Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysiu, Bruno skutki uboczne szczepienia na Rota tez miał dopiero po kilku dniach. Takze problemy brzuszkowe Jasia sa jak najbardzej możliwe. Nie złamałaś sie z przeprowadzka do rodziców? Konkretna wyprawa Was czeka w piątek i nie dziwie się, że masz obawy. Jasiek śpi w samochodzie? Masz lusterko do podglądania go z tylu?
U mnie okresu nie ma i watpię, żeby sie pojawił wnajblisszym czasie. Na razie nie panuje drugiej ciazy, wiec niech sie nie spieszy 😉
Odzywam się mało, bo w weekend byliśmy u mojej mamy na urodzinach. Organizowała w lokalu i Misiek wył cała imprezę 😒 Mysle, że było dla niego za głośno i za duzo ludzi. A teraz przez ostatnie dwa dni mama była u nas. Z nowości to Brunio zaakceptował bibsa i dzisiaj pięknie spał w nocy. Jak zasnął koło 21, to musiałam go budzić o 4:00 bo piersi juz bolały. Zjadł, pobawił sie w łóżeczku przez pół godziny i znowu zasnął, żeby wstać o 8:00. To nasz rekord 😁 I od tygodnia nie dokarmiam go mm, tylko jedziemy na samej piersi 😁PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Justyna87 wrote:A dzwoniłaś Koniczynka na tę Dąbrówkę?
Powiedzcie mi, czy ja na ten niepękniety pęcherzyk powinnam coś brać? Dziś 23dc, @ ostatnimi czasy dostawałam po 24 dc, tydzień przed zaczynały mi się bóle piersi, parę dni bóle jak na okres. W tym cyklu jest totalna cisza. Nic nie zapowiada że przyjdzie w najbliższym czasie.
Na zaleceniach mam napisane: jeżeli wynik nieprawidłowy to mam brac luteine i estrofem. Ale wczoraj nic mi o tym nie wspominala, tylko o tych anty. Może jakiś błąd wyszedl i przy ciąży to trzeba brac?
Samo przyjdzie? Jeden pęcherzyk pękł, drugi nie.
Moja rada, musisz jej słuchać, zadawac pytanie na wizycie i czytac te kartke, ktora Ci daje, czy wszystko zrozumiała-jeszcze u niej w gabinecie. Ja nie mialam takiej sytuacji, zeby cos bylo niewytlumaczone a było na kartce.
Nie kombinuj nic na wlasna rękę bo możesz stracić cykl. Zadzwon jutro koniecznie do Invicty powiedz, ze na kartce masz zalecenia, o ktorych nie było mowy i ze prosisz o kontakt z Pania doktor. Pare razy musialam do niej zadzwonic i zawsze oddzwaniala! Najpierw dobijesz sie do infolinii ale oni zapisza i przekaża lekarzowi.
Nie dostaniesz okresu jak bierzesz antki, wiec rowniez ewentualne bole itp moga pojawic sie dopiero po odstawieniu - antki wszystko zmieniają.
-
Lenonki, nie złamałam się!! Jest mi naprawdę ciężko, nie powiem, ale się uparłam i jakoś mija dzień za dniem
Byle do piątku! Jasiek w aucie z reguły śpi albo ogląda migające mu drzewa
No ale jeżdżę z nim maks 20 km. Wyjadę w porze jego długiej drzemki to moooże się uda. Wyłączyliśmy poduszki powietrzne i mam go z przodu. Nie dałabym chyba rady mieć go z tyłu, bo czasami coś tam na światłach mu poprawiam
A teściowa zobaczyła wreszcie swojego wnuka czy nadal z daleka?A w sumie czemu dokarmiałaś do mm? Twój rekord nocny wywołał u mnie burzę zazdrości!!
Szczerze mówiąc to zaczynam się zastanawiać co robię źle. U nas było tak, że Jasiek zasypiał o 20, budził się o 2 i 5. Dla mnie bomba. A już dłuższy czas zmieniło mu się tak, że zasypia po 21, budzi się po 24, po 3, po 5... Co ja mogę robić nie tak? Teraz piszę i słyszę, że już ma niespokojny sen, więc pewnie zaraz się obudzi ;/ Nauczyłam go noce spędzać bez smoczka, może tu mój błąd? Powoli wpadam w złość, że tak się dzieje, bo chodzę ogromnie niewyspana. Jeździłam z nim ostatnio po mieście na zakupach, tak się źle czułam z tego niewyspania i pomyślałam, że w tamtym momencie jeżdżąc byłam bardziej niebezpieczna niż niejeden pijany kierowca
Czułam totalnie spowolnione myślenie. Czytałam na wątku dziewczyn marcowych dzieciaczków o zasypianiu ich dzieci i wpadam w kompleksy. Co do okresu, to skoro masz takie przerwy nocne to może powoli kupuj już podpaski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 23:58
Lenonki lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Lenonki wrote:Marysiu, Bruno skutki uboczne szczepienia na Rota tez miał dopiero po kilku dniach. Takze problemy brzuszkowe Jasia sa jak najbardzej możliwe. Nie złamałaś sie z przeprowadzka do rodziców? Konkretna wyprawa Was czeka w piątek i nie dziwie się, że masz obawy. Jasiek śpi w samochodzie? Masz lusterko do podglądania go z tylu?
U mnie okresu nie ma i watpię, żeby sie pojawił wnajblisszym czasie. Na razie nie panuje drugiej ciazy, wiec niech sie nie spieszy 😉
Odzywam się mało, bo w weekend byliśmy u mojej mamy na urodzinach. Organizowała w lokalu i Misiek wył cała imprezę 😒 Mysle, że było dla niego za głośno i za duzo ludzi. A teraz przez ostatnie dwa dni mama była u nas. Z nowości to Brunio zaakceptował bibsa i dzisiaj pięknie spał w nocy. Jak zasnął koło 21, to musiałam go budzić o 4:00 bo piersi juz bolały. Zjadł, pobawił sie w łóżeczku przez pół godziny i znowu zasnął, żeby wstać o 8:00. To nasz rekord 😁 I od tygodnia nie dokarmiam go mm, tylko jedziemy na samej piersi 😁no to w końcu mały dał pospać, szkoda że cycki ograniczają godziny, znam ten bol:) ale to i tak juz super rekord
P. S bibs wymiatajaki kolor macie?
Za miesiąc inny to też fajne że można sobie zmieniać wizualnie wygląd pyszczka małego człowieka haha.Lenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Dzięki Halasianka za ten wpis...
Prawda bolesna jest taka ze kliniki to czysty biznes...zeruja na Nas ile wlezie...jak najwięcej kasy wyciagaja z biednego człowieka....cholera wie czy nie ma wspolpracy miedzy Gameta a dr L z Krakowa.....ja już nikomu nie ufam...
Bede dzis drążyć temat....moim zdaniem kolejna histero jest bardziej niebezpieczna niz jej brak...bo co jesli jeszcze bardziej zniszczy to moje endometrium..albo potem powstana jeszcze wieksze zrosty...
W glebi duszy podjęłam decyzje o przyjeciu zarodka w takim stanie jaki mam...czy jest opcja ze dr może się nie zgodzić?? oby nie bo jestem klebkiem nerwow przy tych hormonach i najmniejsza rzecz doprowadza mnie do furii...
Mąż sie nie udziela..wszysystko spadlo na mnie...on nie wie..on się już pogubił...przeciez nie mamy tyle kasy...
Wszystko mnie dzis denerwuje..
Hałasianka lubi tę wiadomość
2007 - syn.
Starania 10lat o rodzeństwo.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Laparoskopia diagnostyczna - obustronna niedroznosc jajowodów.
2019.05 - start IVF krótki protokół.
17.05 punkcja: z 6 zaplodnionych sa 2 blastki 4aa i 4bb ❄❄
FET- może kiedyś się doczekam..
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
14.08.2019 - SIS- cała macica w zrostach, zrosniety prawy róg.
Pojemność macicy bez zrostow 0.3ml..
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
20.11 c.d.leczenia - balonowanie macicy
26.01 NATURALNY CUD...9tc[*]
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
13.05.2022 beta hcg 19949
19.02.2022 beta hcg 37821, prog.26,50
06.06.2022 serduszko nie bije [*]
Aniołek 10tc
20.06 poronienie zatrzymane, zabieg.
Koniec przygody ze staraniami -
sialalaKoniczynaDwa wrote:Dzięki Halasianka za ten wpis...
Prawda bolesna jest taka ze kliniki to czysty biznes...zeruja na Nas ile wlezie...jak najwięcej kasy wyciagaja z biednego człowieka....cholera wie czy nie ma wspolpracy miedzy Gameta a dr L z Krakowa.....ja już nikomu nie ufam...
Bede dzis drążyć temat....moim zdaniem kolejna histero jest bardziej niebezpieczna niz jej brak...bo co jesli jeszcze bardziej zniszczy to moje endometrium..albo potem powstana jeszcze wieksze zrosty...
W glebi duszy podjęłam decyzje o przyjeciu zarodka w takim stanie jaki mam...czy jest opcja ze dr może się nie zgodzić?? oby nie bo jestem klebkiem nerwow przy tych hormonach i najmniejsza rzecz doprowadza mnie do furii...
Mąż sie nie udziela..wszysystko spadlo na mnie...on nie wie..on się już pogubił...przeciez nie mamy tyle kasy...
Wszystko mnie dzis denerwuje..
Musisz robić tak jak czujesz.. Ty sama... Ty wewnętrznie... Jak widać jesteśmy w tym tak naprawdę same. Smutne to.... Ale... Zycie
Nie łam się i wiem że dasz radę... Każda zna s czuje ze ma ochotę to skończyć ale potem wstaje y następnego dnia i wiemy że to nasze największe Marzenie a siła się znajdujewierzę w Ciebie
Jakby co to jesteśmy tu dla ciebiesialalaKoniczynaDwa lubi tę wiadomość
LAURA -
Dziewczyny help me!
Czy macie kontakt do jakieś dobrej Doradcy Laktacyjnego? Gdyby z okolic Wejherowa to już w ogole cudownie.
Chyba mam coś w stylu hiperlaktacji. Mój organizm (moje durne hormony) nie potrafią uregulować laktacji i ciągle mam nadprodukcję mleka! Przechodzę już 5 zastój pokarmu. Jestem wykończona. Od 3 tygodni ciągle ból z małymi dwu dniowymi przerwami... Dramat.
Jak przeczytałam że Lenonki obudziła Bruna po ponad 7 godzinach bo cycki bolały to aż mi łzy poleciały. Po 2.5h już mam tak przepełnione piersi że nie wiem co robić. Przecież nie moge ciągle budzić dziecka kiedy ledwo zasnęło. -
Hałasianka wrote:Byłam na tym etapie co ty rok temu... Naprawdę.. Łącznie z tym podejściem męża... Ale to chyba większość z nas tu miała podobnie. Faceci tego nie ogarniaja co dla mnie jest żadną wymówka i do tej pory to pamiętam i zostanie to w mojej pamięci.
Musisz robić tak jak czujesz.. Ty sama... Ty wewnętrznie... Jak widać jesteśmy w tym tak naprawdę same. Smutne to.... Ale... Zycie
Nie łam się i wiem że dasz radę... Każda zna s czuje ze ma ochotę to skończyć ale potem wstaje y następnego dnia i wiemy że to nasze największe Marzenie a siła się znajdujewierzę w Ciebie
Jakby co to jesteśmy tu dla ciebie
Dziękuję za te słowa...naprawde wiele to dla mnie znaczy...
Faceci to inny świat....mam wrażenie ze to mój problem...nie nasz...bo to przeciez ja nie moge miec dziecka..
Wczoraj nawet specjalnie do niego powiedzialam ze jak coś to pojadę do tego L tylko na konsultacje..a on tylko " Dobrze" o zarodkach tez sama musialam decydować na ile lat mrozimy w razie W...
Najgorsze jest to jak placze i mówię ze bardzo się tego wszystkiego boję to on w takim momencie zaczyna rozkminiac ze musi to i to sobie zamówić z allegro..
Ahhh ..
Jade cala w nerwach oczywiście sama...bedzie co bedzie....
2007 - syn.
2018-nieudane hsg, histeroskopia( usunięcie 2 polipow z szyjki, lyzeczkowanie, zrosty w macicy - część uwolniono)
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
5.11.2019 - histeroskopia operacyjna - usuniete zrosty, udalo sie otworzyć macice.
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Pini, Halasianka polecała jakaś babeczkę z Gdyni (Pani Ania?). Pewne zaraz Tobie napisze. Podejrzewam, że juz robilas wszystk, ale zapytam, piłaś szałwię i odciągacz laktatorem do uczucia ulgi?
Halasianka, kupiłam czarnego bibsa. Pod kolor oczu 😀 On jeszcze go nie zaciąga od razu, tylko trzeba sie trochę pobawi, ale liczę, ze to sie zmieni, bo dopiero od wczoraj używamy. Niby rozmiar s, a wydaje sie jakiś taki duży. Juz dwa razy sie zdarzyło, że Bruno rzygał, bo smoczek wywołał odruch wymiotny 😐 Co prawda dawałam po jedzeniu, wiec to może moj błąd? Tez tak macie?PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Dziewczyny, mam wrażenie, że mocz Bruna ma zbyt intensywny zapach od kilku dni. Zastanawiam sie czy wykonywać jakieś badania. Ale jakie? Sam mocz ogólny, czy tez posiew?
Swoja droga, Anovi sie coś długo nie odzywa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 10:12
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Pini wrote:Problem brzuszków widzę szeroko nas zaatakował. Ja podawalam Delicol ale przy ostatnim karmieniu odstawilam. Mam wrażenie że spowodował wzmożone wymioty, ale czy faktycznie? muszę obserwować co będzie bez tych kropli. Wczoraj chaftal strasznie... No i zero kupy, a przed podawaniem jakies były. Ehh...bądź tu człowieku mądry.
Anovi, czy mogę prosić o pomoc? Staś skończył 6tygodni i we wczorajszych wynikach krwi wyszło że poziom bilirubiny wynosi 4.72 mg/dl. Dlaczego to cholerstwo tak długo się utrzymuje? Co z tym robić? W czwartek mam szczepienia, chyba nie powinniśmy ich podawac, co? Help me! Przecież to nie może tak długo trwać...! Mocz wyszedł dobrze, ale badanie ogólne. Posiewu nie było.
Ale czy on jest żółty? Wątpię, bo zażółcenie widać powyżej 5. Myślę, że wynik będzie się sukcesywnie obniżał, jest ok. Szczególnke jeśli karmisz piersią. Nic nie podawać, karmić i tyle.Myślę ,że pediatra w czwartek powie to samo.
Pini lubi tę wiadomość
Starania od 09.20156cykli clo/letrozol 😕, 2 IUI 😕
I ICSI : długi protokół start 30.09.18, XI 2018 punkcja
3 ☃️ blastki - 1 z nami, ❄️❄️
10.01.19 - FET - HCG 9dpt - 279mIu/ml; 11dpt - 779mIu/ml, 18dpt-11966,5; 25dpt - ❤️-synuś 🤰👶(09.2019)
Od 10.2020 - 3x FET 😕😕😕
06.2021 -II stymulacja- długi protokół, punkcja lipiec 2021, ❄️❄️❄️❄️
09.2021 - FET - Bhcg 10dpt - 365,6 🙏
Bhcg 12dpt - 924,1 🙏
Bhcg 17dpt - 4150 🙏
BCG 19dpt - 2171 💔
09.12.2021 - FET nr 5. 😕
12.01.2022 FET nr 6 HCG
- 10dpt 454.8, 22 dpt - Bhcg 10840, mamy ❤️
16 tydz. ciąży 💔 👼(megacystis u płodu)
02.2023 - FET ostatniego ❄️ - 13dpt HCG 308, 15dpt 450, 17dpt 530 , 19dpt 680, 21dpt 200💔
05.2023 zmiana kliniki
06.2023 III ICSI ❄️❄️❄️❄️
ET - 😓
Lipiec 23' - FET 😓
Sierpień 23 FET 👶córka -
sialalaKoniczynaDwa wrote:Dziękuję za te słowa...naprawde wiele to dla mnie znaczy...
Faceci to inny świat....mam wrażenie ze to mój problem...nie nasz...bo to przeciez ja nie moge miec dziecka..
Wczoraj nawet specjalnie do niego powiedzialam ze jak coś to pojadę do tego L tylko na konsultacje..a on tylko " Dobrze" o zarodkach tez sama musialam decydować na ile lat mrozimy w razie W...
Najgorsze jest to jak placze i mówię ze bardzo się tego wszystkiego boję to on w takim momencie zaczyna rozkminiac ze musi to i to sobie zamówić z allegro..
Ahhh ..
Jade cala w nerwach oczywiście sama...bedzie co bedzie....tu laski też miały podobnie
Male to pocieszenie ale... Dramat co? Oni są jacys opóźnieni:)) ignoranciLAURA -
Lenonki wrote:Pini, Halasianka polecała jakaś babeczkę z Gdyni (Pani Ania?). Pewne zaraz Tobie napisze. Podejrzewam, że juz robilas wszystk, ale zapytam, piłaś szałwię i odciągacz laktatorem do uczucia ulgi?
Halasianka, kupiłam czarnego bibsa. Pod kolor oczu 😀 On jeszcze go nie zaciąga od razu, tylko trzeba sie trochę pobawi, ale liczę, ze to sie zmieni, bo dopiero od wczoraj używamy. Niby rozmiar s, a wydaje sie jakiś taki duży. Juz dwa razy sie zdarzyło, że Bruno rzygał, bo smoczek wywołał odruch wymiotny 😐 Co prawda dawałam po jedzeniu, wiec to może moj błąd? Tez tak macie?
Czarny super) ja oscyluje w odcieniach różu chciaz jeden szary był też
Lenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Pini wrote:Dziewczyny help me!
Czy macie kontakt do jakieś dobrej Doradcy Laktacyjnego? Gdyby z okolic Wejherowa to już w ogole cudownie.
Chyba mam coś w stylu hiperlaktacji. Mój organizm (moje durne hormony) nie potrafią uregulować laktacji i ciągle mam nadprodukcję mleka! Przechodzę już 5 zastój pokarmu. Jestem wykończona. Od 3 tygodni ciągle ból z małymi dwu dniowymi przerwami... Dramat.
Jak przeczytałam że Lenonki obudziła Bruna po ponad 7 godzinach bo cycki bolały to aż mi łzy poleciały. Po 2.5h już mam tak przepełnione piersi że nie wiem co robić. Przecież nie moge ciągle budzić dziecka kiedy ledwo zasnęło.(w tym nieszczęsnym klubie laktacyjnym
Podstawa... Jak masz tyle mleka nie budz go, misoasz mieć laktator i nadmiar ściągać, zamroz to!!! Będziesz miała na przyszłość szkoda mleka i twoich cuckow.
Cdl to Ania bulczak, zadzwoń tam super babki są tam i na fb też Ci udzieli porad jakbu co, nie trzeba jechać
http://zaufajpoloznej.com/Pini lubi tę wiadomość
LAURA -
https://naforum.zapodaj.net/a3acecf768d8.jpg.html
wyniki z teraz.
zaraz wchodze2007 - syn.
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Marysiu, szacun, że przez tyle czasu dajesz radę sama. Naprawdę! Moja teściowa w końcu zobaczyła najmłodszego wnuka, ale miała nam tyle do powiedzenia, że mało czasu zostało dla wnuka. Następnego dnia chyba sie skumała, że to powinno inaczej wyglądać i zadzwoniła do syna, żeby powiedzieć jak bardzo kocha Bruna i jaki jest piękny 😅 Mm dokarmialam, bo miałam wrażenie, że popołudniu mam mało mleka. Bez sensu to było, bo faktycznie laktacja spowalniała przeze mnie. A co do spania, to jeszcze nie masz czego zazdrościć, bo to nie jest standard. Choc naprawdę juz duuuuzo sie poprawiło i ze spaniem i zachowaniem. Bruno nie śpi ze smoczkiem. W ciagu dnia jak mu wypadnie, to od razu sie budzi. Nie wiem jakby było w nocy.PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki 1, może Bruno ma dzis po prostu gorszy dzień?
Lenonki 2, a propo smoczka.. myślę że on niestety jest po prostu za duży
Lenonki 3, zgadnij jakie imię męskie jest moim nr 1?no nic innego mi się nie podoba! Mój mówi "po moim trupie", a ja " że da się to załatwić"
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Podeszlam bez emocji.
Dr zasypalam sugestiami i pytaniami. Miał dziś dobry chumor chyba. Wizyta na plus
Mam 2 , 3 opcje.
1. Ide na histeroskopie na nfz - jak juz to tylko w akademii medycznej..( kolejki po rok...)
2. Przygotiwuje sie do crio i jesli dr nadal będzie to niepokoilo to odroczymy transfer.
3. Jade do Krakowa na konsultacje na usg - tamten dr robi usg...to sie jakoś nazywa fachowo..i wpuszcza do macicy płyn dzięki czemu widac czy cos tam jest...
na gametowym usg S nie jest w stanie powiedziec czy to zrost, czy blizna...cos rzuca cien i on nie wie co to- jego słowa.
Wstepnie sie dowiedzialam ze takie usg to kolo 5stow plus konsultacja 150zl..
Poki co mam hiperke i mam sie oszczędzać.
punkcja w piatek o 8.30. bede pod obserwacją minimum 3h wlasnie przez to...i potem tydzień w domu. zakaz pracy.
Dzis mam Gonapeptyl 2 ampulki o 20.30 wziąć i mam dostinex dopochwowo. od jutra antybiotyk.
Neoparin tez mam ale dowiem sie po punkcji co i jak z nim robić.
2007 - syn.
Cienkie endometrium
Mutacje Pai-1 i Mthfr
02.05.2022 beta hcg 3164
04.05.2022 beta hcg 6466
05.05.2022 beta hcg 8698
Aniołek 10tc
Koniec przygody ze staraniami