Fertimedica Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleczemutek - moja lekarz prowadząca. Potrafi rozluźnić atmosferę i zadbać o pacjentów.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Krąsi wrote:Aleczemutek - moja lekarz prowadząca. Potrafi rozluźnić atmosferę i zadbać o pacjentów.
My niestety z mężem mamy zupełnie inne zdanie na temat tej Pani Doktor. Kiedy zapytałam jej przed pierwszą IUI czy to będzie bolało, odparła: sama mi Pani powie po czym wsadziła mi wziernik.. 🙁I kilka podobnych tesktów. Także my z nią nie złapaliśmy wspólnego języka...
Co do jej wiedzy i umiejętności to nie mam zdania. Robiła mi punkcję, nie miałam po niej żadnych dolegliwości oprócz wymiotów ale to raczej skutek działania leków przeciwbólowych niż samej punkcji.Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Bardotka# wrote:Dzien dobry dziewczynki, jak się macie w nowym tygodniu? Mam nadzieje ze ten pochmurny tydzien umilimy sobie dobrymi wiadomościami
Odnośnie lekarzy to zgadzam się, nie z każdym znajdzie się wspolny język, a z niektórymi trzeba się po prostu dotrzeć
Jestem na zwolnieniu więc tydzien zaczął się leniwie 😁
Nie dzwonią wiec chyba jest dobrze 🙏🏻 czekamy niecierpliwie na jutro 💜Malica, CinniMinni, Bardotka# lubią tę wiadomość
-
Aleczemutek wrote:Ja już jestem po. Udało się pobrać 10 jajeczek. Teraz czekamy na wieści ile jest prawidłowych.
Super wynik! ✌🏻💚 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ode mnie szybki update: ja wciąż w szpitalu ale może jutro wyjdę
Widziałam dzis pęcherzyk )) w dobrym miejscu i bardzo okrąglutki:) to dodaje sił w tym miejscu!
PS..zostało mi że stymulacji trochę gonalu i chyba jeden orgalutan - oddam jeśli którejś z Was zabrakło niewiele.
Gonalu mam chyba aż połowę jak nie więcejAneta8, Aleczemutek, Evie, pannaaleksandra, Fiore, Bardotka# lubią tę wiadomość
-
Mnsk wrote:Cześć dziewczyny, ode mnie szybki update: ja wciąż w szpitalu ale może jutro wyjdę
Widziałam dzis pęcherzyk )) w dobrym miejscu i bardzo okrąglutki:) to dodaje sił w tym miejscu!
PS..zostało mi że stymulacji trochę gonalu i chyba jeden orgalutan - oddam jeśli którejś z Was zabrakło niewiele.
Gonalu mam chyba aż połowę jak nie więcej
Mnsk wspaniale wieści! 💛 mam nadzieję, że w domku już szybko dojdziesz do siebie i czeka Cię nudne 9 miesięcy ☺️ -
Mnsk wrote:Cześć dziewczyny, ode mnie szybki update: ja wciąż w szpitalu ale może jutro wyjdę
Gonalu mam chyba aż połowę jak nie więcej
Ja właśnie miałam telefon - 6 komórek jest prawidłowych i 6 będą zapladniac. Trzymamy teraz mocno kciuki za jutrzejszy telefon. 🤞Aneta8, Mary Lou, Malica, Evie, pannaaleksandra lubią tę wiadomość
-
Aleczemutek wrote:Super! Życzę dużo sił i zdrówka 🙂
Ja właśnie miałam telefon - 6 komórek jest prawidłowych i 6 będą zapladniac. Trzymamy teraz mocno kciuki za jutrzejszy telefon. 🤞
Fantastyczny wynik 🤩✊
Byłaś na krotkim czy dlugim protokole? Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Chyba muszę robić notatki bo już mi się wszystko miesza 😉Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
nick nieaktualnyMalica wrote:@Mnsk super, bardzo się cieszę w domubtez pewnie będzie Co się lepiej dochodziło do siebie kiedy idziesz do dr Dz.
@Aleczemutek super 🍀🤞🍀🤞Czekamy !
Malica, Aleczemutek lubią tę wiadomość
-
Evie wrote:Fantastyczny wynik 🤩✊
Byłaś na krotkim czy dlugim protokole? Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Chyba muszę robić notatki bo już mi się wszystko miesza 😉
Moim lekarzem jest dr Dz, a punkcję wykonywała dziś dr Jabłonka i ona chyba będzie robić transfer, bo raczej wypadnie nam sobota. -
Dziewczyny, a powiecie mi, po ilu procedurach i transferach jesteście i z jakimi blastkami Wam się udało? Po pierwszej porażce nie mogę się przestawić na pozytywne myślenie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:08
Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
nick nieaktualnypannaaleksandra wrote:Dziewczyny, a powiecie mi, po ilu procedurach i transferach jesteście i z jakimi blastkami Wam się udało? Po pierwszej porażce nie mogę się przestawić na pozytywne myślenie...
Ja miałam trzy bezskuteczne inseminacje i teraz pierwsze in vitro. Pyklo ale było na granicy bo mieliśmy tylko jedna zapłodniona komórkę i transfer był po 3 dobach.
Zobaczymy co dalejpannaaleksandra lubi tę wiadomość
-
@Aneta8 przypomniało mo sie, nie wiem czy to prawda czy nie ale zabierz sobie grube skarpety na transfer i po transferze stopy w cieple trYmaj, podobno to ważne, dziś na aku tez mi to dr Degi mówiła i tak mi się przypomniało powodzenia jutro !🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏
@pannaleksandra ja miałam w poprzednim transferze blastusia 4.1.1 i niestety cb, w tym 5.2.1 i zobaczymy.....ja miałam 1 procedurę bez zarodków , w drugiej te dwa ww.
Z tego co pamietam Fiore miała 5.1.2, a Bardotka 4.2.2 ale oczywiście mogła mnie pamięć zawiść, w każdym razie na wątku miesięcznym widziałam różne konfiguracje zarówno w 3 i 5 dniowych zarodkach i nie ma chyba absolutnie reguły.... to taka 6 w totka niestety. Ja po tych dwóch podrobach tez podchodziłam z dużym smutkiem i poczuciem niesprawiedliwości, ciagle szukając pozytywnych historii i tych nie negatywnych, ale każda historia jest inna ja do tej pory żyje w ogromnym strachu i noe potrafię się cieszyć mimo ze nigdy nie byliśmy tak daleko. Ale noesetyvto te negatywne historie nas tak kształtują, ja podchodziłam do kolejnej tylko dlatego ze nie darowalabym sobie gdybym noe spróbowała. Zastanawiałam się tez ile jeszcze razy dam radę do tego podchodzić i nie wiem na ile starczyłoby mi jeszcze siły
-
Malica wrote:@Aneta8 przypomniało mo sie, nie wiem czy to prawda czy nie ale zabierz sobie grube skarpety na transfer i po transferze stopy w cieple trYmaj, podobno to ważne, dziś na aku tez mi to dr Degi mówiła i tak mi się przypomniało powodzenia jutro !🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏
Wow! W życiu bym nie pomyślała 😁 lubię ciepełko więc zaraz szukam jakiś skarpet! -
@Bardotka, pewnie, że się nie poddamy, u nas jest czynnik męski. Już nie wiem, co robić, co badać, na czym się skupić, jakie są szanse...Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️