Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Dr.Sydor immunolog aktualności
Odpowiedz

Dr.Sydor immunolog aktualności

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AaylaSecura wrote:
    @krakowiankq @Mq1991 dziewczyny podacie mi dokładne namiary na to laboratorium na Prokocimiu (nie jestem z Krk niestety). Jutro będe w Krakowie a musze zrobić Allo i Cross + KIR. Skoro tam jest najtaniej to byśmy skorzystali z wizyty.
    Odpisalam Ci na wątku IVF po nieudanych IUI 😉

👱‍♀️ 34l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI, 2x histeroskopia (2023 i 2025)
    AMH 7,34, Cross-match: 01.2025: 30,2% -> 03.2026: 22,3%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 I IVF
    -25.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 I i II FET ❌️
    -08.05 III FET 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08-12.2025 leczenie immunologiczne
    -20.12 V FET CB 💔
    2026 II IVF
    -10.01 stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -22.01 punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    -12.02 VI FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin, Prograf)- b-HCG 8dpt 95, 10dpt 195, 12dpt 394, 14dpt 938, 20dpt 💔
    -04-06.2026 Ryeqo
    ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
  • Magda25 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem, czy fobrze zrozumjalam,.ale dr wczoraj analizowal moje wyniki biopsji endo i mam cd138 do 20/10dpw. Doktor stwierdzil, ze nir mam zapalenia, bo powyzej 2/1dpw by bylo, czyll powyzej 20/dpw.
    A co Wam dr S. o tym badaniu mowil?

• Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dr Sydor pomógł komuś w uzyskaniu blastocyst? Mam endometrioze i nie mogę ich uzyskać

Kiri
  • Cara Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, możecie zdradzic, jak dr Sydor zaleca przyjmować Accofil? Ja jestem u dr J.
    Też pierwsza dawkę macie 8 dni przed transferem, potem dzien orzed a potem co drugi dzień 1/3?
    I czy doktor zaleca Encorton czy raczej bardziej Prograf?

• Loraa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Cześć Dziewczyny, możecie zdradzic, jak dr Sydor zaleca przyjmować Accofil? Ja jestem u dr J.
    Też pierwsza dawkę macie 8 dni przed transferem, potem dzien orzed a potem co drugi dzień 1/3?
    I czy doktor zaleca Encorton czy raczej bardziej Prograf?
    Ja miałam na początek Encorton 7,5 mg
    Accofil 3 dni przed transferem 2/3 ampułki, następnie co 72 godziny 1/2 ampułki.

Cara lubi tę wiadomość

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Czy dr Sydor pomógł komuś w uzyskaniu blastocyst? Mam endometrioze i nie mogę ich uzyskać

Immunolog może pomóc, ale raczej nie jest to kluczowy specjalista w przypadku braku blastocyst. Zazwyczaj problemy z uzyskaniem blastocyst wynikają z jakości komórek jajowych (co często zdarza się przy endometriozie), jakości nasienia lub samego protokołu stymulacji i warunków w laboratorium. Immunolog ma większe znaczenie przy problemach z implantacją lub poronieniami, gdy zarodki już są. Warto najpierw dokładnie przeanalizować sytuację z lekarzem prowadzącym (reproduktologiem), a dopiero później ewentualnie rozważyć konsultację immunologiczną

Bunkierka lubi tę wiadomość

• Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    Immunolog może pomóc, ale raczej nie jest to kluczowy specjalista w przypadku braku blastocyst. Zazwyczaj problemy z uzyskaniem blastocyst wynikają z jakości komórek jajowych (co często zdarza się przy endometriozie), jakości nasienia lub samego protokołu stymulacji i warunków w laboratorium. Immunolog ma większe znaczenie przy problemach z implantacją lub poronieniami, gdy zarodki już są. Warto najpierw dokładnie przeanalizować sytuację z lekarzem prowadzącym (reproduktologiem), a dopiero później ewentualnie rozważyć konsultację immunologiczną

Dziękuję Ci bardzo za wiadomość. Masz może doświadczenia w tym temacie? Leczę się obecnie w Czechach, i oni nie biorą pod uwagę immunologii. Chcą robić po prostu kolejne stymulacje (a jestem już po 5 stymulacjach). Dlatego sama szukam. A wiadomo, że to wszystko bardzo dużo kosztuje, więc najpierw chce się rozeznać w temacie. Jeśli posiadasz jakieś informacje to byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się

Kiri
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo za wiadomość. Masz może doświadczenia w tym temacie? Leczę się obecnie w Czechach, i oni nie biorą pod uwagę immunologii. Chcą robić po prostu kolejne stymulacje (a jestem już po 5 stymulacjach). Dlatego sama szukam. A wiadomo, że to wszystko bardzo dużo kosztuje, więc najpierw chce się rozeznać w temacie. Jeśli posiadasz jakieś informacje to byłabym bardzo wdzięczna za podzielenie się

U mnie też było 5 stymulacji (2 w Polsce i 3 w Czechach, Reprofit Ostrava). Dopiero w Czechach udało się uzyskać blastocystę. Miałam problemy z implantacją, w czym pomógł dr Sydor – trzeci transfer był udany.
    W jakiej klinice się leczysz? Bardzo polecają klinikę w Zlinie.

• Kiri86 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qwerty1983 wrote:
    U mnie też było 5 stymulacji (2 w Polsce i 3 w Czechach, Reprofit Ostrava). Dopiero w Czechach udało się uzyskać blastocystę. Miałam problemy z implantacją, w czym pomógł dr Sydor – trzeci transfer był udany.
    W jakiej klinice się leczysz? Bardzo polecają klinikę w Zlinie.
    A czy możemy na priv? Spróbuję dodać Cię do przyjaciółek :)

Kiri
  • Qwerty1983 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiri86 wrote:
    A czy możemy na priv? Spróbuję dodać Cię do przyjaciółek :)
    Dodałam. Jeśli masz pytania, śmiało pisz — postaram się na nie odpowiedzieć

• Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, przepraszam że tak wpadam i pewnie niektóre odpowiedzi są zakopane na tym i innych wątkach ale mam dość niewiele czasu.. a może któraś z Was jest na bieżąco i nie będzie to problem odpowiedzieć. Otrzymałam właśnie wyniki biopsji z histero i wyszło mi zapalenie endometrium. Na wyniki czekałam bardzo długo po wielu przygodach, ale na całe szczęście w styczniu na wszelki wypadek zapisałam się na wizytę u dr. Sydora która wypada właśnie na maj..
    mam tylko wyniki biopsji CD56 ok 25% komórek dodatnich w podścielisku i CD138 ok 30 komórek plazmatycznych/10 HPF.
    Będę jechać na wizytę z dolnego Śląska więc chciałabym mieć jak najwięcej badań już ze sobą.
    Jakie badania i z jakich laboratoriów powinnam mieć jeszcze ze sobą? Bo z wcześniejszych miesięcy kojarzę że laboratorium też może być jako kryterium.
    W maju mamy z mężem zacząć procedurę invitro, więc chciałabym już mieć jakieś odpowiedzi do tego czasu bo nie wiem co teraz 😔😔😔
    Bardzo bardzo proszę o pomoc 🙏🏼

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
  • Kejjt Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na pierwszą wizytę dobrze będzie mieć badania - kariotypy (to mam), kir, ana1 ana2 ana3, test CBA i imk? Czy mogę te wszystkie badania mieć z diagnostyki? Czy zalecane jest inne laboratorium?

⏳01.2025 👩🏽‍💻32 👨🏽‍💻33
    * cykle i owulacje regularne ☑️
    * drożność jajowodów (lewy poskręcany) ☑️
    * DFI 40% ✖️
    * żylaki powrózka ✖️

🔜 inseminacja?
    🔜 wizyta u lek. niepłodności, androlog&ginekolog (ocena szans z obecnym DFI)
  • Rafiki Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejjt wrote:
    Czy na pierwszą wizytę dobrze będzie mieć badania - kariotypy (to mam), kir, ana1 ana2 ana3, test CBA i imk? Czy mogę te wszystkie badania mieć z diagnostyki? Czy zalecane jest inne laboratorium?

Zrób ANA1 albo ANA2 i jeśli któreś będzie pozytywne to dopiero dalej. Nie ma sensu robienia wszystkich od razu. Jak masz zapalenie endometrium to cytokiny będą i tak zaburzone, więc teraz to wg mnie szkoda kasy. Lepiej zrobić np anty TPO, anty TG, ewentualnie ASA, ale nie szalej z badaniami, bo doktor Ci zleci co będzie potrzebował

✅ cross match, IPLE, trombofilia, celiakia, IMK, KIR BX, ASA, ANA, pasożyty, candida, HP,
    ❌ adenomioza rozproszona, endometrioza 1st, allo MLR 16,5%, niedobory żelaza, cytokiny

03.2023 HSG niedrożne jajowody
    10.2023 I IVF 15 🫧 / 6 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET 8/9 tc 💔
    01.2024 FET 9+0 💔

05.2025 II IVF 8 🫧 / 2 ❄️ / PGT-A ❄️
    07.2025 FET PGT-A 6+0 💔

2024-2025 3x histeroskopia: polip, zrosty, endometritis
    12.2025 histerolaparoskopia: drożne jajowody 🤯, endometrioza 1st

02.2026 III IVF 8 🫧 / 6 ❄️
    Zoladex x2
    04.2026 FET 4AA+4BB cb
‹‹ 53 54 55 56 57
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ