Dr.Sydor immunolog aktualności
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpisalam Ci na wątku IVF po nieudanych IUI 😉AaylaSecura wrote:@krakowiankq @Mq1991 dziewczyny podacie mi dokładne namiary na to laboratorium na Prokocimiu (nie jestem z Krk niestety). Jutro będe w Krakowie a musze zrobić Allo i Cross + KIR. Skoro tam jest najtaniej to byśmy skorzystali z wizyty.👱♀️ 34l👦🏻36l
Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
AMH 7,34, Cross-match: 01.2025: 30,2% -> 03.2026: 22,3%, ANA2 ❌️, CD56❌️
2025 I IVF
-25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
-08.03/08.04 I i II FET ❌️
-08.05 III FET 21dpt 💔
-17.07 IV FET ❌️
-08-12.2025 leczenie immunologiczne
-20.12 V FET CB 💔
2026 II IVF
-10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
-22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
-12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf)- b-HCG 8dpt 95, 10dpt 195, 12dpt 394, 14dpt 938, 20dpt 💔
-04-06.2026 Ryeqo
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku -
Ja miałam na początek Encorton 7,5 mgCara wrote:Cześć Dziewczyny, możecie zdradzic, jak dr Sydor zaleca przyjmować Accofil? Ja jestem u dr J.
Też pierwsza dawkę macie 8 dni przed transferem, potem dzien orzed a potem co drugi dzień 1/3?
I czy doktor zaleca Encorton czy raczej bardziej Prograf?
Accofil 3 dni przed transferem 2/3 ampułki, następnie co 72 godziny 1/2 ampułki.
Cara lubi tę wiadomość
10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
Kiri86 wrote:Czy dr Sydor pomógł komuś w uzyskaniu blastocyst? Mam endometrioze i nie mogę ich uzyskać
Immunolog może pomóc, ale raczej nie jest to kluczowy specjalista w przypadku braku blastocyst. Zazwyczaj problemy z uzyskaniem blastocyst wynikają z jakości komórek jajowych (co często zdarza się przy endometriozie), jakości nasienia lub samego protokołu stymulacji i warunków w laboratorium. Immunolog ma większe znaczenie przy problemach z implantacją lub poronieniami, gdy zarodki już są. Warto najpierw dokładnie przeanalizować sytuację z lekarzem prowadzącym (reproduktologiem), a dopiero później ewentualnie rozważyć konsultację immunologiczną
Bunkierka lubi tę wiadomość
-
Qwerty1983 wrote:Immunolog może pomóc, ale raczej nie jest to kluczowy specjalista w przypadku braku blastocyst. Zazwyczaj problemy z uzyskaniem blastocyst wynikają z jakości komórek jajowych (co często zdarza się przy endometriozie), jakości nasienia lub samego protokołu stymulacji i warunków w laboratorium. Immunolog ma większe znaczenie przy problemach z implantacją lub poronieniami, gdy zarodki już są. Warto najpierw dokładnie przeanalizować sytuację z lekarzem prowadzącym (reproduktologiem), a dopiero później ewentualnie rozważyć konsultację immunologiczną
Dziękuję Ci bardzo za wiadomość. Masz może doświadczenia w tym temacie? Leczę się obecnie w Czechach, i oni nie biorą pod uwagę immunologii. Chcą robić po prostu kolejne stymulacje (a jestem już po 5 stymulacjach). Dlatego sama szukam. A wiadomo, że to wszystko bardzo dużo kosztuje, więc najpierw chce się rozeznać w temacie. Jeśli posiadasz jakieś informacje to byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie sięKiri -
Kiri86 wrote:Dziękuję Ci bardzo za wiadomość. Masz może doświadczenia w tym temacie? Leczę się obecnie w Czechach, i oni nie biorą pod uwagę immunologii. Chcą robić po prostu kolejne stymulacje (a jestem już po 5 stymulacjach). Dlatego sama szukam. A wiadomo, że to wszystko bardzo dużo kosztuje, więc najpierw chce się rozeznać w temacie. Jeśli posiadasz jakieś informacje to byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się
U mnie też było 5 stymulacji (2 w Polsce i 3 w Czechach, Reprofit Ostrava). Dopiero w Czechach udało się uzyskać blastocystę. Miałam problemy z implantacją, w czym pomógł dr Sydor – trzeci transfer był udany.
W jakiej klinice się leczysz? Bardzo polecają klinikę w Zlinie. -
A czy możemy na priv? Spróbuję dodać Cię do przyjaciółekQwerty1983 wrote:U mnie też było 5 stymulacji (2 w Polsce i 3 w Czechach, Reprofit Ostrava). Dopiero w Czechach udało się uzyskać blastocystę. Miałam problemy z implantacją, w czym pomógł dr Sydor – trzeci transfer był udany.
W jakiej klinice się leczysz? Bardzo polecają klinikę w Zlinie.
Kiri -
Hej Dziewczyny, przepraszam że tak wpadam i pewnie niektóre odpowiedzi są zakopane na tym i innych wątkach ale mam dość niewiele czasu.. a może któraś z Was jest na bieżąco i nie będzie to problem odpowiedzieć. Otrzymałam właśnie wyniki biopsji z histero i wyszło mi zapalenie endometrium. Na wyniki czekałam bardzo długo po wielu przygodach, ale na całe szczęście w styczniu na wszelki wypadek zapisałam się na wizytę u dr. Sydora która wypada właśnie na maj..
mam tylko wyniki biopsji CD56 ok 25% komórek dodatnich w podścielisku i CD138 ok 30 komórek plazmatycznych/10 HPF.
Będę jechać na wizytę z dolnego Śląska więc chciałabym mieć jak najwięcej badań już ze sobą.
Jakie badania i z jakich laboratoriów powinnam mieć jeszcze ze sobą? Bo z wcześniejszych miesięcy kojarzę że laboratorium też może być jako kryterium.
W maju mamy z mężem zacząć procedurę invitro, więc chciałabym już mieć jakieś odpowiedzi do tego czasu bo nie wiem co teraz 😔😔😔
Bardzo bardzo proszę o pomoc 🙏🏼⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* cykle i owulacje regularne ☑️
* drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI) -
Czy na pierwszą wizytę dobrze będzie mieć badania - kariotypy (to mam), kir, ana1 ana2 ana3, test CBA i imk? Czy mogę te wszystkie badania mieć z diagnostyki? Czy zalecane jest inne laboratorium?⏳01.2025 👩🏽💻32 👨🏽💻33
* cykle i owulacje regularne ☑️
* drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
* DFI 40% ✖️
* żylaki powrózka ✖️
🔜 inseminacja?
🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI) -
Kejjt wrote:Czy na pierwszą wizytę dobrze będzie mieć badania - kariotypy (to mam), kir, ana1 ana2 ana3, test CBA i imk? Czy mogę te wszystkie badania mieć z diagnostyki? Czy zalecane jest inne laboratorium?
Zrób ANA1 albo ANA2 i jeśli któreś będzie pozytywne to dopiero dalej. Nie ma sensu robienia wszystkich od razu. Jak masz zapalenie endometrium to cytokiny będą i tak zaburzone, więc teraz to wg mnie szkoda kasy. Lepiej zrobić np anty TPO, anty TG, ewentualnie ASA, ale nie szalej z badaniami, bo doktor Ci zleci co będzie potrzebował✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny
03.2023 HSG niedrożne jajowody
10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
12.2023 FET cb 💔
05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
09.2024 FET 8/9 tc 💔
01.2024 FET 9+0 💔
05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
07.2025 FET PGT-A 6+0 💔
2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st
02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
Zoladex x2