endometrioza
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki wtrącę się odnośnie endomendy. Niestety Bea ale wynik cytologii nie zawsze musi być sygnałem że coś sie dzieje. Ja wczesniej miałam starą II grupę, ale nie wiedziałam że trzeba zachować odstęp od współżycia... od kiedy mi lekarz o tym powiedział wychodzi mi piękna stara I, a po jakimś czasie przyszła i torbiel.
Usunęli mi torbiel, ale nie przez laparoskopie tylko laparotomię i powiedzieli że mam 6 miesięcy się intensywnie starać, udało się w 4 miesiącu ale niestety nie było serduszka, następnym razem udało się po roku od pierwszej ciąży, naturalnie jak już traciłam nadzieję i lekarze straszyli że są nowe torbiele (dziwnym trafem wchłaniały się po miesiączce). Tylko u nas w międzyczasie wyszedł problem z nasieniem, niby wszystko było w granicach normy ale aglutynacja kulała, zapodałam małżowi ACC, umówiłam do androloga i na wizytę już nie dotarliśmy.
Oboje zażywaliśmy resveratrol, ja w obawie przed endomendriozą a mój mąż na żylaki. My braliśmy te w kroplach, 2 razy dziennie po 8 kropli pod język, bez rozwadniania i popijania czymś, nie wiem co nam pomogło ale się udało zaglądam do Was czasem i gorąco kibicuję aby wszystkim się udało -
Adele27 wrote:Dziewczyny sorki,ze sie wtrącę ale wy tu jesteście doświadczone w jakim dniu cyklu robi sie ca125 ??
-
Adele27 wrote:Dziewczyny sorki,ze sie wtrącę ale wy tu jesteście doświadczone w jakim dniu cyklu robi sie ca125 ??
obojętnie którym.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2017 operacja pochwowo-laparoskopowa
2018 laparoskopia
2021 start Angelius Provita
2021 histerolaparoskopia - odcięcie jajowodów
26.07.21 IVF/8komórek/5dojrzałych/3zaplodnione-> 5A z 2doby, 4BB z 6 doby
Transfer 15.10.21 dwudniowiec 5A
Transfer 23.02.22 4BB
03.,07.,10.2023 histeroskopia -
Bea_ wrote:Czyli coś jest na rzeczy i wynik cytologii może być jakimś wskazaniem. Ale Ty przecież diagnozujesz się dalej w kierunku endomendy?
Tak, jestem już po rezonansie... Endometrioza jajnikowa, głęboko-naciekająca i mam też naciek i guza na jelicie.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
szatynkowato wrote:Tak, jestem już po rezonansie... Endometrioza jajnikowa, głęboko-naciekająca i mam też naciek i guza na jelicie.
-
Ja od czerwca staram się uważać co jem. Chociaz mi jelita dobrze pracują i już sie dobrze czuje.
Tak, teraz laparo. 2 wrzesnia mam lekarza, zapytam co po laparo proponuje, ale pewnie jakąś menopauze chwilową na wyciszenie.Starania od 2016. Endometrioza IVst., niedoczynność tarczycy, IO, APS.
2018 laparoskopia
Transfer 23.02.22 4BB
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Dziewczyny tak jak mowil mój dr endomenda niszczy komórki jajowe, jestem dwa dni po pick upie i na 15 pobranych komórek tylko 6 sie nadawali, reszta paskudnie zdegenerowana albo niedojrzala...
Kurde zeby nawet z ivf byl problem...migotka_83, lipa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie, jestem tu nowa i pewne tematy są dla mnie zupełnie świeże, w związku z tym chciałam się was poradzić czy w przypadku endometriozy w trzecim stadium jest sens robić badania FSH, LH, PRL, TSH, testosteron? Jestem po drugim nie udanym transferze ale wychodzi z tego że ogólnie przed miałam bardzo mało badań.
-
Dootka_86 wrote:Dziewczyny tak jak mowil mój dr endomenda niszczy komórki jajowe, jestem dwa dni po pick upie i na 15 pobranych komórek tylko 6 sie nadawali, reszta paskudnie zdegenerowana albo niedojrzala...
Kurde zeby nawet z ivf byl problem... -
Dootka_86 wrote:Tylko Bella ja mam endo od jakiś 8 lat
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dootka_86 wrote:Nie mam pojęcia ja sie cale życie zdrowo odżywiam, ćwiczę i co z tego? Endomenda sie uczepiła...ale jak widzisz jeden w brzuchu a 4 na zimowisku
-
Bea_ wrote:Ja obecnie jestem po operacji, więc powinny moje komórki mieć szansę lepszego rozwoju, ale trzy cykle minęły i nic... Można jakoś wspomóc te komórki?
Bea_ lubi tę wiadomość
2 IUI
Niskie AMH, MTHFR, Hiperprolaktynemia
IVF - czerwiec
23.05.2017 moje szczęście przyszło na świat :*
-
nick nieaktualnyBea_ wrote:Zdrowe odżywianie w kontekście endomendy to przede wszystkim żywność ekologiczna, niezmodyfikowana, bez chemii, bez antybiotyków. W zasadzie bez mięsa, a jeśli już to jako dodatek, a mięso musi być z ekologicznych hodowli. Niewiele osób odżywia się tak przez całe życie.
lipa lubi tę wiadomość