Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
tupciu wrote:Czy możecie coś polecić na infekcję intymną? Biorę antyki i nawet na ulotce pisali, że może mnie coś takie dopaść
.
Niestety tylko ginekolog. Żadne globulki dostępne bez recepty sobie nie poradzą, a teraz też jest ważne, żebyś porządnie to wyleczyła, a nie podleczyla.
Eszkilu lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hałasianka wrote:Ja tylam na początku 3 kg miesiecznie i krzyczał na mnie lekarz że za dużo ale potem na koniec ok 30 tyg waga stała 1, 5 miesiąca. Finalnie przytyłam 15. Nie martw się
poza tym.... Jest jak jest więc glodzic się nie będziesz przecież. To hormony też swoje robią i woda w organizmie
-
Marysia90 wrote:Lenonki, bliźniak Bruna leczy się z katarku jeszcze. Pani położna zaleciła oprócz regularnego czyszczenia noska zakraplać mu dziurki moim mlekiem. No i czekamy na efekty. Moooże jest tych glutków trochę mniej
A Brunek już cały zdrów?
Często Ci się budzi w nocy? Ile z nocy prześpisz a ile siedzisz z malutkim?
Pytałaś o bliznę, ciągle mi nie pękała taka narośl -bąbel jakby wypełniony krwią, pokazałam położnej, a ona pierwsze co to wyjęła skalpel i mi to opróżniłaJest dużo lepiej, ale jeszcze jakieś takie zgrubienie zostało. Stwierdzam, że jestem już w 80% sprawna
Coraz mniej boję się kichnąć czy kaszlnąć
Idzie ku dobremu, ale na pewno zmieniłam maksymalnie myślenie o "pójściu na łatwiznę wybierając cesarkę". Co za masakra z tym dochodzeniem do siebie.
Dziewczyny, macie jakies sposoby na tradzik, dostępne są dla kobiet karmiących? Już w ciąży miałam z tym problem, a teraz jest dramat. Wyprysk na wyprysku, bleah. Dzisiaj kupiłam żel do twarzy i tonic z peel mission i liczę, że sprawdzi się zasada, że im droższy tym lepszy, bo pociągnęło to po kieszeni niestety. Do dermatologa jakoś mi nie po drodze, bo już w ciąży dostawałam bezsensowne maści, które nic nie pomagały.
Hałasianko, co u naszej małej Gwiazdy?
Nasza trójco, ośmielę się zapytać, czy wróciłyscie już do współzycia czy narazie cały czas abstynencja?
Bruno ma cały czas mały katarek. Beka z tym zakrapianiem mlekiem. Trochę to brzmi, jak przemywanie moczemO mleku mówili u mnie w sr wiec pewnie coś w tym musi być. Ze wstawaniem w nocy to ciężko powiedzieć, bo u nas jeszcze nie ma żadnej rutyny. Zazwyczaj budził się co 2-4h, ale teraz od dwóch dni wstaje nad ranem (wczoraj o 5:00, a dzisiaj o 3:00) i do 11:00 przysypia na godzinę lub kilkanaście minut i zaraz oczy szeroko otwarte
Nie licząc tych dwóch ostatnich nocy, to przewijanie, karmienie i usypianie zajmuje mi ok. godziny. U mnie cera też wygląda kiepsko, choć całą ciążę miałam niezłą. Wątpię, żeby cokolwiek pomogło, bo to pewnie hormony szaleją... Ciekawa jestem kiedy włosy zaczną wypadać. A co do seksu, to ja jeszcze trochę plamię więc wolę poczekać, zresztą podobno przy kp libido może być niskie i u mnie to się sprawdza
Poza tym zobaczymy co powie gin na wizycie za tydzień.
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hałasianka wrote:Dziewczyny gdzie i u kogo można najlepiej zorbic usg piersi? Chciałabym teraz, mamaginekolog od rana i tym mówi i zaczęłam się stresować więc lepiej pójdę. Help..
Podobno robi to radiolog albo chirurg a nie każdy ginekolog możeHałasianka lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Pewnie trochę zniknę na razie, bo musimy to sobie wszystko poukładać i podjąć decyzję...
Eszkilu napisz mi proszę namiary na psychologa, jak masz kogoś sprawdzonego, pewnie nam się przyda...
Powodzenia dla Was i Waszych maluszków!
Hałasianka lubi tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Lenonki wrote:Lena, Nika, a Wasze dolegliwości pojawiły sie od razu po porodzie, czy dopiero po jakimś czasie?
Czara, jak Twoja kość ogonowa (o ile dobrze pamietam)?
Ciasteczko, co u Ciebie? Zaglądasz do nas? -
Tupciu a jakie bierzesz antyki i przez ile dni masz je brać?
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
Hałasianka wrote:Dziewczyny gdzie i u kogo można najlepiej zorbic usg piersi? Chciałabym teraz, mamaginekolog od rana i tym mówi i zaczęłam się stresować więc lepiej pójdę. Help..
Podobno robi to radiolog albo chirurg a nie każdy ginekolog może
Alicja trzymajcie się, jakby coś jesteśmy tu cały czas do dyspozycji 😗
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Podobno robi to radiolog albo chirurg a nie każdy ginekolog może
W zeszłym roku byłam na usg piersi u dr Rykaczewskiego, przyjmuje na Ujeścisku ul Jeleniogórska. Bardzo dokładny 😀i godny poleceniaHałasianka lubi tę wiadomość
-
Aśka32 wrote:Robiłam w styczniu w evi-med i jestem zadowolona, robiła młoda pani dr.
Alicja trzymajcie się, jakby coś jesteśmy tu cały czas do dyspozycji 😗
Aśka, czy byłaś u któraś z tych: Julita K, Anna W-B albo Katarzyna W?
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Alicja, bardzo mi przykro, że to spotkało Was i Wasze maleństwo. Mam nadzieję, że znajdziesz pomoc dobrego psychologa, bo potem trzeba będzie jakoś żyć. Siły!
-
Eszkilu wrote:Aśka, czy byłaś u któraś z tych: Julita K, Anna W-B albo Katarzyna W?
znasz? a w ubiegłym roku byłam u Julity K
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalasinka ale jak w udo nie dałam rady 😀to boli.....z boku uda robiłaś w brzuch też boli nie lubię tych zastrzyków
Dziewczyny uwaga te co mają zgage byłam dzisiaj u świetnej pani dr Dorota Wieczorek przyjmuje w sea towers za migdalem prawym zrobił mi się refluks muszę leżeć tylko na lewym boku i pić gastrotuss ale 1 łyk 2 razy dziennie . Uważajcie jak macie duża zgage by nie nabawic się tego co mam -
Czara wrote:Alicja, w Gdańsku jest bardzo fajna fundacja Dwie kreski. Psycholożki specjalizują się w niepłodności i stratach. Wiem, ze w invicta przyjmowały.
Czara mnie wyprzedziła
A psychiatre polecam Anne Limon.
Aśka, tak, pracujemy razem. I moge Cie z reka na sercu zapewnic, ze bylas w najlepszych rękach
Aśka32 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lenonki wrote:Bruno ma cały czas mały katarek. Beka z tym zakrapianiem mlekiem. Trochę to brzmi, jak przemywanie moczem
O mleku mówili u mnie w sr wiec pewnie coś w tym musi być. Ze wstawaniem w nocy to ciężko powiedzieć, bo u nas jeszcze nie ma żadnej rutyny. Zazwyczaj budził się co 2-4h, ale teraz od dwóch dni wstaje nad ranem (wczoraj o 5:00, a dzisiaj o 3:00) i do 11:00 przysypia na godzinę lub kilkanaście minut i zaraz oczy szeroko otwarte
Nie licząc tych dwóch ostatnich nocy, to przewijanie, karmienie i usypianie zajmuje mi ok. godziny. U mnie cera też wygląda kiepsko, choć całą ciążę miałam niezłą. Wątpię, żeby cokolwiek pomogło, bo to pewnie hormony szaleją... Ciekawa jestem kiedy włosy zaczną wypadać. A co do seksu, to ja jeszcze trochę plamię więc wolę poczekać, zresztą podobno przy kp libido może być niskie i u mnie to się sprawdza
Poza tym zobaczymy co powie gin na wizycie za tydzień.
także chy a wszystko z nami ok skoro mamy podobnie wszystkie 3
LAURA -
Zola89 wrote:Halasianko, ostatnio jak byłam na wizycie kontrolnej u dr Szafrana, to też wspominał o usg piersi. Mówił, ze najlepiej zrobić u radiologa, polecił mi też jednego. Jak wrócę do domu to odszukam i mogę Ci przekazać namiary.LAURA
-
alicjaaa_d wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie. Pewnie trochę zniknę na razie, bo musimy to sobie wszystko poukładać i podjąć decyzję...
Eszkilu napisz mi proszę namiary na psychologa, jak masz kogoś sprawdzonego, pewnie nam się przyda...
Powodzenia dla Was i Waszych maluszków!LAURA