Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Alexis93 ktora to ta szczesliwa godzina? Powodzenia dzisiaj! 🤞
    13.40 🍍✊ Dziękuję 🫶

Chomik_mandżurski, aga12345, Domi0307, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

🚺’93
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne ✅️
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹’93
    - paramenty nasienia (ogólne) ✅
    - morfologia 2% ❌
    - fragmentacja DNA 89 % ✅
    -kariotypy ✅️

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓10.25 punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥10.25 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
    🥼leczenie, diagnostyka w kierunku immuno
    🏥 ‼️ 03.2026 - wodniak jajowodu - laparo. usunięcie jajowodu prawego
    🍍⏳ 🍀 06.26 transfer (1) - z obstawą immuno (accofil, encorton)
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Cześć.
    Dłuuugo mnie tu nie było.
    Łączę się z każdym rozczarowaniem, każdą negatywną betą. Choć mój Cud ma już ponad 3lata, nadal bardzo dobrze pamiętam ten ból...
    Trzymam kciuki za Was wszystkie.
    Dziewczyny testujące w marcu- jak u Was? Bo nie umiem znaleźć wyników.

Staraczka- różne drogi prowadzą do macierzyństwa. Odnajdziesz swoją🍀
    Moja też w planach miała wyglądać inaczej. Miało być od razu. Bezproblemowo. Naturalnie.
    Ale to już nie ma znaczenia. Dzięki KD i dr Ś (który od razu wiedział, że nie zachodzę w ciążę ze względu na moje słabe komórki i mówiło dawczyni, ale uszanował chęć spróbowania) mój Cud śpi obok.
    Tylko to się liczy.
    Jest wiele opcji. A tu nie ma rzeczy niemożliwych...

Cześć Ja napisałam do dr Ś zalecił wizytę na początku cyklu i zrobienie w dniu wizyty progesteronu i estradiolu w tym samym cyklu miałam transfer 😊

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    Dziewczyny widzę że ten watek ostatnio bardziej aktywny co bardzo mnie cieszy 🥰 czy są tu może jakieś osóbki które w tym miesiącu albo najbliższym czasie podchodzą do transferu? 🍀 u nas pierwszy transfer w środę 17.06
    Niech się wgryza i zostanie z Wami na kolejne 8,5 miesiąca ✊🏼

Swoją drogą mam wrażenie, że wcale wielu pacjentów nie ma w klinice. Nas były dwie na transfer i kobieta przede mną weszła z mężem. Więc się zapytałam czy też możemy, a pielęgniarka że jak nie ma tłumów to tak, i każda z nas miała swoją salę. I w ten oto sposób na ostatnim, piątym transferze towarzyszył mi partner ❤️

Chomiku - powodzenia 🤞🏼 planujesz naturalnie czy masz już termin CC?

Chomik_mandżurski, Natka, ale nie pietruszki lubią tę wiadomość

age.png

age.png

FET 6D 4.1.1
    6 dpt- 20,5; 8 dpt- 50,4; 10 dpt- 120; 13 dpt- 500; 23 dpt jest💍i ❤️
    preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Cześć.
    Dłuuugo mnie tu nie było.
    Łączę się z każdym rozczarowaniem, każdą negatywną betą. Choć mój Cud ma już ponad 3lata, nadal bardzo dobrze pamiętam ten ból...
    Trzymam kciuki za Was wszystkie.
    Dziewczyny testujące w marcu- jak u Was? Bo nie umiem znaleźć wyników.

Staraczka- różne drogi prowadzą do macierzyństwa. Odnajdziesz swoją🍀
    Moja też w planach miała wyglądać inaczej. Miało być od razu. Bezproblemowo. Naturalnie.
    Ale to już nie ma znaczenia. Dzięki KD i dr Ś (który od razu wiedział, że nie zachodzę w ciążę ze względu na moje słabe komórki i mówiło dawczyni, ale uszanował chęć spróbowania) mój Cud śpi obok.
    Tylko to się liczy.
    Jest wiele opcji. A tu nie ma rzeczy niemożliwych...

Fakt, nie ma rzeczy niemożliwych, forum widziało nie jedna naturalna ciążę, która "nie miała prawa wydarzyć".
    Mi też się wydawało że będzie id razu, bez problemu, skoro pierwsza ciąża była szybko to kolejna miała też taka być, nie.byla...
    Dzisiaj cieszę się, zmieniłam klinikę, znalazłam tam lekarza, któremu po tym wszystkim mogłam zaufać i dzięki temu jestem tu gdzie jestem ...

Powodzenia każdej z Was, myślę że każda z Was znajdzie najlepsza dla.siebie drogę, nawet jeśli to nie jest.latwa droga...

Trinity_Nea, Natka, ale nie pietruszki lubią tę wiadomość

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

age.png
    age.png
    _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
    _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Chomik_mandżurski Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga12345 wrote:
    Niech się wgryza i zostanie z Wami na kolejne 8,5 miesiąca ✊🏼

Swoją drogą mam wrażenie, że wcale wielu pacjentów nie ma w klinice. Nas były dwie na transfer i kobieta przede mną weszła z mężem. Więc się zapytałam czy też możemy, a pielęgniarka że jak nie ma tłumów to tak, i każda z nas miała swoją salę. I w ten oto sposób na ostatnim, piątym transferze towarzyszył mi partner ❤️

Chomiku - powodzenia 🤞🏼 planujesz naturalnie czy masz już termin CC?

Alez milo ze strony personelu, ze wpuscili meza. Daj znac jak sie czujesz, kiedy testujesz? :)

Ja dzis leniwie zaczynam dzien, powoli sie ogarne, poglaszcze koty i jade do szpitala ze skierowaniem. Prawdopodobnie zostane dzis na patologii na indukcji. Bardzo chcialabym urodzic synka naturalnie, ale trzeba mu chyba troszke pomoc sie ruszyc :)

Trinity_Nea lubi tę wiadomość

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 18.5, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g, cross match 25.9%, cd56 cd138 ok
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    09.23 - 11.23 - 3 x IUI 👎
    12.23 - I IVF, długi protokół
    01.24 - punkcja 9 oocytów -> 1 ❄️ 4.1.2
    02.24 - FET beta 0

07.24 II IVF, krótki protokół
    19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

05.25 III IVF, krótki protokół
    21.05 - punkcja, 10 kumulusów -> 8 🥚 -> 1 ❄️ 3.1.1 PGTA + 🥰
    01.10.25 FET 🌈 (euthyrox, encorton, accofil, hcq, neoparin) 6dpt ⏸️😍 8dpt 87,9 10dpt 262,50 12dpt 691 14dpt 1728 20dpt 16591 26dpt ❤️ CRL 0.35cm
    age.png
  • aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trinity_Nea wrote:
    Właśnie na ten numer dzwoniłam i tak łączyło z centralą🥴
    🤦🏼‍♀️ W takim razie sorry, byłam pewna że dzwonię do Gdyni 😅

age.png

age.png

FET 6D 4.1.1
    preg.png
  • aga12345 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Alez milo ze strony personelu, ze wpuscili meza. Daj znac jak sie czujesz, kiedy testujesz? :)

Ja dzis leniwie zaczynam dzien, powoli sie ogarne, poglaszcze koty i jade do szpitala ze skierowaniem. Prawdopodobnie zostane dzis na patologii na indukcji. Bardzo chcialabym urodzic synka naturalnie, ale trzeba mu chyba troszke pomoc sie ruszyc :)
    I bardzo dobrze, plan super na spokojnie. Wiem, że łatwo mówić, ale tutaj głowa musi być właśnie spokojna. Też miałam indukcję w pierwszej ciąży, kilka dni. Wody mi odeszły i zaczęła się akcja dopiero jak stwierdziłam że trudno ma być CC, to niech tną. I jak się z tym pogodziłam to poszło. Choć finalnie i tak było CC, bo się młody źle w kanał wstawiał 😅
    Rodzisz w Trójmieście?

Dziękuję ❤️ całkiem dobrze.U mnie beta 50. W 8 dpt. Jutro beta dla kliniki, zobaczymy czy idzie w dobrym kierunku ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 17:51

Chomik_mandżurski, Alexis93, Trinity_Nea lubią tę wiadomość

age.png

age.png

FET 6D 4.1.1
    preg.png

Wysłany: 18 czerwca, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! 50 to obiecujaco! Po cichu gratuluje i trzymam kciuki za dalsze wgryzanie 😍

Rodze w Wejherowie 🙂 Z glowa jest niestety srednio. Troche sie boje tej indukcji. Wczoraj sie poplakalam z blahego powodu i jestem zla na meza, bo zamiast spedzac ze mna czas i obejrzec co gdzie mam w plecaku do porodu to sprzatal piwnice 🤣 Nie rokuje to dobrze, bo powinna byc miedzy nami wspolpraca i duzo naturalnej oksy 😆 Jesli bedzie trzeba ciac to trudno, niech tna, jesli to nie bedzie wynikalo z pospiechu ale wlasnie ze wskazan medycznych. Wazne zeby synek byl bezpieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 10:41

aga12345 lubi tę wiadomość

♀️ 88 AMH 1.27 -> 0.93 maj 25, jajowody drożne, BMI 18.5, KIR AA, HLA-C C2, ANA 1:1000, PAI-1 5g/5g, cross match 25.9%, cd56 cd138 ok
    ♂️ 87 niedoczynność tarczycy, żylaki powrózka 3st, BMI 26.9, morfologia 2% -> 4%, HLA-C C1
    Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    02.24 - FET beta 0

19.07 - punkcja, przedwczesna owulacja, z 20 pęcherzykow 7 oocytow -> 1 ❄️ 4.2.3
    13.08 FET 7tc 💔

01.10.25 FET 🌈 (euthyrox, encorton, accofil, hcq, neoparin) 6dpt ⏸️😍 8dpt 87,9 10dpt 262,50 12dpt 691 14dpt 1728 20dpt 16591 26dpt ❤️ CRL 0.35cm
    age.png
  • Domi0307 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Super! 50 to obiecujaco! Po cichu gratuluje i trzymam kciuki za dalsze wgryzanie 😍

Rodze w Wejherowie 🙂 Z glowa jest niestety srednio. Troche sie boje tej indukcji. Wczoraj sie poplakalam z blahego powodu i jestem zla na meza, bo zamiast spedzac ze mna czas i obejrzec co gdzie mam w plecaku do porodu to sprzatal piwnice 🤣 Nie rokuje to dobrze, bo powinna byc miedzy nami wspolpraca i duzo naturalnej oksy 😆 Jesli bedzie trzeba ciac to trudno, niech tna, jesli to nie bedzie wynikalo z pospiechu ale wlasnie ze wskazan medycznych. Wazne zeby synek byl bezpieczny.
    Chomiczku, powodzenia! 🍀❤️

Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość

♀️ 35
    - RZS, ANA 1:160
    - hormony, AMH, wit. D, wit. B12, kwas foliowy, homocysteina, KIR, cytokiny, subpopulacja limfocytów, cross-match, kariotyp ✅️
    ♂️ 30
    - morfologia - 2% ❌️
    - fragmentacja DNA, AZF, kariotyp ✅️

Starania od 2023, klinika od 2025
    02.01.25 - wizyta kwalifikacyjna
    20.01.25 - I procedura - protokół długi
    14.02.25 - punkcja (1❄️)
    19.02.25 - I ET (4.2.1) - 8dpt-10, 10dpt-8, 13dpt-1 ❌️
    27.03.25 - histeroskopia + biopsja
    CD56 ✅️ CD138 ❌️ (stan zapalny, antybiotykoterapia, bez konieczności biopsji kontrolnej)
    06.05.25 - II procedura - protokół krótki
    17.05.25 - punkcja (2❄️❄️)
    17.06.25 - II FET (4.1.1) ❌️
    17.07.25 - III FET (4.3.2) - 8dpt-105, 11dpt-401, 13dpt-1393, 26dpt-49561, CRL-0,45cm i ❤️, 33dpt - mamy ❤️❤️😮🥹 1k2o ♂️
    ❤️ M&M już z nami ❤️
  • Kameleon Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czy są nadal środki z programu rządowego w klinice? W styczniu jak miałam kwalifikacje to nie było problemu ale słyszałam że w innych klinikach się kończą. Może ktoś ostatnio tu przechodził kwalifikacje do programu?

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    01.2026 kwalifikacja do ivf
    02.2026 - punkcja
    03.2026 - ❄️❄️❄️ transfer
  • Liliak Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameleon wrote:
    Wiecie czy są nadal środki z programu rządowego w klinice? W styczniu jak miałam kwalifikacje to nie było problemu ale słyszałam że w innych klinikach się kończą. Może ktoś ostatnio tu przechodził kwalifikacje do programu?

Mi lekarz mówił, że nie ma problemów i środki są.

Alexis93, Kameleon lubią tę wiadomość

Starania od 2021r.
    Ona: 34l,
    ❌ MTHFR-hetero, PAI-1 hetero, torbiel 2cm na jajniku- endometrioza, hashimoto, ANA2 1:640, DFS70, cross match 50,2%>65% > 0% (?)
    ✔️AMH 3,2, hormony w normie, kariotyp, V Leiden, VR2, KIR Bx, MUCHA, homocysteina 7,31, białko S, białko C

On: 34l,
    ❌ żylaki powrózka nasiennego II stopnia, niska koncentracja 2,5mln/ml , morfologia 2%, fragmentacja 37%, wysoka prolaktyna, HlA C2C2
    ✔️kariotyp, CFTR,

I IVF
    10.23 > 2x🥚jedna się zapłodniła -> transfer po 48h-> 💔
    01.24- histeroskopia, usunięty polip

II IVF
    06.24 > 9 🥚 > 6 zapłodnionych > 1 ❄️ po pgt
    09.24 transfer - ❌ ciąża o nieznanej lokalizacji
    III IVF
    03 25 > 2 ❄️
    4.1.1 > ET 👼 7tc
    (Acard, encorton, accofil, prograf)
    02.26 4.1.2 > FET ❌️
    03.26FET > 3.2.2 ❌️
  • Natka, ale nie pietruszki Debiutantka

Wysłany: 23 czerwca, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chwilę mnie nie było, w ostatnim cyklu nie zdążyłam zatestować, bo @ przyszła 2 dni wcześniej niz termin wyznaczony przez lekarza. Jestem w trakcie pierwszego cyklu ze stymulacją i tu spotkała mnie niespodzianka - zazwyczaj owu mialam 15-19 dzień cyklu (raczej później niż wczesniej), trochę poczytałam o stumulacji Aromkiem i spodziewalam się, że może mi przyspieszyć owu, ale nie az tak. Na 12dc umowilam monitoring bez wiekszych nadziei, a tam się okazało, że pecherzyk ma już 26mm i mam iść na zastrzyk. Tym razem bylam u innego lekarza, bo moj jest na urlopie i był bardzo zaskoczony, że zaplanowalismy sobie badanie nasienia po wizycie, ze to szkoda tracić szansę, bo nasienie jest teraz potrzebne. I ok, wszystko rozumiem, ale trochę dziwnie się poczułam, jak zwrócil sie do mnie "przeciez przychodzą panstwo po ciązę? To dlaczego planujecie badanie w terminie owulacji?"
    Na nic się zdalo tlumaczenie, ze to pierwszy cykl stymulowany, że po prostu mamy daleko i wg dotychczasowego kalendarzyka owu mialam miec dopiero za dobre kilka dni, a po biochemicznych równiez nam zalezało na tym, żeby zrobić badanie nasienia.
    Nie wiem czy ten lekarz po prostu tak ma (wg mojego prowadzącego kazdy lekarz zajmujący się niepłodnoscią ma dostęp do dokumentacji), ale odczucie mialam takie jakby jednak nie zdążył zapoznac się z naszym wywiadem z pierwszej wizyty.
    Mąż mi sie sfrustrował, ja wyszlam z gabinetu jak zbity pies. Opierdziel dostalismy, że robimy za dlugie przerwy od stosunkow. I jak tu nie czuc presji 🙄
    Badanie nasienia przełożyliśmy na inny termin.

I w sumie to chciałam zapytac, czy ktoraś z was miala taką sytuację, ze musiala iśc do innego lekarza na wizytę, bo prowadzącego akurat w tym terminie nie było i czy taki lekarz doraźny inczej traktuje pacjentki, ktorych po prostu na co dzień nie prowadzi?
    Bo się zastawiam, czy na tej stymulcji po prostu jakaś przewrażliwiona nie jestem 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 17:50

Dzika93 lubi tę wiadomość

♀️35
    AMH 5,68
    Kariotypy: ⏳️

♂️ 42
    Morfologia: ⏳️

5+2 ⏸️ 05.2025 CB 💔

4+2 ⏸️ 05.2026 CB 💔
  • Dzika93 Znajoma

Wysłany: 23 czerwca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ale nie pietruszki wrote:
    Hej, chwilę mnie nie było, w ostatnim cyklu nie zdążyłam zatestować, bo @ przyszła 2 dni wcześniej niz termin wyznaczony przez lekarza. Jestem w trakcie pierwszego cyklu ze stymulacją i tu spotkała mnie niespodzianka - zazwyczaj owu mialam 15-19 dzień cyklu (raczej później niż wczesniej), trochę poczytałam o stumulacji Aromkiem i spodziewalam się, że może mi przyspieszyć owu, ale nie az tak. Na 12dc umowilam monitoring bez wiekszych nadziei, a tam się okazało, że pecherzyk ma już 26mm i mam iść na zastrzyk. Tym razem bylam u innego lekarza, bo moj jest na urlopie i był bardzo zaskoczony, że zaplanowalismy sobie badanie nasienia po wizycie, ze to szkoda tracić szansę, bo nasienie jest teraz potrzebne. I ok, wszystko rozumiem, ale trochę dziwnie się poczułam, jak zwrócil sie do mnie "przeciez przychodzą panstwo po ciązę? To dlaczego planujecie badanie w terminie owulacji?"
    Na nic się zdalo tlumaczenie, ze to pierwszy cykl stymulowany, że po prostu mamy daleko i wg dotychczasowego kalendarzyka owu mialam miec dopiero za dobre kilka dni, a po biochemicznych równiez nam zalezało na tym, żeby zrobić badanie nasienia.
    Nie wiem czy ten lekarz po prostu tak ma (wg mojego prowadzącego kazdy lekarz zajmujący się niepłodnoscią ma dostęp do dokumentacji), ale odczucie mialam takie jakby jednak nie zdążył zapoznac się z naszym wywiadem z pierwszej wizyty.
    Mąż mi sie sfrustrował, ja wyszlam z gabinetu jak zbity pies. Opierdziel dostalismy, że robimy za dlugie przerwy od stosunkow. I jak tu nie czuc presji 🙄
    Badanie nasienia przełożyliśmy na inny termin.

I w sumie to chciałam zapytac, czy ktoraś z was miala taką sytuację, ze musiala iśc do innego lekarza na wizytę, bo prowadzącego akurat w tym terminie nie było i czy taki lekarz doraźny inczej traktuje pacjentki, ktorych po prostu na co dzień nie prowadzi?
    Bo się zastawiam, czy na tej stymulcji po prostu jakaś przewrażliwiona nie jestem 🫣
    Powiem Ci że byłam u dwóch lekarzy z kliniki i mam mieszane uczucia. Jeden mi w ogóle nie przypasował, a drugi hm ciężko powiedzieć. Żadnych konkretów. W lipcu ma być na urlopie i powiedział ze jak chce to mam iść do innego lekarza w lipcu i wrócić do niego w sierpniu.. Staramy sie z mężem od dwóch lat o drugie dziecko i póki co oprócz dwóch cykli stymulowanych zastrzykiem ovitrelle to nic wiecej nie pomaga.. Nie wiem nawet po co to ovitrelle gdzie owulacje mam, nie raz potwierdzoną monitoringiem.. A przyczyna leży po stronie męża i jego słaba morfologia nasienia.. Idąc do kliniki mialam nadzieje na pomoc, a poki co jak staliśmy w miejscu tak stoimy. Porządnie sie zastanawiam nad zmianą kliniki

Wysłany: 23 czerwca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika93 wrote:
    Powiem Ci że byłam u dwóch lekarzy z kliniki i mam mieszane uczucia. Jeden mi w ogóle nie przypasował, a drugi hm ciężko powiedzieć. Żadnych konkretów. W lipcu ma być na urlopie i powiedział ze jak chce to mam iść do innego lekarza w lipcu i wrócić do niego w sierpniu.. Staramy sie z mężem od dwóch lat o drugie dziecko i póki co oprócz dwóch cykli stymulowanych zastrzykiem ovitrelle to nic wiecej nie pomaga.. Nie wiem nawet po co to ovitrelle gdzie owulacje mam, nie raz potwierdzoną monitoringiem.. A przyczyna leży po stronie męża i jego słaba morfologia nasienia.. Idąc do kliniki mialam nadzieje na pomoc, a poki co jak staliśmy w miejscu tak stoimy. Porządnie sie zastanawiam nad zmianą kliniki

A u kogo byłaś? Wystarczą inicjały, żeby nie rzucać nazwiskami :) może bylyśmy u tego samego

Ogólnie u nas na podstawie wywiadu lekarz zalecił amh, badanie nasienia i też kariotypy, czekamy na wyniki. Faktycznie mało mówią na temat dzialania leku, przynajmniej ten drugi lekarz wpadl już chyba w taką rutynę, ze zalozyl, ze ja juz stara wyjadaczka na stymulacji jestem i nic nie trzeba tłumaczyć.
    Na pierwszej wizycie prowadzący zlecił Zivafert, zeby "podkarmić" cialko żółte, bo u mnie ciaże biochemiczne bardzo szybko się konczyły, pierwsza na początku 5tyg i druga już w 4. Rok temu mialam jeszcze dość nieregularne cykle miedzy 26 a 38 dni, przy czym owulacja występowała normalnie, czuję ją zwlaszcza z lewego jajnika, bo jest bolesna.
    Także z pierwszej wizyty bylismy bardzo zadowoleni, bo lekarz przedstawił caly plan- najpierw stumulacja i starania naturalne + badania, potem HSG i w zależnosci od wyniku IUI albo in vitro, jeśli jajowody nie będą drożne.
    A druga wizyta taka sobie.
    Macie wybranego lekarza prowadzącego?
    Mi moja ginekolog polecila Gametę, bo prowadzi z nich bardzo dużo ciąż, w przeciwieństwie do innej znanej kliniki, która nota bene ma równiez oddział w mieście, do ktorego mam 1/3 tej odleglosci, co do Gdyni.
    Co wiecej- spotkałam szefa konkurencyjnej klinki kiedyś w pociagu i sam powiedział, że jak do nich to równiez do Gdyni/Gdańska, bo w tamtym miescie nie ma aktualnie lekarza od nieplodności.

♀️35
    AMH 5,68

♂️ 42

5+2 ⏸️ 05.2025 CB 💔

4+2 ⏸️ 05.2026 CB 💔

Wysłany: 23 czerwca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzika93, jeszcze mi się teraz przypomniało, ze wlaściwie z tej drugiej wizyty wyszłam bez zaleceń kiedy robic betę, a szkoda, tym bardziej, ze teraz dostałam zamiast Zivafert, to Ovitrelle, a ten pierwszy utrzymywał mi się dobre 12 dni od podania. W razie gdyby się nie udało, tez nic nie powiedział jak mam brac Aromek 🙄

♀️35
    AMH 5,68

♂️ 42

5+2 ⏸️ 05.2025 CB 💔

4+2 ⏸️ 05.2026 CB 💔
  • Dzika93 Znajoma

Wysłany: 24 czerwca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ale nie pietruszki wrote:
    Dzika93, jeszcze mi się teraz przypomniało, ze wlaściwie z tej drugiej wizyty wyszłam bez zaleceń kiedy robic betę, a szkoda, tym bardziej, ze teraz dostałam zamiast Zivafert, to Ovitrelle, a ten pierwszy utrzymywał mi się dobre 12 dni od podania. W razie gdyby się nie udało, tez nic nie powiedział jak mam brac Aromek 🙄
    Na pierwszej wizycie byłam u doktora Ś i po tamtej wizycie zmieniłam na doktora Cz.. I narazie zostałam u doktora Cz.. Bo i tak konkretniej powiedział mimo że prawie nic niż doktor Ś..
    Na pierwszej wizycie u doktora Ś na którą poszlam po dwóch latach starań z ogromem ilości badań moich i męża, to usłyszeliśmy że męża wyniki nie są na tyle zle aby nie miało sie udać naturalnie (po dwóch latach prob) moje wyniki w normie.. Zalecil ponowić badanie amh i kolejne badanie nasienia u męża.. I wrócić za e miesiące. Tak tez zrobiliśmy zrobiliśmy badania po raz kolejny, które nic praktycznie sie nie zmieniły, ale wróciliśmy po tych 3 miesiącach z wynikami do doktora Cz.. I w sumie też pomocy nie dostaliśmy za bardzo oprócz co cykl zastrzyku ovitrelle. I mamy wrócić w sierpniu...

• Alina Malina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka tak ja byłam u innego lekarza jak mój miał urlop ale mi się nie podobało ze względu na zdjęcia dzieci w gabinecie. Tak mnie to kłuło w oczy, tak mnie to bolało, ja nie wiem, byłam psychicznie w takim momencie życia jakby mi ktoś serce kroił. Więc chodziłam do innego jak mój naprawdę miał urlop i naprawdę musiałam. Ale nie mam zastrzeżeń co do tego jak prowadzili inni leczenie raczej to samo mówili i wszystko standardowo.

Chomiczku czy już bezpiecznie maluch jest na świecie? Jak się czujesz?

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png

Wysłany: 25 czerwca, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gametowe Ciocie, wczoraj w nocy urodzil sie nasz maly Synek. Po 2 latach w klinice i wielu chwilach zwatpienia, mozemy teraz cieszyc sie rodzicielstwem 💖 Mam nadzieje, ze i Wasze marzenia niebawem sie spelnia.

Jak Wasze bety Alexis, aga?

Dzika93, Alina Malina, Alexis93, aga12345, Domi0307 lubią tę wiadomość

Kariotypy ok

Starania od 2021
    05.23 Invicta Gdynia
    08.23 - zmiana na Gamete
    02.24 - FET beta 0

13.08 FET 7tc 💔

age.png
  • Alina Malina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:
    Gametowe Ciocie, wczoraj w nocy urodzil sie nasz maly Synek. Po 2 latach w klinice i wielu chwilach zwatpienia, mozemy teraz cieszyc sie rodzicielstwem 💖 Mam nadzieje, ze i Wasze marzenia niebawem sie spelnia.

Witaj na świecie maluszku 😍🥰😘

Chomik_mandżurski lubi tę wiadomość

👸🏼 względnie dobrze
    🤴🏽OAT

🚀 IVF styczeń 26 start
    Luty - 1 ❄️ 4.1.1
    Marzec - transfer 💉
    7 dpt: ⏸️
    USG prenatalne 🩵 NIPT zdrowy chłopiec 🐥
    preg.png
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chomik_mandżurski wrote:

Wspaniale kochana! Gratulacje ❤️❤️❤️❤️

Ja byłam dzisiaj na becie 8dpt - wynik pewnie koło 16 więc skusiłam się na sikańca:

https://zapodaj.net/plik-4eSIG2NIGo 🍀

aga12345, Chomik_mandżurski, Domi0307 lubią tę wiadomość

🚺’93
    *AMH 11.10 (brak diagnozy PCOS)
    *jajowody drożne ✅️
    *Euthryox (50) , dostinex (1/4 tygodniowo), sertragen (50) , suplementy
    *kariotypy ✅️
    *Crossmatch (0,50%) ✅️

🚹’93
    - paramenty nasienia (ogólne) ✅
    - morfologia 2% ❌
    - fragmentacja DNA 89 % ✅
    -kariotypy ✅️

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓10.25 punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥10.25 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
    🥼leczenie, diagnostyka w kierunku immuno
    🏥 ‼️ 03.2026 - wodniak jajowodu - laparo. usunięcie jajowodu prawego
    🍍⏳ 🍀 06.26 transfer (1) - z obstawą immuno (accofil, encorton)
‹‹ 3972 3973 3974 3975 3976
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ