Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Natka, ale nie pietruszki Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam czuję, że wiem już więcej🌺
    Właśnie dlatego, ze pierwsza strata byla tak ogromnym szokiem i zbierałam się po niej kilka miesiecy, gdzie w kazdym cyklu liczylam na to, ze się udało, a potem albo pojawialo się plamienie, albo miesiaczka. W końcu niespodziewanie po roku znów zobaczylam dwie kreski, ale nie było u mnie tego entuzjazmu do tego stopnia, ze powiedzialam mężowi już po fakcie, jak dostałam krwawienia.

Obie ciąże z lewego jajnika, gdzie owulację mam bolesną, przez co zaczęlam się obawiac, że ten jajowód moze byc niedrożny i moze się skonczyć ciążą pozamaciczną. Z prawego nie czuję nic, no chyba, ze ten jajnik jest jakis leniwy i owulacji z niego nie ma.
    Mam kumpelę, taką od najmlodszych lat, starali się dlugo, problemem wydawaloby się, że są slabe wyniki nasienia, a przy histeroskopii diagnostycznej robionej zupelnie w innym celu, okazalo się, ze ma ścianę w polipach. Po zabiegu w ciagu 3 miesiecy zaszła w upragnioną ciążę.

Gdzieś poczułam ulgę, że ten cykl był krotszy, nie czekalismy dlugo na owulację, faza lutealna miała dobrą dlugość. Bo jednak przy cyklach ponad 30 dni, to strasznie się dłuży. Teraz wyszlo 27 dni.

Im dalej w las, tym wiecej pytań - dzwonicie do swoich prowadzacych czy piszecie sms?
    O ile nie mam problemu z dzwonieniem, bo moja praca polega na kontakcie telefonicznym, tak w przypadku lekarza z kliniki chyba się blokuję, bo obawiam się, że bedę mu przeszkadzać, kiedy przyjmuje inne pacjentki 🫣

Przy pierwszej wizycie trafilismy tak, że było mało ludzi, na kolejnej pelne poczekalnie, strasznie wspolczuję wszystkim, że muszą przez to przechodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:30

‹‹ 3972 3973 3974 3975 3976
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ