Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja jak zaczynałam starania to myślałam ze zajdę od razu. Potem wiedziałam ze stymulacja mi pomoże, miałam nadzieje na inseminacje bo dlaczego miałoby sie nie udać. W in vitro juz nie wierzyłam za bardzo ze sie szybko uda. A udało sie za pierwszym razem. Trzeba przejść swoja drogę ale warto. I co dziwne ta ciąża cieszy ale sie nie głupieje przy niej. To jest fajne
blumchen30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlenka mam tak samo . Z tym że jestem na etapie, że już nie wierze w powodzenie czegokolwiek, a invitro robię z nastawieniem, że musze zrobić bo inaczej bym sobie nigdy nie wybaczyła, że nie zrobiłam wszystkiego co było możliwe, ale totalnie nie wierze w powodzenie
-
madlenka wrote:Ja jak zaczynałam starania to myślałam ze zajdę od razu. Potem wiedziałam ze stymulacja mi pomoże, miałam nadzieje na inseminacje bo dlaczego miałoby sie nie udać. W in vitro juz nie wierzyłam za bardzo ze sie szybko uda. A udało sie za pierwszym razem. Trzeba przejść swoja drogę ale warto. I co dziwne ta ciąża cieszy ale sie nie głupieje przy niej. To jest fajne
Bardzo sie ciesze ze cuda sie zdarzaja;) gratuluje Wam. Myślę ze wiele osob nie jest na tyle silna psychicznie aby to przejsc. Ja narazie umowilam sie na maj do pani doktor. Zobaczymy co powie, jesten teraz stymulowana clo ostatni cykl. Byc moze sa inne jeszcze metody niz od razu inseminacja. Szczerze to narazie sie nie znam ale wiem ze trafie w dobre rece wiec jestem spokojna.
O siebie sie nie martwię bardziej o meza czy udzwignie to wszystko bo on niestety ma charakter z tych mega przejmujacych sie .. -
Ufff.. już jestem w domu i funkcjonuję normalnie:)
Rano przeżywałam apogeum stresu. Myślałam że stracę przytomność zanim mi podali narkozę
Na szczęście wszystko jak na razie dobrze się układa. Dostałam już telefon, że z 6 pobranych komórek 4 były dojrzałe i zdolne do zapłodnienia. Teraz czekam na jutro.. Cała ta procedura to zdobywanie kolejnego i kolejnego szczytu. na Każdym etapie "wycieczki" nastawiam się, że to może być koniec, że dalej nie przejdziemy..
I naprawdę potwierdzam, że opieka lekarzy i położnych jest tu świetna:DGrosiaa, 83xxx lubią tę wiadomość
26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3
Cud... Naturals!
II-ICSI [*] 10 tc + 2 mrozaki
I-ICSI
AMH 0,24 -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny! Niestety tylko 2 zapłodniły sie prawidlowo. Tylko dwie i aż dwie. Oby dotrwały do środy..26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3
Cud... Naturals!
I-ICSI
AMH 0,24 -
Jak się czujesz dzisiaj Leelou? Ja dzisiaj cały dzień przeleżę. Co wstanę to coś mnie kłuje w dole brzucha, ciągnie. Nie czuję się komfortowo. Po incydencie po punkcji przepisała mi Dr dostinex profilaktycznie żeby ustrzec się hiperstymulacji. Kupiłam sobie też białko. Piję jednego shake dziennie.
Jak Wy czułyście się po OPU? -
Ja dzis super. Nic mnie nie boli. Wczoraj wieczorem lekko bolało. Spałam tylko dziś do pózna i w południe tez.26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3
Cud... Naturals!
I-ICSI
AMH 0,24 -
Cześć Dziewczyny,
chciałabym do Was dołączyć. Leczę się w Fertimedica od ponad roku, najpierw prowadziła mnie dr.Szymusik, ale od stycznia już tam nie pracuje i przepisałam się do dr. Goncikowskiej. Straciłam już nadzieję, że się uda, prawie 5 lat trwa moja walka.
Doktor proponuje in vitro, a ja mam tyle obaw, że nie wiem, czy je udźwignę.
Choć patrząc na moje 35 lat to już nie ma co się zastanawiać.
Chciałabym podpytać, czy robiłyście jakieś dodatkowe badania przed in vitro, mi Pani doktor nie zleciła nic dodatkowego, a ja mam wątpliwości, że może jest jeszcze coś czego żadem z lekarzy nie znalazł.
Czy któraś z Was miała histeroskopię i może się podzielić doświadczeniami?
Trzymam kciuki, aby Wszystkie obecne na tym forum spełniły już nie długo swoje marzenie.
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
Madlenka, dziękuję za odpowiedź. Kojarzę Cię z wątku o laparoskopii, jak rok temu szukałam przed operacją informacji, to widziałam Twoje posty. Dajesz nadzieję, że może się udać.
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
Ja równyez nie robilam niczego oprócz standardowych wirusów itp. Kariotyp tylko oboje robilismy. Pytalam Panią doktor o histeroskopię to powiedziala, że nie jest konieczna. Pewnie trzeba by bylo zrobic gdyby byly wskazania albo juz po pierwszym ivf jak nie dojdzie do implantacji.
Tez ciagle mysle czy zrobilam wszystko co trzeba, czy nie powinnam zrobić kolejnych badań ale zwariować mozna od takiego podejscia. Staram sie ufać lekarzowi i nie przesadzać juz z niczym.26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3
Cud... Naturals!
I-ICSI
AMH 0,24