X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr.Sydor immunolog aktualności
Odpowiedz

Dr.Sydor immunolog aktualności

Oceń ten wątek:
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melody_ wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Mam wynik KIR, czekam na resztę i będę próbowała dostać się do Doktora.
    Czy wiecie może jak interpretować wynik?

Wykryto haplotyp Bx.

Wykryto geny: 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4 deleted, 2DL5 all, 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS4 (dell-22bp), 2DS5, 3DL1, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1 norm.

Nie wykryto: 2DL2, 2DL5 (grupa 2), 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 3DP1 variant.

Masz 3/5 kirow implantacyjnych. Taki wynik jest ok.

melody_ lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w zaleceniach Acard 75, tylko nie pamiętam kiedy zaczynać go brać. Od pierwszego dnia cyklu w którym będzie transfer czy od dnia transferu? Podpowie ktoś?

• melody_ Znajoma

Wysłany: 29 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny,
    Właśnie otrzymałam wynik allo-MLR - 0% 🥺
    Najbliższa wizyta do dr S. w kwietniu, w lutym mam przyjść po miesiaczce do ginekologa i prawdopodobnie będziemy działać z 2 transferem. W styczniu poroniłam 6-tygodniowa ciążę.
    Nie wiem co robić, czy mój ginekolog weźmie pod uwagę ten wynik i coś zaleci, czy szukać na cito innego immunologa, czy może zrobić międzyczasie jakieś dodatkowe badania..

‹‹ 36 37 38 39 40
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ