X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Fertimedica Warszawa
Odpowiedz

Fertimedica Warszawa

Oceń ten wątek:
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka kiedy miałaś przeprowadzany transfer? Ile dni po pobraniu komórek jajowych?

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 5 dobie transfer. W Ferti chyba tak robią w większości przypadków.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie trochę bałam punkcji. Bo dwa lata temu miałam w invicta udrażnianie jajowodów i zle sie czułam bardzo po znieczuleniu ogolnym. Byłam bardzo słaba i jak kazali mi wstać to jeszcze gorzej mi było, musiałam dostac kroplówkę a pani pielęgniarka tylko nogami przebierała zeby zmienić moja pościel i iść do domu bo ja byłam ostatnia. A tutaj w Ferti maja chyba inne znieczulenie, cos o tym mi mówili, obudziłam sie po chyba 15 min, byłam sama w tym pokoju pooperacyjnym, zaprosili mojego męża, zaproponowali nam kawe/herbatę. Wypiliśmy sobie na spokojnie, pół godz chyba tam polezalam i normalnie wstałam. Poczekałam na wizytę a potem poszliśmy do apteki wiec naprawdę czułam sie super. Trochę wieczorem brzuch bolał ale lekko. A transfer chwilka, jak chcecie to maz moze z wami byc cały czas. Moj średnio chętny był, widziałam to w jego oczach wiec po transferze jak lezalam jeszcze tam 10min to tam go przyprowadzili a potem na sale pooperacyjna na pół godzinki jeszcze. Opieka dla mnie jest super, położne przekochane. Naprawdę.

Motyl1990, 83xxx lubią tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madlenka za te wszystkie informacje :) są bardzo przydatne :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy. Bede tu zaglądać.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka zgadzam się z tobą w powyższych kwestiach. Opieka bardzo dobra, położne bardzo pomocne. Leczę się u tej samej Pani doktor i naprawdę mam do niej zaufanie. Gratuluję! mam nadzieję, że i do mnie się zacznie szczęście uśmiechać już za kilka dni:)

26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3

Cud... Naturals!<3
    II-ICSI :) [*] 10 tc :( <3 + 2 mrozaki
    I-ICSI :(
    AMH 0,24
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :) a jestem przed punkcja, transferem czy po?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na punkcję☺

26 maja dokładnie w terminie przyszedł na świat nasz synek<3 Najpiękniejszy Dzień Matki<3

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też za dwa dni mam punkcję :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Motyl1990 Znajoma

Wysłany: 6 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx trzymam kciuki, daj znac po:)

• Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx to może miniemy się gdzieś w korytarzu;)

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelou też masz punkcję tego dnia czy wizytę? :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Leelou też masz punkcję tego dnia czy wizytę? :)
    Mam punkcję w piątek:)

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wieści jak tam dzisiejsze i jutrzejsze punkcję. Powodzenia

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny ja robiłam 4 IUI w Ferti. Teraz szykuje się do invitro i ciągle zastanawiam się czy nie zmienić kliniki. Wasze posty trochę mnie przekonują żeby zostać. Czy możecie mi napisać jak byłyście stymulowane jakie macie AMH i ile kom udało się wyhodować?

Mocno trzymam kciuki za punkcje <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 12:23

• Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dni stymulacji w trakcie której przyjmowałam Lamettę, Ovaleap, Menopur, Orgalutran i na koniec Ovitrelle. Mam pięć pęcherzyków. Jutro okaże się co z nich uda się uzyskać. Nie umiem wytłumaczyć dlaczego ale czuję, że to jest dobre miejsce dla mnie. Dotychczas miałam doświadczenie jeszcze z Novum ale tam straciłam rok na mało konkretnym działaniu, w międzyczasie okazało się, że dokładnie po tym roku moje AMH z 0,91 spadło do 0,24 i nie ma już na co czekać. Przez to straciłam też szansę na refundację. Cieszę się jednak, że jest odpowiedź na stymulację, to mi daje nadzieję pomimo niskiego AMH.

Grosiaa i madlenka dziękuję za kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 12:56

Grosiaa lubi tę wiadomość

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelou ja mam ten sam problem, niskie AMH :(. Szukam kliniki , która weźmie to pod uwagę przy stymulacji itd...

Jutro od rana będę śledzić i trzymać kciuki za najlepszą możliwą jakość komórek:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 13:00

• Leelou Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosiaa wrote:
    Leelou ja mam ten sam problem, niskie AMH :(. Szukam kliniki , która weźmie to pod uwagę przy stymulacji itd...

Jutro od rana będę śledzić i trzymać kciuki za najlepszą możliwą jakość komórek:-)

Dziękuję!

Nie wiem co Ci podpowiedzieć. Nie wiem jaki lekarz Cię tu prowadzi ja jestem zadowolona. Czytałam historie kobiet które przy takim AMH usłyszały w innych klinikach, że szans praktycznie nie ma. Ja nie miałam "gdybań" o szansach itp. Po prostu od razu przeszliśmy do działania. Z resztą i tak, co bym nie usłyszała to i tak bym się nie poddała. Dopóki jajniki będą odpowiadać to będziemy z mężem działać. A potem zobaczymy.

Cud... Naturals!<3
    AMH 0,24
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :) Jestem po punkcji :) Wszystko jest ok. Opieka super :) Trochę się stresowałam przed ale nie było powodu. Pobrali mi 16 komórek. Stymulowana byłam bemfolą i orgalutranem. Ostatniego dnia dostałam zastrzyk z gonapeptylu i ovitrelle. Transfer mam mieć we wtorek :)

Grosiaa lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leelou mnie nikt nie prowadził, za każdym razem zapisywano mnie do kogoś innego kto akurat był i szczerze to mocno mi się to nie podobało :(

83xxx wielkie gratulacje :-)16 komórek to rewelacyjny wynik <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 13:30

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ