X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Fertimedica Warszawa
Odpowiedz

Fertimedica Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Malica Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie dr Dziadecki , co do leku nie słyszałam, póki co bite magnez :) czy któraś z Was kontrolowała na własna rękę progesteron ? Chce to zaproponować dr żeby był kontrolowany, jak to u Was było i ile przyjmowalaluscie ? Ja mam 3x1 Luteina dowcipnie i 2x1 duphaston...
    @Mnsk jak u Ciebie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 16:50

• JoAsia Koleżanka

Wysłany: 20 października 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malica wrote:
    Evie dr Dziadecki , co do leku nie słyszałam, póki co bite magnez :) czy któraś z Was kontrolowała na własna rękę progesteron ? Chce to zaproponować dr żeby był kontrolowany, jak to u Was było i ile przyjmowalaluscie ? Ja mam 3x1 Luteina dowcipnie i 2x1 duphaston...
    @Mnsk jak u Ciebie ?

Ja bym na Twoim miejscu skontrolowała na własną rękę. Miałam brać duphaston 2x1 i żel Crione. Dobrze, że wybrałam się do mojej pani ginekolog-endokrynolog i zrobiłam progesteron na własną rękę, bo do tego co brałam trzeba było dołożyć jeszcze jeden duphaston i zastrzyki z progesteronu.

Malica lubi tę wiadomość

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston jest syntetykiem. Nie wychodzi we krwi. Nie ma takiej opcji, żeby wyszedł. Samodzielnie kontrolowałam jego poziom, ale był w kosmos wysoki.

Lek przeciwskurczowy to atosiban. Gdy rozmawiałam wcześniej (moja procedura to styczeń 2020) z dr Jabłonką - zamierzali taką możliwość wprowadzić, więc trzeba dopytać. Natomiast mi odradziła, twierdząc, że u mnie takiej czynności skurczowej nie ma. To można wychwycić na usg, odpowiednio długim, dokładnym i spokojnym usg. I nie przyjmowałam. Natomiast na wyciszenie się poprosiłam o relanium. W niektórych klinikach rutynowo przepisywany.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malica wrote:
    @Mnsk jak u Ciebie ?
    Ja mialam transfer dzis o 14:)
    Biore duphaston i crinone ale nikt mi nie sprawdzal progesteronu procz tych badan kwalifikujacych.
    Zabieg wykonywala dr goncikowska.

Evie, Bardotka#, Krąsi lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam, że się wtrace, ale mam doświadczenia ze skurczami, więc może komuś to pomoze, bo widzę, że mowa o atosibanie. Ja miałam bardzo silne skurcze tydzień po IUI i w nocy po transferze blastki. Przed transferem miałam usg na którym żadnych skurczy macicy nie było widać i lekarz nie podał mi kroplowki, mimo że z mężem o to pytaliśmy. Niestety potem koszmarna noc i transfer nieudany. Przy kolejnym podejściu miałam atosiban (działa 24 h), relanium (Krasi 💝) i akupunkture (miesiąc przed 2 x w tygodniu). Efekt w stopce.

Fiore, Evie, Malica lubią tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malica wrote:
    @Mnsk jak u Ciebie ?
    Malica mocne kciuki 😊 ja byłam na takich samych dawkach luteiny i duphastonu jak u Ciebie. Ale nie miałam poziomu proga kontrolowanego.

Malica lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Malica Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje !
    @JoAsia A jak się czujesz ? Niedługo usg ? Czy informowałas o tym progesteronie dr Dz ? Jakoś skomentował ?

• Evie Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ja przepraszam, że się wtrace, ale mam doświadczenia ze skurczami, więc może komuś to pomoze, bo widzę, że mowa o atosibanie. Ja miałam bardzo silne skurcze tydzień po IUI i w nocy po transferze blastki. Przed transferem miałam usg na którym żadnych skurczy macicy nie było widać i lekarz nie podał mi kroplowki, mimo że z mężem o to pytaliśmy. Niestety potem koszmarna noc i transfer nieudany. Przy kolejnym podejściu miałam atosiban (działa 24 h), relanium (Krasi 💝) i akupunkture (miesiąc przed 2 x w tygodniu). Efekt w stopce.

Dzękuję za info 😊 Właśnie ten lek miałam na myśli.. w klinice nic o tym nic nie mówił, ale przed następnym transferem dopytam na pewno, bo wydaje mi się, że to na pewnoe nie zaszkodzi amoże pomóc. A relaniun na własną rękę przed? Czy już podczas transefru? Przeprqszam, że tak dopytuję ale do tej próby podeszliśmy tak troszkę z biegu, teraz zgłębiam wiedzę 😉 czytałam gdzieś na innym forum historię, że dzuewczyna przed transerem uraczyła się winkiem na rozluźnienie i wydaje mi się to być całkiem niegłupim rozwiązaniem.. tylko nie wiem jak w połaczenih z lekami 😏

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Bardotka# Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 11:55

Malica lubi tę wiadomość

• Evie Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnsk wrote:
    Ja mialam transfer dzis o 14:)
    Biore duphaston i crinone ale nikt mi nie sprawdzal progesteronu procz tych badan kwalifikujacych.
    Zabieg wykonywala dr goncikowska.

Mocne kciuki za Was 🙏👍

Mnsk, Malica lubią tę wiadomość

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Bardotka# Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2020, 11:38

Evie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardotka# wrote:
    Ja nie brałam żadnych leków na uspokojenie, choć myślałam o tym.... Po transferze dużo leżałam, spalam i odpoczywałam i wypiłam całe piwko na rozluźnienie bo tak zasugerował lekarz. Tego dnia wieczorem jechałam autem 4 godziny ( jako pasażer) wytrzeslo mnie na maksa, ,;) Nie wiem jakie są statystyki odnosnie stosowania leków rozluźniających ale u nas w klinice pytałam 2 lekarzy i żaden nie chciał mi przepisać relanium bo stwierdził że to nie zwiększy szans.... Osobiście jak tylko miałabym jakikolwiek lek to wzięłabym why not... Znam dziewczyny które stosowały relanium i się udało.

Girls a co to relanium ma zrobic?
    Tak sie sklada ze chyba mam jeszcze ostatnie..

• JoAsia Koleżanka

Wysłany: 20 października 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malica wrote:
    Dziewczyny dziękuje !
    @JoAsia A jak się czujesz ? Niedługo usg ? Czy informowałas o tym progesteronie dr Dz ? Jakoś skomentował ?

Nie chcę narzekać, bo o niczym tak nie marzyłam jak o zostaniu mamą. Ale obiektywnie mówiąc, czuję się źle. Ale to chyba typowe, mdłości, senność, taka ogólna niemoc. I ból brzucha od zastrzyków. Ale to nic, wytrzymam :)
    Jestem pod opieką mojej wcześniejszej pani doktor ginekolog-endokrynolog. Ona pracuje tez w szpitalu, wiec w razie czego wiem dokąd jechać po pomoc. Jutro kolejne USG. W międzyczasie siadła mi tarczyca, do tej pory zawsze zdrowa. Ale to w ciąży podobno normalne.
    Doktora nie informowałam. Wizytę w klinice miałam mieć dopiero 26.10 a od dwóch tygodniu biorę zastrzyki, bez których ciąża by niestety obumarła. Także zostaje pod opieką pani doktor.

Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny!

Bardotka#, Malica, pannaaleksandra lubią tę wiadomość

• Bardotka# Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardotka# wrote:
    Z tego co wiem to ten lek rozluźnia mięśnie ( więc zapobiega skurczom macicy) , działa uspokajająco i nasennie. W skrócie - mózg się wyłącza, więc nie myślisz o głupotach i jesteś rozluźniona. To moje rozumowanie tego ;) poprawcie mnie jak się mylę :) niestety nie brałam. Nie wiem też kiedy dokładnie się to bierze - może coś jeszcze dziewczyny dopiszą ciekawego ;)
    Pogrzebalam i faktycznie chyba te skurcze sa powodem.
    Nie czuje ich wiec wole nie brac, nie przepadam za tym specyfikiem:))
    Dziekuje!

• Evie Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardotka# wrote:
    Ja nie brałam żadnych leków na uspokojenie, choć myślałam o tym.... Po transferze dużo leżałam, spalam i odpoczywałam i wypiłam całe piwko na rozluźnienie bo tak zasugerował lekarz. Tego dnia wieczorem jechałam autem 4 godziny ( jako pasażer) wytrzeslo mnie na maksa, ,;) Nie wiem jakie są statystyki odnosnie stosowania leków rozluźniających ale u nas w klinice pytałam 2 lekarzy i żaden nie chciał mi przepisać relanium bo stwierdził że to nie zwiększy szans.... Osobiście jak tylko miałabym jakikolwiek lek to wzięłabym why not... Znam dziewczyny które stosowały relanium i się udało.

U nas dr G po transferze też zaleciła winko wieczorem na rozluźnienie.. ale mąż mi zabronił pić😂 i skończyło się na lodach 😉

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • Malica Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ JoAsia przepraszam ze Cię zamęczam :) ale możesz powiedzieć kiedy, który dzień , oznaczumylas progesteron i jaki on był ?ze się zorientowałaś z lekarzem ze Ciąża by nie przetrwała ? I jaki zastrzyk masz ? Prolutex ? Zdradzisz nazwisko Pani dr jeśli jest z Wawy ?

Życzę duzobzdrowia i daj znać jak po jutrzejszym usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 19:51

JoAsia lubi tę wiadomość

• Ewa100 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnsk wrote:
    Girls, dostalam wlasnie telefon ze z 5 komorek tylko jedna sie zaplodnila- pozostale nawet nie drgnely.
    Czy jest szansa ze i ta jedna nie dozyje 5tej doby?
    W trakcie punkcji pobrano mi jedna komórkę, zapłodniła się, dziś właśnie mija 4 dzień a telefon milczy (czyli jest ok - w tym przypadku brak wiadomości to dobra wiadomość?!)

Bardotka#, Krąsi lubią tę wiadomość

AMH (lipiec 2020) - 0,72
    07.2020 - IUI -nieudane
    10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
    Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
    12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
    07.05 - transfer 4.2.2
    14 dpt 315,3
  • Bardotka# Ekspertka

Wysłany: 20 października 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malica lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Dzękuję za info 😊 Właśnie ten lek miałam na myśli.. w klinice nic o tym nic nie mówił, ale przed następnym transferem dopytam na pewno, bo wydaje mi się, że to na pewnoe nie zaszkodzi amoże pomóc. A relaniun na własną rękę przed? Czy już podczas transefru? Przeprqszam, że tak dopytuję ale do tej próby podeszliśmy tak troszkę z biegu, teraz zgłębiam wiedzę 😉 czytałam gdzieś na innym forum historię, że dzuewczyna przed transerem uraczyła się winkiem na rozluźnienie i wydaje mi się to być całkiem niegłupim rozwiązaniem.. tylko nie wiem jak w połaczenih z lekami 😏

Tutaj jest informacja od embriologa z Novum co do relanium:
    https://www.novum.com.pl/pl/leczenie-nieplodnosci/forum-embriologiczne/pytanie/2271/

W Novum standardowo je przepisuja. Niestety w mojej klinice nie uznają relanium, ale brałam przez 5 dni po transferze na wlasna reke po 1 tabletce, na noc.

Powodzenia!

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ