X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Fertimedica Warszawa
Odpowiedz

Fertimedica Warszawa

Oceń ten wątek:
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam tel., że 10 komórek było dojrzałych. Jutro będą dzwonić ile się zapłodniło.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx rewelacja!!! Ależ bym chciała mieć taki wynik! Teraz już z górki, musi się udać:)

Grosiaa, to dziwne bo mnie zawsze prowadziła jedna Pani Doktor. Bo ją sobie wybrałam. Podczas Ivf mam z nią stały kontakt.

26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3

Cud... Naturals!<3
    II-ICSI :) [*] 10 tc :( <3 + 2 mrozaki
    I-ICSI :(
    AMH 0,24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam się umówić, termin wizyty kwalifikacyjne do dr Gondzikowskiej ( robiła mi dwie IUI) dopiero na maj :(

• Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Właśnie chciałam się umówić, termin wizyty kwalifikacyjne do dr Gondzikowskiej ( robiła mi dwie IUI) dopiero na maj :(

To akurat fakt. Ja chodziłam na konsultacje i wstępne monitoringi ale jak uzgodniłyśmy, że już ruszamy z ivf to na wizytę kwalifikacyjną czekałam 1,5 miesiąca. Myślę jednak że warto poczekać, Pani Doktor wie co robi.

26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym czasie skompletuj wszystkie potrzebne badania, żeby już potem nie wydłużać tego w czasie. Mogę ci powiedzieć czego oczekiwali od nas, żeby szybko rozpocząć ivf.

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam Panią na recepcji żeby obgadała sprawę z Panią dr bo kończy mi się ważność badań i zależy mi na czasie, a za tydzień mam konsultacje w invicie. Chce zobaczyć jak tam jest. Choć mam już ogromny mętlik w głowie, każdy mówi co innego i ma inne opinie na temat danej kliniki....można zwariować :-)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Goncikowska ma dużo pacjentek i pewnie dlatego tak. Ja do niej chodzę od początku i nie zapisywałam sie potem na wizyty w recepcji tylko ona sama mnie umawiała w swoim komputerze. Teraz jak prowadzę ciaze to w recepcji ale to wiadomo bo wizyta raz w miesiącu. Zawsze odpisuje tez na maile czy smsy.

Co do stymulacji to ja byłam na bemfoli i tym leku na o. Miałam ok 14 pęcherzyków, w tym 10 komórek. Wszystkie dojrzałe ale z 6 powstał jeden zarodek. To juz genetyka tak powiedziała dr. Amh miałam przed zabiegiem 2,4.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, Pani dr jest bardzo fajna i straszne ją polubiłam :-). Mówiła mi miesiąc temu , że teraz będzie mniej dostępna ze względu na to że robi staż.
    Madlenka, a powiedz mi proszę czemu nie polecasz INVICta?

• madlenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa byłam w invicta ponad pół roku. Zrezygnowałam. Pielęgniarz jak zobaczył listę badań z krwi które dostałam na wizycie powiedział: wiecej sie nie dało? A lekarz któremu powiedziałam ze mam zaplanowana laparo życzył mi powodzenia w państwowym szpitalu i proponował ze sam moze zrobic zabieg w klinice. Trzy, cztery monitoringi w cyklu i każdy u innego lekarza. Koszt monitoringu taki sam jak za wizytę, wiec byłam zdziwiona ze w Ferti płaciłam tylko 80zl a nie 150.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze maila do Pani Doktor :-)

Leelou, madlenka lubią tę wiadomość

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. byłam w klinice dzisiaj drugi raz ponieważ źle się czułam kilka godzin (4-5h) po zabiegu a mianowicie.. miałam mdłości, byłam blada jak ściana, nie miałam apetytu, lekkie zawroty głowy i doszły wymioty. Niestety źle mój organizm zareagował na znieczulenie. Przy okazji miałam usg i ginekologicznie wszystko w najlepszym porządku. Dostałam dostinex. Proponowano mi też L4 ale nie skorzystałam :) Za wizytę nic nie płaciłam. Także każda reaguje inaczej. W tej chwili czuję się bardzo dobrze. I apetyt wrócił :D

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Dziewczyny.. byłam w klinice dzisiaj drugi raz ponieważ źle się czułam kilka godzin (4-5h) po zabiegu a mianowicie.. miałam mdłości, byłam blada jak ściana, nie miałam apetytu, lekkie zawroty głowy i doszły wymioty. Niestety źle mój organizm zareagował na znieczulenie. Przy okazji miałam usg i ginekologicznie wszystko w najlepszym porządku. Dostałam dostinex. Proponowano mi też L4 ale nie skorzystałam :) Za wizytę nic nie płaciłam. Także każda reaguje inaczej. W tej chwili czuję się bardzo dobrze. I apetyt wrócił :D

Nastraszyłaś mnie.. Już zaczynam się spinać przed jutrzejszym dniem. Ja do tej pory nigdy nie byłam w narkozie i nie wiem w ogóle czego się spodziewać..

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Leelou ja też nigdy nie byłam w narkozie. Teraz już wiem jak reaguję... Poza tym coś długo spałam po zabiegu. Budziły mnie, wołały po imieniu :) Dzuewczyna, która miała po mnie punkcję...już nie spała! Siedziała na łóżku rozm. z lekarzem. Podobno szybko się wybudziła. Wyszła z sali wcześniej niż ja. Pielęgniarka mówiła, że każda reaguje inaczej.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta narkozę swietnie przeszłam, tak jak wam pisałam. Także, każdy inaczej reaguje a nie ma co sie bać na zapas. Sama jutro zobaczysz :)
    Dobrze, ze od razu pojechałaś do kliniki i sprawdzili co i jak.
    A mówiłam wam, ze ja na zwolnieniu to jestem od początku stymulacji? I tak juz zostało. A to dlatego, ze jak dostałam okresu to od razu dzwoniłam do gin i byłam wtedy przeziębiona. Oby sie nie rozchorować poszłam na zwolnienie i dobrze, bo byłam na granicy przeziębienia :) a tak poza tym uważam, ze po tych wszystkich przejściach to należy nam sie odpoczynek na te dni. Chociaż niektóre właśnie wola chodzic do pracy, zeby za dużo nie myslec :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :) Madlenka nie mówiłaś, że od stymulacji byłaś na zwolnieniu :)

No nie ma co się bać Leelou :) Trzeba wypróbować na sobie :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam juz kryzys w pracy, nic mi sie nie chciało wiec to była dobra decyzja :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też mam kryzys w pracy... Roboty po kokardki, nie ma kto mnie zastąpić itd... jak tylko poszczęści mi się przy ivf to spadam na L4 :)

madlenka, Grosiaa, Leelou lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymajcie kciuki żebym jutro szybko stanęła na nogi;) Jak się poszczęści to transfer w środę.

Grosiaa lubi tę wiadomość

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj koniecznie znac jak poszło.

A ty 83xxx napisz ile sie zapłodnilo.

Ja pamietam jak do mnie zadzwonili ze sie zapłodnilo 5 na 6 to płakałam jak głupia. Ale to z emocji. Dopiero wszystko zaczelo ze mnie schodzić. A jak zapytałam dzien przed transferem ile jest zarodków, i był tylko jeden a reszta do obserwacji to trochę sie załamałam. Podchodziłam z takim nastawieniem aby było ich jak najwiecej zeby sobie podchodzić i podchodzić. Ale dobrze ze dopytalam wczesniej bo jakbym sie tego przed samym transferem dowiedziała to mogłoby byc słabo :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • blumchen30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    szykuje sie na pierwsza wizyte w Ferti. Moja obecna pani Doktor poleca mi wlasnie Dr. Goncikowska. Z tego co czytam tutaj terminy sa dopiero na maj?
    jak to wyglada gdy juz bede miec pierwsza wizyte za soba, na kazdą bede musiala tak dlugo czekac?

82dox1hpk6gsfajc.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ