X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Fertimedica Warszawa
Odpowiedz

Fertimedica Warszawa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:38

• xyz Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę kwalifikującą miałam tak właściwie tuż przed samym badaniem (dzwoniłam zapisać się właściwie od razu na hsg bo lekarz mojego męża stwierdził że możemy przygotowywać się do iui i najpierw przed hsg).
    Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz :)

powodzenia 😊

Nuch lubi tę wiadomość

Starania do 10.2015 r.
    IO, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    Mąż morfologia 1%, ruch postępowy 24%
    Scd 15% Hba 76%
    HSG- 03.2019 - drożne
    1 IUI 08.04.2019 :(
    2 IUI 02.05.2019 :(
    3 IUI 27.05.2019
  • GochaG Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz odrazu zapisał . Nie pamietam czy robiłam jakieś badania bo to ponad rok temu było . Ja tam zawsze jestem zaopiekowana
    xyz wrote:
    ja robiłam w marcu tego roku

Czynnik niepłodności męski
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Zakochałam się! W sumie, to razem z Mężem zakochaliśmy się w dr Annie Jabłonce - Cieślik :) cuuuudooownyyy człowiek!
    Wiecej napiszę, jak będę mieć normalny internet, bo w chwili obecnej jestem gdzieś w Polsce w pociagu i czekam (awaria sieci trakcyjnej).
    Absolutnie genialny lekarz!

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • GochaG Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jestem ciekawa byłam u tej Pani jest bardzo miła , niestety przekazywała nam złe wiadomości i chyba już będzie mi się źle kojarzyć :(
    Krąsi wrote:
    Dziewczyny!
    Zakochałam się! W sumie, to razem z Mężem zakochaliśmy się w dr Annie Jabłonce - Cieślik :) cuuuudooownyyy człowiek!
    Wiecej napiszę, jak będę mieć normalny internet, bo w chwili obecnej jestem gdzieś w Polsce w pociagu i czekam (awaria sieci trakcyjnej).
    Absolutnie genialny lekarz!

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę lekarz z powołania.

Cierpliwie wszystkie badania oglądała, czytała, dopytywała, wpisywała w system (a mamy tego nie mało), zrobiła mega szczegółowy wywiad (to nasza trzecia klinika, więc mamy porównanie), mieliśmy w trakcie milion pytań - odpowiedziała. Podała swój prywatny numer telefonu, powiedziała, żeby na niego nie dzwonić, ale można pisać smsy, wtedy odpisuje jak ma czas. Jak w ciągu dwóch godzin nie odpisze, to trzeba przysłać smsa przypominającego, jak jest dużo pytań, to oddzwania w wolnej chwili. Powiedziała nam jak zdobyć refundację na leki do mojej mutacji i ile możemy na tym zaoszczędzić (około połowę wartości dobrego samochodu!).

Jako pierwszy lekarz dała mi odpowiedź na pytanie, dlaczego mam owulacje tylko z prawego jajnika - większość kobiet tak ma, bo z lewej strony znajduje się jelito grube i bliskość flory bakteryjnej jelita nie wpływa korzystnie na lewy jajnik. Gdy to usłyszałam, to gdyby nie aparat do usg w środku, to skakałabym z radości i wyprzytulałabym kobietę.

Zadała nam piękne pytanie: "Jak długo starają się Państwo o małego człowieka?", a nie jak do tej pory - "Co tam? Po co Państwo przychodzą?" - mój Mąż zawsze miał ochotę odpowiedzieć "Po mięso".

Generalnie: super ciepły człowiek, żartowała sobie z nami, uśmiechnięta, tłumaczy prosto, nie czułam się jak ostatnia wywłoka jak w pierwszej klinice, Męża nie wpędziła mi w głębszą depresję. Wiadomo, nie obiecywała gruszek na wierzbie, ale dostaliśmy od niej no gdzieś z tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyleeeeeeeeeeeeeeee dobrej energii :)

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;

1. ICSI - nieudane;
  • aprill Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi, a generalnie na jakim etapie jesteście? Przygotowujecie się do in vitro?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Ange Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę do tej Pani dr. Mam takie samo zdanie co Krąsi. A co do opinii GochaG też się poniekąd zgadzam, ale to raczej wynika z tego ze lekarz jest tylko człowiekiem i może się zakręcić. Ja zawsze na własną rękę jeszcze szukam informacji, próbuję się czegoś dowiedzieć, że zadać ewentualne pytania lub coś skorygować.

Ja 28 lat, mąż 32.
    Nasienie - lekko obniżone parametry.
    X.2013 - cc synek :)
    2014 - torbiel jajnika prawego (usunięcie całego) laparotomia
    2015 torbiel jajnika lewego, laparotomia, usuniecie samej torbieli
    2016 torbiel jajnika lewego, laparoskopia
    Niedrożny jajowód, niskie AMH, insulinooprność
    14.05 transfer ✊, 21.05 beta 22.25mlU/ml, 23.05 beta 59.8mlU/ml, 27.05 beta 348.30 mlU/ml 😍😍😍
    05.06 USG-mamy zarodek! 😍
    14.06 USG- jest piękne ♥️
    1❄️ w zapasie
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak.
    Wczoraj Mąż był umówiony na badanie nasienia i niestety badanie z przyczyn od nas niezależnych nie doszło do skutku (nie było to w Fertimedice). Ostatnie miał 17 kwietnia, i wtedy było niecałe 5 milionów w całości, ruch 10% (postępowy wolny), żywe 50%, koncentracja 1,58 miliona ma 1 mililitr. Jakby okazało się, że te wyniki jeszcze pójdą w górę, to chyba i tak w stronę in vitro - p/ciała przeciwplemnikowe, brak zgodności tkankowej między nami (nie jest tragicznie, ale mogło być lepiej - tego in vitro nie przeskoczy) i delikatne problemy immunologiczne u mnie (też nie jest tragicznie, ale mogłoby być lepiej).

1. ICSI - nieudane;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:39

• Ange Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, telefonicznie. Przyjmuje chyba poniedziałki, czwartki, piątki.

Nuch lubi tę wiadomość

Ja 28 lat, mąż 32.
    Nasienie - lekko obniżone parametry.
    X.2013 - cc synek :)
    2014 - torbiel jajnika prawego (usunięcie całego) laparotomia
    2015 torbiel jajnika lewego, laparotomia, usuniecie samej torbieli
    2016 torbiel jajnika lewego, laparoskopia
    Niedrożny jajowód, niskie AMH, insulinooprność
    14.05 transfer ✊, 21.05 beta 22.25mlU/ml, 23.05 beta 59.8mlU/ml, 27.05 beta 348.30 mlU/ml 😍😍😍
    05.06 USG-mamy zarodek! 😍
    14.06 USG- jest piękne ♥️
    1❄️ w zapasie
  • GochaG Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dzwonić , zawsze Cię gdzieś wcisną
    Nuch wrote:
    A czy do tej Pani doktor umawiacie sie telefonicznie? Na stronie internetowej kliniki widze ze nie ma zadnych wolnych terminow i sie zastanawiam czy faktycznie tak jest czy moze nie zaktualizowali grafikow

Nuch lubi tę wiadomość

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Jeśli można do dołącze :) stanęliśmy z mężem przed wyborem kliniki i tak się zastanawiam, którą wybrać.
    Staramy się już 1,5 roku bez efektu, gin do którego obecnie chodzę nie wspomina nic ze pora do kliniki, ale tez dodatkowych badań nie zleca, wiec sama nie wiem co robić.

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • aprill Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra, witaj :) między którymi klinikami wybieracie? Ja nie mam porównania bo Fertimedica to nasza pierwsza i jedyna klinika

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprill zastanawiamy się jeszcze między Bocianem, Novum i Invimedem (chociaż ten ostatni najmniej mnie przekonuje). Sama nie wiem jak się zabrać za to wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:14

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie, u mnie pierwsza była Invicta - porażka na całej linii. Potem wybraliśmy Gametę, było w porządku, po prostu nie poczuliśmy więzi z lekarzem, no chemii nie było. Natomiast Ferti jest trzecia i mam nadzieję, że po pierwsze szczęśliwa, po drugie ostatnia, bo nie będzie konieczności zmiany. Jedyne, co mi przeszkadza, to brak możliwości podglądu wyników badań (np. cytologii, nasienia) przez internet lub przesyłania skanem na maila. W XXI wieku!

1. ICSI - nieudane;
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez czytałam pozytywne opinie i zachęca mnie :) a powiedzcie jak to u Was było - zapisalyscie się do kliniki ze swojej inicjatywy czy gin Was skierował ?
    Mam jeszcze pytanko - czy w fertimedice długo czeka się na wizytę ? :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    zapisalyscie się do kliniki ze swojej inicjatywy czy gin Was skierował ?
    Mam jeszcze pytanko - czy w fertimedice długo czeka się na wizytę ? :)

Z naszej inicjatywy. A na termin czekasz w zależności od lekarza. Nam proponowali 2 dni od mojego telefonu, ale pierwsza data nam nie pasowała i przesunęliśmy o kilka dni do przodu.

1. ICSI - nieudane;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ