Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • tinka30 Koleżanka
    Postów: 46 29

    Wysłany: 1 września 2017, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małyprosiaczek - gratulacje, bardzo się cieszę :) u nas już 15 tc :D

    qb3c3e5et8tzr3qb.png
  • kinga27.30 Autorytet
    Postów: 4082 2896

    Wysłany: 1 września 2017, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju tinka - jak ten czas szybko leci :)

    tinka30 lubi tę wiadomość

    ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Domili Autorytet
    Postów: 1066 496

    Wysłany: 1 września 2017, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Ja chodziłam. Ale przeniosłam się do Gamety. Co miesiąc tylko monitoring, CLO i nic wiecej

    Ja właśnie tak miałam w Gamecie. Tylko bez monitoringow.

    02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Asia87 Autorytet
    Postów: 1911 1260

    Wysłany: 1 września 2017, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małyprosiaczku gratulacje!

    Kotek, to super wieści, do dzieła!

    Alegzi, z doświadczenia i doświadczenia innych dziewczyn powiem Ci tylko,że szkoda czasu.. na czekanie i nie robienie badań, rozumiem,że teraz jesteś za granicą i nie masz takiej możliwości,ale jak wrócisz to nie czekaj bo naprawde szkoda czasu... a ginowi zawsze możesz powiedzieć że staracie się już dlużej, przecież on tego nie sprawdzi :P oczywiście życzę Ci abyś do tego czasu zaszła w ciąże, czasami myślenie i czekanie na moment kiedy będzie można zacząć działać przynosi dobre efekty :)
    Witaj i trzymam kciuki

    kotek87 lubi tę wiadomość

    Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

  • mokka Autorytet
    Postów: 1021 438

    Wysłany: 2 września 2017, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badana tarczy (oczywiście na własna rękę) :
    TSH 1,6900 uIU/ml
    FT3 2,76 pg/ml
    FT4 1,21 ng/dl

    Co sądzicie o tych wynikach ?

    mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • Justyna87 Autorytet
    Postów: 1440 2144

    Wysłany: 2 września 2017, 09:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Zrobiłam badana tarczy (oczywiście na własna rękę) :
    TSH 1,6900 uIU/ml
    FT3 2,76 pg/ml
    FT4 1,21 ng/dl

    Co sądzicie o tych wynikach ?

    Musiałabyś podać zakres z labolatorium ft3 i ft4

    Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

    ug37p07w9ytcq454.png
  • mokka Autorytet
    Postów: 1021 438

    Wysłany: 2 września 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Musiałabyś podać zakres z labolatorium ft3 i ft4

    TSH - 0,2700-4,2000
    FT3 - 2,00-4,40
    FT4 - 0,93-1,70

    kotek87 lubi tę wiadomość

    mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • kotek87 Autorytet
    Postów: 767 429

    Wysłany: 2 września 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    TSH - 0,2700-4,2000
    FT3 - 2,00-4,40
    FT4 - 0,93-1,70
    Mysle ze ok bo miescisz sie w normach :)

    lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kotek87 Autorytet
    Postów: 767 429

    Wysłany: 2 września 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    TSH - 0,2700-4,2000
    FT3 - 2,00-4,40
    FT4 - 0,93-1,70
    Mysle ze ok bo miescisz sie w normach :)

    lprkgu9rfbd20u5x.png
  • kotek87 Autorytet
    Postów: 767 429

    Wysłany: 2 września 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    TSH - 0,2700-4,2000
    FT3 - 2,00-4,40
    FT4 - 0,93-1,70
    Mysle ze ok bo miescisz sie w normach :)

    lprkgu9rfbd20u5x.png
  • mokka Autorytet
    Postów: 1021 438

    Wysłany: 2 września 2017, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytam jeszcze lekarza. Może za niskie by zajść w ciaze. Do testowania zostało mi 6 dni. W głowie chaos:( na dodatek wyskoczyła mi opryszczka w nocy :(((((

    mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 2 września 2017, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87, wiem, wiem, że nie mam na co czekać. W grudniu OBOWIĄZKOWO idziemy na wizytę.

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • Justyna87 Autorytet
    Postów: 1440 2144

    Wysłany: 2 września 2017, 14:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Podpytam jeszcze lekarza. Może za niskie by zajść w ciaze. Do testowania zostało mi 6 dni. W głowie chaos:( na dodatek wyskoczyła mi opryszczka w nocy :(((((

    TSH masz dobre. Reszta mieści się normach. Myślę że jest ok. ;)

    mokka lubi tę wiadomość

    Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

    ug37p07w9ytcq454.png
  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 3 września 2017, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, nurtuje mnie jedno pytanie. Może już wcześniej była o tym mowa, jeśli tak przepraszam, ale tyle tych stron jest... :(

    Czy któraś z Was stosowała jakaś dietę przed albo w trakcie inseminacji lub in vitro?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 20:44

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 września 2017, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alegzi wrote:
    Cześć Dziewczyny! :)

    Na forum jestem nowa, właściwie bardzo nowa. Zaczynam przygodę od dzisiaj.
    Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć.

    Od jakiegoś czasu szukam informacji o dobrej klinice ivf w Trójmieście i tak oto znalazłam Was. Z tego co zauważyłam klinika ma dobrą opinię.
    Zastanawiałam się jeszcze z mężem nad InVictą w Gdańsku, ale byliśmy tam w styczniu i jakoś mam mieszane odczucia. Dlatego w styczniu/lutym mam zamiar udać się na poradę do Gamety do dr Śliwińskiego.

    Zacznę od początku. Mężatką jestem od 2 lat i (dosłownie) 1 miesiąca. Staramy się o dzidzię 12 miesięcy na poważnie, a wcześniej powiedzmy z przymróżeniem oka. Niestety chociaż prowadzę kalendarzyk, mierzę temperaturę, stosowaliśmy nawet testy owulacyjne, zrobiliśmy badania,które nie wskazały żadnych nieprawidłowości (zrobiłam z mężem podstawowy pakiet w Invicie)to jak ciąży brak tak brak :(
    Czy miał ktoś może podobną sytuację?
    Witaj! Alegzi
    My jesteśmy rok po ślubie i od tego czasu zaczęliśmy się starać . .. Moje wyniki ok droznosc,amh3,tarczyca, ok z tych co badając ;) u mojego M w normie choć raz wyszło nie korzystne badanie wiązania kwasem hialuronowym, ale jak powtórzył to było ok. Fragmentach dna nasienia jest na poziomie 26%, z tego co czytałam to najlepiej jak jest do 15%jak powyżej 30%to już źle. Tak więc nie wiem co sądzić o naszym wyniku, dziewczyny Wasi mężowie też mieli fragmentacje badana?jak tak to jak u nich wyszedł wynik?jak nam teraz nie wyjdzie spróbujemy pod koniec września inseminacji ;)musi się wkoncu udać ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 września 2017, 23:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż rok temu miał 21%. Wtedy usłyszeliśmy, ze jest beznadziejnie i tylko In vitro z badaniem genetycznym zarodków. Pamietam jak razem płakaliśmy... Mąż zaczął się suplementowac, zmieniliśmy klinike i po prawie roku wynik spadł do 17,5 proc.
    Rozne są opinie na temat tego badania. Pierwszy lekarz powiedział nam ze mogą być ciąże, ale biochemiczne - co niestety się sorawdzilo. I teraz pytanie: przez fragmentację czy moje nk? Są tez przypadki, ze i przy fragmentacji 80% są zdrowe tciąże...
    Sama już nie wiem co myśleć o tym badaniu. Na pewno nie będziemy już go powtarzać.

  • mokka Autorytet
    Postów: 1021 438

    Wysłany: 4 września 2017, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam Cz.nigdy nie zlecił badań innych, niż podstawowe nasienia: jak czasem czytam Wasze posty to myśle sobie, ze przez prawie rok;(tyle jesteśmy w Gamecie ) bardzo mało zrobiliśmy, a proponowanie inseminacji było jednym wyjściem. To utwierdziło mnie o zmianie na Ś. Mam nadzieje, ze nie pożałuje.

    mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2017, 07:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliwinski nic nie powiedział nam o tym wyniku, że jest wszystko w normie. Tylko czytając fora sprawdziłam, że może to oznaczać obniżona płodność,ale pozostałe wyniki mój M ma dobre,także pewnie z tym są różne opinie. No, ale nie takie,by bez powtórnego badania proponować in vitro

  • alegzi Autorytet
    Postów: 2613 374

    Wysłany: 4 września 2017, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P. jak na dzień dzisiejszy zrobił badanie nasienia. Wyszło dobre.

    W styczniu idę do Gamety więc zobaczymy jakie badania jeśli chodzi o nasienie będzie musiał zrobić mąż.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 08:17

    1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 września 2017, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze zaleca się badanie nasienia z morfologią. Czasem lekarze później zalecają badanie fragmentacji DNA czy wiązania z kwasem hialuronowym. Obecny lekarz przy 21 proc. powiedział, że źle nie jest, jest szansa ale w naszym przypadku 2-3 inseminacje tylko mają sens.

    Mokka, my większość badań robiliśmy sami, bez wskazań lekarzy. Raczej nie liczyłabym, że Ś. wyśle Cię na badania immunologiczne czy na krzepliwość. Sama już zacznij je robić, by pójść do nowego lekarza z jakimiś wynikami, a on pokieruje Cię dalej.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego