Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hałasianka wrote:ja jestem obstawiona lekami przez Suchanek, bylam u niej dzisiaj i polecała Łukaszuka niby. Do tego bede od początku transferu jeszcze pod kontrolą Jańczewskiego z Redłowa także naprawded potrzebuję kogos kto mi zrobi fizycznie transfer.
A.H czyli? podaj prosze pełne nazwisko;) i...to niedorzecznie...śliczny?haha kurde zawsze to dodatkowy komfort na częstych wizytach:D
A rękę do transferów naprawdę ma>??Opowiadaj
https://www.klinikainvicta.pl/zespol/lek-med-andrzej-hajdusianek/. W invikci właśnie on i dr Ł. mają dobrą rękę do transferów. Ja byłam pewna, że u mnie się skończy na ivf i właśnie tych 2 mi polecano pod tym kątem. Wygrał dr. H za ogólną sympatyczność. Szkoda, że mnie w ogóle nie chciał badać tylko już mi ivf planował, bo naprawdę fajny.
A u dr J. z redłowa miałam HSG - krótka przygoda, ale zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Nawet się nie obraził po tym jak mi powiedział "i w tym cyklu się nie staramy" a ja go spytałam "pan też?" Lubię lekarzy, co uwazają, że nie ma głupich pytań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 22:44
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
No nie mogę spać. Płakać mi się chce. Po położeniu się przylozylam detektor i zauważyłam, że tetno było bardzo wolne - około 50/min, potem zaczelo przyspieszać. To już drugi raz, za pierwszym razem myślałam że to pomyłka, a teraz sama nie wiem co robić
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Eszkilu wrote:No nie mogę spać. Płakać mi się chce. Po położeniu się przylozylam detektor i zauważyłam, że tetno było bardzo wolne - około 50/min, potem zaczelo przyspieszać. To już drugi raz, za pierwszym razem myślałam że to pomyłka, a teraz sama nie wiem co robić
-
Dokładnie Eszkilu, idź na IP, niech wszystko sprawdzą. Jak leżałam w szpitalu pod ktg, to tętno było czasami naprawdę różne, potrafiło być przez moment 60, żeby za chwilę skoczyć do 180, a nawet zdarzalo się że na chwilę zanikło..dziecko sie rusza, to dlatego.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Eszkilu co u Ciebie ? Pojechałaś na ip ?
Lena, jak Ninka ? Przesypia noce? Napisz co u małej.
Staraczka co tam ? Jakieś newsy ? Objawy ? Ja postanowiłam nie badać bety do 19.04.
Ogólnie brakuje mi aktywności, wcześniej siłownia, joga, teraz tylko leżenie. Czuje się jak mały klopsik. -
nick nieaktualny
-
mokka wrote:Staraczka co tam ? Jakieś newsy ? Objawy ? Ja postanowiłam nie badać bety do 19
Cycki bolą tylko jak przycisnąć, i kiszki zaczęły do mnie głośno przemawiać po każdym jedzeniu i tyle. Jutro zrobię bete i proga. Jeśli będzie źle to wolę przetrawić w domu niż u dr S w gabinecie. A jak będzie dobrze, to może odrobinę łatwiej bedzie mi tam jechać. A Ty się juz dorobiłaś jakichś spektakularnyvh objawów? Ja już jestem na etapie, kiedy myslę że nic by mnie tak nie uspokoiło jak torsje i wymioty. Kiedyś nie miałam takich marzeń.
-
Czara, Kochana wydaje mi się, że niestety mój plan ćwiczeń z edytą litwiniuk podczas ciązy pójdzie na marne. Skoro teraz mam bardzo się oszczędzać, to co będzię później.No nic poczekam sobie, ważne by wszystko pomyślnie się zakończyło.
Jak się ogólnie czujesz ? -
StaraczkaNika wrote:U mnie nic
Cycki bolą tylko jak przycisnąć, i kiszki zaczęły do mnie głośno przemawiać po każdym jedzeniu i tyle. Jutro zrobię bete i proga. Jeśli będzie źle to wolę przetrawić w domu niż u dr S w gabinecie. A jak będzie dobrze, to może odrobinę łatwiej bedzie mi tam jechać. A Ty się juz dorobiłaś jakichś spektakularnyvh objawów? Ja już jestem na etapie, kiedy myslę że nic by mnie tak nie uspokoiło jak torsje i wymioty. Kiedyś nie miałam takich marzeń.
Mnie też nie bolą, w ogóle nic nie czuje. Bety nie robię na razie, zrobię przed wizytą, czyli 19.04. Ta niepewność mnie wykańcza -
No to dołączam do sterydówek. 20 mg encorton, (15 rano, 5po południu). Zaczynam od przyszłego cyklu. Mam zacząć brać od owulacji, a jak Wy zaczynałyście?
A co sądzicie o dawce? Mało/dużo? Czego się spodziewać na początku? Jakieś ekstremalne wrażenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 08:08
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:No to dołączam do sterydówek. 20 mg encorton, (15 rano, 5po południu). Zaczynam od przyszłego cyklu. Mam zacząć brać od owulacji, a jak Wy zaczynałyście?
A co sądzicie o dawce? Mało/dużo? Czego się spodziewać na początku? Jakieś ekstremalne wrażenia?
OO to tak samo jak ja. biorę identycznie 15 mg rano, 5 po południu:)
U mnie było tak, wcześniej brałam calcort, więc mój ogranizm był przyzwyczajony już do sterydu. Po tygodniu brania Calcortu pojawiły się u mnie mega zawroty głowy, nie mogłam nawet 1km przejechać samochodem. Jeździłam po lekarzach, neurologach. Minęło całe szczęście, czy to było spowodowane sterydem...nie wiem, lekarze też nie odnieśli się jednoznacznie. Teraz tylko czasem mi się zakręci. Pamietaj, by przy przyjmowaniu sterydu odpowiednio się nawadniać, rodzinna lekarz powiedziała, że przy sterydach zaburzone są elektrolity i trzeba dużo pić. Nawet mi przepisała jakieś suple.
Poza tym, wszystko w miarę ok. Ps pamiętaj by przy okazji następnej wizyty zapytać w razie czego jak schodzić ze sterydu. To ważne by od razu go nie odstawiać, tylko stopniowo schodzićkinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Lunitari wrote:Eszklilu mi sie wydaje (moge sie mylic) ze tak po prostu dziala detektor. Obejrzyj filmiki na youtube. Pojechalas na ip?
Jestem po wizycie. Ciaza za mloda na KTG, na USG pare razy sprawdzali - tetno miedzy 144-150. Dr mówiła, że kilkunastosekundowe spadki zdarzaja sie, dziecko sie rusza i chwyta pepowine, a poza tym ona nie ufa urzadzeniom i mam spokojnie czwkać na ruchy dziecka. Poza tym dziecko ok, ale spało sobie. Nie zmierzyli szyjki ale juz nie domagalam sieZwariuje do konca ciąży. Tylko biednego dziecka zal
nick nieaktualny
-
Dziewczyn, czy którejś z was udało sie zajść po iui na pękniętch pęcherzykach? Ja mam iui o 11, ale rano było widać na usg, że właśnie mi pękają.
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Komórka jajowa jest zdolna do zaplodnienia do 24 h po uwolnieniu. Wiec idealnie
Ja dzisiaj chyba poczulam i widzialam pierwsze ruchy.
Na leżąco było czuć jakby pękającą bańkę, delikatnie widoczne falowanie pod skórą. Jakoś mialam wrazenie że to własnie totupciu, Lunitari, mokka, Malyprosiaczek, Pomi lubią tę wiadomość
nick nieaktualny