X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiadomo jak by zachował się Wójcik, jednak stanowisko kierownicze do czegoś zobowiązuje. Faktycznie jakbyś wkroczyła na drogę sądową mogłoby się to dla nich źle skończyć ale kto ma na to siły. Nie mniej jednak uważam że Wójcik powinien mieć świadomość o zaistniałej sytuacji.

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotkaaaa wrote:
    W sumie nie wiadomo jak by zachował się Wójcik, jednak stanowisko kierownicze do czegoś zobowiązuje. Faktycznie jakbyś wkroczyła na drogę sądową mogłoby się to dla nich źle skończyć ale kto ma na to siły. Nie mniej jednak uważam że Wójcik powinien mieć świadomość o zaistniałej sytuacji.
    Nie chce się czuć jak idiotka po raz kolejny wiesz, a jestem przekonana że by poparł ich stanowisko ( moze za kulisami by sobie pogadali inaczej wiadomo ) ale w życiu nie powie , ze zrobili coś zle bo by narazil dobre imie kliniki. Wiadomo , że nie mam na to siły ani ochoty żeby się z nimi sądzić no i oni są tego świadomi na pewno.

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zbierz siły kochana na dalszą walkę o spełnienie swojego marzenia czego z całego serca ci życzę.

Hałasianka lubi tę wiadomość

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak z Incicta? myslicie , że jak sie uprę to jest opcja wszczepienia zarodka w 5 dobie ( blastocysty)?a nie sztapowo w 3ciej?

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc, dość ciężka sytuacja w Twoim przypadku Hałasianka. Uważam, że jeżeli straciłaś zaufanie do kliniki (mimo aprobaty innych lekarzy z zewnątrz), to nie ma sensu, abyś dalej z nią współpracowała. Tutaj chodzi o Twój komfort psychiczny, nie oszukujmy się, aby doszło do powodzenia całego leczenia - musi być obopólna współpraca i zaufanie. Jeżeli tego nie ma - po prostu szkoda pieniędzy, zdrowia i czasu.

Czy nie zawiedziesz się na Invicta? Nie wiem. Czy podadzą Ci zarodki w 5tej dobie? Też tego nie wiem. Chyba najlepiej po prostu, abyś umówiła się na konsultacje i uzyskała w pełni wyczerpujące dla Ciebie informacje.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, bardzo Ci współczuję przeżyć... Trzymaj się tam ciepło <3

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, juz po wizycie. W wymazie mam bakterie na ++, dostalam Macmirror. Dr mnie zbadal, długość szyjki 38 mm - co mnie zmartwiło, bo tydzień temu 44 mm! Pytałam o to, każdy inaczej mierzy, ale i tak mam trochę stresa - czy któraś z Wss miała taką sytuację?

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam i wydaje mi się, że dokładnie takie same wymiary. Leżałam dużo do kolejnej wizyty, a potem okazało się, że znowu jest dłuższa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu, ostatnio pisałyśmy o tym moim USG przepływów, bo miałam pójść do doktora Grzybowskiego, a wybrałam się na darmową w Medicover.
    Babeczka sprawdziła wszystko (serduszko, mózg, żołądek, itp), zmierzyła - ale trwało to chwilę, nic mi nie mówiła. Naprawdę nie wiem jakim cudem tak szybko wszystko dokładnie sprawdziła w niecałe 15 min. Doktorowi G. zajęłoby to godzinę i wszystko by tłumaczył przy okazji.
    Doktor S. powiedział, że zobaczymy czy będę musiała iść na USG trzeciego trymestru, wszystko w zależności od tego badania przepływów. No i niby wyszło ok, ale ja jakoś średnio tej pani ufam i mimo wszystko pójdę między 30 a 32 tyg. do doktora G.
    Synek na tej wizycie ważył 1300 g i był prawie 3 tyg do przodu! 10 dni wcześniej ważył 950 g i był 7 dni do przodu.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Nie powinno się tak traktowac klientów zgadzam się ale....szczerze to nie chcę mieć z tymi ludzmi nic wspólnego. Jestem zdegustowana! w ziągu 2 lat nei zmieniło się nic, ało tego, w lipcu zeszłego roku robił mi ineminacje ( i wtedy nie przeszkadzała blizna???) w sierpniu zakończylo się to szpitalem z powodu ciąży pozamacicznej. To dlaczego to robił?>?
    eh....
    Generalnie Jańczewski to dla mnie teraz autorytet i tego się będę trzymać ale muszę znaleźć klinikę która mi zrobi IVF. Czy któras z was słyszala , że w INvicta robią tylko do 3ciej doby>? czy jest szansa ze jak powiem że chce aby zarodek rósł do 5 doby do blastocysty to mi tak zrobią?
    A czemu Warszawa a nie Białystok? Białystok robi IVF najlepiej w Polsce podobno i wszystkie możliwe metody znają, dopasowują do przypadku.

Ja bym na Twoim miejscu napisała pismo do Zarządu z prośbą o wszczęcie postępowania wyjaśniającego i prośbę o zwrot kosztów 2 lat leczenia (wyciągnij kartę i policz ile było wizyt). Wtedy mają obowiązek wyjaśnić sprawę szczegółowo - to się może przydać, żebyś miała ich wymysły "na piśmie" - jesli bedziesz chciała i miała siłę, to pokażesz to do konsultacji innym lekarzom, żeby podważyli opinię dr. Cz. Pytanie, czy chcesz przez to przechodzić.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Ja tak miałam i wydaje mi się, że dokładnie takie same wymiary. Leżałam dużo do kolejnej wizyty, a potem okazało się, że znowu jest dłuższa.
    Chyba sie jednak pooszczedzam, choc do wizyty az 4 tyg! Moze umowie sie jeszcze gdzies za 2 tygodnie na kontrole. I wezme spowrotem luteine.
    Tak sobie mysle, ze moze faktycznie te pomiary sa bardzo orientacyjne... Nie wiem, moze sie ludze, ale skrocenie szyjki o 6 mm w niecaly tydzien przeraza.

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Eszkilu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dra G dzwoniłam dzisiaj i chciałam się umówić na połówkowe, ale nie miał kalendarza i kazał dzwonić w środę rano.
    Takze też próbuj, ale mówił coś że do końca kwietnia ma tylko pojedyncze terminy.

Trzeba mieć do lekarza zaufanie, innym razem po badaniu i tak się nie będzie spokojnym :(

ojxerl68k5xeefy1.png

ckailqxw1u8iufef.png

Gameta Gdynia od 2016 r.
  • Stokrotkaaaa Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara a doktor mówił co może być przyczyną tak szybkiego przyrostu wagi Franusia? Może to być przez cukrzycę ciążowa??

8p3odqk32c0wu4w8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, dobrze ze piszesz. W środę rano zadzwonię. Jak poprzednio dzwoniłam to w ogóle problemu nie było z terminami.

Stokrotko, mam cukrzyce ciążowa, ale pod kontrolą (mój wynik był przekroczony tylko o jedną jednostkę, ale to podobno już cukrzyca). Po każdym posiłku mierzę i jest w normie. A ten przyrost wagi był od momentu jak już jestem na diecie. Mysle, ze to albo zły pomiar i tyle nie wazyl albo po prostu będzie duży. Ja ważyłam 4300. Położna mówiła mi, ze może być tak, ze będzie miał podobną wagę do mojej. Zobaczymy.

Tez się zastanawiam czy te spinanie się brzucha nie jest od tego, ze synus jest duży a ja bardzo szczupła, może macica nie nadąża rosnąć? Przed ciążą miałam niedowagę.

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A czemu Warszawa a nie Białystok? Białystok robi IVF najlepiej w Polsce podobno i wszystkie możliwe metody znają, dopasowują do przypadku.

Ja bym na Twoim miejscu napisała pismo do Zarządu z prośbą o wszczęcie postępowania wyjaśniającego i prośbę o zwrot kosztów 2 lat leczenia (wyciągnij kartę i policz ile było wizyt). Wtedy mają obowiązek wyjaśnić sprawę szczegółowo - to się może przydać, żebyś miała ich wymysły "na piśmie" - jesli bedziesz chciała i miała siłę, to pokażesz to do konsultacji innym lekarzom, żeby podważyli opinię dr. Cz. Pytanie, czy chcesz przez to przechodzić.
    Staraczko byłam w Białymstoku w lutym właśnie... Zatkalo mnie jak odesłał mnie ie do gamety ponieważ mamy super lekarzy i i klinikę i mam to na miejscu. Porażka.

• Koraa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eszkilu wrote:
    Hej, juz po wizycie. W wymazie mam bakterie na ++, dostalam Macmirror. Dr mnie zbadal, długość szyjki 38 mm - co mnie zmartwiło, bo tydzień temu 44 mm! Pytałam o to, każdy inaczej mierzy, ale i tak mam trochę stresa - czy któraś z Wss miała taką sytuację?

Spokojnie
    Mój lekarz mówi że to normalne że szyjka się skraca bo przez ten czas organizm przygotowuje się do porodu i nie będzie ciągle 4 cm a nagle 1 cm. Martwić się trzeba dopiero około 2 cm a i to zależy od etapu ciąży . Myślę że taki wynik jest dobry . Jeśli lekarz nie dał ci żadnych zaleceń myślę że nie masz się czym martwić

ckaidqk3eepzym33.png

27 lat
    10.03.17pierwsza wizyta w Gameta/22.06.17 HSG nieudane,podejrzenie endometriozy
    19.07.17 laparoskopia, HSG endometrioza wykluczona
    11.09.17 pozytywny test ciążowy.
    14.09.17 beta 359 / 18.09.17 beta 2566
    19.09.17 pęcherzyk 5,9mm
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    a jak z Incicta? myslicie , że jak sie uprę to jest opcja wszczepienia zarodka w 5 dobie ( blastocysty)?a nie sztapowo w 3ciej?
    W invicta wręcz zalecają hodowlę do stadium blastocysty.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Staraczko byłam w Białymstoku w lutym właśnie... Zatkalo mnie jak odesłał mnie ie do gamety ponieważ mamy super lekarzy i i klinikę i mam to na miejscu. Porażka.
    To może idź na zwiad do Invicty? Chyba z ovufriend 1 wizyta jest taniej czy nawet za friko.
    Do ivf polecam dr A.H. On chyba strasznie to lubi - u mnie cisnął od 2 wizyty. No i krążą już legendy o jego ręce do transferów. Osobiście nie polecam, jeśli chcesz coś diagnozować, ale jeśli jesteś zdecydowana, to myślę że warto. Pan dr jest do tego przesympatyczny i niedorzecznie śliczny.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor Sz. też nas b. Szybko cisnęła na in vitro :)

• Hałasianka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To może idź na zwiad do Invicty? Chyba z ovufriend 1 wizyta jest taniej czy nawet za friko.
    Do ivf polecam dr A.H. On chyba strasznie to lubi - u mnie cisnął od 2 wizyty. No i krążą już legendy o jego ręce do transferów. Osobiście nie polecam, jeśli chcesz coś diagnozować, ale jeśli jesteś zdecydowana, to myślę że warto. Pan dr jest do tego przesympatyczny i niedorzecznie śliczny.
    ja jestem obstawiona lekami przez Suchanek, bylam u niej dzisiaj i polecała Łukaszuka niby. Do tego bede od początku transferu jeszcze pod kontrolą Jańczewskiego z Redłowa także naprawded potrzebuję kogos kto mi zrobi fizycznie transfer.
    A.H czyli? podaj prosze pełne nazwisko;) i...to niedorzecznie...śliczny?:D haha kurde zawsze to dodatkowy komfort na częstych wizytach:D
    A rękę do transferów naprawdę ma>??Opowiadaj

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ