Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej. Niedawno wróciłam z wizyty u dr. Śliwińskiego. Dostałam receptę na tabletki anty i kiedy zdecydujemy się że rozpoczynamy długi protokół ivf, mamy się zgłosić do doktora między 10, a 16 dc brania tabletek. I tu moje pytania do Was. Jak czasowo to mniej więcej wygląda? Jak pogodzic z pracą? Mogę wziąć tylko urlop ciągiem, max 2 tygodnie jednorazowo, problem może być z takimi pojedynczymi wizytami (a mam do kliniki 300km). Wiem, że urlop mam zostawić na czas ok. 2 tygodni przed transferem, a co wcześniej?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie obowiązują mnie zwolnienia lekarskie w pracy . Ale właśnie dużo bardziej realne jest dla mnie np. ogarnięcie swoich obowiązków do 13 i wcześniejsze zwolnienie się, jeśli dr. Śliwiński przyjmuje np. O 18 w klinice? (Nie dopytalam się go). I ile takich dni potrzeba w trakcie trwania całego długiego protokołu, biorąc pod uwagę, że w którymś momencie pójdę na te 2 tygodnie urlopu.
-
Hej, zgłaszasz się między tym 10-16dc, dostajesz rozpiske zazwyczaj jest to gonapeptyl, zastrzyk raz dziennie. Po skończeniu tabletek anty, miesiączka powinna pojawić się do 5 dni. Na tej wizycie kiedy masz się zgłosić dr. Da Ci taką niebieska kartkę z rozpiska wizyt. Ja miałam włącznie z tą pierwszą wizyta jeszcze dwie wizyty. Później była punkcja i kolejna to transfer.
Aha jest jeszcze wizyta z anestazjologiem, ale to możesz odbyć w dniu kiedy masz wizyty.
No i najważniejsze, po pierwszej wizycie, już na kolejne zawsze rano musiałam badać hormony. Trzeba to robić w dniu wizyty. Minimum dwie godz. Jak masz jakieś pytania to piszGameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Hej, zgłaszasz się między tym 10-16dc, dostajesz rozpiske zazwyczaj jest to gonapeptyl, zastrzyk raz dziennie. Po skończeniu tabletek anty, miesiączka powinna pojawić się do 5 dni. Na tej wizycie kiedy masz się zgłosić dr. Da Ci taką niebieska kartkę z rozpiska wizyt. Ja miałam włącznie z tą pierwszą wizyta jeszcze dwie wizyty. Później była punkcja i kolejna to transfer.
Aha jest jeszcze wizyta z anestazjologiem, ale to możesz odbyć w dniu kiedy masz wizyty.
No i najważniejsze, po pierwszej wizycie, już na kolejne zawsze rano musiałam badać hormony. Trzeba to robić w dniu wizyty. Minimum dwie godz. Jak masz jakieś pytania to pisz -
Tak, przyjmuje tez wieczorem możesz zrobić u siebie, ważne żeby w tym samym lab.i żeby wyniki były na wizytę. Jak juz będziesz po pierwszej wizycie to Panie w rejestracji zapisza Cię na kolejne wizyty
Aha, ja miałam tylko dwie bo szybko zareagowałam na stymulację, ale max to jest do 3 wizyt
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:55
Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Ruda, Ula, to też jest zależne jak reagujesz na stymulację, ja akurat przy ostatniej musiałam być z 5 czy 6 razy na podgląd, bo "jajeczka" słabo rosly, a przy poprzednich procedurach tak jak mowisz wystarczyły 3.
A i jeszcze jedno.. musiałam się jeszcze zgłosić na wizytę pomiędzy punkcja a transferem, bo miałam za wysoki estradiol i dr.chcial sprawdzić jajniki i chyba wykluczyć hiperstymulacje..ChudaRuda, ula27 lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
ChudaRuda wrote:Aaaa no fakt, każda z nas inaczej reaguje na stymulację i pewnie też dlatego ciężko było na dupe usiąść od dorodnych jajekStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
ChudaRuda wrote:Lena, czy Ty nadal chodzisz na wizyty do Gamety? Tam prowadzisz ciążę? Zastanawiam się czy nie przepisać się do jakiegoś, który pracuje w szpitalu. . . Chociaż ciężko chyba byłoby mi opuścić dr. Ś.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
nick nieaktualny
-
Nie wytrzymałam do jutra, zrobiłam test. Moje przeczucia się sprawdziły. Niestety. Najgorsze, ze mam dylemat czy zmienić Cz. Na innego lekarza biorąc pod uwagę in vitro. Receptę na tabletki już mam.
lena7 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kurcze mokka niechcący polubiłam, przepraszam!
Przykro mi
Nie podano mogę Ci w wyborze, bo mogę nie być obiektywna..
Czara trzymam kciuki! Jesteś na jakimś żelaznym zestawie? Bierzesz steryd z tego co pamiętam?Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
Czara bardzo się cieszę i trzymam kciuki !
Zapiszę się tym razem do S., dobrze kojarzę, że do niego chodzisz?
Może okaże się szczęśliwy, zobaczy coś czego Cz. nie zauważył.
Czwarty raz się rozczarowałam, najgorsze, że Cz. nie dał odpowiedzi skąd te niepowodzenia(" niektóre pary tak mają" nie jest dla mnie odpowiedzią )
Trochę się podłamałam.
-
nick nieaktualny