję autoimmunolgicznie i przy mojej chorobie często są dodatnie. Z resztą miałam je dodanie przy diagnozie 10 lat temu...

Dla mnie było bez sensu jechać tam bez badania immunologii. Wizyta kosztuje, dojazd też (ja akurat miałam kawałek do przejechania), i co potem czekanie na wyniki i kolejną wizytę? Uważam że i tak długo się czeka i można zrobić więcej badań. Zrobiłam wszystkie które zasugerował mój lekarz prowadzący i te które wyczytałam sama na forum ze mogą mieć znaczenie. Byliśmy u Docenta raz, odrazu dostaliśmy diagnozę i zalecenia. Później byliśmy w kontakcie tylko mailowym.

Kasiaxx2406 lubi tę wiadomość

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaxx2406 wrote:
    Jak mozna zapisać się grupy na fb?

Znajdź grupę „starając się z pomocą doktora P immunologia”

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • Lwica_Lewka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaxx2406 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ja podobnie jak wyżej zrobiłam dużo różnych badań, bo szkoda czasu, na wizytę czekam od grudnia 2023 i mam ją dopiero za tydzień. Na same specjalistyczne badania jeździłam po różnych laboratoriach w danych dniach cyklu. Czas oczekiwania na wyniki niektórych badań to nawet 3 tyg. Do tego ogromne koszta, więc mając czas do grudnia możesz sobie to dobrze zaplanować. Możliwe, że zrobiłam za dużo różnych badań, ale wolę tak niż mieć ich za mało i znowu czekać. Zresztą ginekolog z kliniki dał mi wskazówki, które badania warto wykonać przed wizytą u immunologa

Kasiaxx2406 lubi tę wiadomość

11.2021 - rozpoczęcie starań
    09.2022 - 1. ciąża 💔 8t 6d
    05.2023 - 2. ciąża 💔 9t 2d
    11.2023 - 3. cb 💔 4t 4d

05.2022 - HyCoSy - oba jajowody drożne
    - niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    - hipoglikemia na czczo - metformina

✅genetyka: kariotypy, CFTR, mutacja w genie protrombiny
    ✅zespół antyfosfolipidowy
    ✅hormony, wit D, wit B12, homocysteina, panel tarczycowy
    ✅AMH -3,24
    ✅badanie nasienia + fragmentacja DNA
    ✅HLA-C męski C1/C1
    ✅allo MLR - 44,7%
    ✅test IMK - NK 12%
    ❌rozjechane cytokiny
    ❌cross match - 31,2% - po antybiotykoterapii wzrost 😡 33,4%
    ❌KIR AA (HLA-C - C1/C2)
    ❌ brak kirów implantacyjnych

I IVF
    • stymulacja w 2 fazie cyklu: Menopur 225, Gonapeptyl, Ovitrelle
    • 19.08.2024 - punkcja 11x 🥚
    • 2x ❄️ 5.2.2 - czekamy na wyniki badan 🧬
    • 1 zdrowy ❄️ po pgt-a

Wysłany: 7 czerwca, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Znajdź grupę „starając się z pomocą doktora P immunologia”

Znalazłam. Wysłałam prośbę o przyjęcie do grupy. Niestety bez odpowiedzi.

• aaguushh Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaxx2406 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Ja zapisałam się do Docenta 19 grudnia, a termin wizyty miałam dopiero na 22 maja. Porobiłam różne badania jakie podpowiedział mi ginekolog, żeby zrobić + te które wyczytałam na forum. Dzięki temu miałam wszystko co potrzebował Docent i od razu mógł postawić diagnozę i wdrożyć plan leczenia. Polecam zrobić: immunofenotyp, kir z hla c twoim i męża, cross match z allo mlr, cytokiny, ana, zespół antyfosfolipidowy, trombofilię, kariotyp, krzywą cukrową i insulinową, histeroskopię z biopsją na cd56 i cd138. Chyba tyle...

• aaguushh Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Dostałam od docenta leczenie 14 dni equoral i encerton.
    CZy któraś z Was ma doświadczenie z takim leczeniem ? Jak się czulyscie w trakcie, na co zwrócić uwagę, czy robić jakieś badania kontrolne np morfologię w trakcie ?
    Czy po tym udało Wam się zajść w ciąże?
    Ze względu na moja prace leczenie mam zaplanowane na lipiec/sierpień także mam jesCze chwile czasu na przygotowanie będę wdzięczna za każda opinie 🙂

Podbijam zapytanie. Też dostałam od Docenta zalecenie immunosupresji w pierwszej kolejności do zrobienia. Equoral i encorton przez 14 dni. Docent przestrzegł, żeby w tym czasie unikać słońca. Panie w aptece poinformowały dodatkowo, żeby unikać soli i cytrusów w tym czasie. Czy macie jakieś inne informacje w tym temacie?
    Poza tym chciałabym dowiedzieć się w jakim okresie przyjmowałyście te tabletki? Wiosna/lato czy jesień/zima? Czy byłyście na L4, unikałyście w tym czasie imprez masowych czyli ogólnie izolacja, żeby czegoś nie złapać czy funkcjonowałyście normalnie?
    Docent co prawda powiedział, że jakby kręcił się koło mnie ktoś podejrzany z katarkiem itp. itd. to mam od razu pisać do niego o zwolnienie z pracy, ale tak to mam do pracy chodzić normalnie. Poza tym mam akurat w połowie leczenia imprezę sportową na stadionie zarezerwowaną i opłaconą dużo wcześniej i nie wiem czy na nią iść czy lepiej ją sobie odpuścić.

• Kaja 356 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Ja zapisałam się do Docenta 19 grudnia, a termin wizyty miałam dopiero na 22 maja. Porobiłam różne badania jakie podpowiedział mi ginekolog, żeby zrobić + te które wyczytałam na forum. Dzięki temu miałam wszystko co potrzebował Docent i od razu mógł postawić diagnozę i wdrożyć plan leczenia. Polecam zrobić: immunofenotyp, kir z hla c twoim i męża, cross match z allo mlr, cytokiny, ana, zespół antyfosfolipidowy, trombofilię, kariotyp, krzywą cukrową i insulinową, histeroskopię z biopsją na cd56 i cd138. Chyba tyle...

Tylko alko mlr i cros match to róbcie bliżej wizyty (nie pamietam ile czeka się na wyniki) bo mi docent powiedział że allo mlr się zmienia

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaguushh wrote:
    Podbijam zapytanie. Też dostałam od Docenta zalecenie immunosupresji w pierwszej kolejności do zrobienia. Equoral i encorton przez 14 dni. Docent przestrzegł, żeby w tym czasie unikać słońca. Panie w aptece poinformowały dodatkowo, żeby unikać soli i cytrusów w tym czasie. Czy macie jakieś inne informacje w tym temacie?
    Poza tym chciałabym dowiedzieć się w jakim okresie przyjmowałyście te tabletki? Wiosna/lato czy jesień/zima? Czy byłyście na L4, unikałyście w tym czasie imprez masowych czyli ogólnie izolacja, żeby czegoś nie złapać czy funkcjonowałyście normalnie?
    Docent co prawda powiedział, że jakby kręcił się koło mnie ktoś podejrzany z katarkiem itp. itd. to mam od razu pisać do niego o zwolnienie z pracy, ale tak to mam do pracy chodzić normalnie. Poza tym mam akurat w połowie leczenia imprezę sportową na stadionie zarezerwowaną i opłaconą dużo wcześniej i nie wiem czy na nią iść czy lepiej ją sobie odpuścić.

Teraz mnie zszokowałaś bo mi nic Docent nie mówił że mam szczególnie na coś zwrócić uwagę podczas leczenia immunosupresyjnego😬 a czekam na miesiączkę i w kolejnym cyklu zaczynam brać leki.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki i lekarza
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ