Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotek gratuluje parki! :*
STaraczka trzymam mocne kciuki! Nie czytaj internetu bo tam nawet ból zęba powoduje zgon wiec nie ma co czytać. Czekaj na wizytę.
Asia daj znać jak po wizycie
Czara ja tez mam synka i rzeczywiście w sklepach sa same rzeczy dla dziewczynek. Muszę niezłe sie naszukać, zeby cos fajnego znaleźć do tej pory nie mam większości rzeczy kupionych, a coraz mniej czasu zostałokotek87, Czara lubią tę wiadomość
-
Staraczka i ja tez caly czas trzymam kciuki ! Mały prosiaczek ma racje, nie czytaj tego co piszą, każda z nas jest inna. Kochana pod kocyk, ksiazka, film i odpoczywaj. Przesyłam moc pozytywnej energii.
A ja jestem po wizycie u dr S. Były dwa pecherzyki, dwa pękły, ale było mało serduszkowan, nie byłam w nastroju. Cieszę się jednak, ze w ogóle dochodzi do owu. Plan jest taki, ze czekam na wizytę w Łodzi- 9.01 i zobaczymy czy będę mogla brac jako steryd, nie ukrywam, ze szczepienia i wlewy średnio mi się podobają. -
Czesc dziewczyny,ja dzisiaj też miałam wizytę u dr.S. Skończyłam 7 pełny tydzień ciąży. Nasz mały człowiek ma 0,93mm i słyszeliśmy serduszko,tętno 148.Pan doktor stwierdził że ok. Następna wizyta 15.01 i umowiona już jestem na usg genetyczne.
Kotek ale super wiadomość gratulacje,ale super parka:)
Staraczka cały czas trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze,musi być
Czara czy dr.S prowadzi ciąże do końca?kotek87, Czara, lena7, Domili, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStokrotko, na razie nas nie wygania Widziałam ostanio kobietę, która wychodziła od niego z wielkim brzuchem. Jednak ja trochę na kilka frontów działam. Chodzę czasem do Medicover - żeby dawali skierowania na badania i około 20 tygodnia planuję pójść do dr. Grzybowskego. Jest drogi (bierze prawie 300 zł za wizytę), ale trwa ona 1-1,5 h. Doktor bardzo dokładnie ogląda dziecko, każdy narząd.
Jestem po NIFTY. Ubyło mi 2400 zł... Irobot roomba poczeka. -
Kotek gratulacje parki!
Mokka czasami wystarczy jedno serduszkowanie
Staraczka cały czas mocno trzymam kciuki za Was!
A ja jak teraz szukam rzeczy dla dziewczyn ro mam wrażenie ze dla chłopców jest taniej... Narazie nie szaleje :p
Po wizycie ok, szyjka trzyma, dziewczyny ładnie rosną odpowiadają tv z om. Jedna znowu się przekręcila, ale jeszcze mamy dużo czasulena7, Stokrotkaaaa lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Mokka - daj znać jak po Łodzi Ja na razie chodzę dalej do Suchanek. No i udało mi się zdobyć skierowanie do poradni genetycznej - więc poszłam z pędem i od razu się zarejestrowałam - od dziwo na 17.01. w Invicta dr Ochman.
Liczę na to, że uda mi się kariotypy zrobić na NFZ - jak myślicie? Uda się?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga, a do tej Ochman idziesz na NFZ? Jeśli tak, to powinna Ci dać na NFZ kariotypy..sprawdź sobie jeszcze przed wizytą, jakie ewentualne badania genetyczne można zrobić na NFZ, i ja poproś ..nie wiesz, czy za chwilę nie przeczytasz gdzieś o innych..a tak za jednym razem będzieStarania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
mokka wrote:Kinia pewnie, ze napisze. Jejku mam zrobić test 26.12., ale nie łudzę się, nie zrobię. Poczekam, nie nastawiam się.
Ja 25.12 i też nie robięWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 21:47
mokka lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Właśnie mam zamiar się do tej wizyty mocno przygotować! W ogóle byłam w głębokim szoku, że na NFZ taki krótki termin oczekiwania!
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualny
-
Okazuje się, że beta to jedno, a maluch i tak swoje - dzielnie rośnie i ma już 9,9 mm! Serduszko bije 143 bpm, czyli chyba dobrze. Jest o 13 dni młodszy niż termin z OM i o 3 dni młodszy niż wynika z moich obliczeń. Najgorzej, że pęcherzyk jakiś mały i rośnie wolniej niż zarodek (nie wiem jak to możliwe ale pęcherzyk jest w 6 tygodniu, a zarodek 7 tyg. 0 dni). Doktor nie podjął się obliczenia daty porodu - tak, mój maluch już teraz jest całkiem nieobliczalny - ma to po mnie
Strasznie przeżyliśmy dzisiejszą wizytę. Jak wróciliśmy do domu, to się oboje spłakaliśmy jak panienki i poszliśmy odespać stres.
A doktor mi powiedział, że on mimo tej bety nie widzi powodu, żeby coś miało iść źle. Kazał zrobić mnóstwo badań i przyjść 5 stycznia (czyli wciąż trzeba kontrolować sytuację dosyć często).
Ale najważniejsze, że maluch ma gdzieś te bety i robi swojeAśka32, Asia87, Stokrotkaaaa, Malyprosiaczek, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Super Staraczka, bardzo dobre wiadomości, niech tak dalej dobrze idzie, trzymam kciuki!
Kinga też mam wizytę 17 stycznia u Ochman na NFZ- Śliwiński kazał zrobić kariotyp i MTHFR mężowi a mi tylko kariotyp o ile dobrze pamiętam. Nawet dokładnie nie wiem o co chodzi z tymi badaniami, Ś. tłumaczył na wizycie ale w natłoku informacji pogubiłam się totalnie. I też się zastanawiam czy mam prosić Ochman o jeszcze jakieś badania, nawet nie orientuję się o co mogłabym prosić - jestem zupełnie nieogarnięta
Byłam na kwalifikacjach do hsg na redłowie, miałam wymaz i crp ze sobą, doktor nawet nie spojrzała na wyniki bo stwierdziła, że w ogóle bez sensu zrobiłam te wyniki 2 dni przed okresem i przyszłam z nimi w 2 dniu cyklu żeby się zapisać na zabieg. Teraz jest teoria, że oba wyniki mam zrobić po okresie a tuż przed samym badaniem! Nieeee no kocham służbę zdrowia w tym kraju! Pani doktor wymyśliła to na prędce bo nie miała już miejsca na zabieg w moim 10 lub 12 dniu tego cyklu dlatego odesłała dopiero za miesiąc! Masakra, uwielbiam takie robienie ze mnie idiotki i nawijanie makaronu na uszy! A cykle mam nieregularne więc termin 24 stycznia, na który mnie zapisała, jest mega niepewny. Tylko strzelić sobie w łeb! Pisałam smsa do Ś. czy mi zrobi to hsg w gamecie to się nie odezwał A babki w rejestracji w gamecie powiedziały, że same nie umówią na termin hsg bo to musi wyznaczyć lekarz. Ehhhh i co począć - jak nie urok to sraczka! Zobaczę jak dostanę kolejny okres - może jednak wyrobię się na tego 24 na redłowo.
Z innej beczki to chciałam Wam życzyć wesołych świąt, dużo dobrych myśli, nie tracenia nadziei, powodzenia w staraniach i szczęśliwych rozwiązań
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Eszkilu wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała może laparoskopie? Diagnostyczna albo z nakluwaniem jajników?
27 lat
10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
11.09.17 pozytywny test ciążowy.
14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
19.09.17 pęcherzyk 5,9mm -
Staraczka i juz daruj sobie te bety! Widzisz ze Twój Maluch ma je gdzieś to i Ty miej bo tylko stres niepotrzebny. Ufaj lekarzowi i myśl tak jak on, że nie ma powodów by zakładać ze dzieje się źle.
Spokojnych Świąt!
I dla całej reszty Buziole :*Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Staraczka, to mimo tych bet, masz wojowniczego wojownika w sobie! Może faktycznie nie rób tych bet, bo to tylko stres nic więcej! Powiem Ci szczerze, że ja nie wrozylam dobrego końca, bo ja w tamtym roku miałam niemal identyczne te bety co Ty, ale jak widać, każdy jest inny i nie ma się co nimi sugerować. Życzę z całego serca cudownego dzidzia, żebyś w następnym roku, spocona pchała wózek po krzywych chodnikach
Wam dziewczyny również życzę wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku 2018! Tym które już są szczęśliwe, dobrego rozwiązania, a dziewczynom które jeszcze walcza by spełniło sie to jedno marzenie!
Wesołych Świąt :-*:-*:-*Asia87 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Aśka, ja mam na razie w zamyśle karioryp, ale jak trochę mi się zluzuje, poszukam o co jeszcze mogę poprosić... dam znać, i Ty daj proszę, jak coś wymyślisz
Staraczka, cieszę się, bardzo!
Wesołych Kochane!
2014.06. - start
Kinga, byłam dziś u dr Ochman. Wpisała skierowanie na kariotypy. Chciałam jeszcze na mthfr 2 i 5 cz.krzepnięcia jak zasugerował dr Śliwiński, ale ona powiedziała, że wypisze na następnej wizycie bo te badania nie są miarodajne mimo że tyle hałasu wokół nich. A termin badań wyznaczony na 13 lutego. Szok, że tak odległy...
Dziewczyny, wesołych Świąt dla Was i dla Maluszków w drodze oraz tych, które jeszcze się czają jak gwiazdki na niebie02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Staraczko gratuluję, podglądam Twoje zmagania i jestem pełna nadziei, że i u mnie się uda. Mam niskie przyrosty bety- pierwszy 66% , drugi po 48h 59,8%- wizyta u lekarza dopiero w przyszły czwartek 19 dpt, ale myslami się już żegnam, a potem czytam takie historie jak Twoja!
Mam nadzieję, że i moja historia będzie miała jednak happy end