Dr.Sydor immunolog aktualności
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve83 wrote:Dziewczyny, mam pytanie doktor wypisuje wam też recepty na zalecone przez siebie leki np accofil? A może lekarz prowadzący z kliniki według zaleceń immunologa wypisuje recepty.
Na wszystkie leki dostawałam receptę od immunologa.
Encorton miałam przepisany z kliniki również. Accofilu nie chciał mi przepisać ginekolog, mimo zaleceń od immunologa. Niby dlatego, że to nie jego działka. Ale wiem, że są ginekolodzy, którzy się tego nie boją.
Ale chyba lepiej mieć receptę od immunologa niż potem szukać na gwałt lekarza, który wypisze receptę.💕 Starania od 06.2021 💕
👰29 lat
AMH ok. 5 ✅
TSH ❌ (letrox) prolaktyna❌(dostinex)
Supelementy: wit.D, kwas foliowy, magnez, DHA
🤵32 lata, obniżone parametry nasienia ❌
Kariotypy OK ✅
Laparoskopia: drożne jajowody ✅ usunięcie ognisk endometriozy ✅
3 nieudane IUI ❌
Histeroskopia + CD138 (stan zapalny przeleczony antybiotykiem) ✅
Immunologia: KIR bx (brak kilku odpowiadających za implantację) ❌ cytokiny bez tragedii
Allo Mlr ✅ cross match ✅ p/c. p. plemnikowe ✅
Zalecenia: encorton + prograf + zastrzyki accofil
10.2023 punkcja: 24 dojrzałe 🥚(6 zamrożono), 3 ❄️❄️❄️ (5BB, 5BA, 4BC - zdegradował)
01. 2024 FET 5BB - nieudany
02.2024 FET 5BA
8 dpt beta 128 🥹
10 dpt beta 236 🍀tsh 3,85
12 dpt beta 615 🍀
14 dpt beta 1724 🍀 tsh 1,87
23 dpt CRL 2,4mm i jest 💓
-
Eve83 wrote:Dziewczyny, mam pytanie doktor wypisuje wam też recepty na zalecone przez siebie leki np accofil? A może lekarz prowadzący z kliniki według zaleceń immunologa wypisuje recepty.
Mi dr normalnie na wszystkie leki jakie zleca wystawia receptę. 😉 -
Delulu i Bunkierka dziękuję za odpowiedź❤️ Powiem tak, jest mi teraz cholernie przykro. W lutym miałam podchodzić do transferu i miałam wizytę u doktora, wypisał mi wtedy w zaleceniach encorton na który nie otrzymałam recepty, ale został wypisany bez problemu przez ginekologa z aktualnej kliniki w której teraz jestem więc pomyślałam jest ok. W lutym nie podeszłam do transferu ze względu na torbiel. Immunolog zalecił dodatkowo powtórzenie biopsji i cytokiny. Na początku kwietnia przyszłam z wynikiem biopsji, ale nie miałam wyniku cytokin. Udało mi się dorwać kolejny termin wizyty w kwietniu i wtedy już miałam wynik. Immunolog zalecił prograf i accofil zamiast encortonu. Zapytałam o receptę i otrzymałam odpowiedź, że nie ma podpisanej umowy z kliniką i nie może wypisać mi recepty, ewentualnie może tylko na prograf i wypisał mi 1 opakowanie. Co mnie zastanowiło przecież na karcie z wizyty jest zapis przy jego imieniu i nazwisku - indywidualna praktyka lekarska i na jakiej właśnie podstawie wydając zalecenia nie przepisuje leków. Chciałabym podejść do transferu teraz w maju, jestem umówiona do ginekologa z kliniki i nie wiem jaka będzie jego reakcja na przepisanie accofilu...Wszystkie wizyty miałam w Gyncentrum. Możecie mi wyjaśnić dlaczego Wam wypisuje leki, a mnie odsyła do ginekologa?
-
Eve83 wrote:Delulu i Bunkierka dziękuję za odpowiedź❤️ Powiem tak, jest mi teraz cholernie przykro. W lutym miałam podchodzić do transferu i miałam wizytę u doktora, wypisał mi wtedy w zaleceniach encorton na który nie otrzymałam recepty, ale został wypisany bez problemu przez ginekologa z aktualnej kliniki w której teraz jestem więc pomyślałam jest ok. W lutym nie podeszłam do transferu ze względu na torbiel. Immunolog zalecił dodatkowo powtórzenie biopsji i cytokiny. Na początku kwietnia przyszłam z wynikiem biopsji, ale nie miałam wyniku cytokin. Udało mi się dorwać kolejny termin wizyty w kwietniu i wtedy już miałam wynik. Immunolog zalecił prograf i accofil zamiast encortonu. Zapytałam o receptę i otrzymałam odpowiedź, że nie ma podpisanej umowy z kliniką i nie może wypisać mi recepty, ewentualnie może tylko na prograf i wypisał mi 1 opakowanie. Co mnie zastanowiło przecież na karcie z wizyty jest zapis przy jego imieniu i nazwisku - indywidualna praktyka lekarska i na jakiej właśnie podstawie wydając zalecenia nie przepisuje leków. Chciałabym podejść do transferu teraz w maju, jestem umówiona do ginekologa z kliniki i nie wiem jaka będzie jego reakcja na przepisanie accofilu...Wszystkie wizyty miałam w Gyncentrum. Możecie mi wyjaśnić dlaczego Wam wypisuje leki, a mnie odsyła do ginekologa?Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Kingus 1 wrote:To powiem Ci ze dziwnie. Mi przepisał accofil ale zadał pytanie czy jeszcze przyjdę z biopsja endometrium. Mówię że tak jak tylko zrobię. A to wtedy wszystko wypiszemy jak Pani przyjdzie. Tak mi powiedział dr Sydor. Nie spodziewałam się że będzie problem z wypisaniem recepty.
Ja też zaczynam zastanawiać się o co chodzi, może mam pecha i zawsze musi być coś nie tak jak powinno. To nie była moja pierwsza wizyta. Kontakt z lekarzem miły, wszystko wyjaśnione. Widać, że zależy mu na pacjentkach i na tym, żeby się udało. Tym bardziej nie rozumiem problemu z receptą...może takie już moje 'szczęście'
Jeśli nie otrzymam od ginekologa recepty na accofil będę pisać do dr Sydora. A nawet jeśli receptę załatwię i tak będę to wyjaśniać i zapytam dlaczego nie ma problemu z wypisaniem recept innym pacjentom, a mi nie wypisał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 07:16
Krakowska lubi tę wiadomość
-
No bardzo dziwne. Ja chodzę do niego na wizyty do Tarnowa i nigdy nie miałam problemów z receptami czy to na wizycie stacjonarnej czy na teleporadzie. Ale może tu chodzi o jego współpracę z Gyncentrum? Może idź w inne miejsce gdzie przyjmuje albo spróbuj się umówić na teleporade następnym razem? 😉
Choć mam nadzieję, że jednak ten ginekolog się zlituje. Jak coś mam dwie ampułki accofilu, bo mi zostały. Mogę poratować, ale odebrać musiałabyś osobiście, bo to lek z lodówki. Jestem z Rzeszowa. Ewentualnie może ktoś bliżej miałby lek?
Jakie masz dawkowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 07:43
💕 Starania od 06.2021 💕
👰29 lat
AMH ok. 5 ✅
Kariotypy OK ✅
3 nieudane IUI ❌
Immunologia: KIR bx (brak kilku odpowiadających za implantację) ❌ cytokiny bez tragedii
10.2023 punkcja: 24 dojrzałe 🥚(6 zamrożono), 3 ❄️❄️❄️ (5BB, 5BA, 4BC - zdegradował)
02.2024 FET 5BA
8 dpt beta 128 🥹
12 dpt beta 615 🍀
-
Delulu, dziękuję kochana za chęć pomocy ❤️ Accofil mam wypisany na 4-5 dni przed transferem 1 amp, następnie 8-12 godzin po transferze kontynuacja w dawce 1/2 ampułki co 3 dni. Jestem ze śląska, trochę mam daleko do Rzeszowa. Muszę mieć wypisaną receptę i zapas leku, bo jednak trochę tego potrzebuję.
Czekam na nowy cykl i zaczynam brać estrofem, jestem zapisana na 9.05 na wizytę w klinice. Powiem, że bez accofilu zaleconego przez immunologa nie podchodzę do transferu. Jeśli ginekolog nie wypisze recepty będę dzwonić do dr. Sydora. Zastanawiałam się jeszcze nad stroną receptomat, hmm czy na postawie zaleceń otrzymam receptę? Było mi bardzo ciężko dojść do etapu transferu więc już wolę odpuścić transfer jeśli nie będę miała leków niż ryzykować, większa szansa na powodzenie jednak z obstawą leków. Odnośnie wizyt mam najbliżej do Katowic. Tak jak napisałaś coś musi być nie tak z jego współpracą z Gyncentrum. A w jaki sposób można zapisać się na teleporadę?
Widzę po stopce, że miałaś w zaleceniach encorton, prograf i accofil. Miałam do planownego na luty transferu sam encorton 7,5mg od 2 dc (transfer nie odbył się). Teraz mam nie brać encortonu (accofil + prograf 2x1 na tydzień przed transferem i kontynuować do końca opakowania) jeśli mogę wiedzieć w jakiej dawce miałaś rozpisany encorton?
Mocne kciuki za Ciebie, niech maluszek zdrowo i pięknie rośnie ❤️❤️🥰🍀Delulu lubi tę wiadomość
-
Eve83 wrote:Delulu, dziękuję kochana za chęć pomocy ❤️ Accofil mam wypisany na 4-5 dni przed transferem 1 amp, następnie 8-12 godzin po transferze kontynuacja w dawce 1/2 ampułki co 3 dni. Jestem ze śląska, trochę mam daleko do Rzeszowa. Muszę mieć wypisaną receptę i zapas leku, bo jednak trochę tego potrzebuję.
Czekam na nowy cykl i zaczynam brać estrofem, jestem zapisana na 9.05 na wizytę w klinice. Powiem, że bez accofilu zaleconego przez immunologa nie podchodzę do transferu. Jeśli ginekolog nie wypisze recepty będę dzwonić do dr. Sydora. Zastanawiałam się jeszcze nad stroną receptomat, hmm czy na postawie zaleceń otrzymam receptę? Było mi bardzo ciężko dojść do etapu transferu więc już wolę odpuścić transfer jeśli nie będę miała leków niż ryzykować, większa szansa na powodzenie jednak z obstawą leków. Odnośnie wizyt mam najbliżej do Katowic. Tak jak napisałaś coś musi być nie tak z jego współpracą z Gyncentrum. A w jaki sposób można zapisać się na teleporadę?
Widzę po stopce, że miałaś w zaleceniach encorton, prograf i accofil. Miałam do planownego na luty transferu sam encorton 7,5mg od 2 dc (transfer nie odbył się). Teraz mam nie brać encortonu (accofil + prograf 2x1 na tydzień przed transferem i kontynuować do końca opakowania) jeśli mogę wiedzieć w jakiej dawce miałaś rozpisany encorton?
Mocne kciuki za Ciebie, niech maluszek zdrowo i pięknie rośnie ❤️❤️🥰🍀
Ja miałam pierwszy transfer z encortonem dawka 7,5 i accofilem (dokładnie takie samo dawkowanie jak Ty).
Do drugiego transferu miałam już prograf + accofil. To był ostatni zarodek i dr zdecydował, że działamy z mocniejszym lekiem. Później jak skończyłam prograf to przeszłam na encorton.
Myślę, że to dobrze, że chcesz iść z pełną obstawą do transferu. Trzeba maksymalizować szanse. Co do receptomatu to nie mam doświadczenia, więc nie pomogę.
Na zalecaniach od dr Sydora jest podany nr telefonu można próbować się skontaktować i umówić na teleporadę.
Trzymam kciuki! Powodzenia. 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 20:59
💕 Starania od 06.2021 💕
👰29 lat
AMH ok. 5 ✅
Kariotypy OK ✅
3 nieudane IUI ❌
02.2024 FET 5BA
8 dpt beta 128 🥹
12 dpt beta 615 🍀
-
Delulu wrote:Ja miałam pierwszy transfer z encortonem dawka 7,5 i accofilem (dokładnie takie samo dawkowanie jak Ty).
Do drugiego transferu miałam już prograf + accofil. To był ostatni zarodek i dr zdecydował, że działamy z mocniejszym lekiem. Później jak skończyłam prograf to przeszłam na encorton.
Myślę, że to dobrze, że chcesz iść z pełną obstawą do transferu. Trzeba maksymalizować szanse. Co do receptomatu to nie mam doświadczenia, więc nie pomogę.
Na zalecaniach od dr Sydora jest podany nr telefonu można próbować się skontaktować i umówić na teleporadę.
Trzymam kciuki! Powodzenia. 🍀
Kochana, dziękuję za podzielenie się swoim cennym doświadczeniem (każda rada jest na wagę złota) oraz za trzymanie kciuków🍀. Mam nadzieję, że wreszcie i u mnie będzie pozytywny efekt. Dużo zdrówka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 21:28
Delulu lubi tę wiadomość
-
Cześć, być może jest tutaj jakaś pozytywna historia, która rozwieje moje wątpliwości. Moja historia to 3 ciąże naturalne zakończone poronieniem (6t, 11t, 6t). W każdym przypadku - poronienie zatrzymane i szpital. Dodam, że dotychczas z zajściem w ciążę nie miałam kłopotu (1-3 cykl starań), ale żadnej nie donosiłam.
Jestem pacjentką doktora Sydora i po trzecim poronieniu zrobiłam badanie IPKoD w Krośnie, z którego wynika wysokie NK w macicy, stan zapalny i brak wskazań do immunoglobulin. Kiry mam "książkowe" (zdaniem dra).
Za jego namową zrobiłam jeszcze histeroskopię, w której trochę kwiatków powychodziło (mikropolipy, ogniska adenomiozy, stan zapalny) - wszystko wycięte + 20 dni antybiotyku. Po takim leczeniu zarówno doktor Sydor jak i moja ginekolożka odradzili kolejną biopsję (bo dawka duża leków i "co się miało przeleczyć, to się przeleczyło").
Wychodzi więc na to, że mogłabym rozpocząć starania o ciążę numer 4 - od doktora S i ginekolożki mam zielone światło i plan: enocorton 10, accoffil co 3 dni i intraplipid co 3 tygodnie). Wszystko dopiero od pozytywnego testu, nie robimy wcześniej immunosupresji.
Teraz, po lekturze wielu forum, zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam jednak iść w szczepienia. Allo mrl mam 6,2 % po trzech ciążach; doktor niespecjalnie się tym przejął i w sumie trochę "olał". Im bliżej ewentualnej ciąży (staramy się od 1 cyklu), tym bardziej się zastanawiam czy to nie jest jednak wątek do weryfikacji. Nie dam rady przechodzić tego kolejny raz.
Czy którejś z Was udało się przy poronieniach nawykowych i niskim allo donosić ciążę bez szczepień, na samych lekach?
Trzymam za nas wszystkie kciuki i wysyłam dużo dobrej energii
-
Hey dziewczyny,
Czy któraś jest w stanie powiedzieć mi coś odnośnie tych cytokin? Ogólnie szukałam ale nie ogarniam tego tematu, czy jest ktoś kto wie jak to czytać i interpretować???
Ocena cytokin i spótczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma.☹️ 83,0 pg/ml. Norma 293,3 - 1044,6
TNF alfa. 897,0 pg/ml. Norma - 322,3 - 1376,6
Interleukina 10. ☹️ 198,0 pg/ml Norma 695,6 - 3048,4
Interleukina 4. ☹️ 20,0 pg/ml. Norma 20,0 - 120,2
Interleukina 5. ☹️ 9,0 pg/ml. Norma 20,0 - 59,8
Interleukina 2. ☹️. 0,0 pg/ml. Norma 20,0 - 62,5
Wskaznik IFN/IL4. ☹️ / 4,2 ratio. Norma 36,7 - 175,0
Wskaznik TNF/IL4. 44,9 ratio. Norma 19,7 - 149,5
Wskaznik IFN/IL10.☹️ 0,4 ratio. Norma 1,2 - 3,0
Wskaznik TNF/I|10. ☹️ T 4,5 ratio. Norma 0,7 - 2,8 -
Panna_zet wrote:Cześć, być może jest tutaj jakaś pozytywna historia, która rozwieje moje wątpliwości. Moja historia to 3 ciąże naturalne zakończone poronieniem (6t, 11t, 6t). W każdym przypadku - poronienie zatrzymane i szpital. Dodam, że dotychczas z zajściem w ciążę nie miałam kłopotu (1-3 cykl starań), ale żadnej nie donosiłam.
Jestem pacjentką doktora Sydora i po trzecim poronieniu zrobiłam badanie IPKoD w Krośnie, z którego wynika wysokie NK w macicy, stan zapalny i brak wskazań do immunoglobulin. Kiry mam "książkowe" (zdaniem dra).
Za jego namową zrobiłam jeszcze histeroskopię, w której trochę kwiatków powychodziło (mikropolipy, ogniska adenomiozy, stan zapalny) - wszystko wycięte + 20 dni antybiotyku. Po takim leczeniu zarówno doktor Sydor jak i moja ginekolożka odradzili kolejną biopsję (bo dawka duża leków i "co się miało przeleczyć, to się przeleczyło").
Wychodzi więc na to, że mogłabym rozpocząć starania o ciążę numer 4 - od doktora S i ginekolożki mam zielone światło i plan: enocorton 10, accoffil co 3 dni i intraplipid co 3 tygodnie). Wszystko dopiero od pozytywnego testu, nie robimy wcześniej immunosupresji.
Teraz, po lekturze wielu forum, zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam jednak iść w szczepienia. Allo mrl mam 6,2 % po trzech ciążach; doktor niespecjalnie się tym przejął i w sumie trochę "olał". Im bliżej ewentualnej ciąży (staramy się od 1 cyklu), tym bardziej się zastanawiam czy to nie jest jednak wątek do weryfikacji. Nie dam rady przechodzić tego kolejny raz.
Czy którejś z Was udało się przy poronieniach nawykowych i niskim allo donosić ciążę bez szczepień, na samych lekach?
Trzymam za nas wszystkie kciuki i wysyłam dużo dobrej energii
Nie miałam takie sytuacji co Ty, ale patrząc na ilość rzeczy które zostały odkryte i już wyleczone myślę, że może warto spróbować i zaufać Doktorowi. Bo wydaję mi się, że właśnie te rzeczy mogły wpłynąć na to co Cię spotkało... A kto wie, kiedy one się pojawiły. Jak masz wątpliwości co do sposobu leczenia warto z Doktorem o tym porozmawiać. Bo jest otwarty na taką rozmowę i ma ogromną wiedzę, a co najważniejsze zna Twój przypadek. Nie warto (jeżeli chodzi o immunologie) porównywać sposoby leczenia. Bo jest ona bardzo zmienna i wydaję mi się bardzo skomplikowana, na którą wpływa dużo czynników i tylko Doktor widzi cały obraz Twoich wyników. Warto pytać u źródła. Bo tu nikt za Ciebie odpowiedzialności nie weźmie.
Ja wyjaśniałam wszelkie wątpliwości z Doktorem. I jak widzisz u mnie w stopce na Doktora zaleceniach, udało mi się zajść w ciążę i pierwszy raz w życiu zobaczyć 2 kreski, po długich staraniach. Także trzymam kciuki za Was. I myślę, że jak masz nadal wątpliwości, warto je z Doktorem omówić. -
Cześć.
Ja tak informacyjnie.
Przed chwilą dzwoniłam do Sport medicum w Krakowie żeby odwołać wizytę u dr.Sydora na 22.05 godz. 17:20.
Jesli ktos jest chętny to termin wolny o ile ktoś juz wczesniej nie zarezerwuje 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 11:53
Olska lubi tę wiadomość
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Łati90 wrote:Cześć.
Ja tak informacyjnie.
Przed chwilą dzwoniłam do Sport medicum w Krakowie żeby odwołać wizytę u dr.Sydora na 22.05 godz. 17:20.
Jesli ktos jest chętny to termin wolny o ile ktoś juz wczesniej nie zarezerwuje 😊
Jesteś przekochana, dzięki!! ❤️Łati90 lubi tę wiadomość
-
Frajda wrote:Łati, a co tam u Ciebie, jakie plany? Jak się czujesz po Accofilu? 😊
Hej.
W poprzednim cyklu nie robiłam zastrzyku ponieważ brałam jeszcze antybiotyki które doktor przepisał mi na zapalenie i bałam sie sie jak zrobię zastrzyk przy tych lekach to bede sie zle czuła.
Jutro wieczorem mam zamiar zrobic zastrzyk z accofilu bo dzisiaj robiłam test ovu ale jeszcze wyszedł negatywny. Od jutra może zacznę juz brać encorton a tak poza tym bez zmian.
Jeśli w tym cyklu nic nie wyjdzie to w lipcu będę chciała podejść do inseminacji z accofilem żeby zwiększyć szanse 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 12:00
Morfologia -3%.
ONA:
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏 Wszystko OK ❤️🙏 ❤️
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Łati90 wrote:Hej.
W poprzednim cyklu nie robiłam zastrzyku ponieważ brałam jeszcze antybiotyki które doktor przepisał mi na zapalenie i bałam sie sie jak zrobię zastrzyk przy tych lekach to bede sie zle czuła.
Jutro wieczorem mam zamiar zrobic zastrzyk z accofilu bo dzisiaj robiłam test ovu ale jeszcze wyszedł negatywny. Od jutra może zacznę juz brać encorton a tak poza tym bez zmian.
Jeśli w tym cyklu nic nie wyjdzie to w lipcu będę chciała podejść do inseminacji z accofilem żeby zwiększyć szanse 😊
Trzymam kciuki! 🍀
Ja teraz też jestem na antybiotykach i od lipca ruszam z Accofilem.
Łati90 lubi tę wiadomość
90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
Frajda wrote:Trzymam kciuki! 🍀
U Ciebie będzie in vitro, inseminacja czy starania naturalne?Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Frajda wrote:Trzymam kciuki! 🍀
Dzięki i ja będę trzymać kciuki za Ciebie 😊
Żeby tylko accofil pomógł i wszystko poszło po naszej myśli 👍Frajda lubi tę wiadomość
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞