Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa100 wrote:A czy test robią w ferti? Jaka jest cena testu?
Tak, test jest robiony na miejscu. Pobierają wymaz z nosa. Wynik w 8 minut. Koszt 100 zł. -
Ewa100 wrote:A czy test robią w ferti? Jaka jest cena testu?
Ja mam dokładnie takie samo info. My zaczynamy stymulacją długim protokołem od piatku i dziś też musiałam zrobić test. Koszt 100 zł w Ferti. Robią po godz 19 ale to też trzeba się wcześniej zapisać.Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Evie wrote:Ja mam dokładnie takie samo info. My zaczynamy stymulacją długim protokołem od piatku i dziś też musiałam zrobić test. Koszt 100 zł w Ferti. Robią po godz 19 ale to też trzeba się wcześniej zapisać.
-
Nuage wrote:Ale to i przed stymulacją te testy? Czy przed punkcją?Te szybkie testy i tak są g..warte.Ciekawe czy lekarzy i anestezjologów co wpadają tylko ma punkcję,a na codzień w szpitalu pracują to też im robią codziennie testy.Bo oni są większym zagrożeniem.
Mi dr G mówiła ze cały personel badają raz w tygodniu. Mówiła ze pacjentów szczególnie badają przed zabiegami, ale myślę, że jak ktoś by chciał przed stymulacją się zbadać, to by nie było problemu.
Te szybkie i mniej dokładne testy są z krwi one wykrywają przeciwciała. Te co oni robią są z wymazu z nosa i mówiła, że dą dokładne i pokazują czy jest się chorym w danym momencie. -
Aneta8 wrote:Mi dr G mówiła ze cały personel badają raz w tygodniu. Mówiła ze pacjentów szczególnie badają przed zabiegami, ale myślę, że jak ktoś by chciał przed stymulacją się zbadać, to by nie było problemu.
Te szybkie i mniej dokładne testy są z krwi one wykrywają przeciwciała. Te co oni robią są z wymazu z nosa i mówiła, że dą dokładne i pokazują czy jest się chorym w danym momencie.Malica lubi tę wiadomość
-
No właśnie nie wiem co w takim wypadku, straszne to sobie nawet wyobrażać. Jedna dziewczyna na innym wątku miała właśnie taką sytuację. Przed punkcją wyszedł jej pozytywny test na covid, dostała zastrzyk na pęknięcie i została pozostawiona sama sobie, bo przecież izolacja..
-
Nuage wrote:A co w momencie gdyby super test pokazał 2 kreski i to nie te dwie kreski co każda z Nas chce zobaczyć.To wtedy nie robią punkcji i z tymi wielkimi jajami, co sie naprodukowały zostajemy? Strach sie wtedy bzyknąć,bo to nigdy nie widomo,tu nic z in vitro a tu pięcioraczki hahaha,głupi żart,sorry,ale mi już odwala miejscami 🤯Czuję,że Tworki będą moje.
A Ty Nuage jaki teraz najbliższy plan ? -
Nuage wrote:A co w momencie gdyby super test pokazał 2 kreski i to nie te dwie kreski co każda z Nas chce zobaczyć.To wtedy nie robią punkcji i z tymi wielkimi jajami, co sie naprodukowały zostajemy? Strach sie wtedy bzyknąć,bo to nigdy nie widomo,tu nic z in vitro a tu pięcioraczki hahaha,głupi żart,sorry,ale mi już odwala miejscami 🤯Czuję,że Tworki będą moje.
-
Hehe... no test o Tworkach mnie rozwalił na kawałki 🤣
A tak na poważnie - nie wiem co wtedy, jest chyba opcja, że wyłapią jajeczka bez znieczulenia. Bo przed punkcją chodzi o to głównie, aby nie poddawać narkozie jeśli jest się zakażonym.
U nas było zalecenie aby test był przed rozpoczęciem stymulacji, później w trakcie kontroli no i przed samą punkcją.Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Malica wrote:Dobre 🤪 myśle ze możesz zabrać tez turystyczne łóżko dla mnie
A Ty Nuage jaki teraz najbliższy plan ?
No ja to jeśli nie wyląduję w Tworkach...to zasadniczo plan jest taki,że czekam na wizytę startową i powinnam spróbować długiego protokołu.Choć przeraża mnie kwestia ilości zastrzyków,bo o ile Bemfola to miala fajne igiełki,to reszta mniej fajna i robi mi krwiaki.Do tego hasło menopauza,ryzyko przestymulowania i szalejąca pandemia... -
Evie wrote:Hehe... no test o Tworkach mnie rozwalił na kawałki 🤣
A tak na poważnie - nie wiem co wtedy, jest chyba opcja, że wyłapią jajeczka bez znieczulenia. Bo przed punkcją chodzi o to głównie, aby nie poddawać narkozie jeśli jest się zakażonym.
U nas było zalecenie aby test był przed rozpoczęciem stymulacji, później w trakcie kontroli no i przed samą punkcją.
Czemu az takie zalecenie,masakra,to kupa kasy z przewagą kupy. -
@Nuage dziewczyny pisały ze ten długi to tylko tak brzmi nie fajnie, z zastrzykami rozumiem to kucie jest trochę przerażajace... liczę ze szybko pójdzie i zaraz będziesz startować
@Aneta8 kciuki za dziś 🤞🍀🤞🍀🤞🍀🤞🍀
@JoAsia jak się czujesz Kochana ? Pytam oczywiscie o stronę fizyczna ?
@Mnsk a u Ciebie jak ?
-
Nuage wrote:Dzięki bardzo ,np.15 jajek łapanych bez znieczulenia,to byłoby ciekawe.Myślisz,że jak test wyszedł by pozytywny to wypuścili by kogoś na salę zabiegową?I ktoś by ryzykował,że się zarazi?Musieliby ubrać się w kosmiczne stroje i przez wielkie gogle nawet by jajnika nie widzieli a co dopiero jajo.Jak bedziecie wczesniej niz ja na wizycie,to podpytajcie co wtedy jak wychodzi test pozytywny,bo to ciekawa sprawa.
Czemu az takie zalecenie,masakra,to kupa kasy z przewagą kupy.
Zapytałam, co w przypadku gdy nie będzie ok. To wtedy jajeczka powinny się wchłonąć. Choć powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie tego. Jestem jak balon i jak bym miała czekać na wchloniecie, to chyba bym zwariowała... 😱 -
Ja dziś oficjalnie zaczęłam stymulację ... długi protokół pierwszy zastrzyk musiałam sobie zrobić sama, bo mąż w rozjazdach. Lekko nie było ale.. czego się robi, aby być Mamą. Trzymajcie kciuki, żeby ta próba okazała się być tą szczęśliwą 😊
Aleczemutek, Aneta8, Fiore, Krąsi lubią tę wiadomość
Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Melduję się po punkcji!
Wszytko przebiegło bez problemów w miłej atmosferze 🙂 spało się wspaniale!
Pobrali tylko 4 komórki, czekam na telefon czy są dojrzałe i nadają się do zapłodnienia 🤞🏻
Tego wodniaka jajowodu dziś nie było widać. Ale pani dr powiedziała ze to dobrze i niedobrze, bo one tak mają, że pojawiają się i znikają.. We wtorek na 14 mam umówiony ewentualny transfer, ale przed jeszcze będzie sprawdzała ten jajowód.
Boże tak bym chciała, żeby chociaż jedno jajeczko się zapołodniło!Bardotka# lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Melduję się po punkcji!
Wszytko przebiegło bez problemów w miłej atmosferze 🙂 spało się wspaniale!
Pobrali tylko 4 komórki, czekam na telefon czy są dojrzałe i nadają się do zapłodnienia 🤞🏻
Tego wodniaka jajowodu dziś nie było widać. Ale pani dr powiedziała ze to dobrze i niedobrze, bo one tak mają, że pojawiają się i znikają.. We wtorek na 14 mam umówiony ewentualny transfer, ale przed jeszcze będzie sprawdzała ten jajowód.
Boże tak bym chciała, żeby chociaż jedno jajeczko się zapołodniło!
Super:) Trzymam kciuki
Boję się,że moja wizyta się nie odbędzie za tydzień i nie zacznę stymulacjiOna 29 lat
On 30 lat
Starania od 07.2018
26.08.2019 CB
01.08.2020 1 IUI
01.09.2020 2 IUI
29.09.2020 3 IUI
13.11.2020 wizyta startowa IVF
20.11.2020 początek stymulacji
02.12.2020 punkcja
07.12.2020 transfer 5.3.2
15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
17.12.2020 10dpt 82,3 beta
19.12.2020 12dpt 195,8 beta
21.12.2020 14dpt 489,4 beta
31.12.2020 Jest ♥️
04.09.2021 19:37 👧 -
Domassek czemu wizyta miałaby się nie odbyć? Coś się dzieje?
Malica kciuki za wizytę 🤞🏻🍀 będzie dobrze!