Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunitari wrote:Jestem u dr S. U mnie dziwnie jest z tym progesteronem, zawsze po owulce niski, w pierwszej ciazy niski, a w tej ciazy od poczatku bardzo wysoki, wyzszy czasem niz u dziewczyn bez pcos.
Ale ja zawsze miałam wysoki prog. Po owulce 25-37 ng. -
Cześć dziewczyny, przepraszam że tak z ni z gruchy ni z pietruchy, ale melduje się po podglądzie - mam dwa dominujące pęcherzyki w lewym jajniku, endometrium i macica ok, śluz też jest także spoko.
Dostaliśmy skierowanie na badanie kariotypów. I teraz pytanie gdzie robiłyście i jaki to jest koszt? Kinga robiłaś w Diagnostyce?
Do tego nasz doktorek ze swojego doświadczenia nie poleca żadnej kliniki tu w 3mieście. Chciałby nas wysłać do Warszawy, Wrocławia lub Ostravy... jestem w kropce, głowa mnie rozbolała od tego wszystkiegokinga27.30 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
StaraczkaNika wrote:
Co do uderzeń gorąca - to teraz już wiesz, czego się spodziewać przy menopauzie
Jak kupowaliśmy mieszkanie to moją mama ciągle powtarzała "pamiętaj, żeby była duża łazienka, bo jak podczas suszenia włosów złapie ciebie uderzenie gorąca to nie będziesz wiedziała gdzie uciekać"PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Ja też wcześniej nie wiedziałam... a dr S wiedział i oczywiście powiedział (no bo przecież trzeba przedstawić wszystkie okropne możliwości, na które nie można nic poradzić).
Poradźcie - zrobiłam dziś badania moczu, morfologii i tarczycy. Wszystko w normach poza jakimiś pierdołami w morfologii (co akurat jest normalne przy żarciu sterydów).
Mam to wysyłać doktorowi? Chyba nie ma sensu mu zawrać głowy? Mam wizytę pojutrze. -
Lenonki wrote:Jak kupowaliśmy mieszkanie to moją mama ciągle powtarzała "pamiętaj, żeby była duża łazienka, bo jak podczas suszenia włosów złapie ciebie uderzenie gorąca to nie będziesz wiedziała gdzie uciekać"
-
Bazylkove ja robiłam w diagnostyce za chyba 382 zł a może 362? Już nie pamiętam. Nie polecam, bo na wynik czekałam dużo dłużej niż czekałabym z Alabie (przy Gamecie) albo w Invikcie. A oni jeszcze o tydzień się spóźnili z wynikami. Różnice między cenami w tych labach są rzędu kilku złotych
-
nick nieaktualnyNika, ja nie wysyłałam. Doktor cały czas w formie
Bazylku, kariotypy najtaniej w Gamecie. Tak Kinga pisała. Kurcze, namieszał Ci doktor w głowie. Sama bym nie wiedziała co zrobić... Ale mysle ze i te warszawskie mogą mieć coś za uszami. Nie znajdziemy idealnego miejsca.
-
Dzięki, zapytam o cenę i czas oczekiwania. Ech do dupy to wszystko
jutro jeszcze składam w pracy wypowiedzenie i denerwuje się strasznie. Gorzej niż przed maturą
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualnyKinga,
U mnie w trakcie brania sterydu,wysypalo mnie wszędzie jako nastolatka nie miałam tyłu pryszczy ciągle to smaruje czymkolwiek się da....coś może zadziała skoro tak reaguje :)w piątek idę na powtórkę badań fenotyp nk na debinkaxh,ile kosztuje? Pamiętacie dziewczyny? Jak wynik będzie ok to działam w lipcu z inseminacja jak będzie źle to do Suchanek -
nick nieaktualny
-
bazylkove wrote:
Do tego nasz doktorek ze swojego doświadczenia nie poleca żadnej kliniki tu w 3mieście. Chciałby nas wysłać do Warszawy, Wrocławia lub Ostravy... jestem w kropce, głowa mnie rozbolała od tego wszystkiegomi było ciezko jeździć do Łodzi. Ja broń Boże, nie chce Cię namawiać na klinikę 3city, bo wiem że masz przykre doświadczenia, wkurzyła mnie po prostu wypowiedź w.w dr.
P.s powodzenia dzis w pracy( byłej)Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Lena pewnie głupie pytanie ale po co jeździłaś do Łodzi? Miałaś w tamtej gamci którąś procedurę czy może do immunologa? Bo ja się zastanawiam czy się tam nie przenieść jeżeli pierwsze ICSI nie wyjdzie
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Lena ja już nic nie wiem, do Gamety jestem zrażona
nie chce jeździć na drugi koniec Polski, ale z drugiej strony jestem już tak zdesperowana że zrobię wszystko żeby się udało. Z reszta same wiecie dziewczyny jak to jest.
W Invimedzie jest dwóch lekarzy, teraz przyjęli jakąś młoda lekarkę bez doświadczenia- tak mówi mój dr Piątkowski. Mamy jeszcze trochę czasu żeby podjąć decyzje, póki co jesteśmy w kropce7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
nick nieaktualnyJa bym sobie invimed odpuściła. Nie wiem czemu... Może dlatego ze nie znam żadnej kobiety, która się u nich leczy czy zaszła w ciążę... W invicta jest sporo ciąż z invitro - znam osobiście kilka. Może podejście jest u nich słabe, ale jednak są dobrzy w in vitro. Hałasianka zaraz będzie miała transfer, coś więcej może napisze
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
Czara wrote:Doktor kazała Wam ponawiać badanie? Mi nie. Kazała po prostu zacząć łykać na 3 tygodnie przed inseminacją... Widzę, ze zmienia jej się sposób leczenia. Ja tez jako jedyna z Was łykałam metypred.
I nie muszę powtarzać - skoro małe przetrwało, tzn że steryd działa
Mam robić tylko anty-Xa i białko s (już trzeci raz w ciąży zaraz będzie).
-
bazylkove wrote:Lena ja już nic nie wiem, do Gamety jestem zrażona
nie chce jeździć na drugi koniec Polski, ale z drugiej strony jestem już tak zdesperowana że zrobię wszystko żeby się udało. Z reszta same wiecie dziewczyny jak to jest.
W Invimedzie jest dwóch lekarzy, teraz przyjęli jakąś młoda lekarkę bez doświadczenia- tak mówi mój dr Piątkowski. Mamy jeszcze trochę czasu żeby podjąć decyzje, póki co jesteśmy w kropce
Niby specami od transferów są Hajdusianek i Łukaszuk, ale to Zieliński ma opinię tego, który bada i dobrze przygotowywuje.
Kiedyś klinika w Białystoku ( czy Białymstoku???) miała najlepsze wyniki - może tam, jeśli masz możliwość dojazdu? -
Hałasianka wrote:hej dziewczyny
w piatek mam Histeroskopię...
powiedzcie prosze , która z was miała i jak się czułyście po?
Bo sama akcja w znieczuleniu ale zastanawiam sie czy bardzo boli pozniej?
-
bazylkove wrote:Lena ja już nic nie wiem, do Gamety jestem zrażona
W Invimedzie jest dwóch lekarzy, teraz przyjęli jakąś młoda lekarkę bez doświadczenia- tak mówi mój dr Piątkowski. Mamy jeszcze trochę czasu żeby podjąć decyzje, póki co jesteśmy w kropce
przy Invitro tak naprawde wazne jest laboratorium i embriolodzy....tam juz lekarz za wiele nie ma do powiedzenia poza transferemtakze...jak INVIMED nie ma dobrych opinii ( a nie wiem w sumie nie interesowalam sie nigdy ) to..może warto przemysleć inne miejsce? ja na INVICTE tez bylam zmuszona jak wiesz i mam nadzieje ze to się dobrze skonczy
LAURA